![]() |
Re: Masina mea: Opel Kadett Sedan C20LET - DJ 06 MAZ
O mica surpriza pt mine azi....
M-am apucat azi sa desfac motorul...fiind primul let la care lucrez o gramada de chesti noi...Cand am ajuns la calculator surpriza pe el scria sters cu markeru stage 2....imediat intrai la banuieli si il desfacui....intradevar si pe cipuri scria stage 2.... |
ai calcat in ceva inainte iti zic eu ! noroc chior, te-a scutit de niste cheltuieli
|
Cat noroc ai! E bine asa... un pas inainte!
|
Quote:
|
Quote:
Dap...cred ca raman o perioada la stage2...trebuie sa ma gandesc ce intercooler si ce diametru sa folosesc la evacuare |
Evacuare 76 mm, de la downpipe pana la finala; admisie pana la intercooler 60 mm, turbina - intercooler tot 60 mm (daca poti)
|
Quote:
Intercoolerul foloseste unul lat///cauta la dezmembrari de tiruri.....eu aveam unul facut de la un Iveco STRALIS:)... Referitor la evacuare....acum daca vrei sa ramai pe stage 2......e arhi suficent....diamentrul de 70mm daca vrei ceva mai sus....peste 0.9 bari cat insemana stage 2....mergi pe 76 dar nu mai mult...ca....o faci degreaba Ce are efect...pe langa down pipe...e sa schimbi intrarea in turbina...cea de dupa debitmetru....pana la intake-ul turbinei...... Cand pui masina pe roate...ca sa zic asa cumpara ceas de turbo si de amestec....o sa ai mare nevoie de ele....iar daca nu sti sa reglezi turbina ....pune o intrebare...si pot sa-ti explic.... UGA |
cel de ametec sa fie digital si unul de temp ulei :)
|
Ceas de boost am deja unul..cel de amestec il am in plan si pe ala de cand aveam sfiu dar nu era asa mare nevoie de el..acum e..temp ulei trebuie si ala ca mai mult ca sigur o sa folosesc si un racitor mai mare..voltmetru si presiune le am in bordu de gsi functionale..
Nu prea sunt adeptul a ceasurilor care nu isi au rostul Intercooler sa vad ca am mai multe obtiunii printre care cele de masini mari mai ales ca am de unde sa am.. preferabil ar fi sa gasesc unul foarte lat si nu prea inalt ca sa pot sa il incadrez bine in spoiler fara sa il tai MS inca odata |
Sa imi zici si mie adresa tribunalului din Craiova.... eventual cum sa ajung acolo.... ca maine poimaine tre sa vin la proces :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Sultane m-ai sunat cand eram plecat din Craiova si mi-ai zis sa ma uit pe forum ce discutii sunt de la noul motor.
Dupa discutiile noastre de anu' trecut si alea la telefon de anu' asta,dupa tot ce mi-ai zis inainte de Bucovat spun public si cu mana pe inima ca ai devenit unu dintre cei mai pasionati si mai perseverenti oameni din lumea curselor pe care-i cunosc Stii bine ca pentru mine conteaza omul care pune pasiune si munceste pana nu mai iasa negreala din piele pentru o masina decat ala care vine si pune treij de mii jos si zice "vreau masina". Si pentru tot ce-ai facut pana acum jos palaria,ai respectul meu Pe langa gasca veche de ralingii din Craiova a mai aparut unu care isi ia de la gura,scade din tzigari,din ratia de benzina si etc pentru a-si vede visul cu ochii. Crede-ma, mai bine ca n-ai venit la Sibiu, sau ca te-ai abtinut de la altele si a iesit treaba asta cu motorul de Calibra. Saptamana asta comand parasolarele si stickerele,meriti din plin sa ai primul parasolar pus pe masina de mine (daca iti mentii decizia de anu' trecut). Pune mana si fa-ti masina,ca in Martie o sa ai prima ocazie sa o faci sa arate ce poate.Respect! |
MS Sarpe pt vorbele tale ... nu te grabi cu alea ca trebuie sa schimb si parbrizu acum...
Ok..weekendu asta am dat jos motorul si cutia si am gasit cateva surprize pot sa zic bune...furtun de turbo spart,vacumuri intepate si crapate..asta inseamna ca nu prea a vazut prea mult boost in ultima vreme... Asa m-am apucat sa curat anexele..instalatie,delcou,bobina, admisie...cam tot mai putin blocul si cutia(astea sunt cam mari :) ) turbina e in stare perfecta....si urmeaza sa comand piesele care trebuiesc inlocuite..garnituri simeringuri bla bla bla.... Acum am nevoie de putin ajutor 1 care e cea mai buna solutie sa anulez bovul de fabrica(am vazut ca are un arculet foarte moale si nu merge sa ii pui dop) 2 ce rahat de bujii sa caut..adica ma-ar ajuta un cod ca daca ma duc si le spun la astia la magazin ca imi trebuie cu nu stiu ce distanta si nu stiu ce grad de temperatura o sa ma aleg cu injuraturi :) 3 cine stie daca ceasul de afr vine cu tot cu sonda wide band... stiu ca daca nu pot sa folosesc o sonda de VAG de 1.8t 4inca nu sunt hotarat daca sa pun sau nu servo...am deja un sfat de la uga dar....???????? Asa...acum ce m-am hotarat sa ii fac la evacuare o sa fac downpipeul de 76 continuat cu 70 si o finala freeflow suporti motor din fata o sa ii ajut putin cu o smecherie vazuta la englezi..si anume umplerea lor cu silicon mai dens intercooler cred ca o sa folosesc pana la urma unul secon de duba ceva pana pun masina pe roti urmeaza sa duc cutia la strung ca sa pot sa ii pun suportul din spate si sa gasesc o solutie pt tampon weekenu asta o sa dau jos motorul si interiorul ca sa ma apuc de reparatii si intarituri si poate poate cu putin noroc in 2 saptamani motorul sa fie pe masina dupa care incep si cu upgradeuri ca altfel nu mai are farmec :) |
Quote:
da'....deh,astept ce-oi face de frica parbriz iei nou ? |
| All times are GMT +2. The time now is 02:47. |
- Copyright 2026 4Tuning