Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

roho 26-03-09 20:08

Re: Benzina sau motorina?

Quote:

Originally Posted by i like mg (Post 2186099)
ma lasama cu hibride si cu energie solara.puneti o elice p masina k sa mergi cu energie eoliana,mergi p jos nue treab mea.dak as puteam mias lua masina cu motor de 6 litri,k oricum murim noi pana vine the end of world :)))

cand o sa vina "the end of the world" o sa fie "the end of the world" in care traiesc copiii, nepotii sau stranepotii tai.

dar sa nu fim pragmatici...e trist faptul ca fiecare raspunde la poll in functie de ce are in garaj. cat cu conservarea planetei...e deja "brain surgery" pentru unii. am vazut niste documentare pe discovery care prezentau surse de energie alternative. se poate si in momentul de fata sa se renunte la combustibili fosili insa cine se mai imbogateste din exploatarea titeiului?

aleks 26-03-09 21:39

Vă rog să ignoraţi părerile de maidan şi să ne păstrăm energia pentru argumentele care merită dezbătute īntr-adevăr.

dolb 26-03-09 21:43

maidan? scuza-ma dar numai maidan nu e! .. cred ca sinonimele potrivite ar fi "naiv" ( un sinonim mai bland ).

i like mg 26-03-09 21:44

intr-un fel ai dreptate roho,asa este.dar crezi sau credeti k o masina cu motor de 6 litri polueaza m mult k rabele,k daciile din 1900 toamna,k toat masinile euro 1 si euro 2 kre sau adus in tara?si exemplele pot continua la nesfarsit!si nu oricine isi permite sa isi cumpere un hibrid;) hibridele or sa ajunga sa fie masini comune peste 10 ani,poat chiar si m mult.
am spus doar k dak as avea bani da mias lua o masina cu 6000 cmc kre garantat polueaza m putin k un diesel din 1995-2000

DarkJEDI 26-03-09 21:53

da, eu bag mana in foc ca o masina de 6 litri euro 5 produce paguge planetei mult mai mari decat dacia din 1900 toamna si poate chiar poluaza mai mult.

Spark 26-03-09 21:55

nu prea, ca poluarea e direct legata si de marimea motorului ;)
deci un motor exagerat de mare nu poate fi foarte "curat"

i like mg 26-03-09 22:08

dak stam sa o luam asa ne contrazicem pana maine!k orice polueaza dak stam sa o luam asa.k sa numai puluam ar trebui sa stam in paduri,imracati cu frunze din bambus si sa mancam radacini de copac!poate k am exagerat cu motorul de 6 litri,imi cer scz dak am suparat pe cineva.

aleks 26-03-09 23:03

Să considerăm īncheiat capitolul ăsta şi să ne īntoarcem la baza discuţiei: motorina sau benzina? :)

JohnnieB 29-03-09 20:19

benzina...fuge mai tare....e mai iute...eu acum conduc un 1.8 d de pe un ford...si e tare lenes...motorina e pt economie...si cand ajung la 4000 de ture...pot s'o calc pana la 7000 ca tot nu mai trage...si e dezamagitor de tot....urmeaza sa'mi cumpar ceva pe benzina...probabil tot un ford da' cu motor de 1.6 sau 1.8

Lecca 29-03-09 20:28

uite de ce papa dieselurile ulei :lol:

dolb 29-03-09 20:32

si eu cand ziceam..nu ma ascultati..ziceati ca nuuu ca sunt motoare proaste! de-aia papa dieselu ulei! ca il turati la 900.000 de ture. Freakin' bots

JohnnieB 29-03-09 20:35

ce vorbesti?...a mea nu mananca ulei chiar deloc...si o ard cat pot...ca acus o scot din uz...si sunt chiar multumit...da' pana la 4000 de ture in treptele 1,2,3....a4a o schimb la 4500 de ture si a5a sare pana pe la 5500 cand ii dau jar in afara orasului...si cu toate astea...nu consuma deloc ulei....chiar deloc

dolb 29-03-09 20:36

ce masina ? ce an ? ce motor ? si iti dau repede raspunsul :)

JohnnieB 29-03-09 20:39

pai la masina mea raspunsul tau il stiu deja...si asta mi'o spus si un mecanic...ford sierra 92 1.8 diesel...puteti sa ziceti ce vreti...eu stiu ce pun in el si cat:P...saptamanal verific joja de ulei...si culmea e tot acolo...ca stiam ca la ture mari consuma ulei :P

aleks 29-03-09 20:53

dolb, avānd īn vedere semnătura ta, adică asta:
Quote:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Originally Posted by intretinerea motoarelor turbo https://forum.4tuning.ro/images/buttons/viewpost.gif
- sa schimbi uleiul la 5000km (chiar daca pe bidon scrie ca e sintetic si ca tine 12.000-15.000 o turbina nu iarta uleiul si-l depreciaza mult mai repede)
</td> </tr> </tbody></table>
DECI SA NU VA MAI AUD CA DOM'LE 2.0 TDI CONSUMA ULEI !

eu spun că teoria ta, conform căreia īntreţinerea şi costul reviziilor la diesel e comparabilă cu cea a benzinarelor, cam cade :)
Am greşit eu īn argumentaţia de mai sus? :lol:

dolb 29-03-09 21:00

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2194441)
Quote:
<table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border: 1px inset ;"> Originally Posted by intretinerea motoarelor turbo https://forum.4tuning.ro/images/buttons/viewpost.gif
- sa schimbi uleiul la 5000km (chiar daca pe bidon scrie ca e sintetic si ca tine 12.000-15.000 o turbina nu iarta uleiul si-l depreciaza mult mai repede)

eu spun că teoria ta, conform căreia īntreţinerea şi costul reviziilor la diesel e comparabilă cu cea a benzinarelor, cam cade :)

e cu dus-intors !.. semnatura se refera strict la folosirea turbinei in mod de FORJA ! adica tinuta in enshpe mii de ture!

Desigur..orice diesel "turbat" tine 20.000 km cu acelasi ulei daca, se merge frumos !

Nemilosu 29-03-09 21:39

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2173772)
poate daca o tii in 4000 de ture... in puii mei am mers cu accenti o gramada prin oras, daca imi iau 7 e bineeee. schimband in 2500 de ture, nu vad de ce ai tura mai mult , are arhi suficienta putere .... la drum lung ia 4. am plecat de la bucuresti spre campina cu rezervorul full, la campina abia daca se miscase acul rezervorului! m-am intors si la bucuresti am bagat motorina de 25 de lei, si acul s-a dus pe full.... deci undeva pe la 3-4 litrii la suta, condus lejer, maxim 130kmh/h , 2500 de ture. e una dintre cele mai economice masini cu un motor f f bun, se infige bine, are 110 cai totusi... dar in rest e praf :lol:
as prefera in orice zi, oricand oricum, un astra hatch 1.7cdti decat 1.6 benzina 115 , chit ca are 14 cai in minus. merge mult mai frumos, mai placut. ca sa nu mai spun de consum.... dar trebuie sa o alergi ca sa justifici aia aproape 2000 de euro in plus :lol:

si marmota ?
iti aduc 2 oameni care au accent si sustin acelasi consum urban. 10

Lecca 29-03-09 22:33

inseamna ca au un stil de condus foarte aiurea. nu-mi pot imagina cat de turat pot sa mearga sa pape motorul ala de 1.5 diesel 10 litri in oras... in conditiile in care, cu mers turat,(schimbat in 4000), 10 imi papa motorul meu de 1.6 benzina...

~ EWN ~ 30-03-09 03:59

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2194441)
Quote:

ca tot venii vorba dolb si de afirmatiile lui...omul e tare haios....

Din cate stiu este intr-un club, nsl daca nu ma insel, si ca sa intri intr-un club tre“ sa ai ori o masina de salon, ori de liniute, si in cazul lui sa zicem ca ar fii a 2-a varianta cu toate ca e un golf stock.

Pai, esti intr-un club, ii dai cox, mai participi la legale (cum mai vazusem ca anuntai ca nsl targoviste o sa fie prezent la nu stiu ce legale) mai te iei cu unul in trafic, etc. si nu iti consuma ulei? (avand in vedere ca ai un 2.0 TDI)

Explica-ne si noua cum vine asta te rog....

Si sper ca numai are rost sa zic ca fiecare dintre noi are cel putin o ruda cu un vw tdi si stim cum sta treaba....sau ca un motor modern nu consuma gram de ulei pentru ca este absolut penibil in secolul 21 sa dai 20-25 de mii pe o masina si sa iti consume ulei ca la dacia lu“ bunicu`. PENIBIL. Aia nu e masina, orice marca ar fii....! Daca e veche, neingrijita, etc. e alta treaba dar NOUA!?

Sper sa nu mi se stearga postul deoarece atat eu cat si altii vrem sa auzim o explicatie plauzibila de la dolb....

Numai bine.

Nemilosu 30-03-09 07:18

Quote:

Originally Posted by Lecca (Post 2194821)
inseamna ca au un stil de condus foarte aiurea. nu-mi pot imagina cat de turat pot sa mearga sa pape motorul ala de 1.5 diesel 10 litri in oras... in conditiile in care, cu mers turat,(schimbat in 4000), 10 imi papa motorul meu de 1.6 benzina...

110 cai inseamna un consum.
nu ai putere fara combustibil.

Lecca 30-03-09 07:54

adevarat, dar e 1.5(:rolleyes2), masina e usoara (vai mama ei), n-ai nevoie de mai mult de 3000 de ture ca sa mergi chiar sportiv, se infige f bine. eu prin bucuresti cu accentul merg in 2500 de ture si sunt mai mereu primul la urmatorul stop, desi nu asta e intentia mea... ideea este ca, prietenii tai ar trebui sa invete sa mearga cu ea pana in 2500-3000 de ture si sa nu mai faca curse :P pt ca, pe bune acum, daca schimbi mereu in 4000 de ture un motor de 110 cai diesel, inseamna ca mergi mult prea repede... un diesel are cel mai bun consum in 2000 de ture, eu turatia asta o tintesc cand am atins deja 60 in oras... daca stau cu a 2-a la 60 si 4000 de ture, normal ca imi ia 10 in oras....

Tzepozzz 30-03-09 07:57

Quote:

Originally Posted by JohnnieB (Post 2194336)
benzina...fuge mai tare....e mai iute...eu acum conduc un 1.8 d de pe un ford...si e tare lenes...motorina e pt economie...si cand ajung la 4000 de ture...pot s'o calc pana la 7000 ca tot nu mai trage...si e dezamagitor de tot....urmeaza sa'mi cumpar ceva pe benzina...probabil tot un ford da' cu motor de 1.6 sau 1.8

incearca sa conduci si un diesel din zilele noastre...o sa ai o mare surpriza ;)

Snoopy 30-03-09 10:40

Re: Benzina sau motorina ?

Votez benzina desi urmatoarea masina va fi un diesel (buget de student).Cu un astra H 1.4 am consum de 6 in afara si 8.5 in oras la mers normal,iar un amic cu un golf V 1.9 tdi are 7-7.5 in oras.Condusa la un regim de turatii 2500-4000 ture are si ceva putere iar consumu imi pare mai mic daca o conduc sub 2500 ture(stil taximetru).
La un bmw 320d E90 fara facelift cam ce consum real are in oras, de ex in cluj?

Sindrom 30-03-09 10:56

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 2166847)
Fata de un proprietar mai precaut (mai temator, etc), care a platit an de an aceasta asigurare, nu sunt mai avantajat, avand in vedere ca nu am avut nevoie de ea?
.

Temator sau nu, daca o gasesti ca mine in parcare, harsaita, plus oglinda rupta, etc,etc, aripa si usa dreapta au trebuit schimbate, asta din cauza idiotilor(idioatelor) Apoi ai dauna 70 de mil, nu e cazul sa fiu temator????? Sa fim sinceri, in oras e 100% necesar casco.

Cat despre consum, nu am calculat, dar una e sa faci un drum in afara orasului cu 3-4 % , si una cu 6-7%, cu toate diferentele de pret.

Inca ceva, cu 50 de L de motorina mergi cam 1250 km(cu un consum de 4% mie unu atat mi-a consumat pana la bv, recunosc ca n-am alergat), iar cu o benzina mergi 769 de km (tot ce-am mers personal, nealergat consum mediu de 6.5). Totusi e o diferenta de 481km.

Tzepozzz 30-03-09 11:27

in Romania n-o sa ai niciodata consum 3-4 % oricat de incet ai merge...cat despre autonomia la diesel, mai mult de 1000 km nu cred ca faci (asta in conditii de trafic ideal si bineinteles in afara orasului).

dolb 30-03-09 11:27

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2195927)
in Romania n-o sa ai niciodata consum 3-4 % oricat de incet ai merge...cat despre autonomia la diesel, mai mult de 1000 km nu cred ca faci (asta in conditii de trafic ideal si bineinteles in afara orasului).

faci pariu ? eu am vazut CB-uri cu 2.5 % REAL .

Sindrom 30-03-09 11:58

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2195927)

Pana in Vama Veche anul trecut am avut consum de 3.8% 4 oameni, peugeot 308 1.6hdi 110cp+ bagaje muuulte.

Am mers regulamentar, doar cateva depasiri, mai in forta ca ma manca talpa. A2 mers tot cap coada cu 120.

La intoarcere, consum-ul a fost de 8.6, aceasi masina, aceasi oameni. Si un pic mai mult alergat.

Nu stiu cat consuma o benzinara la 180, dar prefer sa-mi consume un diesel 7-8.
P.S.: Nu as cumpara niciodata un diesel mai vechi de 3-4 ani maxim. Nu-mi inspira incredere, pentru ca sunt motoare care au nevoie de o atentie mai mare a celui care o conduce.

iulian2476 30-03-09 13:08

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 2195929)
faci pariu ? eu am vazut CB-uri cu 2.5 % REAL .

Foarte corecta observatia! Am avut eu 3.0% in mai multe randuri pentru 160 km (vara, drum in aliniament, 2 persoane, fara bagaje, fara vant, conditii bune de trafic, 3,5 bar, masina fara balast, etc). As pune si poze, dar nu ma mai obosesc sa ma contrazic cu toti astia cu GTI si 20% consum urban. Daca as pleca de la marginea Bucurestiului numai pe drumuri nationale si autostrazi pot scoate (pe pariu!) 2,8 l/100 km cu masina din semnatura.

dolb 30-03-09 13:13

Frate..eu am facut cu C220 CDI -2005 consum 4.5 % cu AC dat drumu si 50 km/h viteza medie ( desigur.. s-a ajuns si la 90 ). Deci sa nu aud ca nu se poate! Ca parca era unu care a facut turul europei cu o skoda fabia si a stabilit record de 2% consum .

Lecca 30-03-09 13:47

calculatorul va arata 0% intr-o singura situatie... cand este in viteza (gen frana de motor) si nu accelerezi... eu mereu scoteam pe liber si lasam masina sa se duca, credeam ca cel mai mic consum e pe liber. dar nu, cel mai mic consum e cand o lasi in viteza sa deccelereze. de cand fac asta in oras a un consum cu 1l/100 mai mic...

Sindrom 30-03-09 14:17

Imi spune si mie cat e litrul de benzina/motorina cineva, nu de alta, da sa fac si eu un calcul minor.

P.S.: Un diesel, in orice regim de exploatare va consuma intotdeauna cu 3-4% mai putin decat o benzina, exemplu, daca eu o calc prin Bucuresti, reprize scurte si consumul e undeva la 11-12, mai sus n-a vrut sa urce, ei bine cu o benzinara, consumul fac pariu ca e undeva la 15-16.

Tzepozzz 30-03-09 15:06

@Sindrom: ai zis ca ti-a luat 4 % pana la Brasov, n-ai zis nimic de autostrada. poate consumul asta l-ai avut decat pe autostrada si nu pana in Vama Veche.
@dolb: consumul la CDI-ul ala e 5,4 automata si 5,1 manuala...tu ai scos 4,5 % si cu AC si ai avut viteza medie 50km/h :shock: (banuiesc ca si tu tot pe autostrada ai fost)
eu am avut consum de 5,7% si viteza medie de 57km/h cu cee'd de 1.6 115 CP
record de consum am avut in Olanda pe autostrada cu un astra caravan 1.7 DTI...cu 9L am facut 234 km, fara accelerari bruste si cu mers constant la 120km/h.

dolb 30-03-09 15:07

nu...nu a fost pe autostrada! A fost de la Targoviste la Piersinari ( la mine la tara )

Sindrom 30-03-09 15:13

Multumesc dolb

Mda deci dupa calculele mele de mai sus, diferenta aia de 481km sta in 106,301 Ron. Voi trageti concluzia de aici. Pentru doritori daca nu va e clar fac si un consum pentru oras. Dar la masini normale, pana 2000cmc inclusiv, pentru ca astea sunt cele mai des intalnite la noi. Dar pentru cine stie sa foloseasca regula de trei simpla isi poate calcula si singur.

Deci economisind 1 mil la fiecare 50L bagati ia calculati voi cat iesiti in castig intr-un an.

P.S.: Nu veniti cu idei gen, ca in oras se consuma mai mult, ca daca diesel-ul consuma mai mult, benzina nu sta pe loc. Cat despre demaraj, pe aceasi cmc, puteri apropiate(ca sa nu existe cazuri gen 1.4T-jet sau 1.4tsi), diesel-u cam mananca din benzinara.

Sustin diesel-ul, dar nu mi-as cumpara decat noua si cum am spus mai sus, cu km putini si 2-3 ani vechime maxim.

In rest, benzina.

Recunosc, pana la Bv am avut 3.8 pe CB. Pe autostrada la 120 am consum instant 2.7-3%, dar cu constanta si cat am mai depasit. Si daca ma chinui, ma pun si in spatele unui camion tot drumul si poate fac si io record ca ala cu skoda. Si scuze am uitat, si motoru diesel. Nu zic mai mult sa nu stanesc pe aici anumite discutii.
Cat despre opelu ala, tind sa cred ca avea ceva bube, avand in vedere ca la un mers de 240km, tot drumu numai cu decelarari de la 160-180 pana la 80-90 si invers a luat aproape de 9, pe undeva pe acolo plus masina plina.

Tzepozzz 30-03-09 15:34

Quote:

Originally Posted by Sindrom (Post 2196536)
Cat despre opelu ala, tind sa cred ca avea ceva bube, avand in vedere ca la un mers de 240km, tot drumu numai cu decelarari de la 160-180 pana la 80-90 si invers a luat aproape de 9, pe undeva pe acolo plus masina plina.

n-am prea inteles ce ai vrut sa zici

JohnnieB 30-03-09 16:19

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 2195483)
incearca sa conduci si un diesel din zilele noastre...o sa ai o mare surpriza ;)

am condus un passat tdi din 2003 cu 131 de cai...am scapat picioru pe acceleratie si ma tineam de tetiere ... da' prefer totusi benzina....

Corneliu26 30-03-09 16:49

Quote:

Originally Posted by JohnnieB (Post 2196694)
am condus un passat tdi din 2003 cu 131 de cai...am scapat picioru pe acceleratie si ma tineam de tetiere ... da' prefer totusi benzina....

wow cum e asta cu terierele? adica conduceai si ai luat mainile sa te tii de tetiere? asa tare era :shock:

dolb 30-03-09 17:09

Quote:

Originally Posted by Corneliu26 (Post 2196773)
wow cum e asta cu terierele? adica conduceai si ai luat mainile sa te tii de tetiere? asa tare era :shock:

pai de la 75 de cai la 131 de cai e ca de la 1310 la logan :D

apache 30-03-09 18:49

intrebare intrebatoare....si fac comparatie aiurea in tramvai aici pe topicul asta ..si imi cer si scuze cu ocazia asta.

am condus acum cateva zile un sharan tdi cu 116 si mi-a parut mult mai bleg decat un logan 1.4 in care m-am urcat dupa aceea ...mi se pare?sau?

dolb 30-03-09 18:55

depinde cat de incarcata era...depinde cat de omorat era motorul ! sunt TDI-uri de 131 care mai au decat 80 de cai....asa ca nush

All times are GMT +2. The time now is 04:54.

- Copyright 2026 4Tuning