![]() |
Re: Dictionar/Intrebari/Raspunsuri
Poti cala motorul.
|
Quote:
Nu se intimpla nimic.Altfel masinile din occident care sint fara catalizator ,unde nu se gaseste benzina cu plumb,ar fi toate pe butuci. Invers ,da,se intimpla.daca pui benzina cu plumb in masini catalizate, se distruge ireversibil catalizatorul,plus vor aparea o multitudine de alte probleme. Cu multi ani in urma Dacia mea a mers cu gazolina,benzina de 75,diluant cu ulei transformator,kerosen ,benzina usoara,benzina fara plumb si nu aveam probleme de nici un fel.Doar cind am inceput sa bag benzina de avion de 110 octane (pt. performante) mi s-au ars supapele. |
nush` dak se strica motoru` da in fine ... cica am auzit ca ar creste consumu`
oare e adevarat ? |
Ca ce chestie sa creasca? Ce, daca pui fara plumb sa largesc jicloarele si incepe sa curga mai multa benzina? Povesti domle....
|
Quote:
|
si dak omu` deja e in ultima treapta de viteza ... pt top speed ..
unde sa mai schimbe ? :confused2 |
salut...as fi super recunoscator daca mi'ar explica si mie cineva cum se aprofundeaza graficurile alea de la dyno...k eu nu vad decat liniute cifre si litere pe ele...:oops:
|
Spark, ce masina ai tu de atingi limitarea de turatie in ultima treapta? Vreun WRC?
59AFA, ca sa intelegi alea , ajuta daca inveti vreo 2 semstre Procese si Caracteristici ale Motoarelor cu Ardere Interna (inginerii numesc graficele alea caracteristici externe) si Calculul si Constructia Motoarelor cu Ardere Interna. |
nu e vorba de masina mea ...
da` ... era pe acolo pe topicul "top speed cu masina personala" .. si dak mai sunt pe acolo cu limitare de turatie in ultima treapta ... |
Poate au limitare de viteza in ultima treapta, sau se plafoneaza motorul, in cazul unor motoare mai mici. De asta unii prind viteza maxima in viteza a 4-a si nu a 5-a.
Sa imi arati si mie o masina care a dat in limitare in ultima treapta ( exceptand un wrc sau dragster :lol: ). |
Quote:
Toate masinile cu peste 200 HP care au limitare la 250 km/h. ;) ps.alea doua de care pomenesti nu au nici un fel de limitare,deoarece o face pilotul,dar nu e cazul. |
Sefu', un WRC la 200 de km/h are 6000 rpm (versiunea de raliul Finlandei de exemplu). Unde draq vrei sa mai accelereze pilotul?
|
Quote:
"jafu" GTI care il "calaresc" acum are 18 ani vechime si merge in 8000 ture si este un gunoi de motor de serie nemodificat.Sa nu-mi spui ca un motor de WRC nu urca in 9000 de ture ca-l halesc cu tot cu pilot :):):) Uneori pe anumite trasee mai rapide pilotii depasesc 200 km/h.Asta o spun ei, nu eu.Masinile de curse nu au limitare de turatie,cu atit mai putin de viteza ;) ci doar niste leduri de avertizare cind se depaseste un anumit prag. Probeaza o masina WRC si apoi discutam... |
am si eu o rugaminte......... are cineva o calibra de vanzare...motor 2000 16V ....mia zis ca ia expirat asigurarea :| ......ce tre sa fac eu daca o iau si cat ma costa ?:( ....ms anticipat! nu ma pricep la astea straine :(.....
|
de obicei daca merge cu benzina fara plumb si bagi benzina cu plumb poti sa bulesti sonda lambda si injectoarele, dar invers nu vad care ar fi problema (auzisem ceva ca una e mai uscata cea fara plumb si una e mai uleioasa dar nu stiu nimic sigur asa ca mai intreba)
parerea mea e ca nu are ce sa se strice daca mergea cu benzina cu plumb si acuma bagi fara |
| All times are GMT +2. The time now is 20:08. |
- Copyright 2026 4Tuning