![]() |
Re: Masina mea Old School - Lada 1500
Quote:
|
Motorul original e 79x80, acuma e la R1, deci 79.4x80 :lol:
|
FOARTE interesant.
Si, ca sa fortez norocul, m-ar mai interesa daca poti/ai timp sa masori: - diametrul boltului (asta e usor); - distanta dintre axul boltului si partea cea mai de sus a pistonului. Si ca sa intelegi de ce intreb... la 1.6-le de Dacie, alezajul e 77. Niste pistoane de 79 ar mari cilindreea cu aproape 100cmc, ceea ce ar fi prea misto. Mersi! |
Foarte interesant... stiam de cineva care a montat pistoane de Dacie intr-un motor de Lada 1200/1300 cu camasi presate in bloc, dar nu am avut curiozitatea sa il desfac (masina a trecut prin mainile mele pt refacut dupa ce si-a schimbat proprietarul), ca la cat de praf era si ce batai avea, direct remat scria pe motor.
Legat de informatii, diametrul boltului e 22 [mm], mai exact 67x22 [mm]; Distanta de la ax pana la capul pistonului, adica inaltimea de compresie e 38 [mm]. |
Quote:
|
Cele de 73mm (1289 cmc) suportau 76 mm si pistoane de 1.4 -ramaneau f subtiri mai jos de inelul de etansare dar am avut si au mers fara probleme.
|
Quote:
Imi da speranta faptul ca pe Mecaparts se vinde set cu pistoane de 80mm. Daca obliga la alezare locas de centrare in blocul motor nu stiu, inca n-am studiat subiectul in detaliu, ca nu e cazul pt moment. Mersi pentru pareri ;) |
Suntem cam offtopic, probabil putem discuta asta pe un thread nou si sa se mute posturile?
Din cate imi amintesc de undeva, s-a practicat in perioada "de aur", 1.7 exact cu pistoane de Lada (nu gasesc sublerul sa masor pe pistonul de 1.6 Dacia, dar ochiometrul zice ca se poate). Cat succes a avut treaba asta, greu de zis. |
4 Attachment(s)
Cu ajutorul colegului Nelutzu, prezent la expozitia Clujul de Altadata :lol:
|
Jantele spate nu par din filmul care trebe, cel putin culoarea... Parerea mea, nu te supara!
|
Desii nu are nici o legatura cu masina, e interesanta combinatia :D iar jantele, nu sunt ale mele (cel putin deocamdata) :D
|
1 Attachment(s)
Deci asa vreau sa vad si Lada ta!!! Adica pot vecini rusi si noi nu?:))
|
Mda :D Eu cred ca o sa raman pe 15", suspensia lasata cat este in acest moment, din ratiuni de manevrabilitate (si asa bratele imi sunt trecute de mult de linia orizontala a puntii fata), iar jantele de genul celui din poza ( BBS&co) din pacate nu sunt pe gustul meu :oops::D
|
Ppppffff.... cum sa nu-ti placa BBS? Sunt niste jante old school pentru o masina old school ca atat... si cele din poza mai mult ca sigur sunt jante pe 15 :-P
Pe masina ta ar mai merge jante de tabla pe 15 cu capace cromate si anvelope cu talon mic:-P sau aceeasi combinatie dar cu jante dublate |
Nu contest ca sunt faine, dar personal nu imi plac cum dau pe Lada :-) Am avut in cap varianta sa dublez niste jante, am facut rost de jante, am calculat ET, si tot, insa s-au scumpit, 100 ron/buc facutul, 200+ transportul, gume late pe 13" alta aventura iar la final obtin ceva lat, la doar 13", semiechilibrat, foarte greu, si costisitor comparativ cu un set de aliaje....
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:48. |
- Copyright 2026 4Tuning