Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

TG53 16-05-13 22:12

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

ce este cupa logan

cornel1955 16-05-13 22:43

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5471474)
NUUU, numai in VTM alearga cu ea. Si asta este o intrebare , de ce nu se mai fac acum circuite de viteza ( competitii de viteza ) .Sa nu imi spuna cineva ca nu putem avea in tara un circuit al nostru pe care sa se alerge fiecare cu ce vrea si cu ce poate .

Si asta este postul din care mia venit dracii si este de un trist adevar...SE POATE DAR NU SE VREA...italienii au la Trento Bondone Vtm de la masini de epoca pana la ultimele creatii in materie, cehii au circuit de viteza privat la Brno si Jiri Mikanek(ex Easter pilot) este "capul rautatilor" acolo, nemtii detin recordul la # de circuite organizate si la # de clase participante + clasele "nationale" Easter si Trabant :twisted: , rusii la fel cu Estonia, Lada, Volga si Moskvich....la noi nici un fel de implicare sau pasiune

racerVTM 17-05-13 08:01

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5472656)
Am promis ca este ultimul meu post (post 3092, pag.207 ), dar ma convins racerVTM ca gresesc...stie prea multe, este informat despre fostele competitii din tara si sub acest ID nou !!!!!! cred ca se ascunde cineva din vremurile acelea...daca nu vrea sa ne spuna cine este nu este problema dar aici toti ne cunoastem si fara ascunzisuri de nume...oricum racerVTM bine ai venit la "Spitalul de nebuni Old Racers" !!!! Eventual te asteptam si cu ceva poze ca "Info" vad ca ai destule :lol:

Multumesc , asta a fost si ideea , sa revigorez putin activitatea pe aici , este pacat sa postati in 208 pagini si sa nu continuati . Nu sunt Old racer ( sau timer , cum o fi mai bine zis ) dar stiu tot , tot , despre activitatea racing in Romania ,pilotand si eu candva masini de cursa ( Brasov , trebuie sa va zica ceva orasul acesta) si prezent de mic copil pe orice traseu a existat in tara . In rest , ne aducem aminte de zilele bune ale automobilismului si asteptam sa se schimbe ceva. O sa incerc sa vorbesc cu Bella , poate punem pe hartie o competitie de viteza pe circuit in Romania ( si mai sigur la Bucuresti ) undeva sa poate venii lumea din toate partile Romaniei .

racerVTM 17-05-13 08:12

Cupa Logan in jurul Casei Poporului . OK, sunt de acord , este masina noastra nationala ( daca nu cumva nu este Renault si nu am aflat noi cumva ) dar de ce nu se alearga pe masini competitive Logan si se alearga pe masini de zici ca sunt abia scoase din fabrica si mai sunt si nerodate . Tin sa amintesc , ca motorul de Logan 1.4 benzina este un motor care poate fi modificat sa devina o bestie ( mica bineinteles , haha) deoarece este un motor suprapatrat ( cursa este mult mai mica decat diametrul pistonului ) ,deci este un motor care poate fii dus in turatiiii mari rau ( gen 11000 sau mai sus ) . Pe vremurile bune , ( adica demult ) un motor ca acesta scotea simplu puteri bestiale . O chiuloasa de 16V care se gaseste deja pe ceva modele de Renault , o axa race ( 305 sau 315 grade ) patru carburi sau mai bine galerie multiclapeta si injectie gen F1 - directa in galerie - si apoi internele toate schimbate cu cele de race . Se pot face multe daca se vrea , nu mai vorbesc de un turbo ( gen Grigoras ) unde de acolo vorbim deja de nebunii de sute de cai ( la F1 din turbo de 1500 cmc se scot 1500 cai , da , 1500 cai ) . In fine , vremurile bune sper sa nu apuna si sa apara mecanici noi si indrazneti

TG53 17-05-13 08:51

cine organizeaza cupa logan
se tine in fiecare an
dupa ce regulament sint pregatite masinile
este acelasi traseu pe care sa tinut FIA GT cred ca 2007,2008
Cea ce priveste orasul Brasov eu il cunosc destul de bine,in special de la moto,pe vremuri am concurat cu un motor de motocicleta fabricat la Brasov,dupa conceptia unui resitean.Si Werner a concurat un timp cu un motor made in Brasov racer,stii unde sa construit motorul?

racerVTM 17-05-13 10:38

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5473019)
cine organizeaza cupa logan
se tine in fiecare an
dupa ce regulament sint pregatite masinile
este acelasi traseu pe care sa tinut FIA GT cred ca 2007,2008
Cea ce priveste orasul Brasov eu il cunosc destul de bine,in special de la moto,pe vremuri am concurat cu un motor de motocicleta fabricat la Brasov,dupa conceptia unui resitean.Si Werner a concurat un timp cu un motor made in Brasov racer,stii unde sa construit motorul?

La Metrom a fost construit acel motor, care nu este departe de motorul de Mobra , Este o conceptie Suzuki , numai ca a avut piese made in Romania. Ture multe si pistoane turnate pe genunchi , cum se zice. Numai ca a fost construit in cateva bucati si doar la cerere ( cu relatii bineinteles ) Si Mezincescu de la Ploiesti , tot acolo isi face motoarele de moto si mai mereu castiga cu ele.

TG53 17-05-13 11:25

Nu ai ghicit dar sa lasam gluma la o parte motoarele de care vorbesc eu se numeau SR unul 250cmc,al doilea de 360cmc au fost realizate la Steagul Rosu.Mult inaintea aparitiei Mobra nu mai stiu exact in ce an sa pus problema realizari unei motociclete complete gindita in trei variante de strada,de circuit si de motocros si ca loc a fost ales Steagul Rosu de acolo SR.Seful technik al proiectului a fost Ianci baci Meszaros,din Resita,tatal lui Pisti Meszaros cel care a conceput Easterele la Resita.Proiectul cu motocicleta nu a prea reusit,de ce nu stiu,dar citeva motoare 250 si 360 varianta motocros au ajuns si la Resita si trebuie sa spun ca nu au fost rele.Mai exista uzina ?
Mihai Mezincescu a fost un tip excelent.un foarte bun preparator cele doua motociclete lea avut de la Traian Macarie noi iam spus "baronul" legendar si masina lui Trabant

racerVTM 17-05-13 12:18

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5473187)
Nu ai ghicit dar sa lasam gluma la o parte motoarele de care vorbesc eu se numeau SR unul 250cmc,al doilea de 360cmc au fost realizate la Steagul Rosu.Mult inaintea aparitiei Mobra nu mai stiu exact in ce an sa pus problema realizari unei motociclete complete gindita in trei variante de strada,de circuit si de motocros si ca loc a fost ales Steagul Rosu de acolo SR.Seful technik al proiectului a fost Ianci baci Meszaros,din Resita,tatal lui Pisti Meszaros cel care a conceput Easterele la Resita.Proiectul cu motocicleta nu a prea reusit,de ce nu stiu,dar citeva motoare 250 si 360 varianta motocros au ajuns si la Resita si trebuie sa spun ca nu au fost rele.Mai exista uzina ?
Mihai Mezincescu a fost un tip excelent.un foarte bun preparator cele doua motociclete lea avut de la Traian Macarie noi iam spus "baronul" legendar si masina lui Trabant

Jos palaria , cine stie cunoaste . Eu cred ca pe vremea aia eram in stadiu de proiect sau se lucra la proiect . Pe Mezincescu l-am cunoscut si de la el stiu ceva povesti de prin moto .

tsoil_bardahl 17-05-13 13:56

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5465302)
Eram sigur ca iti va place poza pt ca noi stim ce era acolo si repet : eu o am pe perete pt 2 motive : Stefan Iancovici +RIP, mentorul meu si peisajul superb din poza....de Ian si Jiri Vesely nu mai stiu nimic dar Jiri Micanec are inchiriat autodromul de la Brno si are vreo 2 sau3 grupe de concurs la start patronate de el si daici scoate malaiu'...bravo lui !!!....stai ca am mai dat de ceva tare...o prelucrez si o bag imediat :lol:

8):-):-):-):-)

ROAD EMPIRE 17-05-13 19:42

1 Attachment(s)
1988 - E.Peteanu pe una din cele 5 coaste disputate in acel an.

cornel1955 17-05-13 21:43

Quote:

Originally Posted by racerVTM (Post 5472972)
Multumesc , asta a fost si ideea , sa revigorez putin activitatea pe aici , este pacat sa postati in 208 pagini si sa nu continuati . Nu sunt Old racer ( sau timer , cum o fi mai bine zis ) dar stiu tot , tot , despre activitatea racing in Romania ,pilotand si eu candva masini de cursa ( Brasov , trebuie sa va zica ceva orasul acesta) si prezent de mic copil pe orice traseu a existat in tara . In rest , ne aducem aminte de zilele bune ale automobilismului si asteptam sa se schimbe ceva. O sa incerc sa vorbesc cu Bella , poate punem pe hartie o competitie de viteza pe circuit in Romania ( si mai sigur la Bucuresti ) undeva sa poate venii lumea din toate partile Romaniei .

Nu trebuie sami multumesti pt ca am vazut ca vulpoiu' batran ca esti informat si ai pus punctul pe "I" si nu esti din gashca bemve, subaru sau mitzu'...noi aici vorbim de fiarele noastre de atunci si cei care ne prezinta ultimele setari cu laptop au topic separat...de Brasov ma leaga multe amintiri placute din vreme cand nu alergam dar alergam cu tatal meu la curse moto sal vedem pe Traian Macarie cu care ulterior fiind si eu mai mare :lol: am colaborat (el fiind mecanicul lui Fane Iancovici)in sensul ca mia dat niste idei tari la carburatorul de Lada...asa cum Marin Tiganu mia deschis creierii cu pregatirea chiulasei de la A la Z...de schimbat ceva in automobilismul romanesc nu am mari vise si am sicris mai sus parerea mea...totusi speram !

cornel1955 17-05-13 21:51

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by tsoil_bardahl (Post 5473340)
8):-):-):-):-) post 3129

Pai aici se sicrie si se pun poze nu vorbim prin semne sau "smilies" ...:twisted: ...si iti dau un exemplu:
EXEMPLU:
Paul Geanta INMT (cred ca este prin America cu Bibi Ursu), 1982, viteza in coasta Vidraru, gr 1 jumate sau A2...poza facuta de mine dar nu am mai bagat noCopyright-ul :lol:

john17 17-05-13 21:57

Quote:

Originally Posted by TG53 (Post 5472730)
ce este cupa logan

Practic sunt - sau au fost - 2 astfel de cupe. Una e la raliuri si se tine si acum, regulamentul ei ar trebui sa se gaseasca pe site-ul fras, sunt masini de clasa 9 (fosta gr N <1600 cmc) dar au si un clasament separat al lor, stiu ca in 2011 echipajul castigator a primit o masina la finalul sezonului. E organizata de George Grigorescu si masinile sunt destul de apropiate de serie, motorizarea e 1,6 cu 8 valve, au varianta de cutie scurta, kit de macadam cu cadru motor ranforsat + suspensia aferenta, folosesc toti acelasi tip de anvelope etc.. Cealalta s-a tinut acum cativa ani la coasta, organizata de ACR si Racing Nick (firma care comercializeaza in Ro articole de motorsport, furnizorul elementelor racing pt Logane, si masinile, daca nu ma insel, erau conforme unei specificatii de circuit, ceva mai ieftine decat cele de raliu, aceeasi motorizare. Acestea din urma au concurat si pe circuitul Fia gt.
Circuite stradale nu prea cred ca se vor organiza, din ratiuni de securitate in primul rand...

cornel1955 17-05-13 22:11

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5473789)
Circuite stradale nu prea cred ca se vor organiza, din ratiuni de securitate in primul rand...

Gresesti cu conceptia asta !!! In America cel putin sau organizat campionate de Indicar pe circuite stradale si aia mergeau nene nu se jucau bambilici....circuitul de la Schleitz din fosta DDR era 3 sferturi drum national si un sfert treceai prin sat...trebuie sa reconsideram si regandit treaba cu "ratiuni de securitate" si alte scuze penibile de genul asta...altele sunt motivele si cred ca le stii !

racerVTM 17-05-13 22:20

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5473789)
Practic sunt - sau au fost - 2 astfel de cupe. Una e la raliuri si se tine si acum, regulamentul ei ar trebui sa se gaseasca pe site-ul fras, sunt masini de clasa 9 (fosta gr N <1600 cmc) dar au si un clasament separat al lor, stiu ca in 2011 echipajul castigator a primit o masina la finalul sezonului. E organizata de George Grigorescu si masinile sunt destul de apropiate de serie, motorizarea e 1,6 cu 8 valve, au varianta de cutie scurta, kit de macadam cu cadru motor ranforsat + suspensia aferenta, folosesc toti acelasi tip de anvelope etc.. Cealalta s-a tinut acum cativa ani la coasta, organizata de ACR si Racing Nick (firma care comercializeaza in Ro articole de motorsport, furnizorul elementelor racing pt Logane, si masinile, daca nu ma insel, erau conforme unei specificatii de circuit, ceva mai ieftine decat cele de raliu, aceeasi motorizare. Acestea din urma au concurat si pe circuitul Fia gt.

Din ratiuni de securitate ???? Ce poate sa insemne securitate , cand o gramada( legal si nonlegal racers) se dau noaptea printre masini si pietoni adormiti si politia nu comenteaza . Cu circulatia oprita si cu strazile inchise traficului pietonal se poate alerga foarte lejer . La Monte Carlo , nu mai zice nimeni nimic de securitatea traseului si se alearga cu 300+ km/ora . De aia suntem noi romani si romani vom ramane , daca mereu gasim raspunsuri pe care sa ni le dam inaintea intrebarilor. Sa organizam ceva circuite de viteza si apoi mai vedem cu securitatea cum stam , sau nu mai avem cojonesssss sa alergam pe masini puternice acum ????

All times are GMT +2. The time now is 07:04.

- Copyright 2026 4Tuning