Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Mercedes CL65AMG vs BMW M6 (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/15819-mercedes-cl65amg-vs-bmw-m6.html)

alexSHO 20-07-06 14:40

Re: Mercedes CL65AMG vs BMW M6

din postul tau am inteles un singur lucru si anume ca bemve e cea mai tare marca ever si un cl65 amg nu poate sa ia o curba cu 80km/h in bucuresti pt ca se rastoarna.

arata-mi si mie unde a primit nota 5 sau ce aberai tu pe acolo cl65-u

si nu uita de marea lauda adusa lui m6 in categoia masinilor 500+hp, costa de 2 ori si ceva mai putin decat un cl65 8)

E31 21-07-06 07:44

Ce la moda e "a abera" pe forumul asta!
Copile, daca n-ai condus vreodata o masina de cel putin 300cp, nu cred ca ai idee despre ce vb. Nu acceleratia fac o masina, ci felul in care te face sa te simti cand o conduci. In cifre se bat copii de 10 ani cu cataloagele de masini si carfolio.com.
Nota 5 a primit in ProMotor, intereseaza-te.
N-am zis ca BMW e za best, nu subestimez CL-ul si calitatile sale. E o masina frumoasa si apreciez ca mercedes a avut curajul sa treaca de 600cp pe o masina de serie mare. Atat ca dpdv al placerii la condus mai toti criticii auto din lume sint mai mult decat dezamagiti.

alexSHO 21-07-06 15:44

tu ne freci la menta ca bmw face si drege, n-am zis ca m6 e o masina prosta ( cum nu cred ca exista masina de 100.000+ euro proasta) dar mai are mult de mancat pana sa ajunga CL65.

0.3-0.4 sutimi chiar conteaza amice la un 400m

da-mi ma un link macar in care e criticat CL65 ca vad si eu, ca vad ca tot continui sa o freci cu bemveul

E31 21-07-06 18:26

a freca menta = a nu face nimic. In fine...
Ce mai are mult pana sa ajunga CL 65?
La tine, ca la race, vad ca totul se rezuma la cp si acceleratie. Pune acelasi turbo pe V10 si ti-l stoarce pe v12le cu 1.5l mai mare.
Dar repet, pe astia care isi permit o masina din asta (in afara de rapperi sau cei imbogatiti rapid) nu ii intereseaza cifrele, ci placerea pe care o simt.
Ce-i asa complicat sa scoti 600cp azi din 6.5l? BMW a facut-o acum 15 ani dintr-un motor mai mic si fara turbo. Si daca vorbim de turbo, obositele ursuleturi si rechinuri ori 02-uri in 4 cilindri au unele din cele mai rezistente blocuri din istorie. Nemodificat, acesta detine la ora actuala recordul de putere la 1500cp cu turbina potrivita.

Imi pare rau ca tu gandesti numai in cifre, iar daca masina asta are mai putini cai ca masina cealalta, e mai proasta. Tu ai sistemul tau de comparatie, criticii auto pe al lor. Sincer, nu cred ca mai are rost sa pedalam pe subiectul asta.
Tu numai de pe internet te informezi? Imagineaza-ti ca mai exista si presa scrisa.
Am avut ocazia sa merg cu un CL, ce-i drept varianta normala. Credeam ca e de vreo 4000 dar vad ca nu este, deci a fost probabil 500le. In aproximativ aceeasi perioada am fost la BMW la test drive cu un 645. Cu toate ca avea motor mai mare, CL-ul mi s-a parut moale si imprecis, te ducea de colo-colo ca o barca. La acceleratie sta chiar penibil, fiind la egalitate cu 630 (3litri, 6 in linie aspirat). Bun, la drum intins era OK, cam singurul loc in care a punctat bine. 645Ci-ul a fost o cu totul alta poveste. Pe asta l-am condus personal si sincer pur si simplu nu se compara. Poate sa fie si confortabil, dar si cand il duci la limita sta ca pe sine. Apropo, dus la limita nu inseamna pus pedala jos pe drum drept. Greutatea omoara placerea orice ai spune, iar daca-ti plac masinile cat de cat mari, cum e cazul meu, 6le e in opinia mea cea mai satisfacatoare alegere.
Bun, la tine conteaza sa stii ca ai cei mai multi cai, iti respect opinia, atat doar ca cei avizati, care chiar conduc masinile astea, au alt sistem de punctare. Numai bine!

alexSHO 21-07-06 22:07

bine vere ca ai facut tu marea comparatie intre bemve si mercedes, nici nu esti subiectiv avand nick E31 avatar cu un bemve si mare propaganda PRO bmw in absolut toate topicurile.... absolut obiectiv... geeez.

da amice, m6 mai are mult de mancat sa ajunga cl65... serios vorbind stii ce inseamna 1000NM de la 2000 rpm?

Dirty Pusherman 21-07-06 22:41

Quote:

Originally Posted by E31
Am avut ocazia sa merg cu un CL, ce-i drept varianta normala. Credeam ca e de vreo 4000 dar vad ca nu este, deci a fost probabil 500le. In aproximativ aceeasi perioada am fost la BMW la test drive cu un 645. Cu toate ca avea motor mai mare, CL-ul mi s-a parut moale si imprecis, te ducea de colo-colo ca o barca. La acceleratie sta chiar penibil, fiind la egalitate cu 630 (3litri, 6 in linie aspirat). Bun, la drum intins era OK, cam singurul loc in care a punctat bine.

PAI MERSI!!!
tu ai mers cu CL 500...ala nu are arcuri si suspensii sport....are motor "simplu"...adica nu preparat de AMG...si MULTE alte chestii TOTAL DIFERITE de varianta AMG...
toata lumea stie ca BMW-urile standard sunt mai sportive ca Merc-urile standard (ah, ce doare cand zic asta :cry: )...dar la capitolul AMG-M Power e TOTAL INVERS zic eu...si cred ca pot sa ma pronunt...ca unchiul meu are un E 55 si un ML 55 AMG....deci nu vorbesc aiurea....am vazut cum sta in curba la 180 km pe ora...( SA NU INCEPETI CA MA DAU MARE...dar am zis sa nu zica ca vb fara acoperire...)
VB PE PM daca mai e ceva...

E31 22-07-06 15:44

Of doamne, mancarea asta.
Ce incercam sa-i explic si lui race, pe vremea cand credeam ca are capacitatea de a intelege, e ca nu intotdeauna mai mult cuplu inseamna mai bine.
"serios vorbind stii ce inseamna 1000NM de la 2000 rpm?"
Eu am 750Nm si 470cp pe o masina cu juma de tona mai usoara. Da, am idee. Dar tu ai? Ce masina conduci tu? Are macar 250cp? Eu stiu ce inseamna cuplu mare si stiu ce suparator devine in anumite conditii. Tu esti numai cu cifrele, dar nu cred ca le-ai simtit, ca sa vezi ca mai e si altceva.
1000nm de la 2000rpm, aicea deja nu vorbim de condusul sportiv, la limita. Cand esti pe modul sport turometrul nu coboara sub 4000. Sint mai ales in US firme care pun compresor (mecanic sau turbo) pe motoare aspirate fara sa schimbe absolut nimic in motor. Practic iei un compresor care nou costa 1500$, pui injectoare cu debit mai mare (50$/injector * nr_cilindri, in cazul nostru 8) 400$, un intercooler custom 500$, tzevaraiacateva sute de dolari. In afara de asta, se recalibreaza DME-ul ca sa poata opera cu noile injectoare si noul debit de aer/benzina. Atat! Daca stii cum sa te misti, e simplu, doar manopera e f scumpa la ei.
Iei chestile astea si le pui pe un M5 din 2000 si scoti 620cp. Si rupe mai orice mercedes care s-a facut vreodata. Ba mai mult, ia Z8ul de o tona jumate si adus la 750cp, proprietarul platind 30.000$ (piesele costand maxim 7000, da asta-i alta poveste). Cred ca o sa asteptam mult si bine pana scoate mercedes ceva... da, 65 pot ajunge la 700cp, dar la 2 tone jumate cu optionale cu tot.
Crezi ca la BMW ii e greu sa puna turbo pe motoarele sale si sa rupa tot? Nu, pentru ca "a rupe tot" in general e in capul adolescentilor care n-au condus in viata lor o masina pur-sange si pentru care nu conteaza numai cai, acceleratii, bla bla.

Dirty Pusherman, nush de care e55 vorbesti tu. E cel vechi, de 350cp, sau astea supraalimentate de 500? ML-ul oricum e doar aspirat, la vreo 300 si ceva de cai.
Chestia poate sa tina de perceptie. Sint convins ca daca eu de ex conduc o masina de 200cp si 1.5t zi de zi si maine ma duc cu un continental gt. vad ca in curbe in care eu mergeam cu 150, el merge cu 180. Asta insa nu inseamna neaparat ca are handling mai bun.

Din stratosfera M si AMG am prins E55 din 1999 sau 2000 si M5 din 2000. Pe langa cutia automata care nu are ce cauta intr-o masina sport, directia era mai vaga ca la M5, suspensiile mai moi, masina cu o inertie mai mare. Bine, fata de CL500 era MULT mai bine, dar totusi sub M5, ca feeling era cam ca si cum e a mea acuma.

Dirty Pusherman 22-07-06 21:44

este un E 55 K...varianta de 475 cai...dar are chip-ul remapat...si are cam 508-510 cai....
app: te cam pricepi la tehnica...stii cumva ce este vmax-ul...ca de la unchimiu nu prea am inteles...:oops:
eventual da-mi pe PM ca sa nu facem off-topic aici...

Kane 23-07-06 02:18

vmax = viteza maxima

Probabil unchi'tu se referea sa-i scoata vmax-ul adica limita de 250km/h de fabrica...

Dirty Pusherman 23-07-06 02:24

da...e limitarea...m-a lamurit el pe PM...:-)
eu credeam ca e o optiune...adica un alt chip...
da...deci nu are limitarea asta...chip-ul e remapat :D
sa nu se supere lumea ca facem off-topic...:rolleyes2

zGb 23-07-06 05:21

ce sa inteleaga m6?

badboy_diddy21 28-07-06 00:54

nush dak ma credetzi sau nu dar va spun: de curand un unhki dea meu sia cumparat un m6(e mare fan bmw) si mia spus km sta treaba q el, e sportiv nu incape indoiala de asta.......doar k pe orice drum obisnuit( nu astea din romania) datorita suspensiilor sport pur si sp te rupe sunt mult prea dure......si el mia spus k cel putzin in germania maj kre au masini sport merg pe circuit q ele.....nurburgring si multe altele k nu costa dekat catziva euro pe ora si la banii lor nu e cine stie ce........si sunt de acord q multzi kre au postat aici k aceasta comparatzie e inutila........mertzanul kre se poate comp q m6(parerea mea) e sl55 deoarece la performantze sunt destul de aproape.......deci cl65 vs m6 topic e total aiurea

Death gotta be easy, 'cause life is hard

Cosmin255 28-07-06 12:45

Omule , tre sa mai explic , ca la prosti , inca odata de ce am ales CL si nu CLK , cum ar fi mers mai degraba (niciodecum SL , care e practic se mananca altfel;) ) ?

Bicuss 28-07-06 13:59

altfel intorci capu dupa m6 :D

corrado-vr6 30-07-06 20:44

Vad ca discutia a ajuns deja la cine ce masina conduce ce cuplu am eu domne' tu care n-ai condus etc. Mai sus scrie unul ca a fost la un test drive si a dus masina la limita. Nu te supara, unde ai fost tu la test drive? La Bavaria? Ai dus masina la limita... fereasca Dumnezeu. Eu unul nici nu mai intru pe topicul asta:x :x :x

All times are GMT +2. The time now is 10:13.

- Copyright 2026 4Tuning