![]() |
Re: 2006 Subaru WRX Sti VS 2006 Mitsubishi's Lancer Evo MR !!!
F. grea alegere! Am ales Mitshubishi pt manevrabilitatea superioara si rezultatele din cnr!
|
Si la mondiale ... dar ce conteaza
|
Raspunsul la Mitsu Lancer Evo iX este Subaru Impreza construit pe platforma scurtata (dar superioara ca design) a lui Legacy 2004+(BL/BP). Ah si a-pro-pos, Impreza se trage din Legacy believe it or not...iar Collin McRae a cistigat prin 1993 pe un Legacy, nu pe Impreza.
|
In acest moment impreza este donatoare de platforme.
De cativa ani in wrc la locurile fruntase apare WRX.Evo face figuratie. Am o propunere pentru tine ca vad ca-ti place sa vorbesti si poate esti posesor de EVO ca de Subaru nu pari. Adu masina la start si hai sa vedem care pe care. |
sincer sa fiu alegerea este foarte grea intre aceste doua masini dar performantele sunt foarte asemanatoare... personal am o inclinatie catre subaru dar si mitsubishi nu este mai prejos... eu votez pentru amandoua..
|
Quote:
Xsara, Focus ........................... |
Quote:
|
Quote:
Strategia de marketing (ce motoare turbo pt. ce piete de desfacere) la Subaru este ceva ce nici managementul lor nu o poate explica. |
Acum STI S204 se vinde cu motor de 2000cc.
Stradal e mai placut 2500 are cuplu mai mare si mai jos, pentru curse cursa bilelei mai scurta la ej20 face furori. marketingul au hotarat un singur motor pe mai multe masini, wrx, forester, legacy difera accesorile iar restul se reptea. E mai ieftin sa pui un 2,5 pe toate decat sa faci unul separat pt Forester de exemplu. Am ambele motoare au plusuri si minusuri insa ej20 e mai sportiv. |
Quote:
|
Daca tu ai Wrx Sebastiane asta nu inseamna ca e mai bun decat Evo si nici nu trebuie sa dai exemple din Wrc pt k nu are nici o legatura, daca ar fi sa ne luam dupa Wrc, Wrc-ul si Evo ar fii niste cazane de masini pt k in clasament sunt in spatele celor de la Citroen si Ford si probabil sunt undeva pe langa Scoda sau putin mai sus. Acolo sunt milioane de euro in joc si aia e. In viata reala de zii cu zii Focus si Sxara sunt niste biete masinute in comaratie cu acesti doi smardoi. :D
Zicea cineva mai sus k trebuie sa ne luam dupa CNR unde intr-adevar Evo domina autoritar, de fapt cred ca din 10 masini 4x4 9 sunt Evo si 1 singur Wrx. Daca nu ma insel Tempestini are Wrx si inca unul care nu ii mai stiu numele care participa in CNR la grupa H. Nici exemplu asta nu e bun pt k din cate stiu eu ca sa pregatesti un Wrx pt curse (Rally,Vtm) te costa mult mai mult decat un Evo si doar datorita acestui fapt sunt atatea Evo la noi in campionat. Eu nu iau partea nici uneia dintre aceste doua masini pt k le am pe amandoua si parerea mea e in continuare aceiasi: Aceste doua masini sunt aproape identice, costa amandoua in jur de 30000 euro CIP, au cam aceiasi putere, ambele au 6 trepte, ambele merg 260km la blana iar aici ma refer la masinile stock, Ambele sunt fabricate in Japonia iar ca sa le inmatriculezi trebuie sa mai platesti inca aproape o masina, ambele sunt masini razboinice pt k au stabilitate,putere,sunt f bune pe GROPI si poti sa mergi tare pt k nu e nici o problema si nu in ultimul rand ambele sunt uratele, adica BAIETI RAI si puternici :D Inca ceva, noi baietii care avem masinutele astea nu putem sa zicem care e mai tare dintre cele doua pt k suntem atat de slabi k in pilotaj incat imi vine sa plang, am fost si eu Prezent la ultima etapa din CNR (Hunedoara) si m-au batut cei care merg pt primele locuri de nu imi venea sa cred asa k revin iar la parerea mea de mai sus si mai adaug o varianta: Nu putem sa ne pronuntam pt k nu avem de ce in legatura cu sofatul TARE si cu parerea ca aia e mai stabila decat cealalta. Numai bine!! |
ma gandesc ca ar trebui kiar sa plecam urechea la parerea cuiva care le are pe amandoua in garaj... care le-a modificat pe amandoua si care a si "testat" limitele... si a vazut ce inseamna aia mers tare ;)
degeaba o sa vina multi dintre noi care nu au atins vreodata o asemenea masina si sa inceapa sa vbeasca din auzite... nu se poate face decat o comparatie de gusturi... si pana la urma... gusturile nu se discuta... |
Daca este sa ne luam dupa ce se intampla in CNr o sa observam ceva interesant.
Daca faceti recensamantul masinilor EVO si raportati la rezultate o sa va luati cu mainile de cap. La numarul mare care participa rezultalele facand o medie sunt sub mediocru. Foarte multe abandoneaza chiar deci fiabilitatea...Subaru are doua masini care merg bine si se claseaza onorabil dar sigur ca nu astea de curse veritabile ne intereseaza pe noi. Nu pot renunta la ideea ca Subaru este superior si cand ma gandesc la o masina o tratez conceptual. Subaru este ceva original nu o masinuta de serie care a fost adaptata ca evo cu 4x4 cu diverse susspensii si accesorii ca sa mearga. Subaru e un concept unitar. Are un motor ce permite obtinera unui centru de greutate f jos de aici rezulta stabilitate si aderenta f mare, masina derapreaza mai greu ca un EVO. Are planetare egale prin buna pozitionare a grupului motopropulsor si deci o repartitie a maselor ideala, cu o repartizare mai buna a cuplului la roti. Avand motor boxer are un arbore foarte scurt deci f usor iar motorul mult mai echilibrat. Motorul de la STI permite obtinerea unor performante superioare cu presiune in turbo mica deci un bun randament, la evo presiunea e cu 30% mai mare. Per total asa cum ies ele din fabrica datorita strategiilor de marketing sunt mai apropiate, dar daca le descatusezi si iei totul in calcul cu ceva banuti in plus obti din STI o masina mai eficienta, dar care nu-ti permite sa te joci pe viraje asa cum o faci cu EVO care merge ca pe muchie de cutit derapand mereu spectaculos. Am condus ambele masini, le-am dus pe anumite portiuni la limita si apreciez pozitiv Subaru. Nu sunt genul care sa spun ca este ceva mai bun decat altceva pentreu ca eu am cumparat masina respectiva si in discutia asta faptul ca sunt posesor de STI mi-a luat din autoritate insa daca vroiam EVO mi-l luam la inceputul anului, am preferat un Forester avand un STI acasa, acum mai vreau sa iau o masina si din nou ocolesc EVO, oare de ce? La evo personal nici caroseria nu-mi place e prea dreapta chiar daca ase spoilere impunatoare. Daniel nu e chiar cum spui tu cu pilotajul, la tine a fost un caz nefericit uita Andrei s-a prezentat de doua ori onorabil la coasta fiind in puncte cu un STI de strada. Personal mie nu-mi place raliul mie-mi place circuitul de viteza care fiind pe asfalt e mai apropape de ce-si doreste lumea de la anumite masinute. Nu vreau sa se inteleaga ca EVO e un gunoi, departe de mine acest gand si are cateva accesorii pe care Subaru ar fi incantat sa le aiba la o masina tunata. E bun si EVO insa inclin datorita studiului teoretic si al sofatului spre STI, dar daca doar vrei sa te joci EVO e mult mai pemisiv si te lasa sa inveti sa conduci mai usor. |
Quote:
Deocamdata in ce priveste o masna tunata STI detine suprematia de cativa ani pe la noi. |
Quote:
ONo tuti basaca-n cur pe DAN Gartofan il Uitasi ? :))) Bine ca nici eu nu il am la inima si e cantitate neglijabila :))) SI parerea unui pilot si nu orice pilot ci al Campionului NATIONAL Titi Aur: TITI AUR, care a continuat: „As vrea sa trec pe un S2000, bolid ce va fi incadrat la grupa N, dar totul depinde de bugetul echipei. Este o masina ce se apropie foarte mult de bolizii din Campionatul Mondial si cred ca ma voi adapta rapid cu ea. Probabil va fi un VW Polo S2000. Daca nu voi reusi, aunci voi ramane cu ce am acum, adica un Mitsubishi Evo 9. Nu voi incerca un Subaru, pentru ca nu are sens. Cu Mitsubishi m-am obisnuit si este o masina extraordinara. In tot campionatul, am avut probleme cu turbina in primele doua etape. In rest, a mers super. Daca voi concura tot cu Mitsubishi Evo 9, voi prepara masina la fel ca si in acest an, in propriul garaj. Daca va fi un S2000, atunci il voi intretine, pentru ca reviziile le voi face afara“. |
| All times are GMT +2. The time now is 13:01. |
- Copyright 2026 4Tuning