![]() |
Re: Supercars - Japoneze vs. Europene
Vrei sa spui ca prezenta japonezilor in F1 e nesemnificativa? N-or fi cu piloti, in schimb sunt cu tehnologia. Daca nu in F1 atunci fac ravagii la drifting si altele.
|
nu e nesemnificativa acolo doar simpla prezenta inseamna foarte mult, dar nu reusesc niciodata sa se bata pt primele 3 locuri...
|
Quote:
|
Quote:
oooo daaaa, eu presimt ca o sa stagneze:rolleyes2 |
Iti trebuie experienta in F1. Sunt atatea variabile si nu sunt foarte multe echipe care cum au intrat in F1 au facut praf...nu e vorba numai de motor (Sauber avea acelasi motor ca si ferrari acum cativa ani si tot nu a facut mare branza).
|
Quote:
Cat despre discutia in tema, consider ca defapt topicul asta a fost foarte gresit construit avand in vedere ca Japonezii nici macar nu au modele care pot fi considerate super masini de sute de mii de $$$, nici macar NSX-ul nu prea intra acolo. In schimb daca e sa ne gandim la modele sport mai ieftine care sa se vanda in mai mult de 20-30 masini pe an(cum se intampla in cazul supercarurilor), acolo japonezii sunt regi. Incepand cu anii '70 inca din japonia ieseau bijuterii tehnologice cum erau Mazdele RX-2, RX-3 cu motoare wenkel, sau Skyline-uri care inca din vremea aceea ar fi rupt in doua orice BMW, sa nu mai zic de primele generatii de 300ZX cu motoare V6.Interesati-va si voi ce dotari aveau si uitati-va la design comparativ cu modele europene...Si asta s-a continuat in anii '80 si '90.Ganditi-va pe la sf. anilor 80, inceputul anilor 90 in Europa daca doreai sa-ti iei un coupe veritabil cu bani putini, inafara de Calibra nu prea aveai ce alege,in schimb din Japonia ieseau puzderie de masini sport-coupe.Nici nu o sa mai zic de faptul ca in aceeasi perioada inainte de 90, in europa NU construia nimeni un roadster ieftin si fun 2 drive, pana au trimis japonezii MX-5ul si toata europa l-a cumparat cu sutele de mii. In concluzie, daca vb strict de supermasini europenii sunt cu mult inainte tuturor...daca vorbim de masini sport accesibile si maselor, cele japoneze sunt in elementul lor |
ai dreptate sunt prea tanar si nu am prins perioada de care zici tu...dak tu zici ca e asa, asa o fii eu nu ma contrazic...dar nu cred ca are rost sa vorbim despre trecut pentru ca ar trebui sa mentionam si faptul ca, atunci cand europenii se alegau la Le Mans, japonezii se alergau cu caii sa vada cat le rezista potcoavele :)).... in prezent dupa parerea mea japonezii reusesc pe piata pt ca au reusit sa concepa niste moatoare competitive la un pret mult mai mic decat concurenta... depre confort nu ar trebui sa mai vorbim... si designul, modele mai noi stiu ca multe de ele sunt concepute de designeri din toata lumea in mare parte din europa
|
Le Mans ... iarasi scri enormitati. Lasa balta subiectul. Tu singur ai adus vorba de F1, acum ca discutam de trecut si pedigree o dai la intors. Le Mans e tot in trecut. Pe acea vreme intr-adevar japonezii stateau acasa si ascuteau sabiile. Stii tu, alea de samurai, fara egal in lume, la fel ca si cei ce le posedau ... Esti biased, ai ceva cu japonezii.
Si ca ziceai Le Mans, Quote:
|
Quote:
|
dak am gresit cu ceva corectati-ma nu mai da-ti replici fara relevanta
|
Faza este ca lumea in romania nu prea stie multe despre masinile japoneze...numai din auzite sau din ce vad pe strada care sunt modele de baza. Si apoi pur si simplu unii sunt prea ingusti sa vada lucrurile din mai multe unghiuri. Asa ca degeaba spune cineva ceva despre unele masini japoneze pe care multi nici nu stiti ca exista sau habar nu aveti ce pot face ca tot la Golf GTI si la Opel Astra reveniti. Documentativa sau macar intrebati ca de aceea este acest forum...
@Tratament...Cursele nu sunt tot in lumea masinilor. Pt a intra in unele competitii (mai ales F1 sau Le Mans - ca tot ai facut referire la asa ceva) costa enorm. Nu iei o masina de pe strada, arunci cateva stickere pe ea si gata. Ai motor, suspensii, shasiu,aerodinamica (tunelele alea costa imens numai sa le inchiriezi...si nu petreci 2-3 ore acolo...stai cu saptamanile), piloti, inchiriere circuit pt teste, mecanici, si apoi trebuie sa gasesti sponsori si tot balamucul....daca nu iti ies bani din asa ceva...de ce sa te mai bagi in tot acest circ? Numai pt a castiga? Cateodata marcile se inscriu si pt asta dar renunta la alte segmente si adapteaza tehnologia dezvoltata pt masinile de serie pt a recupera din costuri. Tu daca ai avea propria marca auto si ai castiga WRC cu ea dar ai pierde 2 Mil Euro pe an si ai recupera prin productia masinilor de serie numai 500k, ai continua sa participi inca 10 ani? Ai da faliment. Si nu uita ca si asa multe firme japoneze au fost in pragul falimentului ( Nissan si Mitsi). Daca se apucau sa cheltuie bani pe Le Mans crezi ca mai admirai EVO 9 sau Skyline GT-R? Spuneai sa nu vorbim de trecut...pot sa iti dau multe exemple de masini japoneze in trecut care pot da si in zilele de azi clasa (din punct de vedere al performantelor) multor europene contemporane de aceiasi categorie... |
Ca bine zici nicknamed apropos de dat clase. Acum 2 zile m-a lasat o amarata de Honda Civic din 95 cu buza umflata si era all-motor. Doar un B18 engine swap. Si cunosc o gramada de Civicuri all-motor cu B20 care scot 12s la 1/4.
|
gata m-am documentat.... si am ajuns la aceeasi concluzie:)) in f1 japonezii sunt slabi... Iar cand europenii aveau competitii serioase de masini (la asta m-am referit cand am adus vorba de Le Mans) japonezii nici nu faceau masini.Astea sunt cele 2 afirmatii ale mele si nu cred ca e nimik neadevarat in ele... Aaa ca problema "japoneze Vs europene" poate fi privita din mai multe unghiuri asta e alceva. Cei cu interventii de genul "documenteaza-te" sau "spui tampenii" ii rog sa se abtina sau sa vina cu argumente ca ce am spus eu nu e adevarat. Inca ceva... eu cand spun Japoneze Vs europene , nu ma gandesc la Japoneze Vs Golf 3 gti sau Opel astra, eu ma gandesc la Japoneze Vs Ferarri, Lamborghini, Porsche, Rolls Royce. stiu ca nu e corect sa compari o tara cu un continent dar... asta e thread-u;)
|
Da asa este...de aceea ti-am raspuns punctul meu de vedere pt ca vad ca esti capabil de discutii civilizate.
Asa este...Europa are traditie in masini. Deci daca te duci cam 80 de ani in urma, vei vedea ca japonezii inca foloseau carutza trasa de shoareci. Dar dupa World war 2 japonezii au intrat in reconstructie si au trimis tot ce se numea student in afara. Asa ca au inceput sa se ridice dupa devastarea cauzata de razboi....normal ca nu le ardea de Le Mans. Si usor usor au inceput sa scoata tehnologie mai buna (thank you america for invested money). Si asa au venit cu aparatura performanta dar nu prea fiabila, care incet incet s-a perfectionat. Asa ca ei nu au motivatia sa scoata supermasini. Scot un Limited edition (400bucati vandute) dar nu scot supermasina. Si NSX care este un pic sub statutul de "supermasina" se vinde din 89...cu mici modificari...pt ca nu era nevoie de alta (apropo apare urmatoarea generatie care va inlocui NSX....2009...nu se va numi NSX). Deci totul se rezuma la bani. Ferarri adapteaza tehnologia de pe circuit pt strada asa cum Subaru o face cu WRX...de aceea acceleratia uimitoare (tipica pt raliu). Deci iar....IRELEVANT THREAD. |
In titlul threadului scrie "supercars",iar discutiile se poarta despre Civic,Golf si Astra.Foarte inteligent...
Daca tot se vorbeste de masini scumpe si proaste,adica toate modelele japoneze facute vreodata exceptand MX-5 (doar scumpa pentru ce stie sa faca),Evo,Impreza si 350Z,uitati aici o chestie interesanta How To Make A Rice Burner Run 14's :lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 04:54. |
- Copyright 2026 4Tuning