![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
Quote:
Tot INMT ( institutul sau facultatea cum ii mai zice acum ) este varianta cea mai buna, deoarece acolo este gen laborator de probe si teste si mai poti face ceva.Idea este ca mai nou, la motoarele mai noi ma refer , ansamblul vibrochen este OK ( usor adica ) el de fabrica si nu mai ai ce echilibra mare lucru si chiar nu este necesar. De exemplu , SUPERNOVA ( bomba pe roti +400cp ) turbo a lui PUIU RUSU , avea vibrochen si bloc motor de diesel ( max 4500 rpm de fabrica ) si la cursa mergea si la 9000 rpm cu varfuri de 11000 rpm ( si mai sus dar limita electronica ) si nu avea nici o treaba cu rezonante si vibratii . Si Opelul tau , axe si chiuloasa cu injectie progresiva ( dubla injectie ) sa ai si il duci in 11000 rpm si nu are nimic . |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
De ce crezi ca Onoriu (oricum nu imi place ce a facut din masina aia , dar este alta treaba ) a fost in Ungaria sa isi prepare masina , pentru ca acolo inca se mai poate face ceva si rezonabil la pret |
Quote:
|
LA MULTI ANI COSTICILOR SI ELENELOR !!! si aveti grija cum petreceti :lol:
|
2 Attachment(s)
Am cautat in calculatorul vechi si am mai gasit 2 imagini cu masina lui John de la Rasnov din 2008, calitatea lor lasa de dorit, dar ...
|
Va salut pe toti si am sa spun cateva pe scurt, fara suparare.
Noi mecanici nu mai avem.. sa desfiintat tot... Inainte se alerga la curse din pasiune si pentru mirosul de benzina... cum a zis si nea cornel mai sus, (DORMEAM LANGA MASINA SI NEVASTA MA ALERGA CU PARUL, CA NU DORMEAM LANGA EA). Acum ce vezi pe la curse? MITSUBISHI, SUBARU... testere, cipuri si tot asa. "Masini puternice, piloti slabi, pe vremuri era invers". Sa nu mai vorbim de o licenta de pilot si o etapa de coasta... Mazilule sa-ti dea Dumnezeu sanatate tata, ai dus sportul asta in rapa.. dar vad ca iti merge foarte bine si nu te opresti deloc.. BRAVO tine-o tot asa, sa vedem unde ajungem. Numai bine. |
Quote:
Stiu ca sunt offtopic scuze. dar realitatea este trista si cruda . In cativa ani nu vom mai avea nimic in sportul automobilistic SIGUR asta .Deja ma uit ca nici specatatori nu mai sunt , decat pe unele probe mai turistice si atat. |
Quote:
|
E motorul original, CIH cu chiulasa de fonta, a fost 2.0 si acum e un 2.2 de Rekord cu axa Kent 310 grade si comprimat, usurate biele, ce am putut face "pe soba in garaj". Planuiam un 2.5 cu pistoane + biele Wossner, dar e lipsa de fonduri. Stiu ca se pierde timp, se castiga in schimb fani :-) Erau oricum urcari de antrenament alea pe care m-am jucat.
Ca sa fie si ceva on topic: pe ce cutie si cum, unde era montat reductorul? La solutia clasica motor fata - tractiune spate stiu ca se monta un angrenaj planetar, "overdrive", dar la o masina de formula nu-mi dau seama unde s-ar incadra un grup de pinioane care sa fie si usor accesibil. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:59. |
|
- Copyright 2026 4Tuning