Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica Dacia (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia.html)
-   -   ce MOTOR merge pe DACIE 1310 de pe ce masini (https://forum.4tuning.ro/306-zona-tehnica-dacia/9759-motor-merge-dacie-1310-masini.html)

TM04AZJ 28-01-07 18:41

Re: ce MOTOR merge pe DACIE 1310 de pe ce masini

motorul este v6 turbo momentan nu este pus turbina dar in curand va fi montata.

policeboy 28-01-07 19:21

nu se rupe in doua masina aia...v6...e cam mult...

Ionutz maniacu 30-01-07 17:36

Motorul e pus pe Dacia ta???Cam ce putere are acum fara turbo??Vad ca e si pe injectie;)

giubau_v8 30-01-07 17:41

fratie ce e acolo....nu mai e loc sa arunci un ac....felicitari pentru inima masinii tale

giubau_v8 30-01-07 18:21

a trebuit sa tai mult din ea sau treaba se rezuma doar la suporturi?
motoru e pe masina ta?

AAlpine1 30-01-07 19:38

Quote:

Originally Posted by TM04AZJ (Post 719593)
reno 25 v6 se poate pune pe dacie.:D

ceva detalii......
a mai incercat unu prin CTA sa il puna pe masina dar a facut niste modificari aberante....

UniculSGM 30-01-07 19:43

Mai e un nene mai in varsta in TM care a pus acelasi V6. Acum cativa ani a venit la cursele legale, dar nu fugea deloc impresionant masina aia. Cred ca avea probleme ?

TM04AZJ 30-01-07 20:38

este tot a lu nenea ala din tm numa ca motor ala de atunci era v6 pe carburator dar atunci nu ii merge bine.acuma sia pus motorul asta v6 turbo.a zis ca la uramatoarea curse legale va veni numa sa fie ziua.

TM04AZJ 30-01-07 20:39

el zice ca motorul are undeva pe la 230cp

UniculSGM 30-01-07 20:52

Sunt curios unde monteaza si turbinele.Ca nu are spatiu deloc. E departe de mine Timisoara, si nu am platforma, sunt curios cum va sta langa dacia mea cu modestul meu motor de litraj mic :).

Are doua dacii cu V6? Asta postata de tine este CN4, cea pe care o stiu parca nu era cn4.

TM04AZJ 30-01-07 20:57

pai nu pe asta albastra ii motoru ala.dacia pe care ii v6 ii aia pe care o stii si tu ce o fost la curese legale la timisoara.ar fi mai multe daci prin timisoara tari de care nu prea sa auzit.tu ce motor ai acuma?

TM04AZJ 31-01-07 22:09

1 Attachment(s)
am mai gasit o poza.el zice ca turbina ar veni in locul bateriei,si ca ar avea loc numa ii trebe nu stiu ce cot sa fac.

UniculSGM 01-02-07 10:26

Modelul din poza e cel V6 injectie de 144 cai. Cel turbo are 177 daca nu ma insel (oricum sub 180). Merge urcat mai mult, dar puterea de fabrica este foarte mica in comparatie cu cilindreea.

Ce planetare foloseste?

npeti 01-02-07 10:40

sunt si eu curios...... oare cum sta langa bnz de 1400 si 1600 al meu.....
oricum motorul are sigur cuplu mare....pt linii drepte e ok dar pt ceva indemanare e prea greu de bot....(parerea mea) oricum munca frumoasa ce o facut nenea....dar 230 cp sigur nu are......uite cand vin liniutele eu as fi tare curios sa incerc cu el....eu am 132 cp .... si 199 NM

TM04AZJ 01-02-07 13:50

planetare de dacie

TM04AZJ 01-02-07 13:50

bnz ii mai tare de cat a ta?

TM04AZJ 01-02-07 13:52

si inca ceva v6 ii mai usor decat un motor de dacie

TM04AZJ 01-02-07 13:54

oricum eu cred ca la plecare sunt mai bune ale voastre.dar dupaia cred ca se duce v6.ar mai fi o dacie cu motor de megand dinasta noua 1.9dci de 136cp sau asa ceva ii varianta aia cu cai mai multi.

TM04AZJ 01-02-07 13:58

120cp am gresit

npeti 01-02-07 17:34

parerea mea e exact invers la plecare are el de castigat....are cuplu mai mare.....si motorul turbo abia in ture isi arata puterea.... a mea se plafoneaza undeva la 210=220 kmh.... 2 la mana depinde de rapoarte din cutie.....depinde ff mult ce cutie foloseste.....
Referitor la intre mine si bnz.....o data ne-am dat imediat dupa ce am pus motorul a 2-a zi.....atu m-o facut el cu vreo masina si un pica... ...( dar era si o diff fff mare de greutatel , tot gol (mai putin o scoica la sofer) pe cand la mine aveam roata de rezerva wooferele dupa mine scaunele electrice de safrane cu compresor in ele care sunt ff grele.si cam tot ce e de zi cu zii truse de scule etc.......masinile sunt cam la fel de performante zic eu plus ca de atuncea am mai reglat si eu un pica la ea.....si mai am niste idei ce am sa ii mai aplic... la a mea..dar asta in timp.

TM04AZJ 01-02-07 17:38

el asa o zis ca de jos nu prea pleaca bine ca fiusu are 1.7 si o zis ca pleaca mai bine a lu fiusu de jos acuma nu stiu ce sa zic.poate odata o sa va intalniti si o sa vedeti care cum ii.

raulgiuglea 05-04-07 02:48

Si pe mine ma intereseaza subiectul. As vrea sa pun pe 1310-TLX din 89, cu motor de 1.4 un propulsor mai bun, care sa consume mai putin. Dar fara prea mari modificari la strucutra de rezistenta. Si o cutie m-ar interesa. Dati-mi varianta optima care stiti ca merge, solutii concrete si nu recomandari pe langa!

In plus caut si un mecanic care sa nu imi ia nici f multi bani dar nici sa isi bata joc de munca mea. Rugaminte: daca imi raspundeti, vorbiti-mi ca unui incepator ca n-am inteles din forum ce e R12, R5.

B-83-DAC 05-04-07 23:44

R12 renault 12 R5 renault 5...

giubau_v8 06-04-07 02:38

da se mai poate pune alt motor? dpdv legal ma refer

B-83-DAC 06-04-07 17:03

portita care te lasa sa pui asa ceva se cheama dpdv legal cam asa : ai voie sa pui orice motor care are putere maxima cu 40% mai mare decat puterea motorului pus de fabrica...dar totusi trebuie sa se stie ca motorul acela trebuie sa aiba acte de provenienta

apline5 17-04-07 18:15

fff interestan nu stiam datele ms mult pt informatii.....

DanielM 20-04-07 16:17

Salut. va spun si eu ce motoare am vazut pana acum pe Dacie: de golf doi gti, de golf trei gti si de golf 2 1.6 D. toate sunt in Pitesti. tipu care a avut motor de golf 2 gti pe o dacie sport(cunoscatorii o stiu AG-01-EEV) l-a dat jos si a pus unu d golf 3 gti. Opera de arta a facut omu. A fost in toamna la asa zisele liniutze de la Stadionul din Pitesti. stiti cum merge? e criminala masina. E adevarata. nu ai cuvinte cand o vezi. are discuri fata spate, jenti pe 16", pe 4 prezoane. detalii multe nu stiu sa spun de la ce s-a luat si cum s-a pus. Cnd l-am intrebat omu era cam "gretos" la detalii. oricum proprietaru' e super meserias, a facut singur evazarile la aripi(si ce evazari!!) modificarile la lonjeroane, la sasiu, la tot. Oricum daca o vedeti prin Pitesti merita sa opriti si sa o admirati. Promit k aveti ce vedea. Cealalta 1.6D e cam "obosita". Despre asta pot da foarte multe detalii pt cei interesati.

Apropo de Dacia cu motor diesel. E din 99, are motorul omologat (a costat acum 4 ani spaga +taxe la RAR aprox 6 mil.). Asta din cauza k motoru era adus din afara, din Germania, si era cam uzat, A fost luat de pe un audi 100 din '84, cu tot cu cutia care vine exact ca si cea de Dacie. modificari au fost facute mai greu la tampoanele de la cutie si la suportii pe kre vine motoru. restul s-au facut pe parcurs. pt cine vrea detalii sa ma caute la adresa d mail oznfs@...... Numai bine la toti si drumuri lungi fara radare!!!

mihai_mox 24-04-07 12:21

Salut am si eu un motor de r11 1.8 carb are undeva la 90 de cai si ma cam bate gandul sa il pun pe dacie dar sincer nu stiu exact daca necesita modificari la tampoane si daca cumva am nevoie si de flansa intre cutie si motor. Daca poate cine sa ma ajute cu informatie pls

mihai_mox 24-04-07 12:23

Am uitat sa precizez am o dacie din '99, ultimele pe carb si primele cu fata noua

Klau 30-04-07 00:48

Quote:

Originally Posted by mihai_mox (Post 868254)
Salut am si eu un motor de r11 1.8 carb are undeva la 90 de cai si ma cam bate gandul sa il pun pe dacie dar sincer nu stiu exact daca necesita modificari la tampoane si daca cumva am nevoie si de flansa intre cutie si motor. Daca poate cine sa ma ajute cu informatie pls

te aj eu dar dak chiar vrei sa il pui iti zic k te risti singurele motoare care se dadea voie sa se puna pe dacie erau alea de
Golf 2 pe motorina dar acuma nici alea nu se mai omologiaza ...deci nici un motr nu mai merge pe dacie din cauza omologari nu din cauza montari....si stiu pe cineva care nush ce motor a pus pe dacie si cand l-a prins garcea pe strada si la pus sa ridice capota si a vazut k are alt motor si nu e omologat i-a dat 3-4 ani de puscarie nu mai stiu exact cat asta acuma vreo 4-5-6 ani.....acuma nu stiu cum ie dar...asa k te-asi sfatui sa faci cum am sa fac eu ...sa il modifici pe ala original de dacie ......modifici galeria si ii pui turbo si ii pui un filtru de aier sport si micsorezai camera de ardera .....aprindera...etc....si ai sa vezi k cu modificarile astea de la 50-60 de cai cat are dacie ajungi pe la 100...100 si ceva dar trebe sa mergi la unu care stie sa calculeze perfect micsorarea camerei de ardere modificarea galeriei ....mai multe.. k dak nu o faci praf:-) :lol:
iar pe dacie merg mai multe tipuri de motoare....

Bobby boss 30-04-07 02:37

Klau unde te crezi frate in razboiu stelelor ??mintene si u mai frumos frate

mihai_mox 30-04-07 20:03

cu omologarea am vb la RAR si le-am explicat ce as vrea eu sa fac si ei au spus foarte usor ca se poate omologa fara nici o problema dar m-au linistit ce preturile ca mi-au spus ca doar omologarea in sine este undeva la 400 lei si pe urma incep testele pe care le fac ei ca sa fie siguri k nu e nika facut artizanal si k nu pun in pericol siguranta pe sosele ( adik sa nu cumva sa pierd motorul pe drum) si fiecare test se plateste... deci oarecum m-au cam linistit .... dar incara de curiozitatea mea mare as vrea sa stiu ce modificari ar fi fost necesare in afara de galerie si evacuare.. ms.

giubau_v8 30-04-07 23:25

Quote:

Originally Posted by Klau (Post 876954)
te aj eu dar dak chiar vrei sa il pui iti zic k te risti singurele motoare care se dadea voie sa se puna pe dacie erau alea de
Golf 2 pe motorina dar acuma nici alea nu se mai omologiaza ...deci nici un motr nu mai merge pe dacie din cauza omologari nu din cauza montari....si stiu pe cineva care nush ce motor a pus pe dacie si cand l-a prins garcea pe strada si la pus sa ridice capota si a vazut k are alt motor si nu e omologat i-a dat 3-4 ani de puscarie nu mai stiu exact cat asta acuma vreo 4-5-6 ani.....acuma nu stiu cum ie dar...asa k te-asi sfatui sa faci cum am sa fac eu ...sa il modifici pe ala original de dacie ......modifici galeria si ii pui turbo si ii pui un filtru de aier sport si micsorezai camera de ardera .....aprindera...etc....si ai sa vezi k cu modificarile astea de la 50-60 de cai cat are dacie ajungi pe la 100...100 si ceva dar trebe sa mergi la unu care stie sa calculeze perfect micsorarea camerei de ardere modificarea galeriei ....mai multe.. k dak nu o faci praf:-) :lol:
iar pe dacie merg mai multe tipuri de motoare....

daca va luati dupa asta....e grav...ba veziti de bicicleta ca vb numai prostii..pune mana pe carte

pai pe ala de ce l-a bagat la puscarie? probabil nu avea acte pe motor nu?
se poate pune si motor v6 da pe ala nu cred ca il omologheaza nimeni;)

TM04AZJ 01-05-07 15:47

Quote:

Originally Posted by giubau_v8 (Post 878452)
daca va luati dupa asta....e grav...ba veziti de bicicleta ca vb numai prostii..pune mana pe carte

pai pe ala de ce l-a bagat la puscarie? probabil nu avea acte pe motor nu?
se poate pune si motor v6 da pe ala nu cred ca il omologheaza nimeni;)

Sa omolagat si v6.

alex_scorpion 04-05-07 16:54

am si eu o rugaminte, spuneti si voi macar la motorul respectiv,consum, fiabilitate, plus pretul cu tot cu modificarile de rigoare? ms

Paul_(NooB). 06-05-07 09:49

1 Attachment(s)
mai ii de lucru foarte mult la el

Klau 09-05-07 17:46

Quote:

Originally Posted by Bobby boss (Post 877029)
Klau unde te crezi frate in razboiu stelelor ??mintene si u mai frumos frate

mha nu ma cred in razboiu stelelor si nici unde iti imaginezi u ma cred in Romaia ...asta cu ala se intampla acuma vreo 14-15 ani k si eu am vrut sa imi pun si mi-a zis ala sa nu pun fara omologare k asi pute pati k iel ...am vrut sa imi pun de golf 2 pe motorina ....am motoru actele la iel tot.....si nu pot sa il pun k parerea mea acuma nu mai stiu cum sant legile dar nu mai pot sa il pun pe dacie din cauza omologari k nu am chief sa il dau jos odata la 2 ani k sa merg sa ii fac verificarea :(;) si cine vrea crede cine nu ,nu eu cred ce vad nu vorbe ;) si ai sa vezi u k am sa pun si eu masina mea pe forum dar dupa ce ie gata ,si ai sa vezi cat si cum am lucrat la ia si de unde am inceput eu ;)

mihai_mox 10-05-07 09:12

Quote:

Originally Posted by Klau (Post 892870)
mha nu ma cred in razboiu stelelor si nici unde iti imaginezi u ma cred in Romaia ...asta cu ala se intampla acuma vreo 14-15 ani k si eu am vrut sa imi pun si mi-a zis ala sa nu pun fara omologare k asi pute pati k iel ...am vrut sa imi pun de golf 2 pe motorina ....am motoru actele la iel tot.....si nu pot sa il pun k parerea mea acuma nu mai stiu cum sant legile dar nu mai pot sa il pun pe dacie din cauza omologari k nu am chief sa il dau jos odata la 2 ani k sa merg sa ii fac verificarea :(;) si cine vrea crede cine nu ,nu eu cred ce vad nu vorbe ;) si ai sa vezi u k am sa pun si eu masina mea pe forum dar dupa ce ie gata ,si ai sa vezi cat si cum am lucrat la ia si de unde am inceput eu ;)

sincer daca chiar vrei sa pui acel motor si ai acte pe el se poate rezolva foarte usor daca mau ai si ceva finante ca sa platesti testele care le fac ei pt omologare. Si gandeste-te ca acum 14-15 ani inca mai mergeam pe o parte din legile comuniste; s-au schimbat foarte multe de atunci in domeniul legilor. Acum nu prea cred ca mai faci puscarie pt asa ceva dar fara masina sau fara actele ei poti sa ramai fara probleme si cu foarte mare usurinta. P.S. Inca mai astept un raspuns de la cineva in cunostinta de cauza la intrebarea mea care am postat-o acum cateva zile. Ms

Klau 11-05-07 00:17

Quote:

Originally Posted by mihai_mox (Post 893911)
sincer daca chiar vrei sa pui acel motor si ai acte pe el se poate rezolva foarte usor daca mau ai si ceva finante ca sa platesti testele care le fac ei pt omologare. Si gandeste-te ca acum 14-15 ani inca mai mergeam pe o parte din legile comuniste; s-au schimbat foarte multe de atunci in domeniul legilor. Acum nu prea cred ca mai faci puscarie pt asa ceva dar fara masina sau fara actele ei poti sa ramai fara probleme si cu foarte mare usurinta. P.S. Inca mai astept un raspuns de la cineva in cunostinta de cauza la intrebarea mea care am postat-o acum cateva zile. Ms

Eu am zis ce mi-a zis respectivu.............iar sa sti k m-am interesat si testele costa mai mult k masina:( iar acuma te asigur fara probeleme k nu se mai omologhiaza nici un motor pe dacie .......iar nu stiu dak cumva cand ii faci testele pt omologare tuning sau cum iti trece la RAR in carte merge si motoru schimbat sau ie tot acelasi lucru :D
PS :Daca vrei sa vezi ceva poze de la masina mea dai un add in lista u de mess la id Klautzelu si mai vb atunci ........;) ..........k la mine timp prea putin in ultima vreme sa mai scriu pe forum :(:(

mihai_mox 11-05-07 09:34

Klau te inseli cu omologarea. In mom de fata se omologheaza orice motor pe orice tip de masina atat timp cat ai acte de provenienta pe motorul respectiv si nu ai facut improvizatii de 2 bani k sa-ti intre motorul ala sub capota.Si apropo amologarea se numeste omologare artizanala, si acolo la artizanale poti sa te duci si cu masina facuta de la cap la coada si tzi-o omologheaza daca este bine facut si ai toate planurile de constructie facute de un inginer cu cap.

All times are GMT +2. The time now is 02:39.

- Copyright 2026 4Tuning