![]() |
Re: Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994
Pai daca nu as fi tinut la masina asta sigur era demult la remat :).
Acuma masina ii la tobe , imi monteaza traseul pe 60mm. Sunt curios cum o sa mearga si cum o sa sune. Eu sunt la munca si sunt nerabdator sa vedem ce si cum. Cat despre cutie , se potriveste cea de pe vechiul motor , acuma bani sa fie sa o schimbam , uleiuri si toate cele. |
Quote:
|
Al drequ , acolo in spate la PBuri nu ? :)).
|
1 Attachment(s)
Gata mi-a montat evacuarea.
A lasat finala prea iesita dar asta este. Parca se misca masina ceva mai bine , sunetul este gros si frumos. |
pfoai am uitat sa facem o filmare mah :x in orice caz suna bene mai ales in limitari :twisted::twisted::twisted:
|
Quote:
|
Quote:
De ce nu pui mai multe poze ?! |
Pai nu pun mai multe poze ca nu am :)). Zilele astea am lucrat non stop , nu am facut poze nici cand a montat-o pe masina ca nu am avut cum , eram la munca.
O sa urmeze mai multe poze , si o filmare |
Se misca mult mai bine masina cu evacuarea asta. Parca nu se chinuie atata sa urce in ture. Inainte in treapta 3 la 2.500 ture daca o acceleram dintr-o data ii trebuia timp sa gandeasca ce are de facut , acuma parca reactioneaza una doua.
Mai nou am alte probleme :)) Saptamana trecuta tot mi se aprindea checkul in bord. Am luat lapetopul am pus diagnoza pe masina si aveam urmatoarea eroare: INJECTOR VALVE 2 LOW VOLTAGE Acuma ori ii injectorul pe duca , ori firele care vin din ecu la injectoare is imbatranite si imi pierd pe undeva curent. Se manifesta in felul urmator. Daca merg in treapta 3 sau 4 accelerata constat incepe la un momentan sa se scuture si sa dea in nas. In momentul in care face faza asta daca pun pedala jos totul revine la normal , nu mai face nici un fel de figura. Am si ceasul de la AFR , doamne fereste cum face , acuma ii LEAN acuma ii REACH. Am scos vacumul din regulatorul de benzina de pe rampa si l-am infundat si merge ceva mai bine , nu mai face chiar asa figuri , dar tot face. Tind sa cred ca si softul magic ce il are ECU-l asta ii ceva de duzina si ii vai de capul lui. De 2 3 zile dupa ce ii dau in freza mi se aprinde checkul una doua si ramane aprins. Diseara pun diagnoza din nou sa vedem despre ce este vorba. Am o intrebare , am vazut la debitmetru ca ii neagra neagra lamela aia care masoara , bine asa era de cand l-am cumparat , am inteles ca se poate curata cu spray pentru curatat discuri , sa incerc sa il curat ? ar trebuii sa mearga mai bine , pt ca daca ma uit la parametrii live pe tester , nu prea ii in parametrii optimi nici debitul de aer nimic. |
Obisnuieste-te odata....... asa e motorul asta mai lenes din firea lui ;) si nu trage bine de la evacuare...e doar efectul placebo si sunetul care te induc in eroare :P
|
Quote:
Pe de alta parte, nu pot pune punctul pe i la problema ta cu scuturatul la mers constant, da sunt destul de sigur ca nu e de la injector. Ma degraba ceva vacuum care trage aer fals... Bafta |
debitmetru se curata cu alcool izopropilic sau cu crc de debitmetre.cu ala de frane il cureti de tot.si un debitmetru de sfi in mintile lui nu e asa usor de gasit.
ce diagnoza folosesti? vezi ca la opelscaner ai si valorile bune sa faci comparatie sa vezi ce nu merge. cel putin la ne asa e. verifica si mufele la injectoare ca eu am gasit oxidate si contacte imperfecte. ai soft pe ea? probeaza cu un ecu original poate e si pe acolo o buba. eu cand am spus ca mai bine tinei ne-ul.... creca m-ai injurat. |
Quote:
|
Injur eu ziua si clipa in care am luat decizia sa pun pe masina SFI.
Regret enorm lucrul asta , dar asta este. Probleme peste probleme cu coaja asta de motor. Intr-una se aprinde CHECKul , tot LOW VOLTAGE la INJECTOR VALVE. Nu am timp sa ma ocup de masina , mananca de rupe locu , numai 15 si 16 imi papa. Nu o mai suport. Imi vine sa o vand , dar nu primesc bani pe ea sa imi cumpar o masina mai de doamne ajuta. De banii care i-am bagat in coaja asta de motor , imi faceam NE-ul boboc. Si era acuma peste un LET stock , fasaia in voie , axe , admisie , tot ce se poate mai smecher era pe el. Nu se poate da timpul inapoi ? |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 06:13. |
- Copyright 2026 4Tuning