![]() |
Re: Dacia Logan(benzina) vs Dacia Logan(diesel)
Quote:
|
daca nu e asa cum ziceam eu. atunci cum explicati ca bmw-u o ia in freza de la mai multe masini de diferite marci si toate cu tractiune pe fata ?
|
Quote:
Revenind pe 4tuning, hai sa ne intoarcem la discutia din topic: Dacia Logan benzina vs Dacia Logan diesel |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Logan cu 210, pe bord e ok, ia si un GPS si vezi daca atinge 190. Ca ti-ai luat-o cu vectra 92 de 75 de cai de la un logan nu inseamna nimic, daca era diesel ti-o luai si de la o dacie de 1.4, chiar daca vectra era noua. Loganul chiar daca are doar 65Cp are probabil o putere medie (pe plaja de turatie) mai mare si in plus e si mai usor cu vreo 100kg. Nu sunt anti-logan dar ii vad lungul nasului, e o masina cu un pret corect, care dupa mine ofera putin mai mult la aceeasi bani, fata de concurenta directa, care daca e sa judecam dupa preturile minime, de fapt nu prea exista la aceeasi clasa si acelasi scor. |
loganu de 65-70 de cai e o masina buna , consuma nimic, incapatoare....da sa fim seriosi, de batut nu bate pe nimeni....e slab ce draq
|
Daca incepem cu VS, atunci e clar ca un logan diesel stock de 65-70-75CP nu prea are ce sa bata, poate doar matizuri, dacii 1310 stock si alte dieseluri dar "antice". Sunt totusi 14-15s pana la suta. Loganul Mpi stock face suta in 12-13s. Resoftat insa 1.5Dci ati vazut in linkurile puse de mine ca face suta pe ceas in sub 11s.
|
Cu noile scumpiri anuntate la motorina din Ianuarie 2012, consider ca Loganul 1.4mpi cu un numar acceptabil de KM e cea mai buna varianta.
Daca vorbim insa de masina noua, 1.6 benzinar e recomandabil. Nu se mai maerita dieselul, aproape sub nici o forma. Motorina e mai scumpa ca benzina si ca urmare ar trebui sa faci muuuuuuuulti km ca sa scoti numai din consum (ca din pret pierzi de fapt) diferenta de pret al achizitie plus mentenanta (mai scumpa la diesel). Si cum motoarele DCi sunt recunoscute ca pica la un numar nu prea mare de KM, cu toata parerea de rau, recoamand benzinarul. Eu fiind de altfel, dieslar convins. |
La 1.4 mpi parca au renuntat in favoarea lui 1.2 (1.4 nu puteau sa-l faca euro5 sau ceva gen), daca nu ma insel. Si ala de 1.2 mi se pare cam prea mic pentru o caroserie gen logan, deci clar 1.6 ramane o solutie optima.
|
sh nu mi-as lua niciodata 1.4, mai pui 1000-1500E si gasesti 1.6
referitor la fiabilitatea dieselului nu motorul "cade" ci injectoarele si altele, chestie care se petrece si la alte marci doar ca mai rar |
Quote:
|
Voi va luati logan ca sa aveti ce "bate" ? Discutia asta mi se pare tare ..
|
Quote:
Sa iasa in fata cei care au diesel si sa spuna cat au mers subturat si cate injectoare au reparat din acest motiv. Sau daca le-a cazut turbina. Eu am vorbit cu un taximetrist aflat la un service cu un injector la reparat si mi-a spus ca e primul la 180mii km. Altul era cu 2 injectoare la 150mii. Daca toti taximetristii merg subturat atunci logica imi spune ca toate loganele taxi dupa un anumit nr de km ar cam trebui sa aiba probleme de acest fel. Si de ce se strica si la ceilalti posesori care sunt mai tineri sau care nu au ajuns nici la 70mii km? |
Sa dau 1000-1500 EUR in plus ca sa imi iau SH de 1.6 in loc de 1.4 nu pare afacere. Loganul il iei pentru a face treaba, deplasare de la A la B, nu liniute sau nebunii. Asa ca suma enuntata de 1000-1500EUR pentru 15CP in plus (depinde cati mai sunt pe acasa) nu mi se pare pont.
Unde mai pui consum si taxe mai mari (nu cu mult, dar se aduna si alea). Plus ca atat timp cat 1.4 este cel mai uzitat motor, clar ca vei gasi SH la el pe toate drumurile (inclusiv de la Clio sau alte modele de Renault). Legat de diesel, pica inj din cauza pompei si motoare care sa duca peste 200.000 fara reparatii capitale nu prea stiu sa fie (nu vb de exceptii, ci de regula). De curiozitate, care a avut motor DCi de refacut, sa imi spuna si mie ce continea devizul de service (eu stiu ce contine, dar daca spun, o sa imi spuneti ca mint sau ca nu am stiut unde sa duc masina. Nici una din situatiile de mai sus nu este insa adevarata. De accea prefer pe altcineva sa spuna ce contine devizul de service in cazul segmentarii unui DCi - si aici ma refer la calitate, nu coltul blocului). Dieselul este mai pretentios si la motorina, consumabile, etc. si de aceea un diesel cu KM multi nu este acceptabil fata de un benzinar cu km mai putini. Legat de mersul subturat, se infunda vreun EGR, geom la turbina, care are chestiile de mai sus. Nu pica inj de la chestia asta, ba la Logan ai sanse sa mergi mai mult cu ele in felul asta :) pica altele insa. Sa nu uitam anexele si anume pompa de servo, caseta de directie, etc. care la Clio cam pica toate la acelasi numaru de KM (am avut in subordine parc auto de Renault si cam la toate au picat aceleasi chestii cam pe la acelasi numar de km). De faimoasa revizie de 60000km cu distributie la Bras nu amintesc (3000ron in medie). Asa ca cei 450ron medie care ii dai pe restul reviziilor, isi cam pierd din valoare. Eu unul, ca si calcul de rentabilitate, am calculat Renault vs Skoda. La Clio revizia in medie cam 450lei, la octavia 624 lei invariabil. A venit distributia. 3000lei la Clio (plus un cap de bara, etc) si muuult mai putin la Octavia. Si fara suparare, Octavia este masina pe langa Logan sau Clio. Hai sa luam in calcul un parcurs normal de 25000km pe an. Diesel : medie de consum 5.5 (sa acceptam asta ca si compromis, sa nu imi sara careva ca lui ii ai 4 la suta ca nu cred) = 1375litri = in jur de 7800lei pe an Benzina : medie consum 7 = 9500lei (oleak poate peste) Diferenta : aprox 1700lei adica undeva la 150lei in plus pe luna la benzinar. Facand diferenta la revizii la 25000km adica cam 2 revizii jumate, punand in anul al doilea sau cam asa ceva si faimoasa revizie de 60000, punem in balanta is faptul ca nu luam masina pentru 3 ani ci pentru mai multi si consideram necesare reparatiile la diesel care costa mai mult - aia 150lei pe luna par fix pix si cred cu tarie ca dieselul pierde aici. Stiu logane de 180000km care nu au probleme cu inj dar stiu si multe masini la 60000 care au intrat in service. La Sermecom preturile erau in felul urmator : -injector recond 350lei plus TVA -pompa recond 1250lei plus TVA Si se mai pune distributia, ulei si filtre, curatarea sau schimbarea conductelor de alimentare, curatarea sistemul de alimentare de la motor, rezervor, etc. Daca tin bine minte, un deviz complet pentru asa ceva (injectoare terminate) era pe undeva la 6000lei cu tot cu TVA. Daca uleiul il iei de la un amic, nu schimbi distrib si altele, atunci sa zicem ca iesi mai ieftin. Depinde cate inj sunt picate, si daca pica unul, ureamza si altele. Pica de obicei in pereche. |
| All times are GMT +2. The time now is 07:47. |
- Copyright 2026 4Tuning