![]() |
Re: General - AUDI vs BMW -
Nu obisnuiesc a posta in topicuri de genul astuia din cauza ca nu-mi plac din cale-afara discutiile la limita flame-ului,insa aproppos de mult-controversatul subiect "quattro vs x-drive" aici deviat pentru cateva posturi in q vs x la "sportive", poate n-ati bagat de seama,insa sunt vreo 2 335xi in bucuresti...De ce nu incercati live sa vedeti care-i mai bun?...sunt sigur ca sunt printre voi si posesori de RS4...;)...Cineva spunea mai sus ca nu exista sau ca nu tine sistemul de tractiune integrala de la bmw pe motoare puternice/performante sau ca nu ofera performanta ca un quattro...eh, 335i ...poate stiti cat merge din soft(pe la noi nu am informatii ca ar fi facut cineva...deocamdata)....si se pare ca tine...si se mai pare ca in multe situatii trage sensibil mai bine decat M3 E90....deci ...eu cred ca e in stare si bmw sa faca un central visco bun si un lsd comparabil de eficient ca torsen folosit de audi;).
|
Quote:
Iti dai seama ca la o resoftare cuplul va creste foarte mult si puterea va fi livrata mult mai violent. Ramane sa vedem cat tin??? Oricum si rs6 vechi se resofta (ar33cop are unul cu soft) si transmisia tinea foarte buna. Dar nu se pune problema la Audi daca tine. Bmw inca e mic pe teritoriul asta. Daca la capitolul fun si drift sunt mult in fata in momentul in care se aduce in discutie integrala trebuie sa invete de la cei mari. |
[quote=bluey;1597375]Asa tine si cutia de transfer de la calibra dar cat????
Iti dai seama ca la o resoftare cuplul va creste foarte mult si puterea va fi livrata mult mai violent. Ramane sa vedem cat tin??? Oricum si rs6 vechi se resofta (ar33cop are unul cu soft) si transmisia tinea foarte buna. ..................................quote] Calibra este Opel din cate stiu si parca aici vorbeam de segmentul premium...unde uzual nu se acorda mai mare atentie numai finisajelor,ci si organelor esentiale. Si aproppos...Cat stii ca "tine" cutia de transfer de la calibra?...pai ar trebui sa stii ca NU PREA tine...unii zic 240cai maxim daca vrei sa si brutalizezi plecarea...240-204=36 ...36 daca n-am eu lacune la capitolul aritmetica,inseamna vreo 17-18% din puterea initiala....presupunand ca transmisia unei masini clasa premium cu pretentii de sportivitate,nascuta in era tuningului,va permite macar o crestere de 25-30%(sunt sigur ca mai mult...insa vreau sa fiu rezonabil) si nu de 18% precum opel de acum 16ani(cand erau ...mai putin avute in vedere eventuale upgrade-uri,mai ales la masini ce nu erau lansate pentru omologare in vreun campionat),ajungem la o putere estimata de ~360-390cai cu un raspuns foarte bun pe toata plaja datorat celor doua turbine....Lucru care pe mine ma face sa pariez pe 335xi contra lui rs4 la capitolul performante dinamice;) |
informatia pe care am primito de la quattro gmbh e urmatoarea.motorul cu componentele de serie tine pana in 750 de cai.daca imi aduc bine aminte si despre cutie ziceau la fel.insa de motor sint 100% sigur pt ca asta ar fi telul meu in cazul in care nu se trezeste un nebun sa mi-o cumpere.si nu o vand pentru ca nu sint multumit de ea.din contra parca dupa fiecare drum facut sau forja sau cursa sau mai stiu eu ce...sint tot mai incantat,dar vreau sa incerc si un supercar cu 2 usi.
|
Quote:
eu zic sa vezi cam cat rezista 335i sau xi cu interne de serie softat....mai deloc....verifica informatia la vishnu in america ;) sunt singurii care deocamdata au facut 335 TARI....a....sau DINAN |
La naiba....
Pe asta nu o stiam sa o dau in oki la oameni. Lascarica 30% inseamna o resoftare. Asta nu inseamna tuning ci doar o ameliorare a performantelor masinii. Dupa cum a spus si Vlad quattro e inca undeva sus si probabil va mai trece un timp pana va fi detronat.Mai ales in domeniul 4x4 la turisme. Si rs4 e aspirat, nu e corect sa il compari cu un 3L biturbo resoftat. Dupa cum am spus: livrarea puterii catre roti la o masina resoftata cu turbo e mult mai violenta pe langa castigul de putere mult mai mare. Stiu ca stiati asta dar bmw e nou in domeniu si poate trebuie facut cunoscut catre populatie ce se intampla cand se face o resoftare la un motor turbo. Sunt doar rau :P |
nu-ti mai arata ma varsta in posturi :) ambele branduri sunt la fel de bune, depinde doar ce vrei de la o masina cand o cumperi, depinde ce primeaza siguranta sau senzatiile tari sau amandoua intr-o masura ceva peste medie, etc
audi = (bmw+mercedes) / 2 "a luat" de la fiecare ce trebuie si le imbina intr-o singura masina, dar nu exceleaza la nici un capitol din cele 2 (cum exceleaza fiecare brand in parte), e practic imposibil, ca daca ar fi posibil probabil ar fi fost masina perfecta...e ca si cum ai incerca sa impaci si capra si varza sau si cu ****-n cur si cu sufletu-n rai...audi e undeva la mijloc intre lux-merc si sport pur sange-bmw...oamenii stilati aleg audi a8/s8 :lol: deci concluzia este ca niciuna nu e mai buna ca cealalta overall, enduserul face totul...depinde ce-i trebuie lui adica o masina sa-i satisfaca absolut toate dorintele etc bla.. |
Va invit pe celelalte topicuri ale forumului care sunt in nr de cateva mii ...
Nu va place subiectul , hf in alta parte :) Eu chiar vreau sa vad daca se ajunge la o concluzie.. |
Si la ce concluzie vrei tu sa se ajunga ? BMW rulz si Audi sucks ?
Iti este atat de greu sa intelegi ca ambele sunt marci premium, ambele ofera performante asemanatoare iar alegerea uneia sau alteia tine fix de gusturi ? Daca ma uit la numarul tau de posturi trag o singura concluzie legata de BMW, consuma muuuult frate :D |
mi-am permis sa redeschid acest topic "minunat", dupa ce am sters muulte aberatii, certuri si posturi in care se batea campii cu gratie.
vin cu rugamintea de a posta doar daca aveti argumente concrete in favoarea(sau defavoarea) uneia din cele 2 marci, iar in cazul in care postul dumneavoastra va face referire la un alt coleg de forum, sau va fi scris doar cu scopul de a ataca pe cineva, in loc sa vorbeasca despre audi vs bmw, imi rezerv dreptul(si ii rog si pe ceilalti moderatori de pe sectiune) de a sanctiona cu warn si stergere respectiva postare |
Quote:
Eu fan BMW,sunt capabil sa recunosc ca audi e mai bun pe nu stiu ce planuri , intr-un final, dupa ce fiecare isi spune parerea,consider ca putem ajunge la concluzie ... le luam overall ... si vedem care ce si cum .. |
Asta seara am avut placerea sa merg cu un m5 e39 , nu sa-l conduc, pasager..
Pur si simplu ramai fara cuvinte in masina asta... fuge de cur la misto .. senzatii unice pe care audi n-o sa le ofere prea curand ... aleks fa plz un poll ... bmw vs audi .. |
ca sa fie just si corect fata de toata lumea
am facut poll pe care il voi lasa deschis 30 de zile dupa care se inchide topicul pentru simplul motiv ca e generator de discutii interminabile si intr-un mod nu tocmai placut may the best win |
Santos, dar nu toata lumea cauta masini sa fuga de spate. da, e fun..e un sentiment aparate.
dar daca stai si cronometrezi, pierzi mai mult timp pe curbe asa decat daca mergi cu 4x4 la limita. plus ca cercuri se pot face si cu 4x4 ff bine. |
Quote:
probabil ca e mai distractiv de condus,nu zic,dar atata timp cat nu ai fost si cu un rs6 sau macar s6 nu cred ca poti face diferenta |
| All times are GMT +2. The time now is 22:41. |
- Copyright 2026 4Tuning