![]() |
|
Re: Benzina sau motorina ?
Stimulentule,
Te rog sa te abtii de la afirmatii tehnice si istorice pe care nu le poti sustine cu bibliografie. Faci niste asumptii de te doare mintea. |
cu motoarele de sub 1.4 nu sunt de accord, chiar daca au turbo. mi se pare o ineptie sa ii pui turbo la matiz, cam asa ceva. la 1.2 sa pui turbo, nu suna aiurea rau de tot?
sau 1.2 biturbo...:)), deja este desene animate! in ziua de astazi cine are motor peste 3001 cm inseamna ca este bogatan imputit. au bagat astea niste taxe zici ca ei rarefiaza aerul din adosfera si scad poluarea din orase, ai draq. |
anaconda, tu cred ca esti foarte optimist cu cifrele date de producatori. De ce zic asta, 1.4t de la Opel J sau cat este ultima generatie nu consuma sub 11 urban. Poate in sate gen Alba Iulia sau ma rog, mers noaptea, sa consume 8. Ai prins ideea. Pe hartie si benzia este economica, in realitate toti cei care fac km multi isi iau diesel.
|
Quote:
Daca ai de gand sa ma corectezi prezinta-mi argumente si sunt de acord cu tine. Am vazut scris/vorbit in articole/emisiuni despre aparitia motorului diesel acest lucru. Daca or minti, asta e. Apropo, cand incerci sa atragi atentia cuiva, ironizarea persoanei respective nu-i o solutie. Daca mai ai ceva offtopic de spus te invit sa-mi dai un PM. |
Quote:
Bine, nu stiu daca este la fel de fiabil ca un 1.6 aspirat dar asta o sa vedem in timp, ca deocamdata motoarele astea sunt la inceput. Quote:
|
Quote:
Cand dai din gura pe un loc public este bine sa o faci cu cap. Multi citesc si pleaca cu mintea in alte directii decat realitatea. Daca tu crezi ca Dieselul a fost inventat sa mearga cu uleiul ce-l scoti tu din friteuza, ai pus botul la tampeniile unora. Aici nu e folclor sa dam din gura in gura. In secolul 19 cand produsele petroliere erau impure, tu vroiai ulei folosit 100% pur sa arunci in motor. Hihi. |
Consumul dat de producator este stabilit sintetic, prin test in laborator, nu scot masina in oras, nu are nici o legatura cu viata reala. Si este doar un soi de etalon, ca sa iti faci o idee de cat consuma o masina in comparatie cu alta, folosind aceeasi metoda sintetica. De fapt, este mai mult o unealta de marketing, masini super economice de o tona jumate benzina cu consum de diesel. Let's get real.
http://www.autogreen.ro/2009/02/09/c...sumul-oficial/ |
ca sa inteleg...
aici unu se faleste cu un logan diesel si e tare mandru de el iar altul cu un consum de 5.3 intr-un oras ca bucuresti? Ai drq nemti iar au sarit peste cal cand au declarat consumul in carte la 1.9 tdi. Bluey,ca fapt divers,posed si un 1.6hdi 110 cai,si consuma 7 fix in oras.asadar cu 5.3% cred ca furi curent |
Quote:
Predator, las-o moarta si schimba-ti atitudinea. |
Quote:
@ a3ds - iti dai seama ca nu cred consumul ala mediu dar s-a mintit la amandoua, amandoua s-au testat de pe metodele alea irelevante. Dar nu la toate masinile consumul din carte e fals, sunt suficiente care chiar consuma ca acolo. |
Quote:
|
Quote:
Masina e in fata casei si merg zilnic cu ea la serviciu :) Am pus chiar si o poza pe care tu o combati cu parerea ta.Esti de-a dreptul amuzant. Daca esti cuminte te scot diseara la o cafea si te plimb cu Bora de la "rece" ca sa vedem amandoi cat consuma.Da-mi un pm si stabilim ceva. Numai tine cont ca 5.3 am scos cand era aglomerat, seara dupa 8.30 scot sub 5. :D Nu merg chiar turat cu el mai ales ca e frig afara si probabil asa se explica. Si de cand consuma un CR mai putin ca un VE-pump??? Amphetamine, in caz ca nu ai cautat pe internet , exista statii de prelucrare a biodieselului din orice ulei ars care se vand la 1000$. Practic scot glicerina din ulei (ars sau nears) si il filtreaza. Pot functiona chiar si dieselurile noi cu astfel de combustibil, mai ales ca noile normative impun ca motorina de la pompa sa aiba un procent destul de mare de biodiesel inclus. Ideea e ca oricine poate avea o astfel de statie acasa si poate rade in nas statiei Peco la orice ora. Uite un site luat de pe google la intamplare: http://www.homebiodieselkits.com/ |
Quote:
|
Quote:
Esti sigur ca stii exact despre ce vorbesti??? :))) Daca nu stie orice nea Caisa la coltul strazii sa le faca tiuning nu inseamna ca nu se pot modifica. Si crede-ma pe cuvant daca nu vrei sa verifici raportul cp/E e mult in favoarea dieselelor. Intr-adevar au unele limite dar acestea inca nu au fost atinse :) Incercati sa ganditi putin si in afara cutiei.Pamantul e rotund si se invarte in jurul Soarelui desi a fost greu de convins lumea de asta. |
Hai sa gandim in afara cutiei. Un 3.0 TFSI ajunge la 435 CP doar din soft. Zici ca un 3.0 TDI 240 CP castiga 200 CP cu bani mai putini ? Sau un 5.0 V10 TFSI care ajunge la 730CP cu soft, evacuare si nimicuri din astea, cu siguranta un 5.0 V10 TDI (313CP) castiga 400 CP mult mai usor, sau poate te refereai la costul de a duce un 2.0 TDI la performantele unui 2.0 TFSI 265CP resoftat ? Eu sunt curios de ce insisti tu pe anumite chestii...
LE - cand vad ce se afirma pe aici ma bufneste rasul, afirmatii gen "nici nu zic de potential de tuning, nici nu zic de cuplu, dieselul a ajuns benzina, ca a evoluat mult (de parca benzina a ramas pe loc)" si asa mai departe :lol:. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:15. |
|
- Copyright 2026 4Tuning