Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

RoSonic 14-01-07 10:59

Re: Calculator pentru taxa de prima inmatriculare

Quote:

Originally Posted by sonik89 (Post 696880)
oameni buni nimeni nu a inteles de ce nu e buna taxa ? taxa e legala atunci cand si masinile produse in romania vor plati acea taxa , pt k se aplica numa la masinile introduse in tara nu si celor romanesti , in fine tot acolo e s-a scos vama se plateste taxa asta , numai ca e vina presa k nu a anuntat po****tia in noiembrie despre aceasta taxa .... de scos nu cred ca se scoate taxa , in cel mai bun caz se reface modul de calcul , iar aceasta taxa exista si in multe tari din U.E

1. se plateste si la romanesti. La orice masina la prima inmatriculare, indiferent ca e produsa in tara sau afara, ca e noua sau SH...

2. de taxa asta se stie de foarte mult timp... si a scris presa la fel de mult ca si acum. insa nimeni nu a crezut ca va ramane in picioare.

Psycho 14-01-07 16:02

azi de dimineatza la o emisiune la n24 mi se pare era un metrtzan din 96 cu euro 2 ... din germania ... mashina se vindea cu 7 mii de euroi la 125 de mii de km ... iar taxa era de 10 mii si ceva :) .. asa k no comment

lemieux12 14-01-07 18:59

wow ..ar trebui sa platesc 4200E si probabil si TVA peste asta sa imi aduc si sa inscriu masin asta in RO ... DAR
cind cum tre sa platesc asta ?
pot aduca masina cu nr de state si sa merg cu ea asa o perioada (- cel mai probabil banuiesc - dar cit de lunga poate fii perioada?) , sau trebui inscrisa o data cu intarea ei in tara ?
asa e mai usor sa imi gasesc un B5 A4 audi sedan sau avant (quattro) si sa imi pun toate de pe s4 pe ala si aia e .. mai bine decit sa platesc atat la hotii astia .. asta am facut deja aici in state cu 2 masini deja ( conversie totala de la A4 la S4 ..si la una din ele conversie inapoil la A4 :o dupa 3ani LOL asa ca nu e o problema )

maf 15-01-07 00:14

mi se pare k aduci masina iei d la vama constatare k nuj c apoi la rar platesti toate taxele, cel putin asa am intzeles..... ........ tutushi e prea mare.......... hai adunam tot 4tuningu si facem panarama in leg cu taxa asta :)

alex-mishu 15-01-07 17:13

Sper k Comisia Europeana sa lucreze destul de rapid si sa ne scape de o asa ineptie...
Oricum, chestia asta e ilegala!

snip3r 15-01-07 18:29

Calculatoarele alea sunt varza.
Am testat motor 1600 Euro3 si am schimbat vechimea...
La 1-2 ani obtin aproximativ 1080 euro
La 2-4 ani obtin 1250 euro
la peste 4 ani obtin aproximativ 1150 euro.

Au ceva cu masinile de 2-4 ani vechime???

maf 15-01-07 18:55

cu cat is invechite treb mai ieftine park sau nuj cum.... e o taxa d deducere, normal dak te duci acum la inregistrat masina iti da 2 tabele si o formula matematica si calculezi sg :) ...... e bun ;) mai e unu pe automondial

RoSonic 15-01-07 19:21

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by snip3r (Post 699577)
Calculatoarele alea sunt varza.
Am testat motor 1600 Euro3 si am schimbat vechimea...
La 1-2 ani obtin aproximativ 1080 euro
La 2-4 ani obtin 1250 euro
la peste 4 ani obtin aproximativ 1150 euro.

tabelul de calcul din codul fiscal:

RoSonic 15-01-07 19:28

Quote:

Originally Posted by alex-mishu (Post 699441)
Sper k Comisia Europeana sa lucreze destul de rapid si sa ne scape de o asa ineptie...
Oricum, chestia asta e ilegala!

Tocmai... ca nu este ilegala. De aceea nu poate obliga nimeni statul roman sa renunte la ea...
Ca e exagerata si nu ne convine... asta e altceva.

maf 15-01-07 22:41

am vazut pe otv k scria pe acolo k PD sustine retragerea taxei pentru prima inregistrare :D

quze 15-01-07 23:19

va scadea miercuri probabil ... dar nu o va scoate definitiv nimeni ... ambalati-va in continuare !

higheaven 15-01-07 23:22

Nivelul taxei de primă înmatriculare, stabilit iniţial la un maxim de circa 3.500 de euro, a ajuns, după ce a trecut prin Parlament, la un cuantum de 7.500 de euro, a declarat, joi, agenţiei Mediafax, ministrul mediului şi gospodăririi apelor, Sulfina Barbu, subliniind că aceasta este problema la care Comisia Europeană a făcut referire.

Liderii PNL, PD şi UDMR s-au întâlnit, luni seara, la Palatul Victoria, stabilind să modifice, în şedinţa de Guvern de miercuri, taxa pentru prima înmatriculare a autovehiculelor.
http://www.protv.ro/stiri/politic/li...triculare.html

PH-04-WPD 22-01-07 13:48

oricum e absurd ... la o masina de 2000cm3 cu euro2 sa platesti taxa dublu de pretul masinii ... e bataie de joc... si ar trebuii sa se bucure ca lumea isi ia masinii din germania si alte tari pt. ca daca nu poate sa-si cumpere de acolo la banii aia 2000-2500 euro cumpara de aici dacii care deabia se mai tin si o sa avem un parc auto ruginit complet ...

vs4game 22-01-07 15:52

Quote:

Originally Posted by PH-04-WPD (Post 709672)
oricum e absurd ... la o masina de 2000cm3 cu euro2 sa platesti taxa dublu de pretul masinii ... e bataie de joc... si ar trebuii sa se bucure ca lumea isi ia masinii din germania si alte tari pt. ca daca nu poate sa-si cumpere de acolo la banii aia 2000-2500 euro cumpara de aici dacii care deabia se mai tin si o sa avem un parc auto ruginit complet ...

Oare daca erau asa interesatzi de mediu, guvernantzii nostri, nu era mai simplu ca de exemplu pt inmatricularea unei masini cu Euro 2 din UE, statul sa ceara in schimb o Dacie mai veche de 20 de ani (sau orice marca)? Pt "remat" sau cum se spune.... :D
Nu i-a trecut nimanui prin cap sa le propuna asta? :lol:

sonik89 24-01-07 09:22

eh da ii si o parte buna cu legea asta eu vreau un focus din 2005 euro 4 si motor de 1.6 deci platesc 350 euro taxa nu 1600 euro cat se platea inainte avantaje si dezavantaje

maf 24-01-07 09:46

ar trebui sa platesti si mai putin pt asa o masina ;))) astia au pus taxe mari k au parlamentari firme cu masini in romania, dealeri etc :)

Dimitris 24-01-07 21:43

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 697443)
1. se plateste si la romanesti. La orice masina la prima inmatriculare, indiferent ca e produsa in tara sau afara, ca e noua sau SH...

2. de taxa asta se stie de foarte mult timp... si a scris presa la fel de mult ca si acum. insa nimeni nu a crezut ca va ramane in picioare.

ce spui tu e ciudat nu crezi?
aceasta taxa va face ca parcul auto sa fie rulat intern. nu cred ca o sa fie cineva atat de cretin sa se duca in germania sa isi ia logan, deci isi cumpara din romania sau mai rau, cumpara o dacie din 90 DEJA inmatriculata la care nu se mai plateste taxa. si uite asa o sa fim obligati sa cumparam masini mai noi deja inmatriculate...

vs4game 25-01-07 01:11

Quote:

Originally Posted by sonik89 (Post 712655)
eh da ii si o parte buna cu legea asta eu vreau un focus din 2005 euro 4 si motor de 1.6 deci platesc 350 euro taxa nu 1600 euro cat se platea inainte avantaje si dezavantaje

Inainte nu recuperai si TVA-ul? LA 8 000 de euro, vin 1280 Euro.

Quote:

Originally Posted by Dimitris (Post 713927)
ce spui tu e ciudat nu crezi?
aceasta taxa va face ca parcul auto sa fie rulat intern. nu cred ca o sa fie cineva atat de cretin sa se duca in germania sa isi ia logan, deci isi cumpara din romania sau mai rau, cumpara o dacie din 90 DEJA inmatriculata la care nu se mai plateste taxa. si uite asa o sa fim obligati sa cumparam masini mai noi deja inmatriculate...

Din ce am auzit erau destui care luau Dacii din Ungaria, erau mai ieftine (probabil si mai putzin uzate decat la noi) si nu se plateau taxe vamale (erau fabricate in Romania). Acum.... nu prea mai au cum cu taxa de prima inmatriculare.

SUPAPA_Jr 25-02-07 09:50

Taxa asta e o porcarie,sper ca pana la anul sa pice pt ca la o Astra GSI mi-a iesit taxa 4000E .... nu zic...ar fi bine sa puna o taxa...care sa se aplice tuturor masinilor la inmatriculare,orice inmatriculare...una mult mai mica,ceva gen 1-200 E...de bun simt si banii stransi chiar sa intre in programe de mediu nu in buzunarele alesilor...

moise 25-02-07 10:25

Quote:

Originally Posted by RoSonic (Post 699661)
Tocmai... ca nu este ilegala. De aceea nu poate obliga nimeni statul roman sa renunte la ea...
Ca e exagerata si nu ne convine... asta e altceva.

Taxa este ilegala deoarece contravine legislatiei europene referitoare la libera circulatie a bunurilor in UE.

Se fac presiuni asupra Romaniei sa renunte la aceasta taxa considerata discriminatorie, dar ce s-a gandit boul asta de Vladescu: sa o extinda si la masinile deja inmatriculate, adik sa devina taxa de inmatriculare (o ineptie mai mare nici ca se poate sa platesti 3720 euro pt. o dacie din 70).

Se mai fac presiuni asupra Romaniei sa infinteze un for unde cetatenii Romaniei sa poata ataca taxele si impozitele, for care exista in toate tarile din UE, ceea ce mie mi se pare foarte grav ca noi sa fim privati de acest privilegiu.

Ungaria a avut o astfel de taxa. Nu s-a conformat cererii UE de a renunta la ea urmare, Ungaria a fost data in judecata si va trebui sa restitue toti banii rezultati din aceasta taxa, plus o amenda usturatoare.

Chestia aici e ca Tariceanu are reprezentanta de masini (ATS dealer Citroen) pe de o parte, iar pe cealalta parte cica Vladescu ar fi primit o spaga enorma de la Renault pt. sustinerea acestei taxe .

Oricum cred ca vor renunta la aceasta taxa, dar nu inainte de a o da din colt in colt ca poate, poate astia de la UE vor uita.

Psycho 25-02-07 10:30

ce zici tuh este perfect adevarat .. cu citroen si cu renault ... dar taxa nu au cum sao tina ... pentru k este illegala .. gandeshte-te k neamtzului nu-i convine sa ramana taxa asta in picioare pentru k el nu isi mai vinde mashiniile SH .. omu neputand vinde mashina nu poate cumpara una noua deci afecteaza pib`ul si tot asa .... ;)

moise 25-02-07 10:46

Pai e clar ca nu au cum sa o tina, dar iti spun eu ca o vor taragana asa cat mai mult, pt ca dobitocii (sau noi om fi dobitocii,cei care i-am votat?) cred ca daca taxa tine pana in iunie lumea va cumpara masini in acelasi ritm ca si in 2006 si vor platii toti taxa de prima inmatriculare, e surpriza!, piata de masini SH va fi blocata pana se va renunta la acesta taxa.Plus ca cine ar fi prost sa nu-i dea in judecata, sa-si recupereze banii, pt. ca daca o scot inseamna ca recunosc ca e ilegala.
Ce ziceti de faptul ca, pt. "Autovehicul comercial cu masa total maxima autorizata de peste 3.5 t" cu norma de poluare EURO 2, cu cilindree de 5000 cmc si mai vechi de 6 ani taxa de prima inmatriculare este de 1431 EURO iar pentru un autovehicul cu aceeasi norma de poluare, cilindree si vechime taxa de prima inmatriculare este de 12163 EURO? Mai este asta taxa de mediu.... hahahaahah... bataie de joc.....

GhostOfS 23-03-07 10:28

http://www.newsin.ro/Dosare.aspx?dos...e-7338e7d1c200
Sper ca in 6 luni sa se termine prostia asta si sa inteleaga cei ce conduc Romania ca in UE nu mai fac ce vrea "aia a lor".

sebaaa 23-03-07 12:42

am inteles exact exact toata treaba recent: UE NU II PASA DE VALOAREA TAXEI, ci de CARACTERUL DISCRIMINATOR FATA DE MASINILE SH DIN UE.
ue nu doreste renuntarea la taxa, si nici reducerea ei ( am inteles asta abia acum) , raul care il face taxa asupra buzunarelor doritorilor de masini din romania nefiind destul de important pentru ei in comparatie cu legile comunitatii europene, si aici ma refer la libertatea comertului, care este impiedicata serios de aceasta taxa.aici e toata problema..
o solutie rapida si usoara pt guvernanti, carora NU LE PASA , K EI AU BANI! ar fi sa instituie aceasta taxa si in romania la vanzarea-cumpararea unei masini SH..
ceea ce ne-ar termina din punct de vedere financiar pe toti..daca ai o masina,nu iti permiti sa o vinzi k pierzi prea mult la revanzare fiindk nu o sa o vrea nimeni , sau trebuie sa vinzi ceva cu motor de 1.4 -1.6 L ca sa nu pierzi prea mult..si daca vrei sa cumperi o masina..ghinion ..strangi bani pana mori sa iti iei un logan nou,coaja sau un citroen nou - ca sa profite si 'nea calin p. tariceanu , k are si el firma..ca baietii - nu ai bani, nu ai masina.
ei considera ca masinile vechi sunt ineficiente dpdv al franelor si sigurantei..daca a trecut de TUV sau RAR ..este f buna. si daca treci de TUV in germania..se trece pe bune , nu pe spaga ca la rar..
niste jegosi..chiar k le da amenzi ue tot o tin pe a lor
FRAIERII europei suntem cu astia facandu-ne manevre d-astea si noi stam ca prostii si ne uitam la ei..

iasi_drifter 23-03-07 13:08

Quote:

Originally Posted by GhostOfS (Post 813408)
http://www.newsin.ro/Dosare.aspx?dos...e-7338e7d1c200
Sper ca in 6 luni sa se termine prostia asta si sa inteleaga cei ce conduc Romania ca in UE nu mai fac ce vrea "aia a lor".

HELLOOOOOOOO!

"Autentifica
Utilizator: *
Parola: *
Retine datele de identificare.

Pentru a accesa serviciul, contactati departamentul de vinzari.
"

p3rv3r5ul 23-03-07 14:10

eu nu inteleg de ce taxa de prima inmatriculare trebuie platita in lei la cursul BNR din octombrie 2006... am avut de plata 947 EURO si am platit 33.500.000 lei vechi. mi se pare exagerat! cu taxa asta am auns aproape de 40.000 EURO cu masina asta

maf 23-03-07 18:10

din cate am auzit ungarii aveau la fel ..... au dat guvernu in judecata si au castigat park........ noi nu putem face cv la fel ? :)

moise 23-03-07 18:30

Quote:

Originally Posted by maf (Post 814266)
din cate am auzit ungarii aveau la fel ..... au dat guvernu in judecata si au castigat park........ noi nu putem face cv la fel ? :)

1.Nu au dat in judecata guveru' (nici nu ai cum, poate doar STAT-ul), ci UE a obligat Ungaria sa returneze toate taxele.
2.Toate tarile din UE, in afara de Bulgaria si Romania, au un for unde oameni pot sa se adreseze daca nu sunt de accord cu diferite taxe respectiv sa le anuleze, ca doar sunt banii lor.
3.Am presimtirea ca vor aplica aceasta taxa la toate masinile inclusiv la cele deja inmatriculate, asa pentru ca pot. Singura noastra sansa e un alt guvern (slaba sansa ca astia se tin cu dintii de putere)
4.Noi suntem prostii nu ei.

P.S.: Ungurii nu ungarii

quze 23-03-07 19:17

ungariiiiii =)) scuze de off , da nu m-am putut abtine !

dask137 24-03-07 04:23

Sa-si bage taxa in c*r pana se umfla de la ea.
Sper ca banii care le intra in buzunar din taxa asta sa ii cheltuie pe medicamente!

dask137 24-03-07 04:28

Oricum $uge pul@ ca o schimba vara asta, mai au 2 luni de distractie si tot imi inmatriculez masina.
Aveti idee ce enervant ii sa stai sa te uiti la ea fara sa o poti folosii? Daca nu o pot inmatricula, jur ca o izbesc in prima coloana oficiala care o vad! Si apoi mi-o inmatriculez inapoi in Belgia.

quze 24-03-07 11:00

Parerea mea e ca o sa puna taxa si pe masinile sh vandute la noi in tara ... sper doar sa fie parerea mea.

sebaaa 24-03-07 12:03

ii si vad ca zic
daca se trezesc sa faca asta.. facem un miting?
dar sa ne bagam toti..in fiecare oras mai mare asa..umplem piata centrala de masini..cu pancarde cu JOS TAXA AUTO !
poate ne vor vedea si ne vor baga in seama

dask137 24-03-07 19:25

vin cu audi-ul meu fara numere

bano 24-03-07 20:56

Quote:

Originally Posted by sebaaa (Post 815390)
ii si vad ca zic
daca se trezesc sa faca asta.. facem un miting?
dar sa ne bagam toti..in fiecare oras mai mare asa..umplem piata centrala de masini..cu pancarde cu JOS TAXA AUTO !
poate ne vor vedea si ne vor baga in seama

e o idee buna.

moise 24-03-07 21:01

Azi la emisiunea "Money" de pe "The money Channel" (nu cred ca s-a uitat cineva :) ) directorul de la Autovit a spus ca va incepe strangerea de semnaturi pt. o "actiune cetateneasca" prin care sa atacam aceasta lege imputita.
Are nevoie de 100.000 de semnaturi.
Taxa poate fi atacata prin "actiune cetateneasca" deoarece nu este taxa fiscala(impozit...) ci taxa de mediu.
Actiunea cetateneasca nu revoca legea ci doar va fi rediscutata in parlament (unde cred ca nu mai are sanse sa treaca deoarece alianta Nedreptate si Minciuna nu mai are majoritatea).
Poate luam legatura cu directorul de la Autovit sa strangem si noi semnaturi.

HOT 24-03-07 21:20

Quote:

Originally Posted by moise (Post 816013)
Azi la emisiunea "Money" de pe "The money Channel" (nu cred ca s-a uitat cineva :) ) directorul de la Autovit a spus ca va incepe strangerea de semnaturi pt. o "actiune cetateneasca" prin care sa atacam aceasta lege imputita.
Taxa poate fi atacata prin "actiune cetateneasca" deoarece nu este taxa fiscala(impozit...) ci taxa de mediu.
Actiunea cetateneasca nu revoca legea ci doar va fi rediscutata in parlament (unde cred ca nu mai are sanse sa treaca deoarece alianta Nedreptate si Minciuna nu mai are majoritatea).

Total de acord,poate se implica moderatorii de pe site sa facem un poll unde sa voteze toti care doresc eliminarea taxei,si apoi cu hartia prin fiecare oras sau resedinta de judet cine vrea sa isi dea acordul pentru sprijinirea directorului autovit.

dask137 25-03-07 01:29

Quote:

Originally Posted by moise (Post 816013)

Unde semnez?

dask137 25-03-07 01:31

crede-ti ca 100.000 is multe? la nivel national? poate vre-un moderator sa-mi zica cati viziteaza 4tuning.ro zilnic sau ii confidential? Eu zic ca ar incuraja lumea!

dask137 25-03-07 01:41

Am trimis un email prin care le-am propus celor care administreaza forumul sa se ne ajute sa strangem semnaturi cat mai multe. Nu cred ca ar trebuii sa se mai intample chestii de acestea la noi in tara. Scuzati-mi limbajul din posturile anterioare

All times are GMT +2. The time now is 05:42.

- Copyright 2026 4Tuning