![]() |
Re: Top speed indicat de bord pe Dacia (posibile erori, fară limită de km)
2 Attachment(s)
Astea sunt "scorurile" Loganurilor din familie.
Prima poza, Loganul lui tata, un 1.5 DCI de 85 cp, de cand avea kilometri mai putini, eram 3 oameni, nu stiu cat e de real pe ceas, nu aveam GPS-ul pus (in talon are 168 km/h maxim constructiv, sigur ia 168, clar), masina standard cat se poate, taxi. La 65.000 km. acum o luna s-a tinut la fel de bine pe A3, nici sa o omori nu sarea de 180 fix pe ceas, pana acolo merge frumos, de-acolo insa, piedica:lol:. A doua poza, Loganul meu, un 1.4 MPI+GPL (GPL-ul nu este de fabrica) cu aer conditionat, aveam roti standard 185/65/R15, remapat, 3 oameni in masina (maxim constructiv in talon 162 km/h, sigur ii ia, imi pare rau ca nu m-am uitat pe GPS:cry:). Precizez ca vede ture multe in fiecare zi atunci cand motorul este cald. edit: daca poate conta chestia asta, legat de 1.4-ul meu, am si suspensie sport, deci nu bate asa mult vant pe sub ea sa ma ia pe sus. |
Quote:
|
Quote:
|
uite ca nu s-a dezintegrat asa cum zici tu, masina a fost cumparata de la o profesoara si era foarte ingrijita.chiar si pe mine m-a uimit dar este real.
|
Quote:
|
Dacia 1410Li , An 2004 , pe drumul acela drept de la Campina (parca) la Ploiesti , 155Km/h pe bord , 153km/h pe gps'ul de la un nokia n95 ! 4 pers in masina !
Salutare |
dacia cu reglajul din fabrica nu trece de 130 km/h.....dar...cu un nivel de benzina si un avans mai marisor te duci la 160/170 cu C.V.in 4 trepte....testat...;)..asta pt cei carora nu le e frica de vb de genu..''vai no mai forja asa ca e dacie si murim in ea..''...este masina....trebuie sa mearga...nu la viteze de raliu dar totusi...nc ca tataimiu cu 60 la ora si face setu motor odata la 20 ani..:)))
|
Dacia 1410 1995, motor 1.6, C.V. 5 trepte, 175 km/h pe ceas si 163 km/h pe GPS...este eroare de asemenea.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
P.S. - Multumesc pe aceasta cale, celor care mi-au trimis pe PM "mesaje de felicitare" pentru familie si neamuri.Va doresc si eu la fel.;) |
Quote:
|
Eu cu solenza am prins 175km/h cu 4 persoane si bagaje pe autostrada soarelui, dar nu as mai face asa ceva, masina nu e sigura la viteza aia, trepideaza din toate balamalele. pentru ea e suficient 140-150 km/h.
|
Eu cu dacia 1300 in 4 trepte cu cauciucurile desumflate cu 2 l de ulei in motor si cu frana de mana uitata trasa am atins 407 km/h si mai aveam pedala dar nu am fortato,aveam vro 3000 de rotati/minut.Si acum vorbind serios cu dacia break 1996 a fratelui meu am luat 130
|
Quote:
|
Quote:
|
140/kmh cu 1310 din 87'....si pe GPS arata 145/kmh:-??
|
motor 1.6 turbo..fara traductor la chilometraj..in spatele la un passat 200km/h
|
Dacia 1.4 ,cv 5 , pe bord 155km/h , pe GPS I-GO ;135km/h. poate se duce la 140km/h , dar greu .
|
Am facut niste cu viteza reala a daciei... 0-100, 60-100, 80-120
De la 0-100 pe bord, pe GPS avem 0-96 real 15,7 secunde - GPS 17,5 s De la 60-100 pe bord, pe GPS avem 0-96 real 9,46 secunde - GPS 10,2 s De la 80-120 pe bord, pe GPS avem 106 real 14,5 secunde - GPS - 18.3 s Inainte cand am luat-o prinsesem 180 aproape bord si real aveam undeva 150. Nu am facut top speed ca nu am strada, o sa incerc in alta parte si voi reveni cu un video top speed sa vedeti eroarea de pe bord. Cu cat creste viteza pe bord cu atat eroarea este mai mare, cel putin pana la 100 km/h e eroare mica de 4-5 km/h. Totusi ceasurile daciei mint foarte mult si ca rpm, ulei, apa, kilometraj, kilometrii parcursi. Am vazut ca cele pe injectie au o eroare foarte mica, la 100 km/h eroarea este de 1 km. Bineinteles urcand viteza si eroarea creste, dar nu asa mult ca la Carburator. Motorul meu, este un motor de Dacia Papuc 1997 1.6 8V carburator 1.4+cutie de viteze 5 trepte si evacuare sport, undeva la 73 cp. Stiu cu carburatorul dublu corp tragea mult mai bine, dar acum simulam un 1.4. Va rog sa cronometrati si voi, eu nu am putut face chiar bine bine, dar cred ca asta e timpul. Chiar pentru un motor 1.6 carburator 1.4 . Nu stiu cu dublu corp cum trage..dar la dacie e mai mult cuplu ala care iti da senzatia ca rupe asfaltul in doua ) Clip 1. 60-100 km/h - https://www.youtube.com/watch?v=yCqUC9ifAhg Clip 2. 80-120 km/h - https://www.youtube.com/watch?v=SadLWvw7BLw Clip 3. 0-100 km/h (113-114 pe bord) - https://www.youtube.com/watch?v=92xYDOIdnN0 Sunt totusi curios un motor 1.4 Carburator ce viteza scoate si ce timpi. Oricum motorul de pe Papuc si cutia de viteze e mai mult de tras. Eu asa am luat-o. Inclusiv cutia e de papuc, dar modificata. GPS-ul l-am cumparat nou de vreo luna, aveti grija si ce GPS-uri luati, am luat unu mai ieftin odata si indica 160 cand aveam 175 si cu asta imi iese 150 maxim. |
Dacia super nova 170km/h
|
Dacia 1310 L din 1998 motor 1.4 C.V 5 trepte, 165 km/h pe ceas, si 162 pe GPS :D Tin sa precizez, ca fiecare surubel din motor este nou-nout! masina trepida foarte putin ca nu avea rotile echilibrate...Si pentru cei care zic ca dacia nu poate mult...se inseala amarnic;)
|
Quote:
Cat despre trepidat...la viteza care zici tu cu roti neechilibrate trebuiau sa-i sara toate suruburile alea noi din motor...dar deh, eu unul te cred pe cuvand:hahano: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
asa e cesurile dupa daciile pe carburatie mint foarte mult.....poi a mea de exemplu cu cablu de kilometraj nou si ceas schimbat imi arata 175 maxim si pe gps am 145-148 km/h....si am si eu o intrebare : un prieten de-al meu are la fel o dacie si la aceeasi viteza cu a mea el (145) are cu treapta 5 aproape 5000 de ture pe cand eu doar 4000 (precizez ca cesurile de turometru merg ambele bine)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
a mea nu trece cu tr 5 de 4000 nici daca-i dai foc dar mirarea e ca merge la fel de tare cat una care are 5000 rpm la aceeasi viteza reala
|
Quote:
|
dacia 1410,motor 1.4,c.v.5 tr,an 1998,benzina,150km/h....verificat pe GPS!!!
|
Quote:
Sau de cate grade e axa cu came de la motorul de 1.4? Sau cum pui distributia la punct la dacie? |
Quote:
Distributia la dacia 1310 e pe lant din cate stiu eu si in caz ca ai probleme se schimba patina de actioneaza lantul, dar prea rar pica depinde si in ce stare e motorul. |
Fara off topic !
|
1310 ... 155 pe bord ... real nu stiu
|
deci am mers sambata cu masina unui prieten...o dacie din 97 motor de 1.6 carburator solex...am prins pe o portiune de drum 160-165 atata indica pe bord...dar aveam cam 5.100-5.200 ture asa indica in treapta a 5-a cam care ar fii viteza adevarata la asa o turatie in treapta a 5-a?? sau e posibil sa nu indice bine nici turometru??:rolleyes2cutia este cea originala
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:59. |
- Copyright 2026 4Tuning