![]() |
Re: Ce parere aveti despre smart?
Smartul e o masinuta deosebita. Am fost posesor de ForTwo si Roadster.
Orcand as mai opta pt un Smart, dar numai ca a doua masina. |
Am avut cateva smarturi in viata 2 fortwo-uri diesel, unul benzina 600 cc, si un roadster
si am ramas cu doua un roadster si un fortwo cdi. Am avut probleme cu toate fortwo-urile dar au trecut sper. Am facut cunostinta cu toate problemele clasice si poti trece usor si relativ ieftin peste ele cu un mecanic experimentat. Inca nu ma gandesc si la forfour imi place mai mult mitsubishi i ;) Fortwoul este o super masina de oras dar si afara daca nu mergi pe autostrada sa te streseze posesorii de vw/audi/ opel/ dacia etc. Roadsterul este frumos (merita sa uit toate problemele constructive pe care le are). Pentru cei care spun sau cred ei ca au testat si fortwo/roadster are cutia de viteze lenta si nu stiu asta de la TopGear le recomand calduros sa masoare in cat timp schimba ei viteza la o masina manuala in mod normal si sa ne povesteasca si noua :) Pentru cei care vor sa isi cumpere un fortwo ar trebui sa stie ca motoarele pe benzina de 600 nu prea sunt fieabile ( dar depasesc 100 -150 000 km daca sunt intretinute) si le recomand modele mai noi dupa 2003. Ar mai trebui sa stie ca modelele albastre inauntru ( <2001) au o suspensie foarte rigida. Pentru diesel sunt si in romania masini cu peste 200 000 km fara reparatii la motor. Nu intentionez sa renunt la nici unul dintre smarturi in viitorul apropiat si nici sa le folosesc ca a doua masina. Pe posesori si nu numai ii invit pe smart club (cautati smart club romania pe google) |
Quote:
Ma bucur sa aud ca ai si un roadster. Felicitari si sa le conduci sanatos pe ambele. |
Quote:
|
Este adevarat ca la Smart ForTwo trebuie schimbata turbina la 70k, iar motorul la 100k?
Nu stiu ce sa mai cred, sunt extrem de interesat de acest model, dar ma sperie gandul asta. Pe unde am mai citit, lumea zice ca se schimba. Eu am o cunostinta cu ForTwo, luat SH la 75k (neschimbat de primul proprietar nimic), acum are 85k si masina merge ceas. El a zis ca nu a auzit in viata lui de schimbare turbina sau motor la anumiti km. Are model din 2000, 600cmc. Mai stiu pe cineva care are model din 2003, CDI, tot asa, nu a schimbat si nici el nu a auzit de asa ceva. DECI? Cine ma scoate din ceata? Vreau masina mica, cutie automata si consum infim, dar nu vreau masina de unica folosinta! E adevarat mitul cu schimbatul motorului la ForTwo? |
Galeriile de evacuare la Smart se fisureaza datorita utilizarii necorespunzatoare.
Se pot vedea la prima urcare a masinii pe o rampa ca sunt fisurate. In rest daca uleiul este verificat la timp si completat nu am auzit sa fie probleme de nici un fel la masini nemodificate. |
si un tovaras de-al meu avea probleme cu turbina si avea 130.000 km..
|
din 3 smarturi, unul din 2001 la 69.000 km, tot 2001 la 100.000 km si unul din 2000 la 107.000 km nu am avut absolut nici o problema cu ele
si la ora actuala mai am 2 din ele si sunt foarte multumit |
Quote:
|
Motoarele turbo in general au nevoie de niste precautii suplimentare la modul de utilizare.
Cele mai importante ar fi : 1.mersul moderat pana ajunge apa si uleiul la temperatura normala de utilizare, 2.lasarea motorului sa functioneze 1-3 minute dupa o perioada de condus agresiv ( sus in ture) Cel putin la motoarele pe benzina turbina se poate chiar inrosi din cauza temperaturilor ridicate si oprirea motorului in aceasta situatie duce la racirea brusca a acesteia , fapt ce conduce la aparitia unor tensiuni in material si fisurarea acestuia. |
Nu imi place Smart... Nu imi plac masinile mici in general defapt!
|
Salut, si pe mine ma intereseaza o "jucarie" Smart Fortwo benzina,61CP(2003 sau 2004),am gasit niste oferte viabile pe situri, din Germania.
Imi puteti spune care sunt diferentele?(de dotari) dintre: Smart Fortwo Pure Smart Fortwo & Pulse Smart Fortwo & Passion 10x |
1 Attachment(s)
am o parere foarte buna .. pt oras sunt nemaipomenite ..
tocmai d'aia mi-am si achizitionat unul |
Motorul pe benzina de 600cc tine in mod normal peste 100 000 km turbina la fel. Daca nu este intretinut bine si este alergat/forjat atunci tine si el cat poate. La diesel situatia este mai buna eu stiu un fortwo cu 280 000 km cu turbina originala si nu necesita reparatii. Daca masina are sub 100 000 si are aproape 10 ani atunci sunt slabe sanse sa nu aiba km manariti ...
Turbina costa intre 500 si 800 euro iar reparatia la motor intre 500-1000 euro depinde de cat de rau este dus. Cutiile de viteza sunt rezistente si mecanica la fel. |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:45. |
- Copyright 2026 4Tuning