Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Accidente (https://forum.4tuning.ro/451-accidente.html)
-   -   ACCIDENTE (https://forum.4tuning.ro/451-accidente/271-accidente.html)

GTR 29-09-09 22:13

Re: ACCIDENTE

Inainte sa dam vina pe vitezomani (care nu sunt scutiti de vina), ar trebui sa vedem de ce in vest unde se marge mult mai tare ca la noi, de ce la nemti, singura tara fara limita de viteza, rata mortalitatii din accidente este mult mai mica??

Pentru ca sunt mai putini prosti pe sosele si pentru ca ei chiar au sosele si autostrazi gandite, incepand de la asfalt si continuand cu balustradele si stalpii gandite sa protejeze si sa diminueze pe cat posibil efectele unui accident.

Dar de-asta pretul/km este triplu la noi si vina este intodeauna data pe vitezomani, nu pe politicienii hoti si dezinteresati total, nu pe reporterii amatori cu comentarii explozive de 2 bani care de cele mai multe ori ocolesc obiectivitatea intentionat sau din prostia si prostul obicei de a prezenta stiri senzationale dar departe de obiectivitate si adevar.

C63 AMG 29-09-09 23:38

Quote:

Originally Posted by Messerschmitt (Post 2677218)
DECI acei "copacei" chiar au rol...nu mai zi de radacini si etc e ca baba cu un "coi"!!!Daca o luam asa mai bine nu punem asfalt ca vezi doamne se poate uda de la ploaie!!

DA, si cel mai important dintre ele e sa faca pilaf orice sofer care, dintr-un motiv sau altul, (si intre noi fie vorba NU MA INTERESEAZA MOTIVUL), ajunge sa paraseasca suprafata de rulare (cert e ca nu si-a dorit acel lucru, si sper ca aici suntem de acord). Ideea e sa previi accidentele cu morti nu sa le favorizezi ! Ori cred ca e evident pentru oricine ca mentinerea copacilor acolo nu face decat sa sporeasca numarul victimelor. Ori cand evidenta iti arata acest lucru, trebuie sa fi cu adevarat tembel sa sustii ca copacii stau foarte bine acolo unde sunt, sau sa te opui taierii lor. Mai ales cand vezi ca mor atatia oameni nevinovati din pricina lor (ma refer in primul rand la pasageri, si apoi la soferi).

Quote:

-protejeaza asfaltul de soare.
Hai te rog, ne lasi cu tampeniile ? Ce, pe autostrada sunt copaci ? Sau ala nu e tot asfalt ? :?:

Quote:

-protejeaza soferii de soare.
Prietene, nu stiu daca ai aflat, dar s-a inventat aerul conditionat =)) Deci scuza asta e penibila, nu mai suntem pe vremea lui ceasca. Iar daca te referi la orbirea datorata soarelui, s-a inventat parasolarul. In plus, eu stau si ma intreb, oare cum se descurca aia din afara care nu au copaci pe marginea drumului/autostrazii ?

Quote:

-limiteaza poluarea creata de masini (fonica, dar nu numai)
Da, ca nu cumva sa fie deranjati iepurii si alte animale de camp. Un motiv serios ai, totusi ? :D

Quote:

-stabilizarea solului de pe langa sosea.
Sa-l stabileze cu altceva. Sa puna boscheti in loc de copaci. Dar repet, sunt atatea drumuri (chiar si la noi), care nu au copaci pe margine si sunt cat se poate de "stabile" (de ex. la mine in galati "digul" care leaga orasul galati de braila)

Quote:

-previn formarea troienelor pe sosea.
Si te pomenesti ca nu exista nici o alta metoda de a preveni acest lucru in afara de plantarea de sequoia giganticus la 1 metru de sosea :rolleyes2 Da chiar, in afara oare cum fac baietii aia ??

Quote:

Dar sa revenim asta e Romania deci de fapt copacii aia sunt pusi de pe vremuri cand nu prea iti dadeai seama care e drumul...deci au pus copaci ca sa sti pe unde sa o iei!....
Dar nu ma intereseaza pentru ce i-au pus, oricum atunci se circula mai mult cu caruta decat cu masina.

Quote:

Perdele forestiere de protectie pentru sosele si cai ferate

Programul de impadurire a laturilor unor drumuri nationale si cai ferate va incepe in acest an pentru realizarea perdelelor forestiere de protectie a cailor de comunicatie.

Programul prevede realizarea unor plantatii forestiere in special in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia, regiuni in care caile de comunicatii sunt puternic afectate in urma ninsorilor abundente, a viscolelor, furtunilor de zapada sau a vantului puternic.
Aici e vorba de impadurirea zonelor laterale...asta nu inseamna ca nu va exista o distanta intre sosea si padurile respective.

Plus ca nu e vorba doar de copaci, ci si de arbusti, adica boscheti- care cel ami probabil vor fi situati la marginea padurii, adica inaintea copacilor.

Quote:

Programul prevede achizitionarea a 30 milioane bucati de puieti forestieri pentru realizarea plantatiilor. Jumatate dintre puieti trebuie sa fie specii de arbusti, astfel incat sa se poata realiza structuri verticale inchise care sa functioneze ca parazapezi biologice.

Quote:

Apropo scuze de of-topic, in orice caz unde nu au fost taiati copaci au sczut accidentele cu morti pana la 60%
LOL ?

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 2677635)
Nu pomii sunt vinovati pentru morti si raniti ! Pomii nu cresc in mijlocul soselei !

Nu, cresc pe marginea ei. Adica acolo unde ajung de obicei masinile scapate de sub control :D Tu ce zici, spatiul ala n-ar trebui sa fie liber ? Sau preferi sa mori instant atunci cand ai o pana ? Sau cand iti derapeaza masina (s-au mai intamplat cazuri, de la polei, umezeala, chestii din astea), sau cand tragi de volan sa eviti un crater (sau un animal) de pe sosea ??

Quote:

Daca mergi cu 90 -100 e cam greu sa sari de pe carosabil cu orice masina.
E greu dar nu imposibil. Uite de exemplu aia care se intorceau de la discoteca au reusit ! Ca soferul era obosit, sau bause inainte (deh, cine nu bea cand merge la discoteca), putin ma intereseaza. In nici un caz nu merita sa moara. Sau chiar si daca prin absurd sa zicem ca merita, ailalti din masina cu siguranta nu meritau.

Oricum in ziua de azi nu mai merge nimeni cu 90-100, toti merg cu 110-120, altii mai mult, in functie de masina pe care o au (de ex. daca ai o masina mai "nervoasa", adica de peste 200 de cai, ii dai un 160 pe putin, mai ales daca te grabesti sa ajungi undeva) sau de "starea de spirit" (oamenii tind sa apese pedala atunci cand sunt suparati/stresati, nu prea le mai pasa de reguli sau ca se expun la pericole). Plus ca, tare as vrea sa te vad pe tine cum mergi cu 90-100 cand ai la indemana o masina de 300 de cai sau mai mult :D

PS: Daca mergi cu 90-100 e cam greu sa ajungi la destinatie in timp util !

KAY_ 30-09-09 00:06

cred ca e cel mai lung post pe care l am citit de cand am cont pe 4tuning . subiectu....copacei :D

C63 AMG 30-09-09 00:12

Vrei sa spui copacioi. Ca daca erau doar niste copacei, ma durea fix in fund de ei (ce rima am scos :P) Ideea e sa se rupa ei de masina, si NU masina de ei.

Si postul pare lung pentru ca am dat multe quote-uri, el de fapt e doar mediu :D

Roxan20 30-09-09 08:53

indiferent de cate posturi se pun despre copaci, ei tot acolo vor ramane...mult timp de acum in colo daca nu se vor lua masuri. eu una, personal nu sunt de acord cu scoaterea lor...dar daca se vor acoate,inseamna ca a-ti avut dreptate.si chiar daca nu mai suntem pe vremea lu ceasca...asta nu inseamna ca nu mai exista rolul lor. eu n-am avut probleme de genu si sper sa nu am...
Iar la faza cu parasolarul...tin sa-ti spun ca la mn n-are niciun efect...sunt mica si fara ochelari de soare....sunt ca si "oarba". asa ca...copacii au si + si - din mai multe aspecte( nu numai cu parasolarul).

DjDvr 30-09-09 09:59

Cate posturi despre copaci si cati oameni care vorbesc despre viteza aia prea mica ca 90 -100 nu le ajunge pe DN.
Da cum se face ma ca in toate tarile civilizate sunt copacii aia pe marginea soselelor ? Sau cum de au aceleasi limite ca la noi?
Atatia vorbesc ca in germania nu e limita de viteza. Nu e pe autostrada atat in rest stau baietii veseli cu cascheta peste tot. Au camere in mare parte a localitatilor si drumurile nationale si la ei trec prin localitati ca si la noi , iar daca faci accident la peste 130 ia deschideti codul rutier german sa vezi ce scrie acolo ca patesti daca faci accident la peste 130.Nu exista limita dar cand intri in germania scie ca viteza sugerata e 130.
Iar la ei nu se merge cu 160 pe drumurile nationale/judete cum se merge la noi si nu sunt atatia 'soferi'' care se ''grabesc''.
Iar la ei nu e ca la noi cu amenzile.Se tot plang oamenii ca iau amenzi etc, dar cati sunt cei care zic ca ii doare la **** de amenzi ca rezolva cu tata mama unchiu sau cine stie ce relatie. Ia mergeti in germania si incercati asa ceva sa vezi cum stati putin la racoare si va trece chefu de asa ceva.

Adevarul e ca ne lipsesc autostrazile si ca un drum din constanta la arad e criminal dar asta nu justifica viteza excesiva.Stii cum e drumu stii ca o sa faci o medie de 60km/h asa ca decizi daca vrei cu masina sau cu alt mijloc de transport/ Nu zic ca vitezomanii sunt de vina dar sincer daca am merge toti intr-o limita a bunului simt eu zic ca ar fi ceva mai putine accidente , iar depasirile facute in 0 vizibilitate .... cat castigi pentru 1 minut care il astepti in plus si depasesti unde vezi .... nu cred ca exista pe forumul asta 1 sofer care sa nu fi fost obligat sa franeze brusc si sa traga spre sant din cauza unui ''sofer'' care se grabea....
E foarte usor sa dai vina pe copaci da nu te uiti si la cum merg soferii ...

aleks 30-09-09 10:10

Ca să nu mă repet, raspunsul de deaspura e tipic pentru genul de schimb de monologuri de pe forum, că dialog nu face nimeni.
Fiecare extrage părtile care-i avantajează muşchii umflaţi şi apelativele superior-zemflemitoare, după care face un post în care trânteşte cu toţi de podea.
O să-mi dau singur quote la fiecare răspuns din ăsta, şi când o să fiu contrazis corect pe fiecare punct pe care l-am scris acolo o să spun că da, aveţi dreptate, până atunci, bateţi apa-n piuă degeaba şi adunaţi posturi inutil.

dreaq 03-10-09 14:59

Da @alecs eu consider ca viteza neadaptata conditiilor de drum este principalul factor cauzator de accidente. Pentru ca noi NU avem drumuri de condus cu 140-180 ! Mai spunea unul ca nu-s de vina vitezomanii care stiu sa conduca bine . Prietene, daca esti vitezoman, automat nu stii sa conduci, vei risca mai mult ca un sofer normal si la un moment dat o sa ti se taie norocul . De ce? Pentru ca esti om si oamenii sunt supusi greselii! Vrei sa alergi cu 200 , du-te frate pe circuit , lasa oamenii de pe drumurile publice sa-si vada de viata lor .
Acum ne luam de copaci , dar cum se intampla de ajungem in copaci? Hai sa razuim tot de pe marginea drumului si sa punem baloti de paie, ca sa traiasca idiotii tip clona nereusita schumacher.

aleks 05-10-09 13:59

Quote:

Originally Posted by dreaq (Post 2689020)
daca esti vitezoman, automat nu stii sa conduci

ai probleme de logică şi jigneşti inutil doar pentru că tu nu poţi concepe că nu toţi şoferii sunt slab pregătiţi, fără experienţă şi cu reflexe proaste.

Frizz 05-10-09 14:12

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2694400)
ai probleme de logică şi jigneşti inutil doar pentru că tu nu poţi concepe că nu toţi şoferii sunt slab pregătiţi, fără experienţă şi cu reflexe proaste.

Bine spus aleks!

@dreaq - Nu fii atat de sigur pe afirmatiile tale, dupa cum a mai spus aleks, sunt soferi foarte experimentati care stapanesc masinile lor si la viteze mari.
Am prieteni care fac in medie 100.000 de km pe an, si nu numai pe autostrada, oriunde (teren accidentat, drum judetean, etc.) la viteze mari, uneori exagerate si uite ca nu fac accidente!

Numai bine.

aleks 05-10-09 14:13

Prevăd că discuţia asta n-o să se termine niciodată aşa că ar fi bine să ne întoarcem la alte accidente, care din păcate apar zilnic...

aleks 06-10-09 12:03

pentru că dreaq a ales să jignească drept răspuns la rugamintea de a posta accidente şi nu discuţii fără sfârşit, am să repet ce am scris şi înainte să şterg posturile: revenim la accidente, renunţăm la discuţii sterile şi fără sfârşit.

Rommy 06-10-09 15:29

Quote:

Originally Posted by aleks (Post 2697034)
pentru că dreaq a ales să jignească drept răspuns la rugamintea de a posta accidente şi nu discuţii fără sfârşit, am să repet ce am scris şi înainte să şterg posturile: revenim la accidente, renunţăm la discuţii sterile şi fără sfârşit.

si de asta ai sters numai postul meu?

aleks 06-10-09 16:31

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Rommy (Post 2697547)
si de asta ai sters numai postul meu?

Suferiţi de mania persecuţiei?

EaGle 06-10-09 16:39

4 Attachment(s)
Guys, nu mai suntem la gradinita :lol:

Revenind la lucruri mai serioase: accident pe DN1 Ploiesti-Bucuresti, 3 Octombrie dimineata pe la 10:30, venind spre Baneasa la 4TuningFESTIVAL.
Intervenise si elicopterul, stie cineva ce s-a inamplat ?

Rommy 06-10-09 16:50

sorry...m'a bad:D

DTH 07-10-09 13:40

Aseara am trecut pe langa un accident in jurul orei 1 sau 2 noaptea , un baiat care a intrat in stalpul pasajului de la unirii cu un Jaguar alb .
Nu am oprit ( nu prea imi place sa vad asa ceva ) am vazut doar ca era foarte multa lume , el era intins pe jos si cand am trecut pe langa masina era facuta zob , airbaguri iesite + fata masinii turtita complet .

Dupa ce am trecut , un prieten a stat pe ganduri si cica l-ar cunoaste pe baiatul accidentat dar nu stie sigur , are careva mai multe detalii ?

Multumesc

N3n3a 07-10-09 14:05

Quote:

Originally Posted by MillionDollarBaby (Post 2700058)
Aseara am trecut pe langa un accident in jurul orei 1 sau 2 noaptea , un baiat care a intrat in stalpul pasajului de la unirii cu un Jaguar alb .
Nu am oprit ( nu prea imi place sa vad asa ceva ) am vazut doar ca era foarte multa lume , el era intins pe jos si cand am trecut pe langa masina era facuta zob , airbaguri iesite + fata masinii turtita complet .

Dupa ce am trecut , un prieten a stat pe ganduri si cica l-ar cunoaste pe baiatul accidentat dar nu stie sigur , are careva mai multe detalii ?

Multumesc

http://stirileprotv.ro/video/si-a-fa...-euro/60370117

cred ca asta e accidentul..

andi_cimpean 07-10-09 22:05

Cred ca se uita prin torpedou, sau cine stie ce facea...

Zice acolo, ca isi castiga existenta sofand, deci oare sa nu fie masina lui? oricum...mare pacat pentru masina.

DTH 08-10-09 11:34

Da , multumesc baieti ...

Am mai primit detalii ca cica ar fii evitat o duba mare , acuma nu stiu ce facea ca nu am fost de fata ...

sharkky 09-10-09 10:45

Are cineva detalii despre accidentul de pe Energeticienilor (zona Piata Bobocica), cu acel Mercedes rasturnat?

Angel 5 11-10-09 12:48

Stie cineva detalii despre accidentul de aseara de la Lujerului? O Dacie si un Ford Fiesta model mai vechi. Erau doua echipaje SMURD si cioburi imprastiate pe o suprafata destul de mare...

gelu_r 11-10-09 20:33

da , dacia nu era implicata , un ford fiesta si un rand rover de la o firma de paza care mergea cu o viteza excesiv de mare , nu a mai avut cum sa evite si a luat aproape in plin fordul , l a invartit si l a aruncat pe trotuar , cele 2 persoane din ford au ajuns la spital .

Angel 5 11-10-09 21:33

Quote:

Originally Posted by gelu_r (Post 2710322)
da , dacia nu era implicata , un ford fiesta si un rand rover de la o firma de paza care mergea cu o viteza excesiv de mare , nu a mai avut cum sa evite si a luat aproape in plin fordul , l a invartit si l a aruncat pe trotuar , cele 2 persoane din ford au ajuns la spital .

Am inteles! Am vazut si masinile de paza dar nu mi-am dat seama ca au vreo legatura cu accidentul. Urat, sper ca cei doi sa fie bine.

BC-20-LET 12-10-09 20:33

Asta seara in benzinaria MOL de la iesirea din Ploiesti (inainte de giratoriu) m-am amuzat copios.

Posesorul unui BMW e46 cu nr de TM a vrut sa-si demonstreze cat de bun este , plecand de la pompa cu scart, acesta din urma fiind urmat de o incercare esuata de drift/cerculet (nu stiu ce era in capul lui).

Totul s-a terminat intr-un Logan, oprit regulamentar la....alta pompa :lol:

kickass 12-10-09 20:45

:lol:
nu ai poze?

BC-20-LET 12-10-09 21:01

Din pacate, nu mi-a trecut prin cap sa fac.

RA_2fast4u 13-10-09 16:07

daca a fost in pompa inseamna ca totul a fost prins de big brother .. :))

DTH 17-10-09 00:48

9 Attachment(s)
Eram in drum spre casa si in zona unde stau eu am dat peste ceea ce vedeti mai jos ... nu stiu cum a fost soldat accidentul ...:sad:

Am prins doar momentul de facut poze si cand au venit sa ridice masina doar ca s-a rupt sufa in momentul in care vroiau sa o scoata deoarece era bagat stalpul in bara din spate ca o piedica ...

julaikos 17-10-09 01:13

sunt curios cu ce viteza rula trotuarul de l-a murdarit asa rau pe "porşe" :)

C63 AMG 19-10-09 01:50

Istoria se repeta:

http://stirileprotv.ro/stiri/evenime...-prieteni.html

stefan_88 19-10-09 02:45

Quote:

Originally Posted by C63 AMG (Post 2731058)

Nasol accident :(.

DTH 20-10-09 01:04

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace ...pacat...ca pentru unii ...limitele sunt nule

Rommy 20-10-09 22:57

nu spun ca nu a fost vina lor/lui dar...la pamant cu copacii de pe marginea drumurilor....mai bine se pune bariera de ciment la 5-10 cm de banda de mers...

DTH 21-10-09 01:00

Quote:

Originally Posted by Rommy (Post 2737210)
nu spun ca nu a fost vina lor/lui dar...la pamant cu copacii de pe marginea drumurilor....mai bine se pune bariera de ciment la 5-10 cm de banda de mers...

Pana o sa ajungem sa avem bariere de ciment , strazi , autostrazi ca in palma facute exact ca in Italia sau Austria , mai dureaza ...mult ! :rolleyes2

Geo_ZGA 21-10-09 10:58

Quote:

Originally Posted by Rommy (Post 2737210)

Daca s-ar circula cu niste limite, nu zic in limitele de viteza legale fiindca stim toti ca le mai incalcam, nu s-ar mai intampla multe. Cauzele accidentelor: viteza excesiva, conducerea sub influenta alcoolului, condus imprudent... nu au vina copacii aia, ci soferii care intra in ei. In cazul asta ar trebui sa dispara si stalpii, masinile parcate pe margine, masinile care circula din contrasens, podurile si capetele de pod, sensurile giratorii... sa fie doar o pista lunga si dreapta... nu?! :lol:

Rommy 21-10-09 18:49

Quote:

Originally Posted by MillionDollarBaby (Post 2737492)
Pana o sa ajungem sa avem bariere de ciment , strazi , autostrazi ca in palma facute exact ca in Italia sau Austria , mai dureaza ...mult ! :rolleyes2

nu am pretentia la asa ceva...doar bariere de ciment...la urma urmei nici nu ar mai fi nevoie sa taie copacii ca barierele ar fi pe marginea soselelor...dar..."traim in Romania...si asta ne ocupa tot timpul liber":lol:

Rommy 21-10-09 18:55

Quote:

Originally Posted by Geo_ZGA (Post 2738029)
Daca s-ar circula cu niste limite, nu zic in limitele de viteza legale fiindca stim toti ca le mai incalcam, nu s-ar mai intampla multe. Cauzele accidentelor: viteza excesiva, conducerea sub influenta alcoolului, condus imprudent... nu au vina copacii aia, ci soferii care intra in ei. In cazul asta ar trebui sa dispara si stalpii, masinile parcate pe margine, masinile care circula din contrasens, podurile si capetele de pod, sensurile giratorii... sa fie doar o pista lunga si dreapta... nu?! :lol:

Nu spun ca nu e vina noastra...a soferilor.Toti am facut greseli care erau sa ne coste viata...stiu ca eu sigur nu odata dar, poate se iveste ceva pe moment si na...faci o greseala....tre sa platesti cu viatza?
SAU
Cu totii am fost/suntem incepatori...stim cum e...nerabdatori sa o calcam sa simtim adrenalina...unii poate nu sunt constienti pe moment de ceea ce fac...oricum...nu cred ca pentru o greseala ar trebui sa intri intr-un copac...si sa mori...eventual intri (Doamne fereste) in bariera de care spuneam...amortizeaza mai tare si nu se reduc drastic riscurile decesului...

Rommy 21-10-09 18:58

o sa ma interesez la un post de televiziune sa vad o chestie cu copacii astia...cine stie...poate reusim sa facem ceva:D
incercarea moarte n-are:))

BC-20-LET 21-10-09 19:09

Geo_ZGA are dreptate. Trebuiesc respectate niste limite.
Am fost foarte aproape de a scrie o istorie in aceasta dimineata.
Am ferit un bou la iesirea din rondul de la Alba Iulia inspre Unirii si masina a fugit de fund(presiunea prea mare in anvelope, zic eu si viteza care era peste limita legala) .
Deja vedeam cum sar bordura si dau masina peste cap.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine, am redresat masina si o sperietura mai mare a tras soferul ce era pe banda alaturata decat mine.

Cu siguranta asta nu s-ar fi intamplat daca respectam limita de viteza si daca boul ala s-ar fi asigurat la schimbarea benzii...

Concluzia e ca nu e nevoie de multi factori ptr a se intampla un accident.

All times are GMT +2. The time now is 00:17.

- Copyright 2026 4Tuning