Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Fiabilitate: japoneze vs. germane (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/99521-fiabilitate-japoneze-vs-germane.html)

vacaroz 03-01-09 19:45

Re: JAPONEZE vs GERMANE

Quote:

Originally Posted by demin2609 (Post 1953717)
ma bag si eu.

Masinile germane SUNT bune insa japonezii avand o tehnologie superioara pot crea masini mai fiabile!

spuneti-mi mie cine face automobile cu motoare rotative? si cine lucreaza cu ultrasunete la favricarea subansamblurilor ?

rotativa a fost copiata de japonezi, altii cu mult timp in urma au inceput sa mestereasca la motorul rotativ
spune`mi u la ce sunt japonezii nr 1 ?
la electronica, pc? pai tot nemtii sunt in fata lor la pc`uri cu DELL`urile lor. asta dupa statistici

cum cineva vorbea pe alt topic nu poti cere fiabilitate de la o masina nou, e clar, ce e nou tine o perioada de timp.
acum ceva ani se spunea ca japonezele sunt bune.... dupa cativa ani ca modelele care urmau sa se produca sunt bune, acum ca cele de la ora actuala. japonezele fiabile e un mit care inca nu a fost devedit

nigger 03-01-09 21:52

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1955028)
la electronica, pc? pai tot nemtii sunt in fata lor la pc`uri cu DELL`urile lor. asta dupa statistici

offtopic: in primul rand germanii nu au nimik interesant in lumea calculatoarelor,in al doilea rand DELL este companie americana,si in al treilea rand japonezi sunt cei mai tari din lume la electronica

si din cate stiu eu toyota a vandut si vinde mai mult cat orice mare companie din germania de autovehicule,in lume.De ce oare?

vacaroz 03-01-09 23:17

Quote:

Originally Posted by nigger (Post 1955275)
offtopic: in primul rand germanii nu au nimik interesant in lumea calculatoarelor,in al doilea rand DELL este companie americana,si in al treilea rand japonezi sunt cei mai tari din lume la electronica

si din cate stiu eu toyota a vandut si vinde mai mult cat orice mare companie din germania de autovehicule,in lume.De ce oare?

nu induce lumea in eroare, vine dar ca venituri cine se situeaza pe primul loc? nu din germania dar tot din europa :D
si de dell mai ceteste ca sa vezi deunde vine si ce inseamna dell...
si ca sa vezi colac peste pupaza ca e cam singura companie in acest domeniu... si tot este peste galbejiti.
e ceva... nu crezi ?:D

boy_wonder 03-01-09 23:33

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1955436)
nu induce lumea in eroare, vine dar ca venituri cine se situeaza pe primul loc? nu din germania dar tot din europa :D
si de dell mai ceteste ca sa vezi deunde vine si ce inseamna dell...
si ca sa vezi colac peste pupaza ca e cam singura companie in acest domeniu... si tot este peste galbejiti.
e ceva... nu crezi ?:D

scz. de off: Dell, Inc. (NASDAQ: DELL, HKEX: 4331) is a multinational technology corporation that develops, manufactures, sells, and supports personal computers and other computer-related products. Based in Round Rock, Texas, Dell employs more than 82,700 people worldwide.

Founded: Austin, Texas (November 4, 1984) (as "PC's Limited")
Founder(s): Michael S. Dell
Headquarters: Round Rock, Texas
United States

_anaconda_ 04-01-09 02:02

Re: Fiabilitate - JAPONEZE vs GERMANE

[si din cate stiu eu toyota a vandut si vinde mai mult cat orice mare companie din germania de autovehicule,in lume.De ce oare? [/quote]

si Dacia vinde mai mult decat Lamborghini, Ferrari, Bugatty, si Bentley la un loc probabil, dar asta nu inseamna ca e mai buna nu ? Asta reflecta preturile masinilor, normal ca se vor vinde mult mai multe Toyote la 10 000 euro, decat Porsche care au preturi de 6-15 ori mai mari. Asta ca o mica paranteza, nu ca Toyota ar fi proasta sau buna, fiabila sau nu

vacaroz 04-01-09 02:49

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1955468)
scz. de off: Dell, Inc. (NASDAQ: DELL, HKEX: 4331) is a multinational technology corporation that develops, manufactures, sells, and supports personal computers and other computer-related products. Based in Round Rock, Texas, Dell employs more than 82,700 people worldwide.

Founded: Austin, Texas (November 4, 1984) (as "PC's Limited")
Founder(s): Michael S. Dell
Headquarters: Round Rock, Texas
United States

dap, ai dreptate aici. dar si asa dell`ul este peste firmele japoneze plus alte marci din sua.
informatia mea a fost eronata despre fondatorul dell, sorry

The_Mask 04-01-09 08:29

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1955720)
dap, ai dreptate aici. dar si asa dell`ul este peste firmele japoneze plus alte marci din sua.
informatia mea a fost eronata despre fondatorul dell, sorry

Esti tu sigur de asta? Acum ca ti-a dat boy_wonder raspunsul ca Dell nu este firma europeana o dai la intors. Nimeni din lumea asta nu ii va bate pe galbejiti in domeniul electronicii.

Revenind la topic,

Motor : Egalitate
Exterior : Japoneze
Interior : inclin spre japoneze parca au materiale mai bune ( aici fac referinta la masinile < 20.000 EUR )

Hexer 04-01-09 09:25

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1955784)
Interior : inclin spre japoneze parca au materiale mai bune ( aici fac referinta la masinile < 20.000 EUR )

Asi vorbi putin despre motor daca se poate...
Am vorbit cu catva ingineri de la audi si ei spun ca in 99% tot ce e facut de vag era deja facut de altii. Foarte simplu daca iese un motor pe piata ei o cumpara, inginerii apuca si desfaca, ca un oridunt daca gasesg ceva trebue adaptat. In cel mai mare parte motoarele copiata sunt cle japoneze.

Daca ne uitam VAG e in spate cu 4-5 ani in dezvoltarea motoarelor fata de japonezi, asta le trebue pentru a copia si adapta ideile.

exterior si interior este alta mancare de peste, deja subiectiv

_anaconda_ 04-01-09 09:46

m-as cam indoi, sa nu mai vorbim ca VAG au multe motoare la care galbejitii nu au 'echivalent'. Daca mai adaugam si faptul ca daca VAG ar face asa ceva, toate fimele ar face, ca doar au motoare similare, e greu de crezut. In afara de motoarele Hibrid, chestia cu sunt in urma cu 5 ani e trasa rau de par

sKyNeT 04-01-09 09:50

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1955853)
m-as cam indoi, sa nu mai vorbim ca VAG au multe motoare la care galbejitii nu au 'echivalent'. Daca mai adaugam si faptul ca daca VAG ar face asa ceva, toate fimele ar face, ca doar au motoare similare, e greu de crezut. In afara de motoarele Hibrid, chestia cu sunt in urma cu 5 ani e trasa rau de par

cand honda a scos in 92 masina de serie cu motoare de 100cp pe litru aspirat unde era vag ?? nemtii au investit mai mult in motoarele diesel pana acum cativa ani....

shadow 04-01-09 10:48

Quote:

m-as cam indoi, sa nu mai vorbim ca VAG au multe motoare la care galbejitii nu au 'echivalent'.

Si cam care ar fii alea???

The_Mask 04-01-09 11:01

Quote:

Originally Posted by shadow (Post 1955935)
Si cam care ar fii alea???

4.2, 5.0, 6.0 cred ca la astea se referea, insa Toyota/Nissan pentru state au si motoare de 5.7, 6.0l

300zxtt 04-01-09 11:21

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1955028)
la electronica, pc? pai tot nemtii sunt in fata lor la pc`uri cu DELL`urile lor

daca ai face si alte lucruri in afara de a sta la calculator ai vedea ca nu e asa. ai desfacut vreodata un component electronic de la BMW sau Mercedes? spre cultura ta generala te informez ca marea maoritate a procesoarelor sunt japoneze......daca ar fi asa de tari in electronica... de ce o tot importa din japonia? sau tot ce e nou in elctronica apare in tara soarelui rasare? un simplu exemplu...uita-te in casa si vezi ce marca de TV ai....

Hexer 04-01-09 12:15

Quote:

nu ma intereseaza ce crezi tu...eu stiu ce stiu ca sunt acolo...nu de pe net citesc prostiile sau de la un baiat care e var cu bunica surorii shefului de la porta...sau ma rog...

cand a facut vag prima distributie variabila? sau germanii?

300zxtt 04-01-09 12:24

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1956092)
cand a facut vag prima distributie variabila? sau germanii?

eu pe nissan 300zx din 1989 am asa ceva. nemti pana s-au apucat sa copie... a mai durat ceva

alecsutu1 04-01-09 12:27

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 1955859)
cand honda a scos in 92 masina de serie cu motoare de 100cp pe litru aspirat unde era vag ?? nemtii au investit mai mult in motoarele diesel pana acum cativa ani....

bmw 320 is bmw m3 e30 erau pe acolo germani :P

overall japonezele sunt mai fiabile

later edit: http://en.wikipedia.org/wiki/Variable_valve_timing aici zice ceva de Fiat la distributie variabila BMW a introdus/copiat in 1991 1992

Hexer 04-01-09 12:51

Ca sa fim corecti putem spune ca un singur constructor a facut inovatii si calitate in europa, asta este BMW, rastul a stat si astapta dupa altii si idei.

Foarte interesant faptul ca japonezii cand au vazut ca cererea a crescut simtitor dupa motoare diesel au si facut...si sunt cei mai buni acum.

Singura cheatie unde e buna vag e dsg

nigger 04-01-09 15:03

toyota si honda au inceput sa faca hybrid din 2001 respectiv 2004,deabia in 2008 au inceput cei de la mercedes sa puna pe smart,dc asa de tarziu sau pus germani sa faca hybrid ?

JohnnyX 04-01-09 15:19

Pentru ca motoarele hibride reprezinta viitorul, iar japonezii au tot timpul "prostul" obicei de a fi in viitor inaintea celorlalti.

_anaconda_ 04-01-09 15:57

aveti un fix cu copiatul, normal ca la orice lucru, e cineva care il face primu, apoi mai apar altii, e normal. Nu sariti numai cu 'au copiat au copiat', asa cand faceau altii masini, japonezii inca se mai taiau cu arme albe. Parca FORD a facut prima masina, restu au copiat, deci ei sunt cei mai tari se poate inchide topicul nu ? Cand facea Mercedes limuzine, altii faceau motorete si masini intr-o usa, acum ridica pretentii, toate sunt bune, mai mult sau mai putin la diferite capitole, acum depinde ce prefera fiecare.

DarkJEDI 04-01-09 16:44

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1956192)
Foarte interesant faptul ca japonezii cand au vazut ca cererea a crescut simtitor dupa motoare diesel au si facut...si sunt cei mai buni acum.

La motoare diesel nemtii sunt regii. japonezii au imprumutat tehnologie de la germani,dar nu pot ajunge la ceea ce fac astia de 120 de ani.

Hexer 04-01-09 16:48

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 1956562)
aveti un fix cu copiatul, normal ca la orice lucru, e cineva care il face primu, apoi mai apar altii, e normal. Nu sariti numai cu 'au copiat au copiat', asa cand faceau altii masini, japonezii inca se mai taiau cu arme albe. Parca FORD a facut prima masina, restu au copiat, deci ei sunt cei mai tari se poate inchide topicul nu ? Cand facea Mercedes limuzine, altii faceau motorete si masini intr-o usa, acum ridica pretentii, toate sunt bune, mai mult sau mai putin la diferite capitole, acum depinde ce prefera fiecare.

Daca luam asa simplu se poate uita la rezultatele adac...unde in primii 1ö nu sunt europene...de aici incolo despre fiabilitate nu avem ce discura, daca luam in calcul ca masinile in anii 9ö, japoneze erau si mai bune...nüavem despre ce discuta, nici nu se poate compara un civic model anterior sau un corolla lafel model anterior cu orice masina din europa...

nigger 04-01-09 17:03

Quote:

Originally Posted by JohnnyX (Post 1956493)
Pentru ca motoarele hibride reprezinta viitorul, iar japonezii au tot timpul "prostul" obicei de a fi in viitor inaintea celorlalti.

pai si nu in asta consta concurenta????????

tre sa fi cu un pas inaintea celorlalti,ca sa poti sta intre primi

raduku 04-01-09 17:46

Vad ca o luati rau pe aratura.Ne referim strict la FIABILITATE aici,iar,PER ANSAMBLU,japonezele sunt peste masinile nemtesti.Nu neg ca sunt modele de Mercedes sau BMW de o calitate extraordinara dar cu o floare nu se face primavara.
Vorbea aici cineva de VAG.Chiar si cei de la VAG au admis ca Toyota este cu mult inaintea lor.In plus de asta,masinile japoneze sunt extrem de bine cotate pe piata nord-americana,loc unde marcile nemtesti stau slabut.

JohnnyX 04-01-09 18:16

Quote:

Originally Posted by nigger (Post 1956674)
pai si nu in asta consta concurenta????????

tre sa fi cu un pas inaintea celorlalti,ca sa poti sta intre primi

Eu am vorbit in general nu doar legat de productia de masini. In ceea ce priveste tehnologia nu prea exista concurenta intre japonezi si alte popoare, pentru ca mai tot timpul sunt cu cel putin cu un pas inaintea tuturor. Lucrul asta se aplica si la productia de masini. Folosesc tehnologii avansate si durabile care duc la masini foarte fiabile.

vacaroz 05-01-09 00:49

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 1955784)
Esti tu sigur de asta? Acum ca ti-a dat boy_wonder raspunsul ca Dell nu este firma europeana o dai la intors. Nimeni din lumea asta nu ii va bate pe galbejiti in domeniul electronicii.

Revenind la topic,

nu dau la intors nimic.am recunoscut ca avea dreptate.cam in materie de electronica compaq, hp, dell, apple sunt in top. si japonezii canta dupa cum vor astia si nu invers..
si ce spui u ca exterior si interior japonezele sunt peste? sa fim seriosi...

vacaroz 05-01-09 00:56

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 1955989)
daca ai face si alte lucruri in afara de a sta la calculator ai vedea ca nu e asa. ai desfacut vreodata un component electronic de la BMW sau Mercedes? spre cultura ta generala te informez ca marea maoritate a procesoarelor sunt japoneze......daca ar fi asa de tari in electronica... de ce o tot importa din japonia? sau tot ce e nou in elctronica apare in tara soarelui rasare? un simplu exemplu...uita-te in casa si vezi ce marca de TV ai....

tv itt nokia (produs in sua, NY mai exact) celalalt tv philips, monitor, lafel, sound, lafel, robot de buc lafel, cuptor electrolux (nuj unde e produs...)
pentru ca japonia si restul galbejitilor sunt mari consumatori de electronica nu inseamna ca sunt za best.sau ca se fabrica acolo dar firma fiind sub patronajul altor tari nu inseamna lafel ca sunt za best, simplu e mana de lucru mai ieftina acolo

ionut_cluj 05-01-09 01:16

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1956192)
Ca sa fim corecti putem spune ca un singur constructor a facut inovatii si calitate in europa, asta este BMW, rastul a stat si astapta dupa altii si idei.

Cat se poate de gresit si de arogant postul tau.
Daca ai avea catusi de putin interes sa afli, vei sti ca Fiat, Volvo, Saab sau Peugeot au adus cel putin la fel de mutle inovatii, in primul rand Saab si Fiat.

Volvo si Saab au adus cele mai importante inventii si tehnologii in domeniul sigurantei si al motorizarii Turbo, la fel cum Lancia a desavarsit tractiunea integrala, iar Citroen si Peugeot au creat cele mai performante suspensii din istorie. Nemtii doar au perfectat ceea ce altii au creat de multa vreme.
2 mici exemple: 1.ABS-ul, "bijuteria" lui Mercedes defapt a aparut prima data in serie pe Jensen Interceptor, desi nemtii se lauda sus si tare cu premiera asta. 2. Atat de mult iubita si mult laudata masina nationala (beetle) e copiata nesimtit dupa un model Tatra.

~ EWN ~ 05-01-09 01:42

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1957667)
Daca ai avea catusi de putin interes sa afli, vei sti ca Fiat, Volvo, Saab sau Peugeot au adus cel putin la fel de mutle inovatii, in primul rand Saab si Fiat.

As mai avea si eu ceva de adaugat la Peugeot

Primul motor Diesel cu filtru de particule si prima masina turbo-diesel din lume (Peugeot 604).

Dominic 05-01-09 02:52

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1957658)
tv itt nokia (produs in sua, NY mai exact) celalalt tv philips, monitor, lafel, sound, lafel, robot de buc lafel, cuptor electrolux (nuj unde e produs...)
pentru ca japonia si restul galbejitilor sunt mari consumatori de electronica nu inseamna ca sunt za best.sau ca se fabrica acolo dar firma fiind sub patronajul altor tari nu inseamna lafel ca sunt za best, simplu e mana de lucru mai ieftina acolo

Vacaroz tu nu stii care e China si care e Japonia....Sunt 2 tari diferite....;)
In China e mana de lucru ieftina:lol:....Cauta si pe net sa vezi cat investesc japonezii in ELECTRONICA si apoi vino cu argumente...
Numai bine!

vacaroz 05-01-09 03:02

Quote:

Originally Posted by Dominic (Post 1957729)
In China e mana de lucru ieftina:lol:....Cauta si pe net sa vezi cat investesc japonezii in ELECTRONICA si apoi vino cu argumente...
Numai bine!

m`am exprimat gresit, ma refeream la asia in general si tarile mai putin dezvoltate din acest continent.
si toyota investeste sume fabuloase in f1 si rezultatele se lasa asteptate
eu pun punct la discutia asta aici...

_anaconda_ 05-01-09 06:15

toyota s-a retras din F1 din cate stiu, au venit, au vazut, n-au castigat dar bani au bagat,si au plecat :))

300zxtt 05-01-09 09:01

Quote:

Originally Posted by Dominic (Post 1957729)
Numai bine!

pai el nu face diferenta dintra japonia si restul tarilor asiatice.....ce sa mai....

daca ar stii sa desfaca un aparat electronic, ar vedea ce fel de subansamble foloseste.....dar e peste putinta pt el ca conceapa ca japonezii sunt cei mai buni mai ales in electronice.....

panasonic se fabrica in germania nu? precum si dell?

Quote:

Originally Posted by vacaroz (Post 1957732)
eu pun punct la discutia asta aici...

cand vazi ca argumentele tale sunt nefondate intotdeauna te retragi...normal

Hexer 05-01-09 12:07

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1957667)

Volvo si Saab au adus cele mai importante inventii si tehnologii in domeniul sigurantei si al motorizarii Turbo, la fel cum Lancia a desavarsit tractiunea integrala, iar Citroen si Peugeot au creat cele mai performante suspensii din istorie. Nemtii doar au perfectat ceea ce altii au creat de multa vreme.
2 mici exemple: 1.ABS-ul, "bijuteria" lui Mercedes defapt a aparut prima data in serie pe Jensen Interceptor, desi nemtii se lauda sus si tare cu premiera asta. 2. Atat de mult iubita si mult laudata masina nationala (beetle) e copiata nesimtit dupa un model Tatra.

Poate...dar la fel si adevarat.

Volvo si Saab...si turbo...cu electronica italiana ori carb...mai bine nu spun nimic:rolleyes2
Cat despre siguranta, acolo da, putem spune ca erau considerate masini foarte sigure in america, unde masina ta, americana cu bordul si volanul te omoara la un "impact" de 30 km/h.
Citroen a facut niste "avansari" absolut irrelevante in constructia masinilor daca privim suspensia...inca nu am vazut suspensie hitraulic/pneumatic care sa fie buna...mai ales cum e facut la citroen, unde ca sa schimbi o curea de distributie tre sa scoti motorul... Nu neg faptul ca sunt masini cu un confort foarte ridicat, dar merg ca un vapor, virezi si rogi la dumnezeu sa iesi din curba.
Peugeot si filtrele de particule...fara de care vanzarile motoarelor HDI ar fi scazut in tarile occidentale mult. Daca vrei si VW pune la comanda.

Cat despre F1...alta mancare de pestem banii nu inseamna mult acolo, experienta da, din asta nu aveau multa nici honda nici toyota. Nu prea au nimic in comun aceste masini cu masinile de sprada, sau orive alte masini de copetitie.

vacaroz 05-01-09 12:24

Quote:

Originally Posted by 300zxtt (Post 1957925)
pai el nu face diferenta dintra japonia si restul tarilor asiatice.....ce sa mai....

daca ar stii sa desfaca un aparat electronic, ar vedea ce fel de subansamble foloseste.....dar e peste putinta pt el ca conceapa ca japonezii sunt cei mai buni mai ales in electronice.....

panasonic se fabrica in germania nu? precum si dell?

cand vazi ca argumentele tale sunt nefondate intotdeauna te retragi...normal

daca ai reusi si tu sa treci peste chestia ca vai doamne daca as sti sa desfac un aparat electronic. ma doare la basca unde e fabricata, ca e in china sau corea, acolo se fac datorita ca e mana de lucru mai ieftina.si adidasii care ii porti tu se fac in taiwan, si dracu stie mai peunde bangladej sau vietnam.si astea inseamna pentru tine si ca cei din taiwan sunt asii in productia si comercializarea de adidasi?
daca esti chior si citesti printre randuri, treaba ta. acolo am vorbit la general dar e greu sa intelegi.si am zis ca pentru mine japonia sau china e totaia... atata timp cat am gresit, am recunoscut greseala. ce oi fi vrut sa fac? sa sustin o prostie ca sa fii tu miez ca i`mi dai peste nas in continuare?
zilnic folosim zeci de produse care sutn facute si prin rusia, moldova, ungaria, bulgaria, si mai stiu eu ce tari.hai sa le ridicam in slavi si pe alea.

si japonezii folosesc motoare nemtesti pe masinile lor, suspensii din sua si mai stiu eu ce diferite componente din alte tari/ continente. acum inseamna ca americanii sunt the best ca au imprumutat o tehnologie la altii?

aleks 05-01-09 13:51

trageti aer in piept, calmati-va, nu o luati personal va rog, si sa incercam cumva sa revenim la masinile germane versus masinile japoneze, altfel o sa lungium discutia interminabil pe cu totul alte directii, si ne vom agata fiecare de argumentele care ne vor conveni, chiar daca nu au nicio legatura cu topicul.

Tzepozzz 05-01-09 14:16

Quote:

Originally Posted by ~ EWN ~ (Post 1897518)
Daca tot vorbim de Toyota Avensis sa spun si eu cate ceva....unchiul meu a avut primul model 2.0 td 90 de cp, la inceput am zis eh´ toyota avensis doar 90 de cp... timp de 4 ani in afara de consumabile nu a schimbat nimica! A fost de 3 ori in Romania cu ea, si nu a avut nici o problema! A si inca ceva, masina la 90 de cp ai sai care asa... par putini asa a facut masini precum rover 75 2.0 cdti de pe loc, pe mine cu Vectra si din mers si de pe loc, vectra c 2.2 dti din mers.... astra g si din astea numai zic pe foaie masina scotea 12 s la 90 de cp DIESEL iar in realitate vreo 11 si jumate 11 si ceva... masina tragea foarte bine dupa parerea mea pentru doar 90 de cp si era un motor foarte silentios si flexibil (era flexibil ca un i-ctdi de la honda...ca sa va faceti o idee) asa masina la 90 de cp nu am mai vazut never never...din mers facea foarte multe masini de puterea ei sau +10-15 cp.....si inca ceva.... la deal sa moara motorul? niciodata! nici daca urcai cu 1600-1700 de rpm in a 5-a....pe cand Vectra mea....sau multe alte masini.....mor la deal....in a 5-a la acelasi deal....pe traseu montan cand eu ma chinuiam cu a 3-a cu turbo care intra la 2700 rpm....el urca lejer cu a 4-a....in fine, deabia atunci am inteles de ce toata lumea spunea ca masinile japoneze sunt asa de bune si fiabile....apoi pe parcurs am mers si cu alte masini japoneze si mi-am facut o parere definitiva si anume ca masinile japoneze sunt mult mai fiabile/silentioase etc. decat cele nemtesti! Chiar daca la piese sunt mai scumpe (un schimb de filtre il costa de 2 ori jumate decat ma costa pe mine cu Opel-ul) se merita va spun eu!

Numai bine.

ori nu esti prea informat ori ne minti...
avensis are ~1270 kg, cuplu maxim la 2200RPM (90CP)
vectra 2.0 DTI are ~1500kg, cuplu maxim la 1500RPM (100 CP)
2.2 DTI la fel (125 CP)
rover 75 2.0 CDTI are ~1500 kg, cuplu maxim la 2000 RPM (116CP)

turbo la 2700 RPM e vrajeala calda (sau nu iti merge bine masina)
pe tine daca ai vectra 2.0 DTI e posibil sa te faca pentru ca avensis are un raport putere/greutate mai mare ca la a ta
vectra 2.2 sau rover 2.0 nu ai cum sa le faci vreodata nici de pe loc nici din mers.
din ce am citit eu pana aici nimeni nu a definit termenul de fiabilitate...la ce anume te referi cand vorbesti de fiabilitatea unei masini?

ionut_cluj 05-01-09 14:25

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 1958201)
Poate...dar la fel si adevarat.

Volvo si Saab...si turbo...cu electronica italiana ori carb...mai bine nu spun nimic:rolleyes2
Cat despre siguranta, acolo da, putem spune ca erau considerate masini foarte sigure in america, unde masina ta, americana cu bordul si volanul te omoara la un "impact" de 30 km/h.
Citroen a facut niste "avansari" absolut irrelevante in constructia masinilor daca privim suspensia...inca nu am vazut suspensie hitraulic/pneumatic care sa fie buna...mai ales cum e facut la citroen, unde ca sa schimbi o curea de distributie tre sa scoti motorul... Nu neg faptul ca sunt masini cu un confort foarte ridicat, dar merg ca un vapor, virezi si rogi la dumnezeu sa iesi din curba.
Peugeot si filtrele de particule...fara de care vanzarile motoarelor HDI ar fi scazut in tarile occidentale mult. Daca vrei si VW pune la comanda.

Cat despre F1...alta mancare de pestem banii nu inseamna mult acolo, experienta da, din asta nu aveau multa nici honda nici toyota. Nu prea au nimic in comun aceste masini cu masinile de sprada, sau orive alte masini de copetitie.

Ma enervezi cand perseverezi in ignoranta.
Saab 9-5 "the safest car to drive up to date".
Volvo are cel mai avansat complex de crash-test din lume, complex copiat cu nesimtire de bmw.
Ce stii tu de masinile italiene? Ai vreuna? Ai avut vreuna? Ah, ca ai auzit tu de la un prieten al unui var al vecinului colegului de munca al unchiului tau. Relevant, nu?
Cand italienii faceau opere de arta din masini, nemtii incercau sa afle pe ce parte se invarte roata. Scot din aceasta ecuatie Mercedes-Benz, care nu mai e de mult o marca germana.
Inca n-ai vazut suspensie hidraulica buna? Ce inseamna asta? Ai condus 47 de modele diferite de suspensii? Inca n-ai vazut... adica toata lumea greseste cand afirma ca suspensia de pe Citroen DS e inca una dintre cele mai bune suspensii din lume, dar stii tu mai bine, ca ai MAAAARE experienta in asta.
Peugeot? Stimabile, 207 a fost cea mai vanduta masina din GERMANIA in 2007, si cu asta am incheiat povestea.

Hexer 05-01-09 14:58

Quote:

Originally Posted by ionut_cluj (Post 1958445)
Ma enervezi cand perseverezi in ignoranta.
Saab 9-5 "the safest car to drive up to date".
Volvo are cel mai avansat complex de crash-test din lume, complex copiat cu nesimtire de bmw.
Ce stii tu de masinile italiene? Ai vreuna? Ai avut vreuna? Ah, ca ai auzit tu de la un prieten al unui var al vecinului colegului de munca al unchiului tau. Relevant, nu?
Cand italienii faceau opere de arta din masini, nemtii incercau sa afle pe ce parte se invarte roata. Scot din aceasta ecuatie Mercedes-Benz, care nu mai e de mult o marca germana.
Inca n-ai vazut suspensie hidraulica buna? Ce inseamna asta? Ai condus 47 de modele diferite de suspensii? Inca n-ai vazut... adica toata lumea greseste cand afirma ca suspensia de pe Citroen DS e inca una dintre cele mai bune suspensii din lume, dar stii tu mai bine, ca ai MAAAARE experienta in asta.
Peugeot? Stimabile, 207 a fost cea mai vanduta masina din GERMANIA in 2007, si cu asta am incheiat povestea.

Unu la mana calmeaza-te...
Iar dupa asta reciteste posturile mele anterioare, unde un lucru iese cert, nu sunt fan a masinilor europene, deci nici a germanilor.
Saab e o masina cat de cat buna, asta nu neg, dar e si opel...care nu-m place. Iar inainte de asta era plina de electronica italiana...asta era si buba masinii.
Cat despre suspensia, am lucrat la un service citroen in ultimul an...am vazut ce inventia au astia...si dumnezeu sa te fereasca de ele... cand merg merg foarte bine, si frumos, dar problema e ca destul de mult stau...la service.
Masini din italia: lancia delta hf integrale, masina superba, dar mai scarboasa decat o blonda proasta, daca nu ii dai absolut toata atenia si banii tai te paraseste oricand. Am avut fiat punto, foarte bine vandut peste tot, la 26.000 trebuia sa schimb ECU-ul complet (400e la second). Un prieten are 156-157, ambele sunt capodopere de arta...dar in sensul adevarat a cuvantului, deci tinute in vitrina sau unde vrei dar nu pe strada. 156-ul anul '07 a stat 4,5 luni in service autorizat, nu deodata...asa treptat, si avea prostul obicei de a se strica cand esti cel mai departe de casa. Asta nou, 157, mers perfect...in primele 30.000, de atunci in fiecare luna sta minim 2-3 zile la service, deja proprietarul e varul un mecanic atat de mult merge pe la ei...
Si lancia...ca vad ca iti place, Thesis...e foarte frumos, elegant, placut la inerior, imi place muzica cum suna, cat de confortabila e...dar sa cumperi 2, ca una iti asigur ca jumate din viata va sta in service.

Hai sa terminam ca nu merita, parerea mea: cine nu vrea probleme, adica absolut nimic cu masina sa cumpere de la orezani, cine vrea sa se dea smecher cumpara o pisicuta sau passssat si sa traim toti fericiti.
Ah...si cine e mai altfel, cumparati citroen, saab, volvo si altele...oricum majoritatea incepe sa da faliment...macar ramaneti cu o raritate:twisted:

~ EWN ~ 05-01-09 16:06

Quote:

Originally Posted by Tzepozzz (Post 1958425)
ori nu esti prea informat ori ne minti...
avensis are ~1270 kg, cuplu maxim la 2200RPM (90CP)
vectra 2.0 DTI are ~1500kg, cuplu maxim la 1500RPM (100 CP)
2.2 DTI la fel (125 CP)
rover 75 2.0 CDTI are ~1500 kg, cuplu maxim la 2000 RPM (116CP)

turbo la 2700 RPM e vrajeala calda (sau nu iti merge bine masina)
pe tine daca ai vectra 2.0 DTI e posibil sa te faca pentru ca avensis are un raport putere/greutate mai mare ca la a ta
vectra 2.2 sau rover 2.0 nu ai cum sa le faci vreodata nici de pe loc nici din mers.
din ce am citit eu pana aici nimeni nu a definit termenul de fiabilitate...la ce anume te referi cand vorbesti de fiabilitatea unei masini?

frate ma lasi cu datele tale....eu nu vorbesc din date....am probat...am mers....si pe drum de munte....si in tara....si peste tot, era o placere sa conduci masina aceea, pentru ca era un motor elastic...la deal cel putin era o placere sa urci cu ea, la deal am si facut rover-ul ala....lasa-ne cu datele astea....condu´ frate daca ai ocazia.....mergi un an cu ea....porma condu´ si o Vectra mea si o sa vezi ce diferenta....pe hartie multe par frumoase dar daca nu le conduci sa vezi cat de elastic e motorul degeaba....

si asta cu cuplu maxim la 1500 la Vectra e caterinca :)))) la 1500 inca ma rog sa se miste ca-lumea de pe loc :)) tu ce crezi ca e tdi? am mers si cu Vectra C si cu Astra G (asta se misca mai decent) cu motorizarea asta.....n-ai ce sa ii faci....si are reviziile la zi....probleme nu are, si turbo-ul intra la 2500-2700....se vede ca vorbesti in necunostinta de cauza....dute la casa opel vorbeste cu mecanicii....lasa datele de pe net...alea sunt pentru copii nu pentru tine...

Si pentru tine ca sa sti.....vectra mea scoate 13 s pe hartie iar toyota 12 s...astea pe hartie! ca toyota iti garantez ca scoate 11 si ceva....da...cu doar 90 de cp....probeaz-o si o sa imi dai dreptate!

Asa ca poti sa imi spui orice vrei, orice date, chiar orice....eu am probat am mers, am facut diferenta....si stiu care e treaba....dar banuiesc ca tu esti unul din ala care isi cumpara masina dupa datele de pe net nu? :)))

All times are GMT +2. The time now is 04:20.

- Copyright 2026 4Tuning