![]() |
Re: Filtru sport montat pe turbodiesel
Da io nu inteleg de ce ziceti ca nu merge filtru sport la motoare diesel .... cum adica distruge motoru , bloc- motoru sau ce ??:D Ca la diesel pe supapa de admisie intra doar aer .... Si la fel softu la diesel ce are ?? Puteti sa imi dati pm daca vreti :D
|
Danny... intra aer :) dar nu intotdeauna! spre exemplu, un filtru normal nu permite sa intre orice in motor, ci doar aer ! in schimb filtrul sport mai lasa unele particule de praf sau chiar muste care pot distruge motorul sau cel putin debitmetrul.
|
Ca sa fiu ontopic la partea cu praful, ca mustele si alte insecte/animale sau diverse necuvantatoare le las deoparte... praf trece printr-un filtrul sport bun (nu yed, miel si alte marci facute pe vapor) atunci cand nu e intretinut cum trebuie. Exista doua variante de proasta intretinere: nu e uns (deloc sau insuficient) si atunci nu filteaza cum trebuie, sau e uns excesiv si uleiul in exces poate ajunge la debitmetru (la masinile care au asa ceva). Subliniez poate... fiindca cred ca ar trebui sa musteasca uleiul din filtru ca sa fie tras in debitmetru.
Tu folosesti filtru sport sau stock de hartie? Crezi ca cele de hartie filtreaza mai bine sau perfect? Eu il am pe al meu de aproape un an, abea acum am reusit sa-l curat si sa-l ung si era sub orice critica de murdar. Nu a trecut deloc praf prin el, indiferent cat de murdar sau curat a fost. |
eu folosesc fitru stock dar nu e de hartie! nu stiu ce material e.. ceva gen cauciuc sau silicon ! Nu mi-as pune niciodata filtru sport decat daca masina ar cere asa ceva ( gen.. sa am o supra sau o pisica de 500 cp iar filtru sa fie acolo cu un scop ! )
Eu am auzit de cazuri in care praful s-a depus pe blocul motorului sau ceva de genul si s-au dus dracu tot motorul ! Si bine inteles.. majoritatea folosesc turcismele YED :) |
Quote:
Intr-o alta ordine de idei, calitatea costa, lucruri bune la bani putini nu exista doar intr-o conceptie proasta a romanului... Eu sincer nu as pune alt filtru la turbo-diesel, nu ii vad rostu, daca chiar vrei un boost de putere, un chip/o resoftare este cea mai buna solutie. |
Dar la diesel de ce nu se observa deloc diferentza cu un filtru sport ?? Ar trebui sa se observe , dar mai putini decat la benzina ....
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:56. |
- Copyright 2026 4Tuning