![]() |
Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?
Quote:
Sti cum e...uni stiu despre drift din filme, uni fac. In drift suspensia e foarte importanta, ca altfel e greu sa controlezi masina. La drift nu conteaza ca e turbo sau aspirat, inseamna cati cai face pe kg, dar totodata sa fie cat mia linear puterea, sa nu vina brusc. La un motor aspirat e mai usor sa faci drift, dar e mai greu sa ajngi la ecceasi performanta ca un turbo. Japonezi nu aveau compresor, singurele motoare pe masini relativ mici erau ori aspirate ori turbo, nimenu nu asteapta sa puna compresor... Conteaza mult mai mult greutatea masini decat puterea peste un nuvel. |
mam gandit sa imi pun si eu un turbocharger pe un a4 din 2004 va rog sa imi dati niste sfaturi
|
Quote:
|
da...
stii cum e sa inveti din greseli... una e un film si alta e un documentar t sfatuiesc sa cauti... si tocmai ca zici ca practici...dc iti trebuie putere la turatie joasa? si cate tehnici d drift practici? |
Quote:
|
Eu cred ca in drift conteaza sa cunosti masina,sa te tina motorul,suspensiile,si cam atat :D.adica eu cu un mercedes 190 D (2.0 D) fac lucruri frumoase.Nu pot spune ca fac drift-uri,da' pot sa fac o succesiune de viraje luate lateral...
|
ma scuzati ca va deranjez dar.....dak as pune un turbo pe un opel kadett c model 1978 cu motor ohv pe carburator de 1.2l.........as putea gasi vreo turbina pt asa ceva?...precizez ca am chiuloasa de fonta iar motorul a fost facut fara economie de greutate...sau de material.cam cat m-ar costa toata investitia?
|
Quote:
|
Quote:
parca e un fiat cu motor d e1.3 turbo sau ceva d egenul asta poti lua turbina aia, sau o turbina de pe un motor biturbo de 2-3 litrii ar trebuii sa fie ok, asa de incepu |
Era Fiat Uno 1.3 turbo, daca bine imi amintes era un Garrett T2...dar poate ca era un KKK.
La un motor atat de mic eu sic ca se paote incerca si o turbina de diesel...nu cred ca va genera atat de multa caldura incat sa ai probleme. Dar este necesar un carb de renault 5 GTT, ca eu nu asi face cum era la alpine...dar se poate, si aia este cea mai ieftina solutie. Mai trebue o aprindere care are avansul ajustat electronic. |
Salutare la baieti.Cum fac sa imi pun si eu turbo pe un bmw 318 d-ala de 115 cai.ca am apucat sa il fac frumos si nu fuge.ceva sfaturi, ca la capitolul turbo asta nu ma pricep.am mai vazut la unu ca avea si supapa bov.frumos rau asa :shock:
|
nu-i mai ieftin sa pui un motor mai mare, gen 2.5 12 valve sau dastea de se gasesc ieftin
daca te gandesti la turbo fi pregatit asa cam cu un 5000 usd (poate sa coste mai mult sau mai putin da' tu sa fi pregatit moral) |
pai si daca ii pun un 2.5 fuge mai tare decat i-as pune turbo la 1.8 ? atat de mult duce un turbo? pai costa mai mult decat am dat eu pa masina stock
|
1.8 ce ai tu, din 2000-3000 daca faci tu, o poti duce la 160-170 cai daca este in stare foarte buna motorul, asta insemna ca interne originale, daca nu, o sa coste mult mai mult.
2.5-ul din start are 170 de cai, ulterior si un potential de tuning mai mare. Nici omologat nu trebue, numai o pui si schimbi seria de motor... |
si un 2.5 cam la cat sa ma ajunga?ca cred ca treb sa schimb cu tot cu cutie si o mai trebui altceva modificat?
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:48. |
- Copyright 2026 4Tuning