![]() |
1 Attachment(s)
Strafe .. eu ce sfat sa-ti dau.. eu mi-am luat un 318i din 86. Is mai mult decat multzumit fata de el. Il am de 3-4 luni de acum, urc dealu cu a 5 a s cui a 2 a ii dau 120, deci motoru e bun, nu mananca ulei, ce pot sa-ti zic, probleme nu am avut deloc, doar am schimbat bujiile si cam atat. Deci se pot gasi si ursuletzi buni cu toate ca sunt vechi. Eu am dat 3200E pe el, dar cu modificari la motor si caroserie. Sincer dak gasesti un urs bun, nu ezita. Merita!!! Mai ales pentru tractiunea spate...
PS : Iarna stai pe bara. Uite si o poza. LKS ziceai ca esti din Tulcea? Si eu la fel, pe unde stai ? |
ia o romaneasca noua. o super nova 1.4-75 de cai km 165p ora
e buna |
Re:
Quote:
|
e smecher rau bmw-ul din ultima poza!
si o chestie relativa..opel-urile sunt cele mai rezistente masini dar la dezmembrari gasesti mii de piese :D:D |
Nu numai la opel ;)
|
daca nu iti place super nova si solenza e buna scala
180km]h :!: |
Re: Visele unui adolescent ;)
3 ani fac diferenta intre unele masini ex 1999-2001.. diff la consumuri..2001(mai mic) datorita progreselor tehnologice
renunta frate la bmw, te rupe la rca, te rupe la consum si daca se strica ceva(e totusi o masina veche)..o sa te coste f mult piesele..tocmai fiindca e un model exclusivist! si intre bmw si opel e diferenta |
sal..eu iti recomand tot opel....deoarece si eu am opel..aproape complet restaurat :) ...motoru a fost refacut la 280.000 de km(cand am pus eu mana pe masina:D )acuma are 324.000 de km....sunt foarte multumit....trage foarte bine ...nu consuma ulei...(apropo masina a fost alu tata-miu din 92 a adus masina :) si eram mai micutz pe vremea aia,si cum am fost mic m-am indragostit de masina :oops: si am zis ca daca osa fiu mare si mai tine tata-miu masina o iau eu si o refac de la A la Z...si asa am si facut ...sunt multumit)
Cat despre BMW-uri ...hmm nu zic ca masina e urata ....e agresiva (ceea ce imi place :) ) dar din cate am auzit si eu un pic mai greu de intretinut un bmw! |
Parca ma vad pe mine acum 5 ani :) Exact aceleasi visuri le aveam si eu, cumpar o rabla si o fac, dupa care circul cu 40 la ora in oras. Ceea ce am si facut, cu exceptia ca n-am cumparat o rabla. Dar crede-ma, nu totul e tocmai asa cum am crezut. Din masina cumintica care merge linistita cu 50 la ora, m-am ales cu o barca imensa cu motor de 2L, pe care am inceput s-o reconditionez sau restaurez nu cunosc diferenta intre termeni. Placerea de a zbura fugi cu 200 la ora pe autostrazi nu se compara cu nimic. Ptr 50 la ora exista tramvai :D Si asta faceam din prima saptamana de condus, nu cunosteam nici masina si nici regulile de circulatie nu imi intrasera bine in sange, dar eu goneam inconstient. De cateva ori am avut si noroc :) Insa motorul mare duce la scoruri mari la RCA iar piesele sunt scumpe si rare. Daca nu ai o sursa constanta de bani, nu te arunca la BMW. O sa ajungi sa cheltuiesti mia de euro, te apropii de a doua mie si tot ti se pare ca abia ai inceput lucrul la ea. E ca un tort. Ori il mananci tot deodata (deci ai toata masina gata odata) ori nu mai mananci. Ca doar nu bagi niste crema, apoi in 2 ore iei 3 guri de blat si a doua zi mai halesti si niste frisca. Nu poti sa rezisti, nu mai dormi noaptea, vrei sa vezi masina gata dar nu se poate. Ia Dacia. Iesi mai bine. Bafta.
|
ehee asa suntem toti mai ales inainte si dupa ce luom carnetu...Asta e varsta fiecare si-ar dori in BMW seria 3 sau cine stie ce dupa ce ia carnetu.. ma uit la mine ca mai am o luna pana iau carnetu si deja visez cu oki deskisi la cinestie ce GTI sau kesti dinastea> trebe sa te obisnuiesti cu ideea ca toti plecam de jos.. si ajungem treptat unde vrem sa ajungem.. ca alfel ai vazut si tu pe la TV ce se intampla,multi sunt inconstienti ( bine ca si eu cand
sunt la volan parca nu gandesc) da asta e . oricum ai grija in viatza..e mult mai inportanta decat o masina..:) |
Cred ca...
Sa va zic ce am bagat in masina de cand o am:
Usi noi Aripi noi Amortizoare si arcuri Bara fata noua (era crapata) Un far (transpira, era crapata oglinda) Mocheta noua Injectoare si pompa de motorina noua Cauciucuri - cate roti are masina, atatea tipuri de cauciucuri avea, acum am pus toate Dunlop Bieleta de directie stanga sau dreapta nu mai tin minte Plus vopsit asa cum am vrut eu si un schimb de ulei Proprietarul de dinainte a fost un taran scarbos care a neglijat toate astea si mergea cu masina asa cum putea ea saraca. Acum mai am nevoie de discuri de frana pe fata (unu e ovalizat, celalalt decalit), bieleta directie si toate bucsile vreau sa le schimb, se cam simt vibratii in interior pe piatra cubica. Si tot ce am facut, am facut sa o fac perfecta, si nu ptr ca trebuiau neaparat schimbate. Pana acum am bagat cam o mie de euro in afara de muzica de pe ea care a fost si ea vreo 6-700 (tot e Alpine). Esti pregatit pentru cheltuieli de genul asta? Daca nu...eu zic sa nu te arunci. |
A da era sa uit de rulmenti si probabil jante noi. Cele vechi nu prea imi plac cu toate ca-s de aluminiu si mai sunt si dezechilibrate putin (le-am echilibrat da tot nu-mi place cum merg).
|
mereu trebe sa bagi bani intr-o masini..:) mai ales daca aste si o pasiune
|
hai k ma bag si eu k chilotii in cur .. am citi ce ai scris tu .. si mi se pare fabulos .. parerea mea .. e sa iti iei o mahsina autohtona .. limiteaza-te la o dacie .. nu neaparat o berlina .. ci o nova .. solenza etc .. nu te arunca in cine shtie ce epave ... care pe langa k mananca de inebuneshti .. cand te duci sa iti iei piese .. sa iti zica k e piesa de muzeu si te costa etc ....gandeshte-te la cateva chestii cu care te vei intalnii foarte de ...
1 . inamtricularea .. treci de rar cu ea ? 2 daca treci .. asigurarea ... oare cat costa .. iti face cineva .. k e mashina mai veche de 8 ani daca oi vrea sa-i faci vre-un casco .. 3 rca-u ... de costa de inebuneshti ... 4 rovinieta ? si lista poate continua .. eu parerea mea e sa mai ashteptzi putin .. sa mai pui un ban la saltea ... si ashteptzi si tu 2007 .. asa cum ashteptam cu toti si te duci si iti iei si tu o mashina mai aproape de realitate .. o mashina cu care atunci cand te duci in service sa nu te ia durerea de cap .. etc .. gandeshte-te la benzina .. si multe alte gandeshte-te k e veche .. pica pompa de benzina .. pica pompa de apa ... pica un calculator de bord .. nush ... mai gandeshte-te .. gandeshte-te si la cati km are o mashina din 92 .. |
Fratilor nu s-a mai scris nimic de mult aici:D
@ Strafe, ti-ai mai luat masina ?? |
Strafe incepe cu o dacie parerea meaa. .. asa am inceput si eu:)
|
frumoase vise.si eu is cam tot ca tine,numai ca am 20 de ani.nu stiu , eu as prefera sa fac un efort mare sa imi iau o masina noua, pt ca stiu ca eu bag primul cheia in contact, si ca nu a mai condus-o nimeni inainte.bine asta nu poae fi kiar un motiv plauzibil, pt achizitia unei masini noi, dar asa zic eu.is tot incepator, dar pana acum am condus cam 5 tipuri de masini,( cel mai mult dacie:D, cei drept) nu am avut nici un incident , multumesc lui D-zeu.scoala (cat. A si B) am facuto iarna, pe vw bora( sase trepte,disel), ironia e ca am dacie deocamdata.oricum ca si colegii de forum, nu iti recomand masina cu tractiune pe spate, la inceput. si incearca sa iti iei o masina cat mai ieftina de intretinut, ca noi studenti navem bani:P. P.S. scuze dak am fost putin offtopic:oops: :rolleyes2
|
Si sfarsitul povesti? Ce masina ti-ai luat pana la urma?
|
deci si eu sunt in aceeasi situatzie k si u....Eu ma gandeam la un im[prumut bancar....dar....kat....max 5000 de euro....Voi fi dator app 5 ani....aprox 3 mil pe luna....asta ar fi un mof,,,in finals zik k il fac....ma sacrific...dar apoi....masina bunabuna nuti iei de bani astia....si automat bani bani...bani si iar bani..ca o masina treb intrtinuta....daka nui dai...plange....:P...si mie k muncesk 5 ani pt bani aia....si nici makr nu ma tine masina atatia ani....:(...Nust ce sa fac....:(.....orikm eu zik sa nu te arunci la BMW...e o masina costisitoare in general...dar veke..:|/....Daca ai o sa mare pasune pt aceasta masina..singurul lukru e sa ti iei aceasta masinutza..dar si sa ai bani sa i faci totul app nou pe ea....iar apoi te poti mandri mult k ea...BAFTA!!:)
|
cel mai bine, la inceput, o supernova, solenza ceva ar fii perfecta... nici dacie normala sa ti se strice cand ti-e lumea mai draga.. dar nici bmw.. ca in primele luni mai il proptesti in cate ceva si nu prea e convenabil..
|
cand mi-am luat carnetul pur si simplu nu ma interesa ce masina voi avea atata timp cat era a mea. am auzit de o dacie break din 89 cu 10 mil. am fost foarte incantat. pana am cumparat-o...dupa aia a urmat o perioada in care am bagat bani in ea. i-am schimbat motorul, cutia de viteze, telescoapele pe spate si arcurile, scaunele, volanul, i-am pus si un eleron. referitor la satisfactia conducerii unei dacii...la mine este...foarte mare. nu ai idee cand esti pe a doua banda cu 140km/h si depasesti golf 5...pasat..si tot felul de masini tari. liniute prin brasov...nu a fost unul pana acum sa ma ia la demaraj. pana in momentul cand schimb a 4-a eu sunt in fata. dacia e foarte usor de intretinut, piesele sunt foarte ieftine le gasesti in toate santurile...plus ca in caz de urgenta o repari si cu...sarma. este ideala pentru un incepator. la asta dupa o luna vei sti ce sa-i faci daca face bum. pe cand la un BMW ..putin probabil.parerea mea...gandeste-te bine.
|
nu ai idee cand esti pe a doua banda cu 140km/h si depasesti golf 5...pasat..si tot felul de masini tari. liniute prin brasov...
aloo vezi ca e dimineata :)) baiatu, adica dacia ta ia 140, si golf 5, passat si alea de care mai zici tu, vreo 130, daca tu treci pe langa ele... |
dacia mea chiar prinde 140. am mers si mai tare...in fine. nu zic ca golf 5 merge numai cu 130 dar ei poate tin mai mult la carnetul lor decat mine...:)
|
aaa...si inca o chestie...nu ma lua de sus ca am si eu cat de cat habar de masini...in chilometrajul de dacie nu am incredere dar am mers paralel cu un prieten cu laguina si mi-a zis cat aveam defapt si intradevar al meu indica cu 10km/h mai mult.
asta la 140 la mine la el era 130 si am ajuns cu masina pana la 170. acum nu spun ca aveam 160 dar 140 tot aveam P.S. si nu urca acu asa usor ca la altele. promit ca o sa fac o poza la chilometraj |
dar te`ai gandit oare ca la ''liniutele'' din oras unde nu ai avut adversar:lol:toti care nu te`au facut...probabil nici macar nu au avut intentia sa depaseasca 2500rpm:lol:?....sincer iti zic..eu am si o dacie,de la avatar,si in varianta stock pusa bine la punct mergea bine printre dacii...dar atat!...daca e putin umblata(mai nesimtit asa :lol: ) pe unde trebuie...este deja alta mancare de peste :))..morala este: daca e stock e SLABA la demaraj!
|
Va rog eu frumos... lasati-l! Numele topicului este "Visele unui adolescent" sau a mai multora... ma rog... nu te contrazic prietene dar aici noi vb de masini... nu de dacii! Mergi cu tancul la 140... depasesti Golf V, Passat si alte somitati! La 140 mananca benzina cum ia Buggatti-ul la 400! :))
|
Quote:
poate te trezesti. |
Quote:
|
mah era unu cu o dacie alba berlina ieri cand veneam dinspre cristian pe la ora 5 parca si mergea inconstientul cu 130...ma bufnea rasul...tu esti ala ? :rolleyes2
|
dacia break cu eleron :) :) va rog careva faceti poza la kitch-u ala :) :)
|
acum am citit si eu mai atent...e break :lol:
|
aaa... stati ma nene ca acuma m-am prins... are dreptate djtzache... suntem pe un thread cu visele unui adolescent.. :))
|
Quote:
La 140 nu cade tabla dupa ea ? La mine, la 120 tremura toata. Asa ca ... tu ... aberezi. |
Fiecare crede ce vrea. eu stiu ce conduc. nu e problema mea ca voi nu credeti. si nu e un vis...in fine. Cat despre eleron....am vrut o masina care sa nu semene cu nici una. oricum pe mine nu ma intereseaza aspectul exterior cat ma intereseaza cum si cu cat merge. Merg cu 140 fara sa tremure deoarece am motor de 1400, cu chiuloasa rectificata si cutie in cinci trepte. Dupa cum spuneam nu crezi pana nu vezi.Bafta
|
oricum nu vreau sa ma laud cu ea..pt ca orice i-ai face tot dacie e..dar nu imi place cand cineva vorbeste fara sa stie. daca dacia ta tremura la 120 nu inseamna ca si a amea se comporta lafel. Intreaba orice cunoscator care fuge mai tare: o dacie 1310 break sau o dacie 1310 berlina amandoua iesite in acelasi an din fabrica.
|
mustang...nu ma lua pe mine cu copilu'...OK? ca nu m-am nascut ieri. Nu sunt copil de bani gata asa ca nu mi-am dus masina in service de fiecare data cand am avut nevoie. reparat-o singur de cele mai multe ori. asa ca am si eu cateva cunostiinte in domeniu.
|
Daca e ud pe jos si vreau sa plec mai tare nu am aderenta deloc. pur si simplu se invart rotile de le ia dracu dar masina sta pe loc, iar cand e uscat se pune altfel problema. De aceea cand ploua sau e ud stau in banca mea.
P.S ACCentul ala ingust si unpic mai inalt are aproape acelasi demaraj ca dacia. (De cacat) |
1. Poti scrie mai multe mesaje intr-un singur post, nu trebuie sa faci 4 posturi pentru fiecare idee.
2. Eu am motor de 1310 in 4 trepte si ghici ce? Nici eu nu sunt copil de bani gata si mi-am reparat singur masina in fata blocului cand a fost cazul. 3. La orice Dacie (pana la Logan) nu ai aderenta pe asfalt umed ! Si la mine se invart de le ia mama naibii. Acum am o intrebare ... cat de rapid ajungi la 140? 4. La mine la munca e un fix ... toata lumea pana in 30 de ani isi spune copilu' si d'aia ti-am zis si tie. |
Primul post e de mult de tot, ti-ai luat maisna pana la urma? eu sunt in sit ta prima mea masina am luat-o acum 3 sapt un panda din 86 caroserie refacuta arata impecabil si merge la fel.....27 mil., am inceput sa ma indragostesc deoarece e ff finuta si merge f bine , volanul zici ca are servo., mai sunt pe aicic FIATURI PANDA? , de unde sa iau piese la nevoie?
|
toata lumea are vise cand e copil sau adolescent cum vreti voi, dar nu toti reusesc sa si le implineasca.eu unu imi voi lua masina pe bani mei , ca o sa fac ce vreau din ea, sa nu stau la mana alor mei , e bine ca nu am parinti demodati , sunt un pic pe lumea asta , dar si putin prin urma.
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:35. |
- Copyright 2026 4Tuning