Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!! (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/14626-2006-subaru-wrx-sti-vs-2006-mitsubishis-lancer-evo-mr.html)

EVOLUTION8 10-11-06 08:41

Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 616958)
Daca este sa ne luam dupa ce se intampla in CNr o sa observam ceva interesant.
Daca faceti recensamantul masinilor EVO si raportati la rezultate o sa va luati cu mainile de cap. La numarul mare care participa rezultalele facand o medie sunt sub mediocru. Foarte multe abandoneaza chiar deci fiabilitatea...Subaru are doua masini care merg bine si se claseaza onorabil dar sigur ca nu astea de curse veritabile ne intereseaza pe noi.
Nu pot renunta la ideea ca Subaru este superior si cand ma gandesc la o masina o tratez conceptual.
Subaru este ceva original nu o masinuta de serie care a fost adaptata ca evo cu 4x4 cu diverse susspensii si accesorii ca sa mearga. Subaru e un concept unitar.
Are un motor ce permite obtinera unui centru de greutate f jos de aici rezulta stabilitate si aderenta f mare, masina derapreaza mai greu ca un EVO.
Are planetare egale prin buna pozitionare a grupului motopropulsor si deci o repartitie a maselor ideala, cu o repartizare mai buna a cuplului la roti.
Avand motor boxer are un arbore foarte scurt deci f usor iar motorul mult mai echilibrat.
Motorul de la STI permite obtinerea unor performante superioare cu presiune in turbo mica deci un bun randament, la evo presiunea e cu 30% mai mare.
Per total asa cum ies ele din fabrica datorita strategiilor de marketing sunt mai apropiate, dar daca le descatusezi si iei totul in calcul cu ceva banuti in plus obti din STI o masina mai eficienta, dar care nu-ti permite sa te joci pe viraje asa cum o faci cu EVO care merge ca pe muchie de cutit derapand mereu spectaculos.
Am condus ambele masini, le-am dus pe anumite portiuni la limita si apreciez pozitiv Subaru.
Nu sunt genul care sa spun ca este ceva mai bun decat altceva pentreu ca eu am cumparat masina respectiva si in discutia asta faptul ca sunt posesor de STI mi-a luat din autoritate insa daca vroiam EVO mi-l luam la inceputul anului, am preferat un Forester avand un STI acasa, acum mai vreau sa iau o masina si din nou ocolesc EVO, oare de ce?
La evo personal nici caroseria nu-mi place e prea dreapta chiar daca ase spoilere impunatoare.
Daniel nu e chiar cum spui tu cu pilotajul, la tine a fost un caz nefericit uita Andrei s-a prezentat de doua ori onorabil la coasta fiind in puncte cu un STI de strada.
Personal mie nu-mi place raliul mie-mi place circuitul de viteza care fiind pe asfalt e mai apropape de ce-si doreste lumea de la anumite masinute.
Nu vreau sa se inteleaga ca EVO e un gunoi, departe de mine acest gand si are cateva accesorii pe care Subaru ar fi incantat sa le aiba la o masina tunata. E bun si EVO insa inclin datorita studiului teoretic si al sofatului spre STI, dar daca doar vrei sa te joci EVO e mult mai pemisiv si te lasa sa inveti sa conduci mai usor.

Seby de acord cu tine despre STI.
DAR de ce este EVO mai bun ??Face ce face si il coace pe STI.

Uite un film de la Deva ca tot mi-a amintit ONO de BAnciu(Subaru de la gr.H)si observa comportamentul subvirator al masinii Subaru si ce accident a urmat dupa.
http://www.bogdymex.ro/PozeRaliuHune...accidentHD.wmv

Achim 10-11-06 11:25

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 616959)
Toicmai ca am mers cu amandoua si le-am fortat, poate mai mult decat era cazul nefiind ale mele ci masini de test imi permit sa-mi dau cu parerea.
Deocamdata in ce priveste o masna tunata STI detine suprematia de cativa ani pe la noi.

am zis eu altceva!? eu ma refeream strict la aspectul legat de Ono...

ma gandeam ca poate Evo are si mai multa priza la public si pt ca e mai domestic si ceva mai "draguts" decat Subaru...

SEBASTIAN 10-11-06 13:13

Quote:

Originally Posted by EVOLUTION8 (Post 617035)
Seby de acord cu tine despre STI.
DAR de ce este EVO mai bun ??Face ce face si il coace pe STI.

Uite un film de la Deva ca tot mi-a amintit ONO de BAnciu(Subaru de la gr.H)si observa comportamentul subvirator al masinii Subaru si ce accident a urmat dupa.
http://www.bogdymex.ro/PozeRaliuHune...accidentHD.wmv

Eu analizez masinile nu masina si pilotul la un loc.
Asa va spun ca eu su Subaru ii bat pe toti si ce e cu asta?
Vorbesc de masini in cazul in care ar fri conduse de persoane care se muleaza si se adapteaza perfect pe fiecare. Nu iau in calcul pe Titi, Giri, Tempeste, Leu ... aici e de soferie si pe anumite trasee o Dacia poate performa in fata unui Evo daca traseul permite.Sau in fata lui STI.
Evo are avantajul de a fi o masina mai cunoscuta tehnic si mai usor de servisat, mai ales tinand cont de experienta unor mecanici.

EVOLUTION8 10-11-06 14:57

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 617313)
Eu analizez masinile nu masina si pilotul la un loc.
Asa va spun ca eu su Subaru ii bat pe toti si ce e cu asta?
Vorbesc de masini in cazul in care ar fri conduse de persoane care se muleaza si se adapteaza perfect pe fiecare. Nu iau in calcul pe Titi, Giri, Tempeste, Leu ... aici e de soferie si pe anumite trasee o Dacia poate performa in fata unui Evo daca traseul permite.Sau in fata lui STI.
Evo are avantajul de a fi o masina mai cunoscuta tehnic si mai usor de servisat, mai ales tinand cont de experienta unor mecanici.

Pusasi EVO primul ca il bate dacia si apoi STI-ul :)))))))))

SEBASTIAN 10-11-06 16:01

De fapt era invers!

tom 10-11-06 18:04

Sebi fara suparare dar te-ai inselat cand ai spus ca evo este un lancer cu 4x4. evo este pe cu totul alto platforma decat lancerul normal + ca mai intai a fost evo dupa care lancer. In cazul lui Subaru mai intai a aprut Impreza si din masina d strada sa creat WRX impartind d altfel aceasi platforma (din cate stiu eu, t rog sa ma corectezi dak gresesc, pari mai cunoscator de Subaru ca mine ;) )

bulldog_cox 10-11-06 20:07

....da...e foarte cunoscator:)) face tuning la motor la suparu
sebastian scuza-ma ca am vb si scuza-nma daca am gresit

SEBASTIAN 11-11-06 07:44

Quote:

Originally Posted by tom (Post 617718)
Sebi fara suparare dar te-ai inselat cand ai spus ca evo este un lancer cu 4x4. evo este pe cu totul alto platforma decat lancerul normal + ca mai intai a fost evo dupa care lancer. In cazul lui Subaru mai intai a aprut Impreza si din masina d strada sa creat WRX impartind d altfel aceasi platforma (din cate stiu eu, t rog sa ma corectezi dak gresesc, pari mai cunoscator de Subaru ca mine ;) )

Vad ca voi incercati sa-mi rastalmaciti cuvintele, ma refer la modul cum s-a nascut cum a plecat la drum masina si la conceptia ei.
Incercati sa intrati sub un sti sa vedeti cata simplitate si eleganta gasiti si incercati si la EVO.

sori 12-11-06 17:14

subaru imi place mai mult !

kornuletz 23-11-06 14:55

baiieti nu depinde doar de masina..mai e si pilotu...si alte elemente ce pot influenta rezultatu...
eu zic k EVO este masina jucarie...cu ea nu toti sa pleci normal de la stop...dar chiar dak apreciez masinuta aia asa de mult nu pot sa nu spun ca sunt constient de rezultatele STI-ului si decat sa ma chinui sa va explic eu zic k nu exista diferente..

...ma rog dak ar exista...EVO ar trece primu :lol: :lol: :lol:

thor 24-11-06 08:54

Evo for funn,Wrx for Race.....it`s more funn than Race...so vote Evo :) ...

SEBASTIAN 28-11-06 20:00

Noi vorbim de acelasi pilot.
Da Subaru e pentru oameni mai esperimentati nu e permisiv ca EVO.

Gogu02 29-11-06 06:54

La categoria asta ar trebui sa introducem si pe nenea MONARO care usor, usor se apropie cu pasi mici dar siguri de performantele lui EVO si STi ;)

Morro 29-11-06 09:19

LOL ce treaba ara MONARO frate cu masinile despre care se discuta aici?? e cumva 4x4? are cumva motor de 2000 turbo?? participa cumva sau a participat vreodata la raliuri?
este o masina excelenta, dar nu are nici o legatura cu masinile despre care se discuta aici

alexSHO 29-11-06 12:47

hai ma lasati-o draq de treaba... mi se pare chiar penibil sa dati ca argument pro raliurile unde si mitsu si subaru sunt terminate la blana

All times are GMT +2. The time now is 21:39.

- Copyright 2026 4Tuning