![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
ce este cupa logan
|
Quote:
|
Quote:
|
Cupa Logan in jurul Casei Poporului . OK, sunt de acord , este masina noastra nationala ( daca nu cumva nu este Renault si nu am aflat noi cumva ) dar de ce nu se alearga pe masini competitive Logan si se alearga pe masini de zici ca sunt abia scoase din fabrica si mai sunt si nerodate . Tin sa amintesc , ca motorul de Logan 1.4 benzina este un motor care poate fi modificat sa devina o bestie ( mica bineinteles , haha) deoarece este un motor suprapatrat ( cursa este mult mai mica decat diametrul pistonului ) ,deci este un motor care poate fii dus in turatiiii mari rau ( gen 11000 sau mai sus ) . Pe vremurile bune , ( adica demult ) un motor ca acesta scotea simplu puteri bestiale . O chiuloasa de 16V care se gaseste deja pe ceva modele de Renault , o axa race ( 305 sau 315 grade ) patru carburi sau mai bine galerie multiclapeta si injectie gen F1 - directa in galerie - si apoi internele toate schimbate cu cele de race . Se pot face multe daca se vrea , nu mai vorbesc de un turbo ( gen Grigoras ) unde de acolo vorbim deja de nebunii de sute de cai ( la F1 din turbo de 1500 cmc se scot 1500 cai , da , 1500 cai ) . In fine , vremurile bune sper sa nu apuna si sa apara mecanici noi si indrazneti
|
cine organizeaza cupa logan
se tine in fiecare an dupa ce regulament sint pregatite masinile este acelasi traseu pe care sa tinut FIA GT cred ca 2007,2008 Cea ce priveste orasul Brasov eu il cunosc destul de bine,in special de la moto,pe vremuri am concurat cu un motor de motocicleta fabricat la Brasov,dupa conceptia unui resitean.Si Werner a concurat un timp cu un motor made in Brasov racer,stii unde sa construit motorul? |
Quote:
|
Nu ai ghicit dar sa lasam gluma la o parte motoarele de care vorbesc eu se numeau SR unul 250cmc,al doilea de 360cmc au fost realizate la Steagul Rosu.Mult inaintea aparitiei Mobra nu mai stiu exact in ce an sa pus problema realizari unei motociclete complete gindita in trei variante de strada,de circuit si de motocros si ca loc a fost ales Steagul Rosu de acolo SR.Seful technik al proiectului a fost Ianci baci Meszaros,din Resita,tatal lui Pisti Meszaros cel care a conceput Easterele la Resita.Proiectul cu motocicleta nu a prea reusit,de ce nu stiu,dar citeva motoare 250 si 360 varianta motocros au ajuns si la Resita si trebuie sa spun ca nu au fost rele.Mai exista uzina ?
Mihai Mezincescu a fost un tip excelent.un foarte bun preparator cele doua motociclete lea avut de la Traian Macarie noi iam spus "baronul" legendar si masina lui Trabant |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
1988 - E.Peteanu pe una din cele 5 coaste disputate in acel an.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
EXEMPLU: Paul Geanta INMT (cred ca este prin America cu Bibi Ursu), 1982, viteza in coasta Vidraru, gr 1 jumate sau A2...poza facuta de mine dar nu am mai bagat noCopyright-ul :lol: |
Quote:
Circuite stradale nu prea cred ca se vor organiza, din ratiuni de securitate in primul rand... |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:04. |
|
- Copyright 2026 4Tuning