Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   CONCURS: Tuneaza-mi camionul - premii zilnice (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/95102-concurs-tuneaza-camionul-premii-zilnice.html)

lglaurentiu 24-10-08 13:27

Re: CONCURS: Tuneaza-mi camionul - premii zilnice

deci eu la un camion as tuna asa : las vopsi in negru perla cu niste tribaluri albe pe el , barile , scarile, grila de la radiator si restu tevilor de protectie leas croma, jante de cromate cu spinere de vreo 24-25 de inchi depinde daca se poate si mai mare , geamuri ionozate , 2 tevi de esapament cat capu meu de mare de preferinta marca "borla" , cauciucuri de curse yokohama sau cum so mai numi .
la motor ias pune un turbo mare , nitrogen , suspensi schimbate si puse unele de curse , iar la motor sa punem un radiator modificat cum sunt la masinile de curse ca doar nu vrem sa se topeasca motoru nu ! , in interior scaune de urse de tip scoica , bord modificat , de preferinta din fibra de carbon , un lcd care este legat de pc masini cu care soferu sa vizualizeze performantele motorului: presiunea uleiului etc . ahhh ce am uitat daca va place ii puneti caroserie de fibra ca e mai usoara si creste un pik puterea doar un pik nu va faceti mari sperante .
va multumesc ca mati lasat sa va tunez camionu :)

by: LGLAURENTIU

szilarddobre 24-10-08 14:25

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 1823754)
volvo asta kiar este...sta la ACEM in Ovidiu :) e foarte bine facut

Stiu. Il cunosc personal pe proprietar...Oricum masina nu mai are jantele din poza.. in rest e cam la fel. In interior are pilele crem.. este foarte bine lucrat in ansamblu..

Tunelord 24-10-08 17:26

prima si prima data... as cobora camionul din suspensii (hidraulice daca se poate...).. cat mai mult. Dupa aceea as pune cauciucuri cu talon mai jos... sa para jantele mai mari:) next: un bodykit.. nu prea pompos... simplu...dar de efect ... un clean-look frumos.. Si dupa aceea... culoarea: nu extrem de mult crom(cu simt).. si o culoare mata (alb sau o culoare inchisa).. sa aiva un contrast frumos...:)
la final...niste tevi groase, drepte din titan (sau daca nu carbon)... si un sasiu lungit (dupa cabina) :) + un parasolar mare peste parbriz:)
Evident puterea motorului marita... si la final lumini..adik.. neoane..proiectoare..leduri :)

ceva mai indraznet... ar fi tare... ca in loc de crom..sa fie culoarea cuprului... as fii curios cum arata... Deci tot ce este cromat...sa aiva culoarea cuprului finisat... + o culoare a caroseriei mata... sau perlata :)

DE CE?
.. pt a iesi in evidenta..pt ca sunt atat de multe camioane... plictisitoare...care arata toate la fel... si pt ca se poate... pur si simplu :X

laur_nsl 24-10-08 18:59

in primull rand unui camion "american style" ii trebuie un paint job care sa iasa in evidenta (pinstripes de preferat) mult mult crom(aproape tot ce se poate croma), multe proiectoare pe bullbar(neaparat cromat si asta) si in mijloc un craniu de taur cu tot cu coarne, multe luminite sa para k e las vegas-ul pe roti,si un volan mare din piele cu 3 spite cromate....asta da 'true american truck'

mnc.risty 24-10-08 19:05

totusi sa fim realisti....

CIPRIxyz 24-10-08 19:05

daca ar fi sa-mi tunez un camion....as alege o vopsea aramie metalizata...cam cum e masina mea acum :D...as croma carcasele oglinzilor,grila radiatorului manerele usilor...si cam tot ce inseamna accesoriu pe capul tractor,as pune niste jante aurii,capacele specifice jantelor de camion sa fie cromate iar piulitele rotilor sa fie negre mat deasupra cabinei 4 trompete mari cromate care sa se aseze pe un deflector de aer negru mat

cred ca asta iar sta bine unui camion.....cat despre tuningul la camioane....mmmmm.... cam toate sunt personalizate in felul lor...mai ales la interior..cel putin asa sunt mai toate care vin la mine la munca
iar la nivel de motorizare...eu zic ca 400-550 Cp la un cuplu de 300-500 N*m cred ca e destul....dak limitarea de viteza ar fi scoasa...ar fi indeajuns

lancia hf 24-10-08 19:19

salutare, ce ziceti de varianta asta modificam noi camionul:P
Ceva de genul
https://img143.imageshack.us/img143/1...s096gj2in9.jpg
https://img222.imageshack.us/img222/810/22mb4.jpg

mareo 24-10-08 19:22

In primul rand trebuie sa gandim practic, as incepe cu un set de proiectoare , lumini agabaritice pe laterale si poate un sistem xenon pentru o mai buna vizibilitate... Acesta cred eu ca ar fi cel mai important lucru pentru un camion daca el functioneaza corect din punct de vedere tehnic...( ca , doar nu toti transportatorii au vehicule noi, mai sunt unii care au modele mai vechi cu un rulaj mai mare dar impecabile din punct de vedere tehnic si optic ). Acesta este parerea mea...si nu trebuie sa exageram cu modificariile , cu un camion se lucreaza , se castiga bani , nu stiu cat de practic ar fi ca ,pe geamuriile laterale sa aiba folie fumurie sau cauciucuri cu talon mic , ( in general cauciucurile camionelor sunt testate pentru o cat mai buna utilizare atat goale cat si cu incarcatura) sau suspensii cat mai joase, pernele de aer sunt utilizate deja de contructorii de camione pentru o cat mai buna si usoara utilizare de catre sofer in diferite situatii.........

mnc.risty 24-10-08 19:41

cum zice si mareo....trebuie ceva practic....lumini pt vizibilitate mai buna etc. eventual pentru o estetica mai buna...un spoiler un parasolar niste jnate cromate o vopsea mai atragatoare si proiectoare....eu zic ca e suficient pt un camion care este folosit pentr ceea ce e facut...

Gratzian 24-10-08 20:13

Gata cu prima intrebare.

Toti cei care au raspuns la prima intrebare, pot raspunde si la urmatoarele.
In fiecare zi la ora 20.00 se va face update la concurs. O intrebare noua, alti doi castigatori pentru ziua anterioara.
Incercati sa va structurati raspunsurile ca sa fie mai usor de citit, nu doar un paragraf cu idei insiruite. De asemenea, fiti atenti si la intrebare.
Prima intrebare a fost "cu ce ai incepe... si de ce". Nu am primit multe raspunsuri la obiect.

NU mai raspundeti la prima intrebare.

La intrebarea numarul 2, deoarece paintjobul a fost preferat de multi dintre cei care au raspuns, avem urmatoarea provocare:

Gratzian 24-10-08 20:18

Intrebarea 2. 24.octombrie 2008
Ce tema de paintjob ati prefera pe un camion? Argumentati.

mareo 24-10-08 20:21

3 Attachment(s)
Ce tema de paintjob ati prefera pe un camion?

As prefera un paintjob mai simplu,2 culori,sa aiba un contrast..mov - galben , portocaliu - albastru, verde - galben poate chiar si alb - negru...

Argumentati.

Dupa mine arata foarte bine , nu iese tare in evidenta ca si o lucrare cu aerograful, in concluzie asta este ideea mea...
3 fotografii ca exemplu!

xxdadixx 24-10-08 20:23

Quote:

Originally Posted by Gratzian (Post 1825068)
Intrebarea 2. 24.octombrie 2008
Ce tema de paintjob ati prefera pe un camion? Argumentati.

Ceva macabru, sa-ti fie frica cand vezi un camion de genul in spatele tau :lol:

mnc.risty 24-10-08 20:31

pai eu as alege cv desul de simplu 2-3 culori....de exemplu nergu alb si albastru...cu cv linii simple care sa urmeze linia caroseriei...

argument : parerea mea ca un vehicul arata mult mai bn cu un paint job simplu si de bun gust...decat cv incarcat care iti ia ochii....

D0ryN 24-10-08 20:50

eu as alege ceva in 2 culori care sa contrasteze bine...
culori impunatoare...negru cu alb...cu gaben...care sa ataga atentia si nu fie prea extravagant...

lancia hf 24-10-08 20:54

eu as alege un negru mant,sa dea impresia ca domina(mananca) tot ce ii iese in cale.

internet 24-10-08 20:57

1 raspuns la prima intrebare:
-paintjobul,pentru ca este cel mai usor sa iesi in evidenta si arata super mai ales la un camion unde suprafata de lucru este mare.
2 raspuns la a doua intrebare:
-grafuri inspirate din natura,gen animale munti fulgere etc.pentru ca arata forta,maretia unui camion si frumusetea deasemenea,se remarca rapid in trafic,in parcare oriunde

Darius DMS 24-10-08 21:15

pentru paint-job,as alege urmatoarea:niste rosii flacari facute cu airbrush ul....sa fie cat mai reale,adica,cand spun reale ma refer sa semene cu niste flacari adevarate si o culoare neagra candy.....am ales acest paint job ca acest camion sa para ca merge cu viteza si ca domina soselele....8)8)cam asta ar fi raspunsul meu:lol:

Renzor 24-10-08 21:26

Culoare:negru mat
De ce:Pentru ca un camion nu trebuie sa fie sclipitor,trebuie sa fie "bad boy-ul" autovehiculelor,cand te uiti in oglinda sa cam tremuri la volan :).

alex.p7m 24-10-08 22:21

Ce tema de paintjob ati prefera pe un camion?
As merge pe un alb cameleon cu usoare tente de culoare albastru si verde :X niste jenti negre :X , iar ca vinyl ar merge desenat ceva ce il reprezinta pe camionagiu :D parerea mea :D 8)8)8)

Argumentati.

ADOR albul cameleon :X:X:X:X::XX si da foarte foarte bine pe un camion my ales cu niste jenti negre :X
In + cn nu vrea sa vada un camion cameleon :D:D:D

Bobby boss 25-10-08 00:26

tema de paintjob ar trebui sa fie una care sa reprezinta capul de tractoru ceva agresiv sau calm rosu cu verde si ceva modele

Bobby boss 25-10-08 00:31

Un negru si alb ca sa reprezinte noaptea si ziua si as adauga si luna si soarele se stie ca ele merg noapte si zi facand mii de km deci asta ar fi ceva reprezentativ pentru un camion.

dog99 25-10-08 01:58

negru mat cu 2 dungi albe mari.(stil viper)

arata criminal,pt ca e mare .

luvdog 25-10-08 02:41

2 Attachment(s)
poate ceva in gnul asta..

georgeopel 25-10-08 03:04

daca ar fi un cap tractor model american,cred ca nu prea mi-as bate capul cu aerografe si ...etc!o culoare custom,stiu eu,poate un visiniu sau albastru vopsit peste piesele ce au fost in prealabil lustruite sau cromate,are un efect.......
iar ca cireasa de pe tort sa fie vizibila,i-as modifica,capota in asa fel incit sa se vada,,uzina" care-l propulseaza care la rindul lui,i se va da atentie cu mult crom!
de roti....hmmmm,poate niste roti mari dar cu gume cu talon mic!

VENOX 25-10-08 11:14

Paintjob

Sigur ca depinde foarte mult de tipul camionului, daca e tir, daca e camion scurt, daca e carosat, daca e cu prelata etc etc.

Voi incerca sa ma limitez la 2 feluri de paintjob pentru un camion, cele pe care eu le consider cele mai potrivite:

I. O culoare de baza, ceva de genul candy green cu custom airbrush job care sa reprezinte niste indieni sau muzicieni (ai anilor 60) de jur imprejurul capului tractor, deasemenea folosind aceeasi culoare de baza sau un candy blue cu tema "aquaworld"...

Motivul acestor alegeri: Cabina unui camion precum si panourile laterale sunt niste bucati de tabla imensie pe care te poti desfasura si poti acorda o deosebita atentie detaliilor... tema "aquaworld" executata de calitate pe un camion cred ca poate fi de foarte mare efect. Deasemenea camionul "calatoreste" foarte mult, cu asemenea paintjob-uri ar lasa lumea gura-casca oriunde.

II. A doua alegere este ceva simplu pentru cei ce nu apreciaza desenele custom facute cu airbrush. Tema clasica a flacarilor dar executata din doua culori in mare contrast. Aici as alege culoare de baza un crem spre alb si flacari din fata in albastru inchis metalizat.

Motivul acestei alegeri: Culorile alese creaza un contrast perfect, nu sar in evidenta urat dar atrag atentia, confera in acelasi timp forta si eleganta. Pentru un camion ce necesita un paintjob deosebit dar simultan discret.

Cam astea sunt ideile si preferintele mele...

Tunelord 25-10-08 12:28

cum am mai spus... in loc de crom... as vrea culoarea cuprului... finisat.. caramiziul aceala(rosu)...(asta ar insemna tot ce tine de elemente cromate... bari jante..) si cabina..si restu sa fie o culoare mata... cum ar fi un negru mat...!
peste culoare... nishte fantome... cu un ghost town ca tema... ceva sinistru... ceva care te.ar speria... un airbrush asemanator cu culoarea cuprului... deci cat mai aproape de culoarea aceea :) un ghostTruck:)

szilarddobre 25-10-08 14:27

2 Attachment(s)
Un paint job?? Eu unul as croma toata caroseria. Imaginati-va cum ar arata.. Va pun atasat o poza sa va faceti o idee. Nu s-a m-ai facut asa ceva pe un camion (cred) si cromul cu camioanele se impaca foarte bine deci crom la maxim!!!

vitezoman 25-10-08 15:04

pai cred ca daca spun ca aspune un paintjob cu fete ca asa sunt multe camioane din amecica ,dar nu pun cu fete si pun cu flacari verzi si albastre perlate

26WRC 25-10-08 16:17

1 Attachment(s)
ca paint job as zice un negru cu doua dungi rosii gen viper;)

eMH 25-10-08 17:33

nu va inteleg...cum sa puneti flacari verzi,si alte alea ??
de ce nu sunteti realisti,daca puneti flacari,puneti ceva serios,rosu cu galben,cum e defapt focul...
dungi...dungile arata bine pe masini mici (adica nu camioane) si foarte sportive (Mustang,Viper...) => nu cred ca ar da bine pe un camion !
o alternativa de luat in seama ar fi asta cu caroserie cromata,pentru ca,cum a spus si szilarddobre camioanele se impaca bine cu cromul,dar nu cred ca ar arata bine chiar atat de mult crom,si ar mai fi problema ca daca capul tractor e cromat si remorca altfel nu se asorteaza.
Eu as pune ceva dungi,dar nu din alea sus,ci pe laterale.Ceva elegant...care sa simbolizeze eleganta si rapiditate. Nu gasesc nicio poza acum pe google,ca sa va arat...

2.Probabil ceva "jumate-jumate",care sa fie in tot cu remorca. L-as face jumatatea de jos albastra,cea de sus galbena,sau negru cu galben. Oricum,obligatoriu si remorca,nu doar capul tractor,pt ca se vede naspa !!

alexcump 25-10-08 17:54

Paintjob.

Vorbim doar de cap tractor. As face un airbursh cu secvente din Razboiul stelelor niste scene din luptele dintre nave cu lasere cu imaginea galaxiei cu asteroizi in spatele acestor nave. Iar in spatele cabine as scrie '' star wars returns.....AGAIN!!!" In caz ca avem si vagon as pune acel text mare pe prelatele sau peretii laterali ai vagonului.

De ce?
Pentru a scoate in evidenta puterea si frumusetea acestui camion. Oricine il vede la diferite festivale sau chiar pe strada sa zica WoW.

Nu as alege crom deoarece nu ar avea nici un farmec. Doar unele piese cromate nu TOT crom. Un camion nu arata bine tot cromat si camionul nostru devine kitch

HORIA_STI 25-10-08 20:07

parerea mea ca si sofer este ca tuningul trebuie sa inceapa din interior,pentru ca acolo stai tu ,nu conduci de pe proiectoare,for starters un dvd 22" max un amplificator de pana in 300V cu un subwoofer de dragul sunetului,un set de lumini ambientale,o tapiterie din velur sau de ce nu piele,un sistem de navigatie si o statie buna.
Afara eu unul inclin spre stilul american,evacuare dubla infundata trasa prin spatele cabinei(face ca toti draci mai ales la retarder),niste lumini de gabarit extra sa fie in total max 18,niste 6 proiectoare cu angel eyes un set de goarne pneumatice puse pe centru,si jante cromate.Daca nu e joasa din nastere se vede bine si un kit de tevi cromate in fata si pe lateralul tracorului.
parerea mea.Drmuri bune sa aveti colegii
era sa uit,vopseaua as alege-o un gri sobolan,merge cu inoxul

HORIA_STI 25-10-08 20:14

1 Attachment(s)
cam asa ceva
scz ca am postat de 2 ori

ZoliaT 25-10-08 20:32

Intrebarea 3. 25.octombrie 2008
Ce jante ai pune camionului tau? Argumentati si exemplificati.

D0ryN 25-10-08 20:36

in functie de culoarea pe care o are camionul...si accesoriilor de pe el...
jante cromate sau negre eventual negru mat...:rolleyes2

dog99 25-10-08 20:42

nichelate.sunt belea.da bine.

L4uR 25-10-08 21:10

2)un paint job pentru camion: eu as zice sa fie de culoarea rosie cu dungi albe ...gen retro....motiv: culoarea rosie este mult mai vizibila decat altele...nu se vede praful pe ea ca la alte culori ....este mai impunatoare ....dungile -sportiva
3)jantele: jante cromate ...dau bine cu rosu ; si cauciucuri de dragster ceva mare:)...tot pentru aspect , dar si pentru eficienta la drum lung sunt foarte necesare:)

HORIA_STI 25-10-08 21:12

daca masina e vopsita in culori vii (rosu,galben,verde...) poti face pe janta masinii doar un rimstripe,e simplu si de efect

26WRC 25-10-08 21:19

niste jante OZ albe cu 5 spite subtiri pe 22 cu un J mare, cauciucuri cu talon mic, iar pe spate aclasi model de jante pe 24 cu in J imens si niste cauciucuri cu talon ceva mai mare decat cele de pe fata si bineinteles profil in V;)

All times are GMT +2. The time now is 19:50.

- Copyright 2026 4Tuning