![]() |
|
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
2 Attachment(s)
deci pt inceput vreau sa postez un articol din o revista de Motorsport din 28 februarie 2012 care prezinta "cica" noutatea in suspensiile F1 :twisted:
Tehnologie: Suspensia Push-Rod VS. Pull-Rod de pe noua Ferrari F2012 Suspensia de tipul pull-rod a apărut pentru prima dată īn Formula1 īn anul 2001. Ea a fost proiectată cu 11 ani īn urmă de Gabriele Tredozi şi pusă īn practică pe bolidurile Minardi. Īn sezonul curent, acest tip de suspensie a fost implementat pe noile boliduri de la Ferrari, F2012. http://mercedesf1md.blogspot.ro/2012...rod-de-pe.html Eiiiii, alooo? astia nu au auzit de tehnologia EASTER :twisted: ha ha....in fine asa sant articolele din media, nu are importanta cand a fost proiectata si de cine, important e ca aceasta tehnologie exista pe Easterele romanesti in anii'80 :rolleyes2 Deci eu am observat ca: -monopostul Easter TIBI GEDEON a folosit suspensia:arrow: Push-Rod iar -monopostul Easter Mircea PONTA a folosit suspensia:arrow: Pull-Rod Deci am postat doua fotografii cu aceste comparati dintre cele doua sisteme de suspensie observate de mine la monoposturile lui Tibi G. si Mircea P. |
Quote:
|
Cornele,
in acest caz cu telescospele afara ai avut noroc,la mine nu au functionat in faza de accelerare am avut intotdeauna o miscare nu stiu cum sa o descriu pendulare in axa dea lungul masini foarte neplacuta imi sareau ochelari pe nas de aceea am renuntat si mam concentrat pe sistemul cu bara de presiune pushrod din pacate a trebuit sa folosesc mai departe arcuri spirale,nu cum am vrut de la inceput bare de torsiune drumurile nu au permis acest lucru. Pozele postate de voi sint foarte interesante,nu stiu de unde le tot scoateti.tot asa mai departe cu drag Tibi |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Cornele un desen,sper sai intelegi,daca nu intreaba
|
1 Attachment(s)
Cadou de la un prieten de pe facebook! TG86 desen de mana 8)
|
Ohhh, super fantastic acest desen :shock: cred ca Tibi Gedeon si trupa de "old boys Formula Easter" sant mandrii ca tinerii apreciaza pasiunea si munca lor de a construii Eastere :rolleyes2
|
1 Attachment(s)
Foarte fain desenul :P imi place mult si mie :twisted:
Quote:
|
1 Attachment(s)
Dacia 1300 Werner Hirschvogel
|
2 Attachment(s)
Suspensia formulei Renault mi-a dat si mie de gandit, mi se pare extrem de interesant ca practic impiedica inclinarea masinii pe viraje, suspensia rotilor fata fiind fortata sa lucreze identic stg si dr, are doar niste saibe elastice in "butoiasele" rosii care ii permit - cred - sa absoarba denivelarile prin miscarea laterala a "berbecului" de care sunt prinse tijele. E ca si cum ar exista o bara stabilizatoare rigida :-)
|
3 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
ceva in genul asta ar fi dupa parerea mea ideal cu arcuri spirale
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:51. |
|
- Copyright 2026 4Tuning