![]() |
Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)
Fortezi calculele dar degeaba.
Dupa calculele tale cam fortate, daca reconditionezi pompa si injectoare la fiecare 40kkm si otto n-are nici o problema iesi la egalitate, daca mai pui si diferentele de revizii ajungi la vreo 50kkm. |
Mie mi se pare cam optimista si media aia de 7/100 la un benzinar de 1.4. Bine, daca faci numa' exterior, poate, dar in oras sub 10-11 mi se pare SF.
|
La asta m-am referit si eu: cand mpi consuma 7 , dci ia cam 5, eu vad la mine - mers in tandem cu logan 1.4mpi el consuma cel putin cu 1l (sau chiar 2 daca nu o calc maxim in depasiri) mai mult ca mine (320d 2004) si asta la viteze rezonabile pentru el ca daca il alerg cu 150+, nici cu GPL nu iese mai ieftin :)
La oras diferenta se mareste spre 3l/100km si deci daca in 20kkm nu ti-au cazut si pompa si injectoarele, inseamna ca esti pe plus, conform calculelor colegului. |
Am pus media de 7L pentru un parcurs oras - extraurban. Asta tot din ce am citit pe forum (ca si asa mi se reprosa ca nu citesc pe forum).
Hai sa luam in calcul motorina scumpita din Ianuarie, luam in calcul o medie de 7ani (nu 2-3ani) si vedem pana cand suntem pe plus cu dieselul. |
Pai nu se scumpeste si benzina? Doar motorina?
|
Quote:
|
da asa este. benzinarele n-o sa fie asa economice ca dizelarele in veci. asa este. dar nici n-o sa mearga ca benzinarele in veci. asa cum consuma o masina - asa si merge. ziceti ca nu-i asa.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Franz bati campii cu gratie.
Ti s-a demonstat ce si cum iar tu o tii una si buna ca dieselu sucks. Nu mai fa comparatii 316i cu x30d ca n-au legatura, eventual se poate compara cu un 1.5 crdi/110cp sau ceva de genul (ma refere ca sa te incadrezi la aceleasi performante si taxe). Spune-i prietenului tau ca a fost cam neinspirat , turbu se face in ziua de azi si cu ceva garantie cu un 300-400 euro cu tot cu montaj, si asta nu la logan unde posibil sa fie usor mai ieftin. @lord wader : injectoarele nu se stric propriu-zis de la subturare, ci din cauza arderilor incomplete apar depuneri peste tot inclusiv pe injectoare si nu mai pulverizeaza chiar bine, dar cum ai zis - nu se strica. Pacat ca nu se fac si ceva motorase CR aspirate, alea sunt bune pentru romani - mergi cum te taie capul. |
eu cati mecanici cunosc, toti au masini pe benzina. chestia ce m-i s-a demostrat cu loganu dizel cum merge, aia ramine cu semnu intrebarii. una e cind vezi ceva, si alta e cind o incerci, si simti diferenta intre benzinar si dizelar. o intrebare. daca dizelaru e asa masina buna si economicoasa si fuge ca benzinaru. de ce nu-si cumpara toata lumea dizelar ? ca doara e mai rentabil. e foarte scumpa intretinerea ? sau masina dizel in sine e si ea mai scumpa ? sau sint mai multe probleme cu ea decit cu un benzinar ? sau de ce ? da-l incolo de benzinar ca consuma mult. sau poate nici nu mai este diferenta intre logan dizel si logan benzina. :)
|
Quote:
Plus mersul subturat dauneaza si la turbosuflanta,trasee,am vazut ce a scos un vecin,din conducta de aer,de la turbo ce intra in admisia motorului,un logan dci folosit la taxi,credema ca s-a facut strat de un deget pe traseu..mersul subturat dauneaza in timp.. Dieselul e un motor mult mai eficient ca cel Otto.Iar eu,personal as alege un Logan 1.5dci daca mi-as permite. Pana la urma,Loganul e o masina ieftina,spatioasa,si daca e si diesel,e si mai buna. :) |
da,e aiurea sa compari o masina de 2000 cu una de 6000 dar avand la dispozitie ambele masini nu m-am mai gandit la pret consumabile si fiabilitate.. am condus un 1.5 dci si am ramas placut surprins de evolutie..
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
cei mai hoti, nepriceputi, neatenti, jecmanitori dealeri Renault la Bras Iasi ii gasesti. Si a2a chestie: distributia, de una singura nu are cum sa coste real 3.000RON. Chiar si in cazuri exceptionale in care e dusa pompa de apa, mai schimbi si antigelul, tot kitul original nu te duce mai mult de 15-17milioane la logan, vorbind de pretul real nu ce cel "umflat". Insa, da, privind per ansamblu e adevarat, mare avantaj nu prea mai ai la diesel acum, ai dreptate. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:46. |
- Copyright 2026 4Tuning