![]() |
Re: Dacia Solentza/Supernova vs. Cielo
nu zic ca nu sunt si putin subiectiv, am dat de inteles asta in primul post. Dar, eu nu vb vorbe, vorbesc fapte :p m`am tras de cateva ori cu un amic cu un cielo de 75 de cai,e drept mai vechiut dar tot cielo se numeste si nu m`a facut niciodata (si da, stie sa conduca ). Acum, in ceea ce priv aerodinamicitatea masinii.. din cate fizica am facut eu la viata mea si am facut ceva, aceasta conteaza mai mult la viteze mari acolo regasindu`se fortele de frecari mai mare, de aceea este f greu sa treci de 250-300 pana acolo ajungandu`se cu o masina de 200-250 cai relativ usor, apoi importanta devine aerodinamicitatea masinii cat si cp normal. Tocmai de accea poti sa faci cu Supra (masina revolutionara a anilor 90) motociclete care iau suta in 2secunde pentru k intampina mult mai bine curentii de ear decat motorul marog poate am dat exemplu prost supra fiind un monstru si din pct de vedere al cp dar cred k s`a inteles ce am vrut sa zic. Zicea cineva de filmulete Solentz vs Cielo am stat si m`am uitat in arhiva am gasit fix 4, si zic eo k merita vazute nu cred k are rost sa le postez aici din mom ce sunt deja pe server, la cerere am sa le pun.
|
aici vreau sa te contrazic... aerodinamica si forta de frecare mai ales, conteaza la orice viteza. doar ca este direct proportionala cu viteza. cu cat creste viteza, cu atat cresc si fortele (de frecare si nu numai) asupra masinii. intr-adevar, conteaza mult coeficientul la viteze mai mari, dar conteaza si la viteze "mici" (120-140-180 km/h), chiar daca fortele de frecare sunt mai mici la viteze mici...si, logic, mari la viteze mari.
eu nu pot sa sustin ceea ce a spus shadow, chiar nu stiu coficientii Cielo, Dsn sau Slz... |
Total de acord, fapt pentru care am si zis "conteaza mai mult la viteze mai mari", dar este hilar sa vb de aerodinamicitate cand vb de Solentz SuperNova si chiar si atotputernicul Cielo :p eo zic atat.. cielo cu motor egal cu cel al slz ramane in urma Nu mult, dar ramane.
|
oK... Fiecare cu parerea lui. eu imi sustin pdv. ca Cielo face Slz si Dsn, tu invers... si nu ajungem nicaieri.
Dar o singura intrebare am, ca banuiesc ca tu ai Slz... la ce turatie se plafoneaza a ta? in 1-2-3... ca peste nu are rost sa discutam. |
intr`a 1a la 5mii skimb de obicei daca e rost de intrecere a2a lafel si ating 90 (poate o sa vi se para prea mult dar este testat kiar atat atinge la 5mii ture intr`a 2a -> 90 km/h) si apoi a 3a tot cam pe la 5mii si prinde 120 mai mult nu vrea,a4a prinde 4mii de ture si 140-145 dar se aude ciudat motorul. F ciudat este faptul k intr`a 5a nu trece de 4mii de ture (poate e ceva in neregula cu a mea k am mai intrebat si mi s`a zis k ajunge tot pana pe la 5mii 5.5mii)
|
la Cielo meu, cand e rost de forja: a 1a la 5000 am 42-45 km/h; a 2a la 6000-6200 rpm am 92-95 km/h, a 3a...fara numar, nu i-am dat f mult decat pe autostrada in vreo 2 depasiri, cand s-a dus cam pe la 130-135 km/h (era si masina f incarcata).
Oricum discutii de genul asta au mai fost, chiar si intre posesori de Cielo... Dap, Dsn si Slz ajunge in 5000 chiar si in treapta a 4a....am mers. Oricum, vreau sa spun ca nu am absolut nimic impotriva Dsn si Slz, mi se par f reusite... cele mai reusite Dacii de pana acum. Sunt masini fiabile si bune. |
deci la depasirile de care vorbiti conteaza si cuplu , care este mai mare la Cielo, (parere personala - ajutat de o cutie ceva mai scurta) , iar daca vorbim de aerodinamicitate cauta si tu daca nu ..... calculeaza:
Forta totala de rezistenta intampinata de masina la deplasare este: Rt=Rr+-Rp+Ra+-Rd,unde Rr=[fo+(h*b*V*V/100.000.000)]*m*g*cosy Rp=m*g*siny Ra=(Cx*po*B*288*S*V*V)/(2*760*T) Rd=[1+(0,04…0,09)*i*i]*m*a Legenda: Rt=forta de rezistenta totala la deplasarea masinii [N] Rr=forta de rezistenta la rulare [N] Rp=forta de rezistenta la urcarea rampei(+in ecuatie) sau la coborarea pantei(- in ecuatie) [N] Ra=forta de rezistenta a aerului [daN] Rd=forta de rezistenta la accelerare(+ in ecuatie) sau franare(- in ecuatie) [N] fo=coeficient de rezistenta la rulare h=indice de neregularitati al drumului b=coeficient cu valoarea 4 pt autoturisme V=viteza [m/s] m=masa masinii [kg] g=9,81 [m/(s*s)]=acceleratia gravitationala y=unghiul facut cu calea de rulare [grade] Cx=coeficient de rezistenta a aerului po=1,229 [kg/(m*m*m)]=densitatea aerului in conditii normale adica temperatura aerului este 15 grade C si presiunea atmosferica de 760 mm Hg B=presiunea atmosferica T=temperatura absoluta a mediului [grade K] S=aria sectiunii maxime perpendiculare pe directia de deplasare i=raportul de transmitere din cutia de viteze a=acceleratia instantanee a masinii la Cielo iti zic eu , e 0,32 ;) |
Eu aveam Cielo DOHC si schimbam I-55 km/h, II-85-88 km/h, III-135 km/h
Cielo castiga f mult pe demaraj si pe a III. LE: Geo eu stau pe la Poiana Muntelui (pe la Moghioros) si aveam un Cielo verde metalizat cu folii. Acum am un Citro C4 Coupe rosu, tot cu folii negre :D . |
bai nene am spus k DIN 3 DECAT O DATA A TRECUT ESPERO IN FATA SOLENZEI...soferu` dupa espero este un bun tovaras de al meu...
si akm sincer ce rost ar avea sa infloresc...eu am o dacie berlina..nu am nici SN nici SLZ nici Cielo...nu sunt fan unei marci anume... |
off-topic:
Shadow, stiu unde zici, am fost in sc. 191 :) Am avut multi prieteni in zona, si la Poiana Muntelui... doar ca sunt cateva generatii intre noi, e posibil sa nu ne fii "intersectat". Acum nu mai stau in Dr. Taberei... dar trec frecvent pe acolo. on-topic: o Solenza in stare buna nu va bate niciodata un Espero in stare buna, cu atat mai putin unul de 1.8 :) Nu stiu exact cati cp are motorul de 1.8, dar cel de 1.5 dohc are 90 cp :twisted: deci... ori masina "praf"...ori soferul :lol: |
Am Avut Si Cielo Si Dsn Si Slz Si Din Toate La Condus Mia Placut Cielo Dar La Fiabilitate Solenza Sta Cel Mai Bine
|
Quote:
|
aerodinamicitate? pe 400m ? :))
|
nu era vorba de 400m... discutia este generala, chiar daca se mai pune accentul ep unele aspecte.
|
tre sa ii dau dreptate lui dogy_10!am shi o lagunaII shi o solenza shi va spun sigur ca nu e cutie de laguna. am intrebat un tovaras care lucreaza la reprezentanta dacia shi omu mi-a zis cutia e de clio da nu modelu nou ci modelul vechi...
|
| All times are GMT +2. The time now is 08:33. |
- Copyright 2026 4Tuning