Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi.. (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/2851-tuning-fibra-sticla-idei-sfaturi.html)

schindura 09-02-08 01:29

Re: tuning-ul in fibra de sticla.. idei si sfaturi..

bloodfart,ai perfecta dreptate in cazul in care faci "overlay",numai ca ai de slefuit deti vine acru,si ai sanse sa iti ramana multe bule de aer in rasina.
io raman la ideea cu matrita si turnarea piesei in matrita ptr un "finish" perfect
astepr pomapa de vid si io capota pentru a incepe ceva la cere visez de multa vreme.
ptr cei interesati de fabricarea carbonului aici este un film foarte interesant
https://video.google.com/videoplay?do...36764731290932

schindura 09-02-08 01:44

un tutorial despre "overlay"
http://www.racingcomposites.net/unt?id=12
http://www.racingcomposites.net/unt?id=648
flat panel
http://www.racingcomposites.net/unt?id=11
...scuze ptr al doilea post

AlliedComposites 09-02-08 08:31

chestia cu gule de aer e un mit, sau e cazul daca nu esti atent... nu e nici o diferenta intre overlay si piesa completa, pentru ca tot ce faci e sa pui mai multe straturi, forma e aceeasi. Rasina dureaza pana se intareste, deci daca verifici piesa la care lucrezi cand se apropie sa se usuce rasina, si scoti bulele de aer (daca sunt), si verifici ca fibra sa nu se fi ridicat, nu o sa ai probleme cu bule de aer

asa e cu slefuitul, dar daca folosesti un orbital sander bun, mananca prin denivelari foarte repede, mai ales daca piesa e plata... cu orbitala iei grosul si incepi sa netezesti, si daca mai e nevoie, finisezi denivelarile ramase cu putina frecare de mana... deasta zic, daca piesa e mica spre mijlocie, si nu prea complexa, e un pic prea mult chin sa faci vacuumbagging.... dar in fine, cum o faci e mai putin important, tot ce conteaza e cum iese

AlliedComposites 09-02-08 09:03

Quote:

Originally Posted by schindura (Post 1345159)

din nou, o gramada de chestii de incepator, dar care nu iti trebuie neaparat dupa mine:

1- pus de banda la marginea fibrei cand tai, mi se pare pierdere de timp, pentru ca daca esti o persoana normala si nu tragi de fibra ca disperatu sau altceva, nu o sa ti se fa franjuri niciodata.... si eu faceam cu banda la inceput, dar e pierdere de timp

2- in loc de taietor electric, un taietor din ala cu disc de lama merge foarte foarte bine, si si o foarfeca ascutita bine taie fibra foarte bine.... daca nu tai kevlar, nu e nevoie de nimic special

3- uite cat de multa rasina risipeste, si cat timp ia. Toarna rasina fara sa-i pese si tot baga in ea... chiar si zice, "your puddle of epoxy".... Daca faci acelasi lucru, adica dai matritza cu mold release wax, si incepi sa pui straturile de fibra, udandu-l pe fiecare, si dupa te intorci sa verifici sa verifici si sa netezesti posibilele bule de aer care au aparut dupa, iti ia maxim 10 minute sa faci ce a facut el... si sa netezesti suprafata dupa cu un smilgher electric, din nou, 5-10 minute si ai terminat....

4- chestia cu bagatul castronelului in butoiu de rasina e complet de ras... stiu ca la rasina de poliester nu conteaza amestecul de rasina cu intaritor, dar totusi, daca faci un film din care lumea sa invete, ii inveti sa masoare cum trebuie cantitatile... si de ce foloseste polyester la fibra de carbon, in afara faptului ca e ieftin? poliesterul se micsoreaza cam 7% cand se usuca, si e de calitate mai slaba decat epoxy, deci e mult mai usor sa crape.... si la epoxy iti trebuie amestecul corect de fiecare data deci....

5- daca ar aplica fibra in al doilea film, imediat dupa ce da cu rasina piesa, ar fi mult mai bine. Cand rasina e foarte lipicoasa, daca tragi de fibra prea tare se strica aspectul fibrei, ca se lipeste intr-un loc, si risti sa separi fibra prea tare... mai ales la piese mai complexe unde vrei control maxim, e mult mai bine sa uzi fibra imediat deasupra, si DUPA, cand se apropie sa fie uscata rasina, atunci scoti ce bule de aer au ramas, pentru ca cand apesi fibra atunci, o sa se lipeasca la fel cum i sa lipit lu asta, si nu mai ai nici un risc...

cat despre celelalte filme, iti cere sa te inregistrezi ca sa vezi topicurile

AlliedComposites 09-02-08 09:21

Quote:

Originally Posted by schindura (Post 1345159)
io raman la ideea cu matrita si turnarea piesei in matrita ptr un "finish" perfect
astepr pomapa de vid si io capota pentru a incepe ceva la cere visez de multa vreme.

sper ca nu reiese din ce am zis mai sus ca as fi impotriva acestei metode... catusi de putin, pentru portbagaje, acoperisuri, capote, si alte chestii de genul asta, e exact cum ar trebui sa faci...

sa inteleg ca vrei sa faci o capota... am o veste care poate sa fie proasta pentru tine... latimea standard de fibra de carbon este 50 inch. o mare parte din capote au insa latimi de vreo 52"-54"! Daca ai un hatchback mic sau o masinuta mica mai merge, dar la majoritatea masinilor de aici nu merge decat cu fibra de 60" latime... dar aici e problema... fibra de carbon de 60" latime e aproape imposibil de gasit! Mai ales fibra de 2x2, daca nu cumperi la nivelul de macar 100-200 metrii, nu o sa gasesti nicaieri, si pretul o sa fie mare! 1x1 se mai gaseste daca cauti mult mult de tot, dar tot foarte scumpa e, fata de aia de latime standard. Motivul e simplu, tesatorilor le trebuie comenzi de cativa mii de metrii ca sa se oboseasca sa faca ceva diferit....

Fibra de sticla de 60" latime se gaseste foarte usor...

AlliedComposites 09-02-08 09:33

nu ar fi mai simplu sa-ti laminezi capota de metal si gata? Ai iesi MULT mai ieftin, si ar lua mult mai putin timp... chiar ai o masina rapida care sa merite scaderea de greutate de la capota? daca nu, oricum nu o sa simti vreo diferenta, deci ce conteaza?

Daca vrei chestii dedicate pentru racing, atunci nu-ti pierde timpul cu asta... copiaza forma exterioara a capotei, fa o bucata din carbon din 5 straturi de carbon, si o sa fie mult mai tare ca tabla originala, aproape neindoibila (ma mir ca ala in film indoaie piesa din 3 straturi asa usor... poate ca rasina lui e mai ieftina, ca ale mele si la 2 straturi sunt destul de greu de indoit). O prinzi cu balamale noi, nu mai copiezi si parte de dedesupt, si o sa salvezi o GRAMADA de greutate in plus, fiindca nu mai faci scheletul interior, care e partea cea mai grea (fiindca e de obicei din fibra de sticla, ca sa fie mai ieftin)

Sa faci o capota intreaga e mult mai complicat de cat pare... partea interioara e mult mai grea de copiat, si partea de deasupra si cea interioara trebuie lipite si aliniate perfect..... chiar nu vrei sa incepi cu ceva mai simplu?? Gandestete cat de multa fibra o sa folosesti! daca gresesti o data, de doua ori, e deja mai ieftin sa iei o piesa gata facuta si gata.... deasta zic, mai bine faci piese mai mici intai, obtii experienta adevarata, si daca iti place si ai bani sa investesti in materiale, atunci apucate de chestii mai mari... dupa mine...

schindura 09-02-08 18:05

multumesc pentru sfaturi.
in tot ceea ce zici ai perfectate dreptate,deci se vede ca ai ceva timp decand te ocupi cu asa ceva.
carbonul pe care il am este de 1,25m latime....ajunge ptr majoritatea felurilor de capote (masini europene,nu ca in america unde sun v8-urile alea cu capote de 2m).am si carbon 2x2 twill de aproximativ 1,8 m 600g/m2 din care e facuta placa din primul meu post.
pt ca suntem in romania,nu putem nici rasina sa cumpara pt ca suntem persoane fizice.....imi vine sa las totul balta...sper sa nu fie nevoie
cine imi poate spune exact de ce fel de dovada imi trebuie ca sa pot cumpara de la policolor rasini si fibra?(trebuie sa ai S.C.?sau ce anume?)
mam gandit si la varianta "overlay" foarte bine si este de luat in consideratie(prima data mi sa parut frectie la picior de lemn) datorita faptului ca la piesele din interiorul masinii sau la spoilerele deja tunate,un overlay ar schimba tot aspectul
am sa incerc un over lay la o carcasa ce calculator pana una alta sa vad ce iese...
legat de filmul de pe google ala e complet afon...cea mai mare antireclama sia facut omu cand a folosit resina de poliester cu carbon.....in rest e ok.

AlliedComposites 09-02-08 18:40

1 Attachment(s)
o sa te miri, dar sa sti ca inca mai sunt companii care fac piese ieftine din carbon, si folosesc rasina de poliester. Ca clientul vede ca rasina e clara ca apa si n-are cum sa stie ce compozitie are... pana se indoaie sau crapa... nasol ca ai probleme in a gasi epoxy in romania. Te-ai gandit sa importi din afara, poate de prin germania/anglia? Rasina de epoxy este folosita in principal la constructia si laminarea de barci, deci la magazine marine se gaseste destul de usor. Eu folosesc System Three Silvertip Laminating Resin.... e un epoxy foarte bun si perfect incolor, dar sunt multe epoxy de calitate pe piata. Vezi sa ai grija sa fie incolora, ca sunt o gramada de epoxy care sunt pentru "lucru", si care nu sunt complet transparente. West System Epoxy e inca o marca foarte populara, numai ca versiunea lor clara de epoxy, tot are un pic de verde in ea, deci intereseazate cu atentie ce cumperi ca sa nu cumperi de doua ori.

cat despre laminari, sa sti ca o data ce ai terminat piesa si decupat marginile frumos, nimeni nu poate sa stie daca toata piesa e carbon sau nu, pentru ca fibra merge pana la margini. eu le-am oferit optiunea asta la aia de aici, pentru ca o gramada nu vor decat sa aiba aspectul, ca viteza si scaderea de greutate nu-i intereseaza, sau pur si simplu pentru ca nu-si pot permite sa arunce $1200 - $1500 pe un portbagaj si o capota. Nu credeam ca o sa fie prea multi interesati, si ma asteptam ca multora sa li se para kitch, dar sa sti ca iese foarte bine si lumea e foarte fericita... si in plus, ai avantajul ca atunci cand o remontezi, se va alinia perfect cu restul caroseriei din prima, nu va trebui sa o tot ajustezi ca cele din fibra, care de multe ori nu se potrivesc bine cand le pui...

uite de exemplu un portbagaj si aripa facute asa.... nimeni n-are cum sa stie daca sunt toate din carbon sau nu

frost_dani 09-02-08 23:36

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1344731)
nu nu, doamne fereste! alea care se lipesc sunt o imitatie cat se poate de varza, fara luciu, fara efectul tridimensional al fibrei, etc, etc, etc! este fibra de carbon adevarata. nu o lipesti! dupa ce ai terminat piesa de fibra de sticla, cand o dai cu shmilgher sa o nivelezi, creezi o gramada de zgarieturi. Cand pui fibra de carbon, si o dai si pe ea cu rasina, EXACT LA FEL CA ATUNCI CAND FACI FIBRA DE STICLA, rasina intra in zgarieturi si se prinde destul de bine cand e uscata ca sa nu se mai dezlipeasca vreodata, deci devine parte din piesa de carbon.

ce am vazut ca se ofera pe forum, varza aia de laminatie falsa, este exact motivul de ce vreau sa incep sa vand piese si in romania, pentru ca nimeni nu ofera asa ceva, la nivelul si calitatea care trebuie..... nu zic ca-s mare as, dar dupa mine se poate mult mai bine decat ce se ofera acum, si cum euro e asa de puternic fata de dolar, preturile pentru europeni ar fi ridicol de mici....

dar stiam ca fibra de carbon se face( straturile se lipesc intre ele) la o anumita temperatura...si pt asta iti trebuie un cuptor mai special.

care e diferentza dintre metoda zisa de tn si ce de care vb eu?

schindura 10-02-08 01:12

lasati povestile cu cuptoare si autoclave ca in afara de nasa si formula 1 nu investeste nimeni in asa ceva.cuptorul se poate face artizanal dintro cutie si un feon(pt uscat parul,nu stiu daca am scris bine)nu vaganditi ca temperatura din cuptor este de sute de grade,este sub 100 de grade.daca se aplica vacum bag se poate baga piesa si in apa calda si se obtine acelasi lucru.
mai dati un search pe youtube si gasiti tot felul de filmulete despre carbon

AlliedComposites 10-02-08 01:35

Quote:

Originally Posted by frost_dani (Post 1346876)
dar stiam ca fibra de carbon se face( straturile se lipesc intre ele) la o anumita temperatura...si pt asta iti trebuie un cuptor mai special.

care e diferentza dintre metoda zisa de tn si ce de care vb eu?

eu tin temperatura in zona unde sunt piesele la 25-30 de grade si gata ;) caldura nu face decat sa accelereze reactia chimica dintre rasina si intaritor, deci cu cat e mai cald, cu atat se usuca mai repede... daca le las asa in voie, mi se usuca cam in 3 ore, si le las cam 24h dupa ultima mana de rasina ca sa se si intareasca complet. Daca incalzesti rasina inainte sa o pui, sau daca o lasi sa stea dupa ce o amesteci ca sa-si genereze caldura singura, atunci poti sa reduci destul de mult timpul de intarire.

La fibra de sticla, cand folosesti mai mult rasina din poliester (ca e mai ieftina ca epoxy) acolo cu cat pui mai mult intaritor, cu atat se intareste mai repede, deci poate sa ti se intareasca si in mai putin de o ora...

no limits design 17-02-08 11:34

am si eu din nou o rugaminte...... nu am gasit fibra de sticla in suceava...... nu este nici o firma care sa trimita?....raman dator

schindura 19-02-08 17:28

ma saturat de atata frig...nu pot sa incep si io sa torn o piesa nimik ca mor draq de frig....:(

frost_dani 25-02-08 18:35

pai citeste restul de 55 de pagini si o sa gasesti multe magazine;)

marcov 06-03-08 18:02

eu am gasit la unii in Baneasa- POLYDIS -ei au tot felul de magarii acolo.
parca aveam si un telefon.

021 549 15 59 - suna-i si iti trimit

marcov 06-03-08 18:08

Quote:

Originally Posted by cip21_ro (Post 1226363)
Multumesc quick_5hifter chiar nu m-am gandit la cautarea asta.Am cautat in toate felurile pe google dar la ce era mai simplu nu m-am gandit.La rompolimer le-am trimis deja un e-mail dar nu am primit nici un raspuns.O sa incerc la policolor.Ms inca o data.

Incearca la Polydis.
www.polydis.ro sau 021 549 15 59

eu i-am sunat si m-au servit imediat

glide 11-03-08 10:34

https://youtube.com/watch?v=14n1qKaMHyU

oare piesa de culoare inchisa care e flexibila e fibra de sticla sau fibra de carbon...ar fi prea tare sa fie facuta din fibra de sticla desi nu cred...poate cu o concentratie mare de rasina si poate obtine asa ceva...

marcov 11-03-08 17:18

ambele piese sunt facute din fibra de sticla.
diferenta dintre cea alba si cea neagra este ca cea neagra este ranforsata cu un strat sau mai multe de tesatura si se vede clar ca mai este si un strat de coremat ( un fel de pasla ) care da rigiditate+ grosime si face piesa mai usoara.
In plus este adaugat pigment negru in rasina... deci... nu mare scofala - si in niciun caz nu este fibra de carbon.

kill3rul 26-03-08 14:08

care se ofera sa imi faca si mie contra cost un mic proiect din fibra....???? am o skoda octavia 2 ... la bara din fata si din spate vreau sa dau jos bandourile de cauciuc sau ce or fi..si vreau sa umplu golul ala cu fibra sa fie la nivel dintr-o bucata .. ??? intelegeti ce vreau sa zic ????

In Bucuresti :D

marcov 26-03-08 17:40

da un telefon la 0723 259 392- Mihai - si te intelegi cu omu'

AlliedComposites 26-03-08 17:57

nu poti sa faci singur asta? ori cu chit, ori cu amestec de fibra de sticla cu rasina care doar pui si umplii locu, si se usuca singur ca chitul (numai ca e mai bun decat chitul).... Deci scoti plasticele, dai cu shmilger (60 ar fi bun), si dupa pui pasta peste si intinzi... cand se usuca o dai cu smilgher. incepi cu 60 ca sa iei grosul, si dupa treci la 180-220 sa netezesti... termini cu 400 sau 600 si dai cu primer. Ala il dai cu shmilger fin pana aluneca ca oglinda si nu mai sunt zgarieturi, si o duci sa ti-o vopseasca cineva.... munca nu e mare branza, si o sa economisesti o gramada de bani, in jur de jumate spre doua treimi din pretul care te-ar costa sa facu altul totu....

kill3rul 27-03-08 08:46

bloodfart daca ma ajuti tu .. fac cinste ;)

AlliedComposites 27-03-08 08:50

sunt in canada din pacate

kill3rul 27-03-08 10:35

:(((((....... vopsea de unde pot lua???? adica unde vad ce cod are culoarea mea??? alb candy?

AlliedComposites 27-03-08 21:46

Quote:

Originally Posted by kill3rul (Post 1450016)
:(((((....... vopsea de unde pot lua???? adica unde vad ce cod are culoarea mea??? alb candy?

pe una dintre usi de obicei e codul

PAK 30-03-08 23:12

2 Attachment(s)
@kill3rul
fibra are prostul obicei de a nu prinde pe plastic (ABS) . nu te apuca singur daca nu stii ce faci , o sa crape sigur. nu e chiar asa simplu , trust me ;)
incearca aici https://forum.4tuning.ro/609-exterioare-custom/72047-ghetto-tuning-bucuresti.html . el a facut masina mea. recomand

@bloodfart fibra de sticla cu rasina nu e o pasta ;)

LOGAN91 05-04-08 18:49

Deci e primu meu post pe aicea...
Mam pricopsit cu o bara fata noua de logan , duar ca e crapata intr-o parte , si nu am ce face cu ea asa.....si ma gandeam sa "incerc" sa o modific....pun poze mai tarziu....
Uitati cum mam gandit eu si sa imi spuneti unde gresesc sfaturi etc plz , nu am reusit sa citesc toate paginile:(((.
Deci am bara originala , nu vreau sa fac alta noua , ci duar partea de jos (pana la partea neagra) care o aplic pe bara originala (sau poate fac rost de alta sparta daca dau gres cu aia modificata).
Ideia e ca nu va fi mari modificari , gen Elia acea buza ,Zender , sau cea de la dacia , va fi o combinatie ceva inca nu stiu ezact modelul.....deci ceva simplu zic eu.....
Mi se pare mai usor sa o fac din polistiren , se prelucreaza si mai usor etc...., dar cu ce pot lipi polistirenul sa nu se topeasca??? .....ma gandeam sa nu imi cumpar inca fibra,rasina,intaritor etc. , ca nu am nevoie inca , daca dau gres:(...as avea nevoie duar de un kit de reparatie de fibra(unde as putea gasi mai exact) , sa repar bara(viitoare matrita) sa ii dau cu fibra pe spate.....
Acum alte intrebari nu am :) Sper sa nu fiu luat la misto, chiar nu am timp sa citesc cele 57 pagini:( nici de bara nush cat timp voi avea la dispozitie...
Spor la treaba tuturor . quick_5hifter daca imi poti da un pm cu id sau sfaturi etc....

AlliedComposites 08-04-08 03:25

Quote:

Originally Posted by 77PAK (Post 1456895)
@kill3rul
fibra are prostul obicei de a nu prinde pe plastic (ABS) . nu te apuca singur daca nu stii ce faci , o sa crape sigur. nu e chiar asa simplu , trust me ;)
incearca aici https://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=72047 . el a facut masina mea. recomand

@bloodfart fibra de sticla cu rasina nu e o pasta ;)

rasina la care te referi tu e rasina de poliester! este ieftina, se "micsoreaza" cu 7-8% cand se usuca, si nu se lipeste la fel de bine... daca folosesti epoxy si pregatesti piesa cum trebuie, se prinde de plastic si nu se mai dezlipeste vreodata... insa epoxy e mai scump, si se foloseste in general numai cu fibra de carbon.....

nu am zis ca e o pasta fibra de sticla cu rasina, imi pare rau daca asta s-a inteles

schindura 23-04-08 17:15

@LOGAN91 http://forum.e46fanatics.com/showthr...t=89116&page=3

NA MAI FACUT NIMENI NIMIK?

schindura 23-04-08 17:16

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=89116 ....PRIMA E GRESITA

valib 18-06-08 15:37

salutare...
o mica problema am si eu...:)
e vorba de un spoiler, dar care din nu stiu ce motive, acum nu mai potriveste la fix pe masina (e mai lat in colturi). Banuiesc ca s-a mai umflat, s-a modificat putin...

intrebarea mea e urmatoarea: se poate face cumva, sa il fac sa revina la normal? (lateralele mai in interior). Am incercat sa imping de lateral, merge ceva, dar nu suficient.

NU merge incalzit....sau chestii de genu?

LexSanea 26-06-08 00:36

Salutare-every-body !
Va rog sa-mi spuneti ceva la tema fibrei in ceea ce priveste elasticitatea ei. Am gasit pe youtube unele filmulete unde erau diferite piese toate din fibra de sticla doar ca aveau duritate diferita, cea mai impresionanta era o capota pe care te urci cu picioarele si ea se indoaie dupa care isi refine fara a se fringe. Va rog foarte mult sa-mi indicati o anumita configuratie de produse si proportia pentru a obtine o elasticitate sau duritate mare.
Va Multumesc anticipat.

casp3r 07-07-08 18:08

LUCRU CU FIBRA DE STICLA....

Sal all...........Am si eu niste intrebari in legatura cu chestiile care se pot face din fibra de sticla (ma refer la portbagaje custom,fete de usi,plafoane,borduri si altele).Matrita dupa cere se va face in final forma din fibra de sticla din ce material trebuie facuta.Eu am vazut la televizor la o emisiune pe discovery ca au facut unii o incinta pentru portbagaj pe o matrita din polistiren expandat (mai multe foi lipite una peste alta si modelate).EEEE....eu acum intreb......este posibil asa ceva ????????

Si inca ceva......stiti prin bucuresti vreo firma sau persoana fizica care ar putea face asa ceva (portbagaj,plafon,putin modificat bordu si consola centrala) si dak puteti spune un pret estimativ pentru lucrari de comlexitate medie ????????????

pls raspundeti astia care puteti si stiti ceva.......................:D:D:D

Bigdaddy87 09-07-08 11:29

Fibra de sticla.. idei si sfaturi..

Avand in vedere faptul ca de pe acest forum am invatat cat de cat cum se lucreaza cu fibra de sticla o sa impartasesc experienta mea cu voi. Incep cu inceputul si anume o poza cu boxele pentru care a trebuit sa fac suportul din fibra de sticla:http://c.imagehost.org/t/0728/DSC05031.jpg Am primit boxele si neavand suport pentru ele in portierele din fata am hotarat sa imi construiesc singur... am cautat pe net cum se lucreaza cu fibra si incetul cu incetul [se fabrica otetul] am reusit ce mi-am propus.
Banuiesc ca dupa ce v-ati uitat pe forum stiti deja ca pentru fibra de sticla va trebuie: rasina [nestrapol], panza [stratimat], accelerator [cobalt], intaritor [chimperox]. Procurarea materialelor a fost partea mai grea pentru ca la policolor nu se da decat pe firma si in cantitati destul de mari dar am vorbit cu o domnisoara d-acolo si mi-a recomandat pe cineva care cumpara de la ei si ma poate ajuta. Pana am facut rost de materiale m-am apucat sa contruiesc baza adica forma pe care urma sa aplic fibra de sticla:

http://c.imagehost.org/t/0308/DSC05034.jpg http://c.imagehost.org/t/0190/DSC05039.jpg http://c.imagehost.org/t/0738/DSC05342.jpg
Nu era neaparat nevoie de scotch de hartie dar nestiind cum se procedeaza am pus si d-ala, apoi am pus material ca sa aiba pe ce sa prinda rasina, dupa ce sa intarit materialul am pus fibra de sticla peste.
Ramasesem la materiale, dupa multe telefoane la persoana in cauza am reusit sa pun mana pe materiale dar a intervenit o alta problema... cum le folosesc, ce cantitati pun. Am gasit tot pe forum cred, la un pahar de rasina pun un dop de inataritor si accelerator si a mers asa cu toate ca ar fi trebuit cantarite masurile dar in fine.. Am aplicat intai rasina peste material, apoi am pus fibra de sticla si am batut cu rasina dar deoarece nu am pus fibra bine au ramas goluri de aer care mi-am facut probleme spre final:
http://c.imagehost.org/t/0072/DSC05343.jpg http://c.imagehost.org/t/0010/DSC05345.jpg
Dupa ce sa uscat bine [aproximativ o noapte] am inceput sa slefuiesc intai cu o hartie de granulatie mare apoi mai mica ca sa fie mai fin. E foarte greu cu slefuitul la mana pentru ca se uniformizeaza greu tare si cand imi mai apareau goluri de aer in fibra disperam. Am cumparat un chit poliesteric de la un magazin auto[chit pentru reparat spoiler la masina] si am umplut gaurile alea ca nu aveam ce face si apoi iara slefuit si vopsit cu spray:
http://c.imagehost.org/t/0683/DSC05349.jpg
http://c.imagehost.org/t/0602/DSC05351.jpg
Cam asa arata rezultatul final dar nu mi-a placut si mi-am cumparat un slefuitor electric si am chituit si slefuit din nou si acuma arata mai bine.
Am uitat sa spun ce am folosit: o masina de gaurit cu acumulator, fierastrau vertical, slefuitor electric, manusi chirurgicale, pahare de plastic, spaclu, pensoane, masca de gura si cam atat cred.. sper ca e de folos ce am scris eu si va urez bafta in lucru cu fibra

fiber corsa 01-08-08 15:13

salut este primul meu post in acest forum de si citesc de mult timp dialogurile voastre despre munca asta grea despre :batut fibra: eu sunt din satu mare si am cautat in tot orasul lucrurile astea pentru a-mi face a (incerca sa-mi fac) o prelungire spoiler la corsa dar nu am gasit daca poate cineva sa ma ajute de pe forum si poate sa-mi trimita cumva a-si fi foarte recunoscator va multumesc cu respect florin

d&emy 03-08-08 21:20

Re: LUCRU CU FIBRA DE STICLA....

Quote:

Originally Posted by casp3r (Post 1633278)
Sal all...........Am si eu niste intrebari in legatura cu chestiile care se pot face din fibra de sticla (ma refer la portbagaje custom,fete de usi,plafoane,borduri si altele).Matrita dupa cere se va face in final forma din fibra de sticla din ce material trebuie facuta.Eu am vazut la televizor la o emisiune pe discovery ca au facut unii o incinta pentru portbagaj pe o matrita din polistiren expandat (mai multe foi lipite una peste alta si modelate).EEEE....eu acum intreb......este posibil asa ceva ????????Si inca ceva......stiti prin bucuresti vreo firma sau persoana fizica care ar putea face asa ceva (portbagaj,plafon,putin modificat bordu si consola centrala) si dak puteti spune un pret estimativ pentru lucrari de comlexitate medie ????????????pls raspundeti astia care puteti si stiti ceva.......................:D:D:D

salut .uitate la pag.39,41,45,totul am facut din poliester,este vorba de inter. unor masinute facute de mine,ultima este din bv,o poti vedea la poze cu masini modificate din bv,un jetta.rosu.tuningul acela a fost o joaca.acum mam stabilit definitiv in grecia si in timpul liber ma joa cu salupe de viteza,le modific.dar sa trec inapoi la subiect,este foarte usor sa lucrezi in pol.,dar izolarea lui trebuie sa fie perfecta,iar asta o vei obtine DOAR cu hidro izalatiile lichide din constructii pt terase,pe baza de apa.!si credema din experienta mea nu exita NIMIC MAI BUN,pt ca poti ajunge la citiva mm gros.,si este ca un cauciuc si se usca si repede.cele mai bune se gasesc la voi in BUC.,la DUROSTIK.asta folosesc eu aicea in grecia.iti doresc succes.

fiber corsa 04-08-08 11:28

Quote:

Originally Posted by fiber corsa (Post 1674164)
salut este primul meu post in acest forum de si citesc de mult timp dialogurile voastre despre munca asta grea despre :batut fibra: eu sunt din satu mare si am cautat in tot orasul lucrurile astea pentru a-mi face a (incerca sa-mi fac) o prelungire spoiler la corsa dar nu am gasit daca poate cineva sa ma ajute de pe forum si poate sa-mi trimita cumva a-si fi foarte recunoscator va multumesc cu respect florin

nu pe gratis m-am gindit bineinteles va multumesc

fiber corsa 04-08-08 11:44

Quote:

Originally Posted by d&emy (Post 1677439)
salut .uitate la pag.39,41,45,totul am facut din poliester,este vorba de inter. unor masinute facute de mine,ultima este din bv,o poti vedea la poze cu masini modificate din bv,un jetta.rosu.tuningul acela a fost o joaca.acum mam stabilit definitiv in grecia si in timpul liber ma joa cu salupe de viteza,le modific.dar sa trec inapoi la subiect,este foarte usor sa lucrezi in pol.,dar izolarea lui trebuie sa fie perfecta,iar asta o vei obtine DOAR cu hidro izalatiile lichide din constructii pt terase,pe baza de apa.!si credema din experienta mea nu exita NIMIC MAI BUN,pt ca poti ajunge la citiva mm gros.,si este ca un cauciuc si se usca si repede.cele mai bune se gasesc la voi in BUC.,la DUROSTIK.asta folosesc eu aicea in grecia.iti doresc succes.

salut ai spus ca tu faci tuninguri cu hidro izolatie eu am din greseala asa ceva acasa ca mi-am izolat terasa cum trebuie sa lucrezi cu asta? faci forma din polistiren si dai peste el cu hidro izolatie ? si dupa uscare scoti polistirenul din el ? si cum se finiseaza usor? daca te rog mi_ai putea da niste explicatii mai concrete? cu respect florin scuze am uitat sa te intreb ,pui si pinza (stratimat) ?

d&emy 04-08-08 23:07

Quote:

Originally Posted by fiber corsa (Post 1678095)
salut ai spus ca tu faci tuninguri cu hidro izolatie eu am din greseala asa ceva acasa ca mi-am izolat terasa cum* trebuie sa lucrezi cu asta? faci forma din polistiren si dai peste el cu hidro izolatie ? si dupa uscare scoti polistirenul din el ? si cum se finiseaza usor? daca* te rog mi_ai putea da niste explicatii mai concrete? cu respect florin scuze am uitat sa te intreb ,pui si pinza (stratimat) ?

salut.nu in niciun caz sa nu incerci sa scoti poli.,ti se va deforma forma!!! hidro iz.,ta este lichida?daca da esti norocos pt ca urmaresc problemele voastre !!!pe site.da dupa ce se usca poti incepe aplicarea strati.,dupa ce dai un strat de rasina ,pt a sta lipita strati.,pe forma ,apoi dai incontinuare cu rasi.,.ASCULTAMA BINE folosesteti imaginatia si daca ai cunostinte elementare de chimie,ai sa fi uimit de cite posibilitati de combinare a unor mater.,din anumite domenii ,si te va ajuta sa scurtezi acei timpi uriasi pe care ii scrieti voi.exemplu panourile alea de portiere pag41 45 mi au luat 3 ZILE cu tot cu formarea lor asta dureza cel mai mult chiar daca ai imaginatie cu carul,pt ca daca urmaresti toate liniile nu incep de nicaieri si nu se termina nicaieri,atunci incepe frumosul!! pacat ca am avut camera stricata cind am terminat jetta din bv,ca puneam pozele aici. dar am sal rog pe proprietar sa puna el citeva.ca sa ti faci niste idei despre interioare,pt ca aici este tuningul adevarat! la ext.,mai combini niste spoilere vechi una alta,si gata,ai aspiratorul ...* sa ne intoarcem la subiect,dupa forma restul esteSIMPLU,o JOACA daca ai rabdare!TEHNOLOGIA DE PRELUCRARE ESTE EXTRAORDINAR DE SIMPLA!!!!

cosmin_cosmin_1 05-08-08 10:00

eu tot n-am inteles.
Pasul 1.. faci forma din spuma
Pasul 2.. acoperi spuma cu hidroizolatie lichida si astepti sa se intareasca?
Pasul 3.. nu scoti spuma inca si acoperi hidroizolatia cu fibra de sticla, sa se intareasca?
Pasul 4.. scoti spuma dupa ce s-a intarit fibra?
Fibra de la exterior este necesara pentru a intari forma? Apoi,dupa ce scoti spuma din interior, teoretic ai matrita.

All times are GMT +2. The time now is 17:33.

- Copyright 2026 4Tuning