![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
Si in postul pus de Unlord ???? (nu stiu in ambele filmulete cine sunt "actorii") ??? .....
Cel mai bine este ca acest "conflict" intre masini sa fie facut la o cursa legala nu pe forum ..... 2 din 3 spun mai multe decat N posturi pe un forum. |
1. Este penibil sa pui curse ilegale pe internet fara sa intrebi, cei care au concurat acolo. Astept sa le stergi. Ce prostie! RUSINE!
2. Masina din film era STOCK, a lui cu modificari si DSG (asta ai uitat sa mentionezi) 3. Cursa de pe autovit nu este cursa, autovit era in constructie acolo si din cauza asta ne-am mutat in alt loc. Este si mai penibil sa pui filmul gen asta si sa zici ca m-ai facut. RUSINE! 4. Filmul al doila este cursa adevarata, dar la sfersit eu deja numai accelerez si pun frana. Din filmul nu poti sa zici clar cine a castigat. Te astept domnule, vb pe PM. |
Greg...ce ar fi sa nu te mai enervezi degeaba ?
Pai din momentul in care ai vazut cu cine ai de-a face mai ales tinand cont de faptul ca a postat o balarie care nu are legatura cu "real thing" chiar m-ar pufni rasul sa fiu in locul tau...Abia astept sa vad si eu ce poate golfuletzul ala...cu 'g' mic bineinteles :P |
Ai si tu dreptate ... dar m-am dat de atat ori, sunt in toata treaba asta cu curse de ceva timp si este prima data cind cineva pune filme cu mine si unu dintre ele nu avind nicio legatura cu realitatea. Nu mie rusine sa pierd. Ma nervaza faptul cu filme puse pe internet, fara sa intrebe pe mine.
Atunci, chiar daca nu se vede pe film, masina lui tragea un pic mai bine (asta se vedea in timpuli cursei nu pe filme ala), dar era modificata cu mai multi cai decit eu, cutie dsg si mi sie pare ca golful are si mai putine kg. Ar fi bizar daca eram eu in fata. Oricum, cum am zis, ca sa fir totul clar, astept sa ne vedem inca o data pentru a stabili ce si cum :) |
[Oricum, cum am zis, ca sa fir totul clar, astept sa ne vedem inca o data pentru a stabili ce si cum :)[/QUOTE]
Da, da, da! |
vine si tata sa se dea cu el...:P ca doar de...are golf...:P
|
ce plang unii pe aici ca au fost facut :))))) app scuzele sunt facute pt.... daca stiai ca masina adversarului e modificata trebuia sa stai in banca ta :)
|
Oricum in momentul asta toata notiunea de comparatie intre cele doua masini cade.Este un total non-sens.Daca vrei sa compari GTI cu ST, R32 cu RS (Megane sau care o fi), OPC cu nu stiu ce, le compari stock.In momentul in care masinile sunt modificate si nu se stie care cat, devine o comparatie strict de genul "masina mea comparata cu a ta".Cea de ST vs GTI dispare.Daca se compara M3 cu RS4, dar fiecare si-a modificat masina cat i-a lasat inima, punga, priceperea etc...la fel, nu mai are sens comparatia celor 2 marci ci doar a celor 2 masini.
|
Quote:
p.s. Se mai apreciaza si potentialul de tuning ale fiecarei masini! |
Se stie care e limita maxima (potentialul maxim) la fiecare?
|
Eu cind m-am luat masina m-am uitat va spun de ce am luat Focusul ...
1. Motor foarte usor de tunat si cu mare cuplu (ajungi la 300 CP cu soft, evacuare, admisie si intercooler - kit GGR). La 2.0 TFSI nu ai cum fara sa schimbi turbina. 2. Foarte bun sasiu 3. Look si vopseua (imi place mult mai mult, decit Golf) 4. GTi prea comun (sute de GTI'uri prin Bucuresti) |
Ca veni vorba de masinile stock, conduse eventual si de profesionisti si ca fapt divers, iata o lista de pe lungul circuit de 22.8km, Nordschleife.ST 2.35 (egalitate cu OPC, BMW M3 E36 si cu BMW130i, Golf4 R32 8.37, Golf R32 2005 4.49, Golf GTI 8.53 (in coloana a patra sunt trecute puterile si greutatile masinilor).Destul de concludent pentru capitolul performanta/tinuta de drum.
http://www.fastestlaps.com/track2.html |
Erata: 8.35 timpul ST-ului (si a celor mentionate cu timp egal)...dar banuiesc ca s-a inteles despre ce e vorba.
|
nu contest timpii pusi de tine dar pe fastest laps poate sa pune oricine, orice timp pe orice circuit..
|
opc-ul l-asi vota, dar daca nu e..VOT St un timp apropiat de opc.
este putin mai artos decat GTI |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
lol...pueril deja, fara suparare... |
Quote:
|
la design mi se pare mai tare ford-ul insa la dinamica e mai tare golf-ul
|
Cu ce am avut eu ocazia sa verific veridicitatea in cea mai mare masura (a timpilor de pe site-ul respectiv) a fost cu timpii pe Top Gear Track (pot fi gasiti si ei acolo).Am multe emisiuni de-ale lor inregistrate in care am vazut testele, iar timpii trecuti apoi pe biletele erau agatati in panoul acela.Tot ce am vazut pe site am vazut si "pe viu" in emisiuni.Pe Nordschleife am vazut doar un film cu 6.55-ul scos de Radical SR8 si un senzational 5.15 scos cu BMW Sauberul de F1 pilotat de Heinfeld.Mai sunt ceva referinte si pe wikipedia, dar acolo nu prea se fac update-uri.
@La design....e un capitol subiectiv.La dinamica, fata de precedentul GTI 30 edition, ST era mai rapid (se vede si din linkul cu circuitul lung mentionat).Fata de 2007 GTI 30...s-au mai schimbat putin lucrurile, Golful a beneficiat de motorul modificat care a primit inca 30cp si a capatat o dinamica mult imbunatatita.Demarajul a ajuns putin sub al ST-ului (cu 2 zecimi mai rapid) si ceva mai mult top speed.Testul urmator il da ca fiind ceva mai dinamic, avand punctaj egal pe circuite si un plus de punctaj pe linie dreapta. http://www.fastestlaps.com/index.php...=46767cd391964 E o chestie chiar buna, progresul unuia il obliga si pe celalalt sa pluseze.Urmeaza si pentru Focus ST260-ul. |
Quote:
|
Godfather masina ta e stock ?
|
Quote:
|
ma gandeam la o mica confruntare cu un gti
|
:-)..cu placere..indiferent de ce ar avea facut...desi as fi curios de eventuale modificari, daca exista...
|
au fost acum liniute la braila....kiar nu s au gasit un st sa se dea cu un gti????
st-u l am vazut pe acolo prin poze(ca nu am fost prezent),dar nu s a dat el cu niciun gti???? |
Quote:
DE...asta e pana la urma desi clasa E incepea de la 200 pana la 250CP se pare ca nu a vrut nimeni sa participe...Pe mine m-a batut Cata cu A4-ul lui... Sper sa o fac rpd ca sa-mi iau revansa..:-) |
9 Attachment(s)
Un facelift pe care VW nu a avut bunul simt sa il faca si ne strica ochii cu formele anoste ale golfului V (GTI-ul e singul OK la aspect dar se poate si mai bine)
|
si asta nu seamana cu un C4 ?:)
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...en_c4_face.jpg |
Quote:
Tizul meu...:P toate ca toate , dar nu prea cred ca seamana...C4 are intr-adevar aceleasi linii care urmaresc linia caroseriei ( aripi frontale spre grila fata), dar chiar nu seamana deloc |
Quote:
p.s.mentinez ca era vb de septembrie 2007 chiar in noaptea sau a doua nopate dupa ce a murit MIcutzu. (RIP) |
Quote:
o sa-mi spui ca erai stock . ..in fine !nu uita ca el avea un tfsi de 185 cp cu soft! ;) nu inteleg de ce va agitati atata cu st?!pana la urma este f asemanator cu gti-ul iar cand o sa vad pe dyno la Florin cei 300 cp ai unui st castigati din soft, admisie, evacuare o sa-ti dau dreptate si fac cinste cu un jack! :) bafta! |
Quote:
Dragul meu Yoda... Imi aduc aminte de acea seara cu placere desi imi pare rau ca te-a oprit gaborul ala...(asta ca sa vezi ca nu eu uit :P) Masina mea avea mai putin de o saptamana si era...stock :-) Chestie care nu m-a ajutat deloc sa fac fata Skodei tale "umflate" care tragea grav de tot. Acum chiar as fi curios sa vad cum m-as descurca cu tine...Mai ales ca ai mentionat de Master Tunning si de Florin care face treaba excelenta acolo ( vezi WPP , CZR si multi altii ) Pentru iubitorii de VW tin sa va anunt ca m-a facut un Edition 30 la Baia Mare. avea in jur de 320CP (dupa spusele proprietarului) si spre multumirea lui a castigat si grupa. :-) . Asta a propos de ce mentionam eu...Comparatia intre masini ar trebui sa plece nu de la GTI ci de la Edition 30. Felicitari tipului din Hunedoara |
Quote:
iti multumesc pentru aprecieri.si eu sunt curios de diferenta de acum...doar ai modificat ceva :-P:lol: ref la master tuner si dimsport ...chiar fac treaba buna! ;) bafta! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Domnule Yoda, te faci de ras ... stii engleza? Ca pui niste texte in semnatura si dupa faci exact altfel. Faci curse pe forum cu masina, care nici nu este a ta LOL ... nu am ce sa zic despre acesta cursa, ca tu stii mai bine, decit mine, nu? :) Unde am zis eu ca GTI este mai slab decit ST? CITESTE INAINTE CE AM SCRIS SI DUPA FACI QUOTE SI AFIRMATI LA MINE. Si informaza te bine ... Nici un ST nu va face NICIODATA 300 de cp cu evacuare, chip si admisie. Eu am terminat cu topicul aici ... vam dat cu pararea acum multe pagini ... si despre curse domnilor ... ele se fac pe strada, nu pe forum, nu pe dyno si nici pe youtube. |
Quote:
pt cultura ta generala eu fac cursele pe strada nu pe forum iar masina "nu e a mea" ?!:shock: esti tare....de fapt am imprumutat-o de la un prieten si incerc sa ma dau mare...ia zi te tine? si btw nu mai acoli raspunsul...te-a facut varza acel leon si am si filmuletul asa ca daca vrei pot sa-l postez sa vedem atunci ce mai zici!in rest multa bafta cu portocala...dar nu uita ca nu e sezonul lor! p.s.vai m-am facut de ras cu engleza ....chiar nasol...pacat ca tu te faci de ras cu "vestita" ta portocala! |
Vad ca nici romana nu intelegi ...
Referind la curse nu ca masina ta, ma referam ca faci cursa intre masina mea si vreo Leon ... ce treaba ai cu mine sau acest Leon? Poveste de cursele TALE, nu altora. Tot sustin ca cursele faci pe FORUM si cu masina mea, nu a ta. Citeste postul tau bine, ca nu vad in cursa, despre care povestesti tu, masina ta. Vezi pe mine ca stau si povestesc cu cine ai castigat sau ai pierdut? NU, pentru ca aici e difrenta in CULTURA GENERALA intre mine si tine. Undeva am zis ca nu ma facut, da ma facut si? Masina era noua, era cred ca prima data cind am am accelerat un pic mai tare cu ea. Dupa, masina find stock, mam dat cu mai multe masini, care am batut. Cine trebuie sa stie, a fost acolo si mie ajunge asta. Am si filme ;) Ia povesteste de cursele tale sa auzim cat de tare e Skoda a ta ... e defapt un GTI wannabe made in Czech Republic, deci e ontopic ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 08:44. |
- Copyright 2026 4Tuning