![]() |
Re: Schimbare leduri bord Cielo
Quote:
|
Quote:
|
Sall am si eu o intrebare,am citit toate posturile dar nam inteles un lucru.La butoanele din bord cele pentru avarii,ceata etc este nevoie de vreo modificare pentru a pune un led de alta culoaresau pur si simplu se schimba becul cu un led colorat?Daca este nevoie de modificari as dori sami explicati si mie cum se face.Multumesc anticipat.
|
Quote:
1 desfaci cam din toate maruntaiele butonul ca sa poti lipi direct ledul pe lamelele de contact ale butonului pt ca daca desfaci doar soclul ala cu bec normal nu prea poti lipi; nu ai loc si + ca nu prea adera fludorul la acel aliaj 2 scoti soclul acela si pui pe el ledul apoi invarti piciorusele cum sunt si la becul normal si te chinui sa il bagi astfel incat capul ledului sa fie spre martorul butonului care trebuie luminat 3 scoti prezervativul verde si pui unul de alta culoare in cazul albului nu ai nici o sansa decat cu led sau vopsesti martorul cu markerul in culoare dorita si lasi becul original in toate cazurile ledul trebuie sa aiba pe el o rezistenta de 1kiloohm; sper ca iti este de ajutor |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Sa imi zici si mie cat rezista. Tinand cont ca tensiunea ajunge peste 14V, incep sa iti faca ca becurile din bradul de craciun. Eu din 5 leduri puse, 1 se mai aprinde si ala flickere dupa cum vrea el. Ce am in bord puse dupa capul meu cu rezistente si fire calumea, nici o treaba, fac deja 1 an jumatate fara se se fi ars vreunul, sau macar sa dea semne.
PS: Asta e motivul pentru care se ard si rahaturile de leduri de pozitie din bazar. Sunt calculate rezistentele pt 12V. Cand le iei, ale naibii stralucesc asa frumos si atat de puternic. Si dupa...incep sa blitzaie. |
Quote:
|
Quote:
|
|
Multumesc mult pentru raspunsuri! In sfarsit pe intelesul tuturor...
|
Quote:
niciodata nu o sa inteleaga toti :D |
Si totusi cineva care a pus leduri ca lumea in bord... sa lumineze frumos, la ture sa lumineze rosu in capat poate sa puna si o poza cu pozitionarea acestor leduri si felul in care sunt lipite si prinse de plastic?
Eu vreau sa imi fac ceva mai complex si mi-ar fi utile niste informatii :) cineva mi-a cerut 150 lei pt leduri ceea ce mi se pare cam mult ... :| la banii astia ma chinui eu si mi le fac singur... :) cunostiinte am cateva acum doar sa vad cum se pun ledurile , cum se aseaza si cum se leaga la alimentare... :) sper ca ati inteles ceea ce vreau sa stiu :) |
| All times are GMT +2. The time now is 06:39. |
- Copyright 2026 4Tuning