![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
Dap..St este mai scump decat GTI..Si are accize si mai mari..Cred ca din cauza motorului de 2.5
|
Quote:
|
atunci a fost greseala mea eu m`am luat dupa ce scria acolo la pretu ala
|
Quote:
|
Quote:
|
hai explicati. sa fie vorba de "good design" de la VW, care nici nu deranjeaza dar nici nu place? sa fie vorba de performantele si handlingul sub ST? sa fie vorba de interiorul monoton de masina de supermarket? sau poate de sigla masinii poporului, clar mai prestigioasa in Romania decat Ford?... lol
e speciala dupa parerea mea doar prin nume si istoria golf, in rest e o masina ok cu performante ok design ok si pret ok... nu exceleaza dar nici nu dezamageste. la design probabil ca si fordul e cam la fel, interiorul mi se pare o idee mai dragut, performantele sunt mai bune si handlingul deja l-a facut celebru. a... si sunetul!!! e considerat cel mai placut si mai special din clasa asta. nu sunt nici pro-ford, nici anti-vw... dar lupta asta au cam castigat-o 'americanii'. |
apropo, pentru Romania.. colina motors vinde kit pentru ST de urcare a puterii pana la 320CP, cu pastrarea garantiei. cam misto, nu?
|
si tu esti subiectiv,si poate e normal ca iti aperi marca de masina pe care o ai.probabil garantia de care mentionezi e doar la colina motors,nu la toti dealeri ford.si daca abt sau mtm iti garanteaza lucrarea facuta de ei la motor,e chiar asa grav?
|
am si BMW si zic ca e de tot rahatul, de la preturi la fiabilitate la reteaua de service-uri. nu-mi apar marca, chiar sustin obiectiv ST-ul in comparatia asta. mi se pare o masina care oferta sensibil mai mult decat Golf. si mai obiectiv, noul Type-R mi se pare the ultimate hot hatch, cu o clasa peste ST si Golf, si va fi cu 2 clase peste cand vor upgrada motorizarea. :)
|
Quote:
sunetul este intradevar unul special...stiai ca au creeat o tevusca speciala care trece pe sub st pentru acel sunet ?? sau iar citesti 2 reviste si mai scrii un post pe aci ? auzi la el..handling extraordinar care l-a facut deja celebru :lol: ..vezi ca ala cred ca era gti....ca pana acum nu am auzit sa laude nimeni st-ul asa cum au facut-o cu gti-ul.... si succes...in intentzia ta de atzi achizitiona un type r ....dupa sa ma cautzi sa imi spui cum e cu hot hatchurile... |
hahaha, presupun ca ai GTI. haios. citeste comparatii din reviste, emisiuni TV... oameni de specialitate. cred ca sunt toti tampiti ca pun ST-ul peste GTI. parerile MELE cu privire la estetica celor doua masini nu au cum sa fie identice cu ale altora: ca in interiorul ST-ului nu m-am simtit de parca m-am pensionat si am crize de personalitate dupa ce mi-a trecut vremea... e treaba mea:) gusturile nu se discuta. performantele, timpii pe circuit, pretul si alte 'maruntisuri de genul asta' sunt scrise negru pe alb si favorizeaza doar o singura parte.
nicidecum intentia de a achizitiona un type-r, gti sau st. de aceea chiar pot face comparatii obiective, pentru ca nu sunt in publicul tinta pentru acest gen de masini. probabil isi au farmecul lor, dar nu pentru mine. |
Focusul are intreadevar potential mai mare de tuning la motor pt ca este un motor mai mare si poate suporta mai multe..Dar stiti ca e destul de greu sa pui 250 de cp jos cand ai tractiunea fata..Exista kit-ul de la Wolf care iti da 300 de cp fara sa pierzi garantia, dar parerea mea e ca va pleca greu de pe loc cu cei 300 de cp..Interiorul si exteriorul e o chestiune de gust..
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
oricum, o sa vedem peste cativa ani si fiabilitatea, care la Ford mai are inca de crescut. fie ce-o fi, dar cate VW sunt aduse in tara cu 250-300 k km, si cate Ford. oricum, parerea ta e doar parerea ta. in ce reviste au scris ce ai citit tu, iti aduc eu un teanc in care s-a scris ca GTI este peste ST. dar aici e si diferenta clasica intre state si EU. americanii baga un motor mare si au rezolvat problema. europenii baga 2-3 artificii si pica bine. un turbo, un DSG, etc si tu chiar poti spune ca interiorul de la ST arata mai bine decat la GTI?:lol: |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:28. |
- Copyright 2026 4Tuning