Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Daewoo tuning (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning.html)
-   -   Club ESPERO (https://forum.4tuning.ro/140-daewoo-tuning/92327-club-espero.html)

gogufifa 21-09-09 17:57

Re: Club ESPERO

geo imi pare rau eu nu stau sa iau 50 de pagini sa vad pe unde e postat da ? asa ca nu te mai baga in seama degeaba.

banzay 21-09-09 20:54

Cu un simplu ochi aruncat pe ultimele posturi, sau in cel mai rau caz la posturile respectivului, ai fi aflat... nu e vorba de 50 de pagini de citit... si gandirea asta si faptul ca "i-ai trantit-o tu in fatza lui Geo, ce tare esti" nu prea o sa te faca apreciat printre membrii de aici :)

Geo_ZGA 21-09-09 21:22

Quote:

Originally Posted by gogufifa (Post 2657600)
geo imi pare rau eu nu stau sa iau 50 de pagini sa vad pe unde e postat da ? asa ca nu te mai baga in seama degeaba.

Din pacate (sau fericire), un moderator trebuie sa mentina ordinea pe forum... daca ai citi sub numele meu, ai vedea ca nu ma "bag in seama degeaba". Nu ti-am dat in cap, nu te-am jignit... ti-am spus frumos sa si citesti. Daca ai fi citit (iar cuvantul asta...) regulamentul forumului, ai fi vazut ca, inainte de a scrie ceva, trebuie sa citesti despre problema ta. Pt a-ti fi mai usor, exista si functia "search".
Problema este ca raspunsul la intrebarea ta era chiar cu o pagina in urma, nu cu 50. Si daca ar fi fost cu 50 pagini in urma... daca toti ar citi doar ultimile 2-3 posturi si ar pune toti aceleasi intrebari... ce ar iesi aici?
Pana la urma, un forum este facut pt a te informa... asta nu inseamna doar sa pui intrebari si sa astepti sa ti se raspunda.
Cum ar fi ca eu sa-ti sterg posturile si sa-ti spun "imi pare rau, pui intrebari inutile asa ca ti le-am sters"?!
Oricum, cu atitudinea asta nu vei ajunge departe... vrei sa fi respectat, respecta.

Te rog citeste regulamentul si respecta-l.

mike-fullspeed 21-09-09 21:33

Quote:

Originally Posted by gogufifa (Post 2657103)
cat vrei myke pe motoru ala si cati cai are ?

ce intrebare... toata lumea stie despre ce e vorba, numai tu nu stii...

Rob3rt_espero 21-09-09 21:45

Cei care si-au pus folie pe geamuri (Bucuresti), am de gand sa-mi pun si eu si v-as cere un sfat, unde, cum, ce este mai de calitate ?
Tot este vorba de informare pe aici...

mike-fullspeed 21-09-09 21:47

io te sfatueisc sa pui pe toata masina (fata - spate) pentru ca daca pui doar pe spate nu ii sta chiar asa de bine...

Rob3rt_espero 21-09-09 21:49

Nu prea as vrea sa am probleme cu militienii astia...nu vreau sa le atrag atentia sa ma ia la puricat.
As vrea si pe fata dar nu prea m-as baga !

Ah, si vroiam sa mai cer un sfat referitor la alarma, masina nu a avut alarma si ma cam bate gandul sa-i pun una...nu am avut probleme dar sa fie.
Am vazut la cineva aici pe site (face si montaj), este vb de Eagle Master cl7000 , are si pager si la pret este undeva la 250 ron cu montaj.
Stiti ceva mai bun? Sau recomandati altceva ?

NiCu_GaB 22-09-09 11:01

Viper,Hornet astea ar fi mai bune,dar sunt si mai scumpe.....

Geo_ZGA 22-09-09 11:26

Eu iti recomand si Maat. Am pe masina de 2 ani si nu am probleme cu ea, sunt foarte bune.

gogufifa 22-09-09 12:19

folie daca vrei am un tovaras care se ocupa cu asa cva dar fara omologare ca e f.scumpa in jur de 5 mil la rar asa te coste 30 ron de geam cu folia ta .

D o n n 22-09-09 14:00

ce omologare frate la rar?aici la mine,te duci la magazin cumperi folia,90 lei pe spate si 60 lei pt fata,cu tot cu omologare,adica iti da un certificat de garantie,aprobat de rar,si iti da 5 timbre sa lipesti pe fiecare geam pana sa pui folia...si e perefect legal..la rar am fost eu sapt trecuta cand am inscris masina si am zis sa imi omologheaze folia si a zis k nu fac asa ceva acolo !

gogufifa 22-09-09 14:02

vezi ca si eu am certificat de garantie si ma oprit garda si ma pus sa dau folia jos sau imi lual amenda ca certificatu ala e ca nu se decoloreaza folia .

D o n n 22-09-09 14:24

pai e jumate certificat,si apoi in partea de jos scrie autorizatie..nush ce ...aprobata de rar

Rob3rt_espero 22-09-09 14:31

Nu vreau sa ma complic cu folia, am gasit undeva prin Berceni, folia este Llumar si ma costa 450 ron (doar spatele), cu timbre si tot ce trebuie pt omologare iar garantia este de 5 ani.
Saptamana asta poate imi fac timp sa o pun. Iar legat de alarma as vrea ceva mai mult, adica ar fi bun un pager si mai vreau un modul ca atunci cand o armezi sa se ridice geamurile singure. Ma cam mira pretul asta, doar stiti cum e vb aia :"cat dai, atata face".

87-bob 22-09-09 17:00

salutare baieti ce mai faceti?am cam lipsit ultimele zile de pe aica ca am avut niste probleme cu calculatorul asta...sal si la membrii un pic mai noi ca mine.

87-bob 22-09-09 17:03

Quote:

Originally Posted by mike-fullspeed (Post 2658285)
io te sfatueisc sa pui pe toata masina (fata - spate) pentru ca daca pui doar pe spate nu ii sta chiar asa de bine...

mike m ai intrebat daca sunt inca la scoala,mu sunt dar era cam liniste pe forum si...:lol:.ia za tu imi poti face si mie niste pleoape?te intreb fiindca suntem mai vecini asa,io sunt din alexandria;)

87-bob 22-09-09 17:08

Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 2659945)
Nu vreau sa ma complic cu folia, am gasit undeva prin Berceni, folia este Llumar si ma costa 450 ron (doar spatele), cu timbre si tot ce trebuie pt omologare iar garantia este de 5 ani.
Saptamana asta poate imi fac timp sa o pun. Iar legat de alarma as vrea ceva mai mult, adica ar fi bun un pager si mai vreau un modul ca atunci cand o armezi sa se ridice geamurile singure. Ma cam mira pretul asta, doar stiti cum e vb aia :"cat dai, atata face".

salut robert zi si mie ai gasit modulul pt geamuri?la ce pret e?ca e super smecherie zau;)asa ceva

Rob3rt_espero 22-09-09 18:14

Inca nu am vb cu baiatul ala care o sa imi monteze alarma, dar un modul ca ala e in jur de 80-100 ron.

mike-fullspeed 22-09-09 18:54

Quote:

Originally Posted by Rob3rt_espero (Post 2659945)

moaa ce scump e acolo la voi... aici e cam 200-250 roni doar spatele omologat...neomologat e cam 70 spatele...

mike-fullspeed 22-09-09 18:57

Quote:

Originally Posted by 87-bob (Post 2660370)
mike m ai intrebat daca sunt inca la scoala,mu sunt dar era cam liniste pe forum si...:lol:.ia za tu imi poti face si mie niste pleoape?te intreb fiindca suntem mai vecini asa,io sunt din alexandria;)

@ bob nu ma bag la pleoape, pentru ca daca ma bagam sa fac aveam si eu la masina... Deci, uita-te la masina mea (am un post deschis) si ai sa vezi ca nu are pleoape... Bafta!

pune si tu poze cu masina ta!

Scuze pentru dublu post!

Rob3rt_espero 22-09-09 19:40

Asta e...oricum la espero sunt multe geamuri pe spate...Eu unu zic ca este convenabil tot spatele la banii astia.

---------------------------------------------------------------------

Draky cu ce vopsea ai vopsit scutul termic de la galeria de evacuare si capacul la supape (arata bine).

ing3r 22-09-09 20:35

Donn, vezi ca ce vb tu nu e chiar bine informat! Trebuie sa ai certificat de autentificare/omologare RAR pt folie, pt ca altfel daca te opreste militianul iti ia talonul, fie ca vrei, fie ca nu vrei. Stiu persoane care l-au pierdut pe chestia asta si nu e tocmai comod. Eu am vreo 3 foi a4 plastificate cu stampila RAR si cand m-a oprit Politia mi-a zis felicitari pt omologarea la folie... Alea la 90 ron si 50 ron sunt abureli, du-te la un drum lung cu masina si daca te opreste Politia sa ne povestesti si noua cum ai rezolvat-o...
Si folie pe fata nu as recomanda, pt ca , chiar daca ai omologare, Politia oricum te opreste si daca esti ok, se ia de tine pt altceva (jante, xenon +alte nimicuri ) ca sa te jecmaneasca de bani!

D o n n 22-09-09 20:40

am "ilegal"decat folia...dar pe fata o dau jos si pe spate cumpar daia si gata...asta e...draq sai ia..pai si cat costa pana la urma omologarea rar?

Rob3rt_espero 22-09-09 20:46

Quote:

Originally Posted by ing3r (Post 2660993)
Donn, vezi ca ce vb tu nu e chiar bine informat! Trebuie sa ai certificat de autentificare/omologare RAR pt folie, pt ca altfel daca te opreste militianul iti ia talonul, fie ca vrei, fie ca nu vrei. Stiu persoane care l-au pierdut pe chestia asta si nu e tocmai comod. Eu am vreo 3 foi a4 plastificate cu stampila RAR si cand m-a oprit Politia mi-a zis felicitari pt omologarea la folie... Alea la 90 ron si 50 ron sunt abureli, du-te la un drum lung cu masina si daca te opreste Politia sa ne povestesti si noua cum ai rezolvat-o...
Si folie pe fata nu as recomanda, pt ca , chiar daca ai omologare, Politia oricum te opreste si daca esti ok, se ia de tine pt altceva (jante, xenon +alte nimicuri ) ca sa te jecmaneasca de bani!

Ai mare dreptate, tocmai de asta nu vreau sa ma complic.
Asa dau un ban si am terminat cu ei...

Rob3rt_espero 22-09-09 20:48

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 2661011)
am "ilegal"decat folia...dar pe fata o dau jos si pe spate cumpar daia si gata...asta e...draq sai ia..pai si cat costa pana la urma omologarea rar?

Nu se face nici o omologare din cate stiu.
Folia pe care o aplici trebuie sa fie deja omologata, atunci cand ti-o monteaza se mai lipesc niste aptipilde (banuti le mai zic) cu omologarea de la RAR. Poate poti gasi alea separat sa le pui pe folii daca ai cum.

Rob3rt_espero 22-09-09 20:51

Cer si eu un sfat celor care sunt in tema cu asa ceva, se merita un filtru sport ?
Daca da care din ele, este vreo diferenta intre cel din fabrica si cel sport ?

D o n n 22-09-09 20:56

nush cum e la espero...dar la bmw,iti mareste consumu..si iti cam duce debimetrul...stie destul de bine si felix.
visavis de folie...ala de imi vinde mie folia,imi da cate un banutz dala argintiu,pt fiecare geam in parte ,care se lipeste pe sub folie....cu omologarea rar...si cam tot orasul are la fel,si ia oprit de destule ori politia si a fost ok...?

Rob3rt_espero 22-09-09 20:59

Si nici nu e scump un debitmetru la E36 decat vreo 1400 ron nou.
M-am cam lamurit si cu filtru asta, vad ca in afara de zgomot nu face nimic....mai multa lume nu recomanda.
Iar cu folia nus ce sa zic...daca era omologata nu costa atat.
Nus cum e politia in Valcea dar daca vrei sa stai fara griji, dati-o jos si puneti una omologata si ai terminat !

D o n n 22-09-09 21:21

pai omologarea e in bune..dar e folie daia no name..proasta..:D daca iei seaprat folie de prea 10-12 lei pt tot spatele :D
debimetrul il iau de la dezmembrari cu 100 lei cu tot cu filtru de aer ...normal in carcasa originala..asta cu negocieri k usunt preten cu sefu de acolo...oirucm iti zic eu...astea sunt urmarile...creste repede in ture...intra benzina cu nemiluita...si duce debimetrul in cazul meu...prima data dupa ce am luat maisna,l-am sunat pe felix si lam intrebt pt motor ce teste sa fac..si de cand iam zis de filtru sport,si am K&n,a zis sal skimb cu unu original cat de repede...acum faci cum vrei..sub 7% nu am scos consumu...

Rob3rt_espero 22-09-09 21:44

Quote:

Originally Posted by draky90 (Post 2649735)
new pics...in lipsa de ocupatie....;)

Draky, cu ce vopsea ai vopsit capacul la supape si protectia termica de la galeria de evacuare? (arata bine)

draky90 22-09-09 22:56

pai...am folosit spray negru mat,normal si spray retus pentru jante,pentru argintiu;)
mi am pus dvd cu plasma8)

Robert_MNW 23-09-09 11:54

Omologarea foliilor se face doar de firma care le monteaza! Cu alte cuvinte...se monteaza doar in service'uri autorizate,nu merge sa o cumperi tu si sa o montezi
Cititi aici http://www.rarom.ro/RO/article--Foli...muri--203.html

banzay 23-09-09 14:30

E cel mai corect mod de a proceda. Te duci la firma, iti monteaza, iti da certificatul. Te opreste politia si iti zice ceva, ii zici ca nu are dreptate si refuzi sa dai talonul, nu semnezi ca ai luat la cunostinta si te duci si depui contestatie. Bineinteles ca trebuie sa verifici pe rarom.ro parca sau nu stiu unde daca produsul chiar e aprobat de RAR, dar asta inainte sa pui folia (la Lumarr nu cred ca e nevoie :p). ca daca nu e si depui si contestatie te faci si de rahat... si daca stii ca produsul e pe listele RAR, nu vor avea ce sa iti faca decat sa iti restituie talonul daca l-au luat si/sau sa anuleze amenda.

87-bob 23-09-09 15:31

salut all...scuze ca ma bag si io asa in discutie dar si cu folia asta cred ca scapi cam cum vrea militianu cu ea...eu am un prieten si si a montat folie autorizata cu banuti pe geamuri si l a oprit pe valea oltului si pana nu a dezlipit o in fata gaborului nu i a dat talonul inapoi.asa ca...depinde un pic si de ei,cred...asta era de tr si era in olt poate a contat si asta...

banzay,smecherie semnalele d p aripa,cat au costat si de unde?

Quote:

Originally Posted by mike-fullspeed (Post 2660722)
@ bob nu ma bag la pleoape, pentru ca daca ma bagam sa fac aveam si eu la masina... Deci, uita-te la masina mea (am un post deschis) si ai sa vezi ca nu are pleoape... Bafta!

pune si tu poze cu masina ta!

Scuze pentru dublu post!

ok mike..intelesesem ca ai atelier si d aia am intrebat.o sa pun si io poze cat mai repede;)

nota moderator: te rog sa nu mai faci 10 posturi unul dupa altul. Foloseste functia "edit" daca mai ai ceva de scris in decurs de 5 minute. Si te rog... foloseste limba romana: Eu, nu io, de aia/d-aia, nu d aia etc

gogufifa 23-09-09 18:07

banuti daia pt folie poti sa iei cand iti iei trusa medicala,ulei de motor autorizate rar

Geo_ZGA 23-09-09 19:46

Vad ca deja ati dat-o in balarii... gogufifa, ce legatura are trusa medicala, uleiul... cu folia? Tu stii cum arata "banutul" ala care se pune in geam la folie? Crezi ca scrie doar ca pe ulei "autorizat RAR"? Uite-te mai atent la masinile cu folie legalizata si o sa vezi...

gogufifa 23-09-09 19:53

geo vezi ca eu miam schimbat uleiul mia dat de la magazin 5 banuti daia cu "autorizat rar " si nu are ce sa iti zica politia

mike-fullspeed 23-09-09 19:57

Baieti, eu am geamuri negre pe ambele masini (mai am un golf 4)... La Espero sunt ionizate fara omologare la ele si cand m-a oprit nu mi-a zis nimeni nimic, iar la Golf am dark black pe toata masina si pana acum nu s-a luat nimeni de mine... depinde si ce noroc ai :D si chiar daca vrea sa imi ia talonul, nu il dau si nu semnez nimic si fac contestatie... Dar in orice caz nu as da 300- 400 lei pe folie omologata ca daca vrea tot gaseste el o neregula. Parerea mea ca nu se merita sa dai atatia bani pe folie. eu am scapat ieftin - 20 lei si mi-am pus-o eu :)

ing3r 23-09-09 21:33

Si cand te prinde garda si nu iti da drumu...Ce contestatie faci atunci, mai ales cand nu ai dreptate? Intreaba-l pe Banzay ce a patit un prieten de-al lui cu un Tico: si-a montat folie si pe fata (neomologata, montata de ei) si la 2 zile l-a oprit Politia si i-a luat talonul :))...Si mai era si jandarm :))

banzay 24-09-09 07:56

Quote:

Originally Posted by 87-bob (Post 2663173)
banzay,smecherie semnalele d p aripa,cat au costat si de unde?

Nea...nu se merita... au fost vreo 230 de mii sau 250 nu mai stiu, replica bmw seria 3 mai vechi, dar sunt proaste, s-au ingalbenit si le-am vopsit cu lac negru, dar degeaba :) Tre sa caut de Astra G

PS: Depinde si de ce 'albastrake' dai :) Pe mine m-a oprit ca aveam farurile oprite, dar primul lucru care m-a intrebat a fost daca am acte pt geamuri :) Dupa mi-a zis de faruri si m-a felicitat ca port centura :) De jante ca erau mai mari de exemplu nu a zis, dar era oprit in C-ta un Golf 4 de niste politai si l-au intrebat daca are certificat de atestare pt tuning sau ceva de genul si ca ce cauta cu jante asa mari :) Deci depinde doar de ce are in cap politaiul la momentul in care te opreste...

All times are GMT +2. The time now is 08:47.

- Copyright 2026 4Tuning