![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Quote:
|
4 Attachment(s)
Hai ca discutia despre suspensii a fost foarte interesanta si sper educativa pt cine nu cunoaste si sper ca se vor mai lega teme de genul asta pe motorizare, cutii viteze, usurari nepericuloase si altele...deocamdata ca se apropie sfarsitu' de saptamana sa mai bagam ceva vechituri :mrgreen: :
1. Doua poze de care ma leaga multe amintiri placute din 1982. viteza in coasta Vidraru, gr A2, cu mentorul meu regretatul Stefan Iancovici +RIP 2. Simpaticul Lelu Tutuianu gr A start la MPB 1983...cand numara starterul (ca asa era atunci) Lelu sarea pe scaun ...avea draci pe el :lol: 3. Si Moshu gr A aproape sa pierd roata stanga fata ca mieii aia beheheheee de mecanici au schimbato dar probabil trebuia sa vina bunica sa stranga piulitzele :twisted:...ramasesem cu o piulitza la jumatate si alta mai avea 2 ganguri si sarea...incet, incet am terminat pe un loc rusinos dar am terminat cu aplauze din public :lol: |
Moshu e tare cool ce faci :-P nu stiu cat de mare e podu tau dar ma surprinzi cu pozele astea, sant faine si clare, sper sa ai podu cat mai mareeeee :twisted:
|
Cornele o intrebare si pentru toti ceilalti
daca ai consrtui ACUMA un easter ce fel de componente ai folosi.ce fel de suspensie,etc? |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Superbe pozele d-le Bibiri !!
|
3 Attachment(s)
Ziceam ca am scapat de suspensii dar Tibi ma provoaca... ca sa ai o imagine completa Tibi asupra a ce suspensii trebuie folosite nu este o regula...uite aici poze cu ce gavaream mai devreme : o masina de curse poate sta pe drum perfect indiferent ce solutie aplici :)... mieii beheheheee de la Radical in 2012 au scos SR8 cu suspensii exterioare clasice amortizoarele lucrand invers pe spate, ca la tine dar sunt pe gaz...si niste performante SR3 masina care imi place mie :
SR3 Motor: Suzuki 16V 1500cmc-252 CP Lungime: 4.10m Inaltime: 1.04m Latime: 1.79m Greutate gol: 465 kg V max: 155mph/250 Kmh 0-60mph: 3.1 sec 50-100mph: 5.3 sec Pozele sunt de la SR8 dar sunt cam la fel si la SR3rs |
Cornele
in cea ce il priveste pe Mache,ai dreptate,eu imi amintesc ca a avut aproape intotdeauna un aparat de fotografiat la indemana.Stii ceva de el,sau poate Rusanescu? In cea ce priveste intrebarea cu constructia easterului,este pur si simplu teoretica,asi fi curios cum ai fi conceput tu un easter regulamentul de atunci cu experienta si mijloacele de acuma |
Quote:
si 2. experienta numi foloseste la nimic daca nu pot folosi mijloacele de acum...poate la formula Mondial sa dat drumu la liber, nu cunosc regulamentul, dar bataia peshtelui este la gr. H si mediatizare si sponsori etc., deci ajungem de unde am plecat :) ... teoretic as face un Easter cum am explicat mai sus, ramane doar motorizarea cu semnul intrebarii daca este permisa :D |
Moshu, conform regulamentului e limitata capacitatea la 3l (sau echivalent, prin inmultire cu coeficient in caz de supraalimentare -1.7 pt benzina si parca 1.5 "Satan's fuel" diesel). Doar ca o astfel de masina se incadreaza la grupa E si nu H, iar de anul asta E se comaseaza cu D - masini de formula. Osella a fost incadrata la H cand s-a dat Horatiu I C, la fel si "Minibusa" lui V Baldescu - gresit, ambele sunt de E. Radical-ul participant la cateva etape in 2012 a fost la E, singur dar incadrat corect. Ciudat e ca, dupa carte, daca pui pe un turism un motor al carui bloc nu a echipat niciodata modelul respectiv tot grupa E se cheama, insa o astfel de masina a fost incadrata la H in 2012...
Scuze daca sunt off topic. P.S. despre ce bucse de cauciuc ziceai mai inainte? Ca formula Reenault n-are decat uniball-uri... La Eastere aveati bucse de cauciuc sau foloseati alt gen de articulatii? Eu in nebunia mea pusesem pivot in locul mosorului de la bascula spate la Dacia de strada :-) |
Hallo John
eu am folosit bucshe de teflon strungite ceva in genul ca din poza lui Cornel cu radicalul cele rosii si uniball constructie proprie corp de otel cu bila de bronz dar nu au fost prea bune joc prea mare din pacate atunci nu am avut altceva intrebare exista un regulament pentru eastere sau nu?in Haigo vad ca mai sint multe MT77,Estonia |
Quote:
|
Quote:
Nu stiu nici eu dar ce am inteles ca formula Easter acum este formula Mondial cu Lada 1600, carburatie la liber si altele...cu uniball-urile tale aveai joc din cauza ca bila trebuia din otel iar corpul se bucsaza cu bronz, dar astea erau posibilitatile, nici eu nu am gasit ce vroiam si am folosit otel-otel :twisted: |
Moshu, nu-i problema, de aia discutam si facem schimb de info - mai pretioase de la voi, mai putinn de la noi, eu am explicat ce stiu sigur pt ca m-a preocupat subiectul. H e la liber atata timp cat ai o coaja si bloc motor care a echipat acea masina. Si eu cand a venit V Baldescu cu Mini Monte Carlo (sasiu tubular, motor Hayabusa turbo) nu m-am gandit ca de fapt nu e de H... M-am luminat ulterior ca ma framanta si pe mine niste idei :-) Din pacate nu am cu ce sa le sustin... Daca punn de ex motor de BMW la Manta mea intru la E, ca si tine cu masinaria de care zici. A, daca te apuci fi pregatit sa faci minim 2, ca vreau si eu! :-)
Nea Tibi, multumesc de informatie. Nu cred ca exista reguli pt constructia unei masini Easter, nu cred pt ca nu mai exista nici est si vest in productia auto. Poosibil sa fie reglementari pt diverse formule prin diverse tari dar in Ro nu. Stiu doar ca exista clase de monoposturi istorice - iarasi nu la noi -unde participa masinile din epoca celor pe care le-ati construit si pilotat in vremurile acelea. Acum se poate restaura o astfel de masina, insa o replica sau una construita acum de la 0 chiar nu stiu unde s-ar incadra. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:21. |
|
- Copyright 2026 4Tuning