![]() |
Re: Guvernul a triplat de la 08.12.2008 taxa auto pentru maşinile rulate
Quote:
|
Am primit acum informatiile ca Sambata MITINGUL din Bucuresti din data de 13 Decembrie ...ESTE LEGAL !! cu aprobare de peste 2000 de masini participante. Deci acum este momentul sa dam aceasta taxa JOS !!!
|
Quote:
Nu toti sunt ca tine, toti suntem diferiti, din clase sociale diferite. Ca tine sunt doar cateva mii de exemplare in toata tara, Romania are aproximativ 20 milioane de locuitori. Si oricum, nu orice "harb" cum preferi tu sa ii spui, trece de RAR. Se vede ca n-ai auzit de globalizare. Pana pe 1 iulie 2008, era taxa veche, apoi s-au gandit sa faca o treaba inteligenta, tinand cont ca vine campania electorala si au redus-o(aceasta fiind calculata in functie de durata de viata a fiecarei masini), acum, dupa ce au vazut ca si-au luat-o in buza, ce au zis, fiind ultima ordonanta de urgenta pe care o da, cartile fiind facute (alegerile), hai sa le umflam buza cu noua taxa. Unde e logica? Dealer: Citroen, Renault, Peugeot, Harley-Davidson si Dacia. Mos Tary, e cel mai mare hot din toata tara asta. Iesiti pe strazi si faceti revolutie, nu pot sa cred ca ne-au primit in UE !!! |
Quote:
Tin sa te contrazic amice, nu ca nu as fi partial de acord cu tine, dar in statele cvilizate s-au construit autostrazi si s-au gasit solutii pentru fluidizarea traficului si in nici un caz nu s-a ajuns la asemenea masuri radicale ca la noi. Tara trebuie sa se dezvolte si asta nu se poate face mergand cu trenul sau autobuzul. Si apoi nu au decat sa inaspreasca controalele RAR si sa oblige posesorii de vechituri sa le intretina corespunzator. Eu zic sa ne tine tare si sa mergem pana la capat, sa se anuleze taxa total sau sa fie inlocuita cu o taxa de cel mult 1000-1500 euro. |
Quote:
|
Quote:
|
sura: http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...ate-in-ue.html
Comisia Europeana a admis modificarile cerute de Guvern si a transmis autoritatilor de la Bucuresti ca nu incalca legislatia europeana. Asta inseamna ca toti cei care au de inmatriculat masini vechi platesc si de trei ori mai mult decat pana acum. e clar ca Tariceanu si-a permis sa dea o mica spaga la CE si aia acum sunt de acord cu ce zice el:x |
13 DECEMBRIE - Piata Victoriei - Bdul Kisseleff orele 10-11 organizare , 11-13 desfasurare , am facut cerere de protest care va fi maine aprobata , azi am vb si cu politia , singurul lucru care trebuie sal faceti este sa veniti cati mai multi , va ast.
|
-Sa nu mi spui ca ai completat corect campurile de inregistrare pe acest forum.......17 ani> poate ai facut o gresala daca NU, imi este greu de crezut ca ,,, cererea ta va fi aprobata.
-Noi suntem alaturi de initiativa de a face acest miting o substinem si cu o prezenta masiva din partea Cluburilor de Racing dar daca aceasta forma nu este legala....va iesi rau cu Jandarmeria care va face uz de orice mijloc pt a impiedica protestul. -As dori sa ne ti la curent pe acest forum sau pe celalt cu demersurile facute pt autorizarea protestului. Eu din ce am vb cu cei de pe forumul celalt am inteles ca exista deja autorizatia. |
deci eu nu inteleg nimic....la un vectra b din 2000 era taxa de 400 de euro....acum cu calculul nou vad ca e 2200 pai asta e de 5-6 ori mai mult nu de 3 ori cum se vehicula.asta e tampit ma uitam la televizor cum plangea lumea......asta ne-a nenorocit pe toti.....frumos craciun...o sa-l tinem minte toata viata....cand am pierdut cate 4000-5000 de euro cel putin fiecare.pai ma uitam ieseam mai ieftin cu una mai veche.,....ce gandire o avea....nu pot sa-mi dau seama.daca ar fi dupa mine as lasa toate masinile care nu mai au oamenii bani in fata primariei sau daca nu in fata casei lui sa vedem cate luni le vor lua sa le ridice pe toate.tariceanu.......esti cel mai dragut.....sa nu iesi fara bodyguarzi ca deja esti mai dorit mort ca benladen.
|
De pe site-ul ministerului de finante nu se poate descarca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.208/2008 pentru stabilirea unor masuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule (paginile 17-18) - publicată în MOF nr.825/08.12.2008. Cu greu am reusit sa o gasesc in forma originala care spune astfel:
Quote:
|
Am citit si eu.
Quote:
|
florica florica :)))) iti dau o veste rea ;))) intra pe forum akolo pala care am zis eu , totu a plecat de la mn si ink 3-4 baieti , nu asta e imp !!
cand am depus cererea ne`au cerut datele a 2 pers ca fiind ORGANIZATORI principali sa zic asa , eu nu mi`am dat datele ptr ca dupa cum vezi am 17 ani si nu aveam cum , dar erau alti 2 baieti ... oricum va ast in nr mare si aveti grija nu e cacialma , iar florica daca vrei sa afli detalii dami un pm cu id tau ... as avea multe sa`ti spun daca vrei .... !!! |
"nu depaseste 2.000 cm3 si care se inmatriculeaza pentru prima data in Romania sau in alte state membre ale Uniunii Europene"
Pentru prima data in viata masinii ca sa zic asa! Deci daca masina a fost deja inmatriculata in Germania, adio exceptie, decat daca a stat intr`un showroom nefiind inmatriculata de fel, eu asa am inteles, voi cum a-ti inteles? |
doamne.....mai ce nu intelegeti prin "CARE SE INMATRICULEAZA PENTRU PRIMA DATA IN ROMANIA SAU IN STATELE UNIUNI EUROPENE....adica maisni noi pe scurt...deageaba aduci din afara si o inm prima data aica k tot sh e...deci....TAXA SE SCAOTE PT MOTOARELE SUB 2000,CARE SUNT NOI NOUTE,DIN FABRICA:D
|
Quote:
|
Re: Guvernul triplează taxa auto pentru maşinile rulate(dacă aprobă Comisia Europeană
Quote:
|
eu zic sa iesim cu totii cu furci si cu torte in P-ta Constitutiei!:lol:
mie mi-au calculat taxa vineri si am platito ieri...la mustata am scapat:D,dar a mai ramas fratimiu cu paguba,maine urma sa o plateasca dupa modelu vechi,acum tre sa mai astepte sa vada ce se intampla!o tara de 2 lui guvernata de niste origofreni si onanisti! |
Adevarul e ca, ne cam plictiseam noi romanii, cu criza asta economica pe capul nostru, deja era cam plictisitor, si uite ca domnul "t"ariceanu' s-a gandit si la problema asta, si a rezolvat`o rapid! Multumim din suflet ! Mare domn mare caracter! Dracu`i cam mic ca nu`l ia...!
|
Ca noua lege cu triplarea taxei a fost deja aprobata de EU am citit si aici si pe diferite ziare online etc. INSA NICAIERI NU SCRIE SURSA de unde au aceasta informatie :(
Eu am impresia ca EU nu stie nimic oficial despre aceasta lege !!! si ca tariceanu mai baga cateva milioane in buzunar pana EU decide ceva. Citat din romania libera* ***Purtatorul de cuvant al comisarului UE pentru Taxe si Uniune Vamala, Maria Assimakopoulou, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca masurile Guvernului de la Bucuresti, referitoare la majorarea de pana la trei ori a taxei pentru masinile rulate, nu au fost prezentate oficial la Bruxelles, iar Comisia nu a fost informata despre acestea. Oficialul european a atras atentia ca, desi au libertatea de a stabili nivelul de taxare auto, statele membre ale UE sunt obligate sa aplice principiul nediscriminarii, potrivit caruia "nu pot mari taxele pentru masinile rulate iar masinile noi sa ramana netaxate*** |
Stie cineva..daca iei o masina sh din AFARA UE , nu cumva iesi mai lesne (ca presupun ca taxa vamala va fi mai mica decat taxa de poluare..)? Ma rog.. ai cheltuieli de transport mari, dar asa ca idee..
PS: Si inca ceva..daca ai decizie de plata de la finante cu valoarea de plata a taxei dupa forma veche a legii si nu ai platit-opana azi, nu vad de ce ar trebui sa platesti taxa calculata dupa noua lege.. doar ai decizia de plata stampilata si parafata de ei..eventual platesti niste majorari de intarziere (0.02%/zi).Parerea mea.. |
Quote:
Asta e de fapt marea marlanie politica in legatura cu taxa asta, s-au dat doua ordonante, una care scoate taxa pentru masinile noi si alta, care o tripleaza pentru cele vechi ! Citeste pe mediafax, ca nu pot sa pun eu link-ul aici. Pro Tv dezinformeaza, nu mai credeti ce spun ratatii aia manipulati ! |
Asa cum nu s-a intamplat cu marile tunuri de la Caritas ,S.A.F.I ,Bancorex si altele ,asa cred ca va fi si acum:cainii latra,ursul trece.
Au fost cumpene mari peste care hotii astia de la conducere tot timpul au trecut si nu cred ca vor fi impiedicati acum de un miting. |
De un miting nu...insa poate de cativa avocati buni si de UE.
|
parerea mea este k trebuie sa facem si noi ca grecii k altfel nesimtitii astia ca tariceanu nu or sa se trezeasca daca marsaluim 2 ore intr-o zi prin oras o zi...
|
Salutare
Intradevar niste gunoiae..... se gandesc la populatie de nu mai pot As avea o propunere sa facem proteste in toata tara sau ma rog in orasele in care sunt dispusi sa vina oamenii sa le aratam acestor jegosi ca noi i-am ales noi ii dam jos si ca trebuie sa ffaca ceea ce e mai bine pentru noi |
jos guvernul!!! :D
|
Maine dimineata ma intalnesc cu cei care au solicitat autorizatia pt miting in data de 13 Decembrie. Daca protestul va fi legal eu spun ca este singurul moment in care putem scapa de aceasta TAXA ANTI ROMANEASCA.....care umple buzunarele smecherilor cu banii truditi de noi toti.
|
Eu zic,sa trageti de timp cat mai puteti,parca vad ca UE nu va aproba legea lu Starbiceanu',intr-un fel e ilegala ! Iar daca tot o dau cu mediul,de ce nu ajuta lumea,adica poporul ce detine Dacii 1300,1310 pe carburatie sa le treaca pe Euro2,si asa au bani.Sau macar sa faca vreo 3,4 parcuri calumea,sau drumuri mai bune,semnalizate corect,sa instruiasca soferii viitori si actuali mai bine,cu asta ar scapa de accidente! Si sa toarne 2 km de asfalt drept in fiecare judet,oras mai mare sa aibe lumea unde sa se intreaca. Si un circuit calumea,dar deh traim in Romania. Tot nu inteleg pentru ce taxa la o masina noua cu motor mai mare 2000cmc,de cand masina cu motor mare a devenit un lux ?! Sau una sh de 1 hai punem 2 an.Nu vad rostu'.La masinile vechi mai inteleg,dar nu taxe aberante.
Daca eram in Bucuresti,veneam si eu la miting. :( |
Haideti fratilor nu mai tromboniti aici degeaba. HAI SA NE VEDEM LA MITING (DACA O SA VINA MULTI). SPER SA AVEM SANGE IN VEIOZE SI SA IESIM IN STRADA.HAIDETI FRATILOR IN STRADA SA ARATAM CA NU SUNTEM SCLAVII LOR:evil::evil::twisted:
|
de ce zice toata lumea de euro 2?? euro 1 nu e mai bun decat non-euro ?? scuze de off
p.s. eu am apucat sa'mi platesc taxa luni, mi'am inmatriculat masina. dar o sa fiu prezent la miting |
Politistii din capitala se tem de traficul de sarbatori. >Prima Tv
Sa le fie frica pe 13 |
Eu am sa vin fara numere pe masina.........nu de alta dar taxa pentru masina mea inainte sa se tripleze era de aproape 10000euro....acum va fi 30000euro pentru o masina pe care am dat 5000euro.......tara de kko
|
Quote:
Quote:
Daca aflii ceva nou, let us know. ;) |
Quote:
On: cu cat o sa fim mai uniti cu atat mai bine, cu cat mai multi si mai bine...ca sa vada si ei cata lume are de suferit dupa urma uni "om". Macar jumate din ce sa intamplat la greci sa se intaple si la noi..si cred ca atunci o sa isi puna si ei un semn de intrebare. Si totusi ar trebui daca se poate chemata si o televiziunea mai buna ca sa vada si cei de afara ce se intampla la noi, ca nu cred ca UE stie prea multe despre m..... asta de tariceaNU. |
Parerea mea e ca noua ne`ar trebui o noua revolutie..si cand zic revolutie nu zic neaparat sa ne impuscam presedintele sau in cazul nostru prim-ministrul,nu..cand zic revolutie imi zboara gandu la ceva gen : toata lumea sa stopeze activitatea si sa iasa in strada(pentru cei din Bucuresti,Piata Revolutiei) si sa nu plece de`acolo pana nu se scoate taxa asta ingrozitor de mare si de exagerata.Yo unu incep sa cred ca noua chiar ne place sa fim jecmaniti si batjocoriti de nenorocitii astia din parlament..pentru ca nimeni nu face nimic toti zic da!facem,mergem,dregem..si cand colo...nimic..cand scriu randurile astea imi aduc aminte de vorbele lui Mircea Badea in legatura cu echipa Romaniei de fotbal la Euro "Chivu rage ca un leu cand canta imnul Romaniei - s`au speriat?NU!AH!!acu tre sa jucam si fotbal.."asa suntem si noi..vorbe,vorbe,vorbe si iar vorbe...vorbe care pe politicieni nu`i afecteaza cu nimic,ii doare pe ei in pix ca noi vorbim si spunem si ne tocim creierii dar nu facem nimic.Ce miting organizat?ce proteste organizate in strada?astea sunt trecatoare amicii mei;facem protest 2 ore dupa care circulatia revine la normal si tot nu rezolvam nimic;mai facem un protest peste 2 zile,tot organizat iara toata lumea :"hau hau hau!!jos taxa!jos tariceanu!!" inca 2 ore dupa care iara totu revine la normal.Dupa care romanu se plictiseste sa mai faca prosteste si mitinguri organizate si se da uitarii totu iar astia continua sa ne fure si sa ne puna taxe pe te miri ce.NU!!ASA NU!!nu vom rezolva nimic niciodata cu mitinguri organizate.Ne trebuie revolutie fratilor!!Sper ca acest post al meu sa se raspandeasca si pe alte forumuri populate si sa facem o data ceva pt noi.Daca nu..tara asta o sa ajunga si mai rau decat acum si nu numai noi avem de suferit,ci inca vreo 2-3 generatii de`acum inainte...vorba Morometilor..."baiiii...tre...treziti`va ba!" si cu asta am incheiat!Numa bine!
|
un prieten a fost ieri sa isi plateasca taxa si l-au dat inapoi . I-au zis sa astepte pana pe 15 cand se va recalcula taxa. :| ASA REPEDE SE MISCA ASTIA?! DAR CAND E VB DE ASFALTAT O STRADA LE IA ANI INTREGI! CAND E VB DE FURAT BANI DE LA NOI .. INTR-O SECUNDA SE MISCA ! JEGURILEEEEEEEEEEEEE
|
Ordonanta privind noua taxa este ilegala conform Constitutiei si a Legii n. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului: Constitutia Romaniei, art. 110: “ARTICOLUL 110 (1) Guvernul îsi exercita mandatul pâna la data validarii alegerilor parlamentare generale.” Asta intamplandu-se saptamana trecuta. (2) Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a încrederii acordate sau daca primul-ministru se afla în una dintre situatiile prevazute la articolul 106, cu exceptia revocarii, ori este în imposibilitatea de a-si exercita atributiile mai mult de 45 de zile. (4) Guvernul al carui mandat a încetat potrivit alineatelor (1) si (2) îndeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pâna la depunerea juramântului de membrii noului Guvern. ” Legea nr. 90/2001 Art. 26: alin. 3: “(3) In cazul incetarii mandatului sau, in conditiile prevazute de Constitutie, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului Guvern, Guvernul continua sa indeplineasca numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fara a promova politici noi. In aceasta perioada Guvernul nu poate emite ordonante si nu poate initia proiecte de lege.” ESTE ILEGAL CE SE PETRECE!
|
adika eu daca imi iau din Germania o masina cu capacitatea de 2.0 litri mai trebuie sa mai platesc tripla taxa
|
Quote:
Apropo..am vazut acum la TV ca numai anu asta statul a incasat 300 Milioane euro din "taxa vieti"(doamne de s-ar scoate taxa si sa dea bani inapoi) |
| All times are GMT +2. The time now is 08:08. |
- Copyright 2026 4Tuning