![]() |
Re: Espero 2.0 16v GSi Turbo - Un vis ... devenit realitate !
Frumos proiect, sa ai noroc.
|
Merci baietzi !
|
n-am cuvinte:shock:! cel mai pregatit espero din tara pe parte mecaica si presupun si pe parte estetica! Succes in continuare...tot respectul!
|
Multumesc ... bafta si voua la proiectele pe care le aveti ! :-P
|
oooo...dar e ceva nu gluma....bnafta in continuare...abia astept sa vad ce iese din aceasta masinutza
|
Tare sunt curios cum o sa iasa masina asta.
|
Tot respectul,pentru munca depusa!Chiar ca iubesti masina aia.
|
nu stiu cati ar fi bagat atati bani si timp intr-o masina si o marca fara istorie, mai ales fiind un espero, o masina care nu sa vandut in foarte multe exemplare .Felicitarile mele, esti de invidiat
|
sal felicitari ptr proiectu asta asa elaborat unu din cele mai frumoase espero vazute pe primu loc in inima mea ramane tot gnt si dupaia esti u si ndy.........bafta in continuare....
|
Tot respectul pentru munca depusa si asteptam continuarea.
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Va multumesc pentru aprecierile de pana acum si ... repet ... sunt deschis si la diversele critici aferente atata timp cat poate iesi ceva util facand acest lucru. |
wow... f frumos proiectul :) succes ... ti-as sugera si un rollcage .
|
Multumesc, dar rollcage-ul nu-si are rostul la stadiul actual ... doar in momentul in care va fi vorba de hard-tuning adevarat la masina.
|
foarte frumos si interesant proiectul :D
la partea mecanica cred ca nu poate sa te critice nimeni apropo la ce culoare te ai gandit? bafta si asteptam continuarea :shock: |
Multumesc; coloristica masinii este momentan surpriza, tot ce pot sa spun e ca va fi bicolora ;)
|
pune totusi o poza din fata cu capota deschisa ca nu am vazut unde ai pus radiatoarele...
ideal ar fi din fata sus...oricum daca se poate. |
Toate s'ar rezolva cum s-a spus si mai sus cu 1,2,3 .. poze facute la motorul masini tale!
Si cum pui tu aia 300cp+ pe astfalt? |
la puterea aia tractiune fata...probabil ca pleaca cu 2 de pe loc.
oricum vreau sa vad cum sunt prinse radiatoarele, restul nu prea ma intereseaza prea tare. |
11 Attachment(s)
Quote:
Imagini cu demontarea motorului. Cunoscatorii "cunoaste" ;) : una bucata chiuloasa Coscast ... out !!! Si final de zi de munca ... rasplata ... banuti pt. "inghetata si acadele" ! ;) |
Frumos...succes in continuare!!!!
|
pune si tu niste poze cu masina in starea care sa afla acum! exteriorul ma intereseaza..!:D
|
Exteriorul e ultima parte de care ma voi ocupa; din pacate, daca pot spune asa, am investit foarte mult in motor si transmisie ... si tot nu e gata :-) , exteriorul are montat doar bodykit-ul si cam atat , trebuia sa ajung la vopsitor de vreo 2 saptamani dar cu timpul stau cam prost din cauza job-ului care-l am. Promit sa vin cu poze imediat cum e gata.
|
Proiect ambitios.Sper sa mearga ok la sfarsit.Succese
|
Multumesc Dragos ;) Cand va fi gata te invit la test-drive :-).
|
Quote:
turbina expusa mai la inceputul topicului este cu wastegate intern, nu cu wategate extern cum ai spus iar termostatul nu comanda nici un electroventilator...de treaba asta se ocupa termocupla. Quote:
Quote:
Totusi diferenta dintre al tau de pe masina si cel din poza consta in faptul ca: - la cel de pe masina ta garniturile sunt de pluta iar la cel din poza garnitura este de cauciuc si vulcanizata pe el(are numar OE 652261 si este de pe alt motor si anume un 2.0 16V ECOTEC mai exact X20XEV). DECI NU E NIMIC SUPLIMENTAR, ESTE CAT SE POATE DE STOCK! Quote:
UITE O EXPLICATIE COMPETENTA : "This cool running thermostat allows your engine to run cooler and have a faster warm-up time because of its improved water circulation throughout the car, meaning a much safer running environment and less chance of overheating during hard use." |
ACUM AM TERMINAT de citit cele 6 pagini :) ...
un proiect frumos , mi-ar place si mie sa am banii necesari sa imi indeplinesc un asa vis . cat despre certurile de pe topic ... mi se par normale pt ca fiecare isi expune punctul de vedere . oricum sper sa vedem multe filmulete cu faimosul espero cu 300 de caluti :) |
un proiect frumos care trebuia mai demult pus aici pe forum, ce a adunat 6 pagini in cateva zile de la expunerea lui! spor la treaba iti doresc, pentru ca vei avea nevoie!
|
Quote:
Tinand cont ca : 1) Job-ul si pregatirea mea profesionala n-au nici o legatura cu mecanica auto si 2) este primul meu proiect de acest gen ... intr-adevar este ceva inedit Quote:
P.S.: Si pompa de ulei de pe Z20LET care se monteaza destul de frecvent pe C20LET este "foarte" stock dar se face tot "suplimentar" pt o mai buna gestionare a presiunii respective ... nu stiu ce ai inteles tu cand eu am scris "suplimentar" ... dar ... in fine ... Quote:
Uite alta "explicatie" in care, daca stii sa citesti printre randuri, vei intelege ce am vrut sa spun cu termenul "racing", cu toate ca si in "explicatia" ta se face referire la, citez, "hard use" : "This special thermostats (with new seal) can be used in the cooling systems where some extra cooling is required. These cooler thermostats make sure that the coolant is passed on to the radiator at a lower temperature. (10 degrees lower) These thermostats will also help to prevent cracking of the cylinder head." P.S.: Hotaraste-te : ori "DESCHIDE MAI DEVREME" ori "NU DA NICI O COMANDA" :-) Anyway : e primul feed-back oarecum la obiect ... exact ceea ce doresc de la persoanele care ar putea detine mai multe informatii sau detalii decat mine ; keep eye on topic ;) Quote:
Quote:
Pana la filmuletze ... mai avem multa mamaliga de mancat :-) Quote:
Multumesc pt. incurajari ... chiar aveam nevoie ;) |
Am avut si eu pentu 3 luni, in familie, un Espero Alb luat de nou si vandut cu 5 zile inainte de a-mi lua permisul de conducere.
A fost prima si ultima data cand mi-au dat lacrimile de ciuda! Nu pot decat sa te felicit si sa iti spun ca esti nebun, dus, ticnit dar bineinteles pasionat. Mi-as dori foarte mult sa merg sau sa o vad atunci cand este gata. Bafta in continuare! |
eu chiar o sa ma vin la sfarsitul proiectului sa vad ce a iesit !
|
Salut! Esti aproape sa-ti vezi visul implinit cu masinuta asta. Felicitari!
|
Un proiect adevarat! Nu pot sa iti doresc decat succes la indeplinirea lui in totalitate!
Multa bafta in doresc. |
foarte tare proiectu ai facut ceva la care multi visam...bafta in continuare
|
Salut,frumos proiect si costisitor de asemenea,dar satisfactia va fi garantata la sfarsit.As avea cateva intrebari referitoare la unele piese pe care ti le-ai cumparat:
-pt a putea folosi linistit pompa de benzina cu debit marit si regulatorul de presiune de 4.5 bari schimbi toate conductele de alimentare cu unele care sa reziste la presiuni mai mari sau le lasi pe cele de fabrica? -poate ca va parea o intrebare idioata insa chiar sunt curios sa stiu,de ce ai ales acel kit de transformare a ambreajului mecanic intr-unul hidraulic? -pentru a-ti putea monta pistoanele cu diametrul marit banuiesc ca ai alezat blocul motor 1mm,alezand asa de mult din el nu si-au pierdut rezistenta cilindrii?ma refer la faptul ca nu au devenit prea subtiri peretii cilindrilor? Mersi frumos si spor la treaba in continuare P.S:un pret pt pistoanele forjate imi poti spune te rog? |
Bravo cumetre !
Ai dat " bubuiala " cu ceea ce ai facut aici multor "personaje" ... sincer ... De apreciat ce faci si cum ai facut ... Poate multi te-au considerat " latrator " pe margine ... acum ai demonsrat ca faci parte dintre cei putini care VOR cu adevarat sa faca ceva ... Ceva mai mult decat o toba de 2 milioane si un filtru turcesc ! Din partea mea ai un mare BRAVO ... |
Jos palaria prietene... Insa hai sa recunoastem.. nu te uiti la bani!!! M Tech sunt destul de "piperati" si la tine e jumate din catalogul lor..!!!
Felicitari si abia astept sa o vad la "treaba"!! |
deci...
Masina e INCREDIBILA !! La aspect nu e prea deosebita,intr-adevar,se face remarcata,dar sub capota...e Revolutie !! Ceva victime pe 402m ?? Si eventual un pret pt toate modificarile,daca poti... :D |
Salut baieti,
Scuze de mica absenta ... dar am fost plecat cateva zile in provincie si de-abia ce-am "picat" si eu p-acilea. Nu pot decat sa recunosc ca-mi creste "pipota" vazand feed-back-urile voastre si va asigur ca ma voi ocupa in continuare cu aceeasi seriozitate ca si pana acum de aceasta masinutza si sper sa o pot scoate si pe strazi in curand pt. test-drive-urile de rigoare :-P. Quote:
Quote:
- ambreiajul mecanic foloseste sistemul clasic, al "scripetelui", adica un cablu nenorocit, continuarea ... ar trebui sa-ti dai tu seama ...; - asa este ... blocul trebuie alezat, cat despre diminuarea rezistentei cilindrilor ... chiar nu stiu ce sa-ti raspund, dar ma interesez - pistoanele au costat 521 EUR fara transport si fara TVA Quote:
Multumesc inca o data ... Quote:
Jumatate din catalogul lor !? :-P ... surprizele inca nu s-au terminat ;) Quote:
Pt pret ... intreba-ma alta data ... acum imi vine rau :rolleyes2 Masina nu va iesi pe strazi decat in momentul in care voi considera ca este suficient de pregatita atat din punct de vedere al performantelor urmarite dar mai ales sa fie echipata corespunzator sa poate stapani ceea ce este sub capota ... adik acea "revolutie" de care amintea cineva ... |
Stii ca in viziunea mea ai trecut de rangul "idol" ai ajuns la "zeu" :D
Trecand peste asta... este uimitor ce ai facut masinii... as vrea sa ajung macar la jumatate din ce ai facut tu... numai ca eu am buget f restrans. plus de asta... mai intai tre sa cumpar masina... ca am schimbat-o. Felicitari... felicitari...si...felicitari. Urmaresc topicul cu foarte mare interes . Salut si numai bine. |
Ce voiam sa te intreb. Am vazut ca ti-ai luat bucsi solide la timonerie (cele doua din plastic alb). Nu am citit foarte mult legat de ele, eu acum lucrez la timonerie, am facut shortshift si o sa inlocuiesc articulatiile originale (de plastic) cu articulatii sferice din metal.
M-am gandit sa fac si bucsile din teflon, ca sa elimin din jocuri. Dar totusi..care ar fi fost motivul pt care cei de la opel au pus cauciuc acolo? Clar ar fi fost mai simplu si mai ieftin sa foloseasca buci de plastic. Eu m-am gandit ca rolul lor este de a atenua din socuri si vibratii in maneta schimbatorului. Tu ce parere ai? Care sunt avantajele/dezavantajele inlocuirii acelor bucsi? |
| All times are GMT +2. The time now is 15:45. |
- Copyright 2026 4Tuning