![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
Quote:
|
Va rog frumos lamuriti-ma !!!
Am o masina fabricata in 2002,a fost adusa de o firma din Bistrita, a inmatriculat-o in 03.2006,apoi in 03.2007 a avut primul proprietar iar in 08.2011 masina a fost cumparata de mine si trecute toate actele pe numele meu;facuta autentificarea, tot,tot ce trebuie sa fie masina in regula pe numele meu Daca vreau sa o vand trebuie platita taxa de catre cumparator ? |
Dupa cum scrie la legea data de rahatii astia care ne conduc, si in cazul tau trebuie platita taxa de catre primul cuparator care va transcrie masina incepand din acest an...
Obligatia de plata a taxei intervine si in cazul autovehiculului inmatriculat pentru prima data, in Romania, dupa 1 ianuarie 2007 care intruneste cumulativ urmatoarelor conditii: a) pentru el nu a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule sau taxa pe poluare pentru autovehicule; b) face obiectul primei transcrieri a dreptului de proprietate, in Romania, dupa intrarea in vigoare a prezentei legi'' |
Quote:
Buna ziua, am si eu o problema in legatura cu noua taxa auto de inmatriculare. imi cer scuze daca s-a mai discutat dar nu am timp sa citesc toate posturile. Detin o masina, Renault Megane 1, an fab. 06.2003, achizitionata din Germania, in septembrie 2006, prima inmatriculare in tara fiind in luna octombrie 2006. Atunci am platit taxa 600 de euro pentru o masina, specific asta pentru ca atunci am inmatriculat 2 masini.Initial masina a fost inmatriculata pe firma, ulterior in luna octombrie 2010 masina a trecut de pe firma pe persoana fizica, pe numele meu. Acum, intrebarea mea e, daca vreau sa o vand, cumparatorul trebuie sa plateasca noua taxa de inmatriculare? sau se ia in calcul inmatricularea din 2010? Multumesc anticipat. O zi buna la toata lumea. Sa inteleg ca in aceasta categorie intru si eu ? |
daca s-a platit vreun fel de taxa de poluare pentru acea masina, nu platesti nimic, daca nu s-a platit se va plati negresit.
:) |
la vremea respectiva s-a platit... 600 euro
am si acte doveditoare[chitante, facturi, etc] |
depinde si de baza lor de date, sa vada chitanta ta acolo, ca altfel e nasol.
|
pai, daca intampin vreo problema ... nu ma duc acolo peste ei, cu toata "hartzogaraia"? :)))
|
tu ai inmatricularea in 2006 si ei vb acum de ceva gen 2007-2011 caz in care esti putin pe langa perioada vizata de ei, de aceea pot sa apara ceva probleme, altfel ar fi fost limpede.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
eu cred ca va fi prima "masura" pe care o vor lua psd si pnl dupa ce va cadea guvernul boc |
sta mai mult de atat. taxa asta nu va disparea niciodata, doar isi va schimba forma si obiectul, cuantumul, dupa anumite interese si cam atat.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:57. |
- Copyright 2026 4Tuning