Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale masini (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini.html)
-   -   Dictionar/Intrebari/Raspunsuri (https://forum.4tuning.ro/27-discutii-generale-masini/150-dictionar-intrebari-raspunsuri.html)

xizor 17-06-06 10:27

Re: Dictionar/Intrebari/Raspunsuri

Este vreo diferenta intre motoare TwinTurbo si BiTurbo ??

dexter_20 17-06-06 14:01

Nu cred.In ambele cazuri este vorba de doua turbine montate pe acelasi motor.

Iulixxx 21-06-06 00:09

am si eu o intrebare....in ce consta mai exact tehnologia POMPE-DUSE la motoarele diesel?

Iulixxx 21-06-06 18:44

nimeni nu imi raspunde?

Trixi 21-06-06 20:33

..chiar nu eu ar trebui sa-ti raspund..dar daca reusesc sa-ti explic bine...e vb despre injectie separata,p fiecare cilindru.Diusa,asistata electric fiecare separat,face amestecul cel mai optim de aer-motorina,raportat la turatie si de-alea.....faza nasoala e k in mod normal costa destul d mult,si trebuie schimbate toate deodata...vestea buna e k in mod anormal se poate cumpara mai lesna...

Iulixxx 21-06-06 21:06

aha...am inteles.Misto ideea de a calcula toate datele pe fiecare cilindru in parte.Am vazut tehnologia asta la un A8 2.5 TDI-PD care intentionez sa il cumpar.merci de lamurire Trixi

Trixi 21-06-06 21:38

...pai daca chiar am reusit in starea asta ...atunci ptr putin!!!:)

Trainer 21-06-06 21:41

Este o diferenta intre twin turbo si bi turbo.Poti sa ai 2 turbine de marimi identice pe un motor(twin turbo),sau 2 turbine de marimi variabile :una mai mica si una mai mare(bi-turbo)pentru evitarea lagului.

Iulixxx 21-06-06 23:00

Quote:

Originally Posted by Trainer
Este o diferenta intre twin turbo si bi turbo.Poti sa ai 2 turbine de marimi identice pe un motor(twin turbo),sau 2 turbine de marimi variabile :una mai mica si una mai mare(bi-turbo)pentru evitarea lagului.

Asa este BMW 530d(cel mai recent model) are 2 turbine de dimens diferite,una care lucreaza pana la 2000rpm,si cealalta care preia sarcina dupa turatia respectiva.

GabiByte 28-06-06 10:03

e vorba de BMW 535d dar motorul e un 3.0. De fapt nu preia sarcina ci turbina mica ajuta si sa o invarta pe cea mare, nu sunt setate sa intre dupa o anume turatie ca aia e imposibil. Oricum e ciudat ca in multe locuri motorul e declarat 3.0l twin-turbo

p3rv3r5ul 28-06-06 13:05

din cate stiu eu POMPE-DUSE este o piesa care atunci cand motorul este subturat recicleaza gazele nearse. din cate stiu eu, piesa asta se strica destul de des

einstein1984 28-06-06 23:02

Aia se numeste supapa EGR. Pompen-Dusen = pompa injector, un sistem care elimina conductele de inalta presiune.

nervoss 04-07-06 22:40

care e de prin Ploiesti si are de vanzare planetare de nova? pret rezonabil, pls (ag07bcr)8)

nervoss 04-07-06 22:45

pe unde "umblu" si eu sa scot limitarea de turatie la o nova? ca ma enerveaza la culme! :???: era sa dau cu capu` de volan de mai multe ori cand mi`a fost taiata alimentarea de "calculator"! ms anticipat 8) [/FONT]

Spark 05-07-06 12:24

o intrebare pt voi ... daca am dacia 1310 din 86 care merge cu benzina cu plumb si bag in ea benzina fara plumb ... se intempla ceva ? se distruge ceva ? are ceva de suferit ?

All times are GMT +2. The time now is 08:30.

- Copyright 2026 4Tuning