![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
De recurs nu cred ca o sa am parte... Ca am inteles ca apararea nu a avut obiectii... |
Quote:
:)))) |
Quote:
|
As vrea sa postez ceva ce am gasit pe alte forumuri, mi sa parut important de stiut/de citit de cati mai multi oameni care se lovesc de taxa auto.
Quote:
|
Avand in vedere ca maine au de gand sa promoveze ordonanta , se va merge exact pe motivarile din anii precedenti ptr ca am ajuns exact la vechea ordonanta 50/2008 dar cu taxa redusa pana la 25%(evident ptr o parte din auto)
|
SALUTARE TUTUROR!! MA LAMURESTE SI PE MINE CINEVA CU TAXA AUTO? S-A SCOS PANA LA ANUL SAU NU!? De exemplu daca vreau sa inmatriculez o masina adusa din afara din 1999 pe Romania trebuie sa mai platesc vreo taxa sau nu!?
Va rog postati niste raspunsuri daca stie cineva, mi-ar fi de mare ajutor! Multumesc si sper ca "4Tuning" sa fie la fel de util tuturor si peste 100 de ani! |
Quote:
Singura ta speranta este ca aceasta taxa se paote recupera. |
Salutare. As dori si eu o lamurire in ceea ce priveste taxa actuala, deci cea veche din cate inteleg , avand in vedere ca cea din 2012 a fost amanata. Eu vreau sa imi cumpar un golf mk3 produs intre anii 1991-1999, cu motoare pana la euro 2 (daca ma insel va rog sa ma corectati). in contextul in care as aduce maine un golf mk3 din Germania, care ar fi taxele pe care eu ar trebui sa le platesc? taxa de prima inmatriculare si apoi alta taxa de mediu ?? sau o taxa anuala de mediu?? pentru ca nu am inteles concret. In alta ordine de idei, ce posibilitati mai exista pentru a evita aceste taxe din Romania?? pentru ca posibilitatea cu Bulgaria am inteles ca a picat? Se "lucreaza" la ceva in directia asta? Va multumesc, Cristi.
|
Hai ca-i simplu.Ptr acea masina tu vei plati noua taxa adoptata prin l 9/2012.(tu nu te incadrezi la cei ptr care s-a amanat platirea taxei cu un an pana in 2013).Ptr a sti cat trebuie sa platesti sunt simulatoare de taxa inclusiv pe acest forum. Avand in vedere ca L 9/2012 +Ord de urg 1/2012 sunt echivalentul ord 50/2008 taxa pe care o vei plati tu va putea fi recuperata.Daca insa taxa va fi prea mare ptr tine si nu iti vei permite sa o platesti se va putea obtine si inmatricularea fara plata taxei numai ca 10 luni vei tine masina in fata casei.
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Taxa care s-a amanat era exclusiv ptr auto INAMTRICULATE in Roamania .Nu conteaza daca inainte sau dupa 2007,si se refera la transcrierea dreptului de proprietate.
Probabilitatae este mare si in cazul recuperarii si in cazul inmatricularii ,si dureaza functie de judet cam 10 luni. |
Buna ziua!
La cumparare daca masina este euro 3 si inmatriculata in Ro, cand o inmatriculeaza cumparatorul, plateste taxe mai mari decat daca ar fi euro 4? Multumesc |
Quote:
2. Daca te referi la legea care obliga plata taxei de inmatriculare pentru masinile inmatriculate in tara pana in 2007, taxa pentru o masina euro 3 este mai mare decat taxa pentru o masina euro 4.(dar legea a fost amanata). |
Quote:
Eu cel putin asa am inteles |
Exista aceasta posibilitate, dar nu peste tot. De exemplu, in Constanta se poate, dar in Bucuresti, Sibiu etc. am inteles ca nu se poate.
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:17. |
- Copyright 2026 4Tuning