Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   TSI vs TDI (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/92082-tsi-vs-tdi.html)

bitang 02-09-10 02:03

Re: TSI vs TDI

Quote:

Originally Posted by Gixer (Post 3627842)
puterea e totul

Esti sigur?Puterea fara cuplu si viceversa este un partz precum frectia la piciorul de lemn.Practic se completeaza reciproc.

lord_wader 02-09-10 08:15

Quote:

.
Ca sa ma credeti hai sa facem un test d-ala de urcat dealul:
-eu urc o panta cu masina de 1.500kg in total si 150cai benzinar(un 520i)
-si altcineva sa urce o panta cu mandru de pasat dizel de 131cai care sa aiba in total tot 1500kg
Rezultatul va spun ca si de conduce Schumacher passatu, tot eu ajung sus primul!

Pai fa testul si zi-ne rezultatul.
Conteaza cat de lunga e rampa, cati km are si de la ce viteza pleci din baza, ca daca nu cunosti drumul si pleci din vale cu 80/h adio acceleratie oricat ai apasa tu pedala in timp ce un TDI lejer te "ia" in cazul asta. Ce ai sa faci? ai sa ii dai cu a3a pana la capat?
Daca vii "lansat" din baza 130-140 atunci e discutabil, dar chiar si asa as paria pe TDI pentru ca el iti urca si in tr5a fara sa ii scade tare turatia.
Oricum te asteptam sa faci testul.

golf3diesel 02-09-10 09:55

si totusi Gixer ai comparat o masina cu propulsie cu unu cu tractiune..din cate stiu RWD ajuta la urcarea pantelor,right?

dan_stage28 02-09-10 10:21

TSI am condus cu cutie DSG 7 viteze motor de 122 cai pe skoda si merge foarte bine tdi inca nu am condus sa fac comparatie

Gixer 02-09-10 10:47

Quote:

Originally Posted by golf3diesel (Post 3628352)
si totusi Gixer ai comparat o masina cu propulsie cu unu cu tractiune..din cate stiu RWD ajuta la urcarea pantelor,right?

Vorbim de o panta cu inclinatie nu prea mare, si cu asfalt curat, neted si uscat astfel incat nici una din masini sa nu patineze, conditii care sa elimine partea cu tipul de tractiune ;)

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3628101)
Pai fa testul si zi-ne rezultatul.
Conteaza cat de lunga e rampa, cati km are si de la ce viteza pleci din baza, ca daca nu cunosti drumul si pleci din vale cu 80/h adio acceleratie oricat ai apasa tu pedala in timp ce un TDI lejer te "ia" in cazul asta. Ce ai sa faci? ai sa ii dai cu a3a pana la capat?
Daca vii "lansat" din baza 130-140 atunci e discutabil, dar chiar si asa as paria pe TDI pentru ca el iti urca si in tr5a fara sa ii scade tare turatia.
Oricum te asteptam sa faci testul.

Pai nu, ca ai voie la ambele masini sa schimbi si-n sus si-n jos, oricum se stie ca schimbatul vitezei mai taie din elan pt ca apar timpii morti; si ambii piloti sa cunoasca la fel de bine rampa; si hai sa ii stabilim o inclinatie de 10% ca sa nu fie nici prea prea nisi foarte foarte.....
Eu as vrea sa fac testul, dar chiar daca benzinarul l-as avea, mai imi trebuie diesel.....poate o fac monomarca cu 320d de 136 Cp a unui prieten....
Quote:

Originally Posted by bitang (Post 3627908)
Esti sigur?Puterea fara cuplu si viceversa este un partz precum frectia la piciorul de lemn.Practic se completeaza reciproc.

Mai da cum de numa d-astea dau pt toate forumurile din tzara asta?! :oops:
Cuplu este o componenta a puterii, si prin urmare sunt strans legate una de alta, sunt interdependente: P[kw]=C[Nm]*t[rpm]

_anaconda_ 02-09-10 13:35

Quote:

Originally Posted by bitang (Post 3627908)

Masinile de F1 au putere foarte mare si cuplu mic, mie mi se par destul de performante, tie ti se par frectie la picior de lemn ? Strict la performante conteaza puterea, cuplu te ajuta sa exploatezi mai usor masina in viata de zi cu zi si cam atat. Dovada la masini care au 200 CP si 200 NM si sunt mai rapide / la fel de rapide ca altele care au 200CP si 280 NM (turbo, +40% cuplu). Vezi CTR vs GTI.

RVL 2000 03-09-10 20:08

Quote:

Scuze, dar nu m-am putut abtine......mai cand o sa invatati astia de dati cuplului valoare de dumnezo ca defapt puterea e totul, sau voi nu a-ti invatat ca, puterea ciclului otto se afla in ture mai mari decat la diesel??
Voi comparati mere cu pere, adica care motor trage mai bine de la 1500sau 2000 de ture pana in 3000 ca mai sus vi-i frica ca suna tare si sa nu sara ceva din ele, sau la benzinar mai ales consumu!!!
Ca sa ma credeti hai sa facem un test d-ala de urcat dealul:
-eu urc o panta cu masina de 1.500kg in total si 150cai benzinar(un 520i)
-si altcineva sa urce o panta cu mandru de pasat dizel de 131cai care sa aiba in total tot 1500kg
Rezultatul va spun ca si de conduce Schumacher passatu, tot eu ajung sus primul!
La asta cu taxele mari la 1.8-2.0 am ras cu lacrimi, si mai ales la faza cu: "motoare mari 1.8-2.0" :lol:.......atunci ce sa zic de un 3.5 sau 4.2 asta ca sa nu zic de 7.3 :twisted: 8)
Si inca una tare: oao, mare diferenta intre 100lei impozitul la 1.6 si 180-200lei la 2.0......asta fara sa te gandesti la diferenta de impozit intre 2.5 si 3.5 care e de 1000E/an :shock:
PS: Si eu prefer motoare mari, da mare insemnand la mine 4.0; 5.2; 5.5, 6.5 si mai nou prefer inscrise pe alte meleaguri :-P

Ontopic: Nemtii astia pe sistem Japonez se cred jmecheri cu turbo-urile lor si umflatul motorului, dar abea astept ca sa se puna impozit ca si in Irlanda si Italia, si anume pe puterea motorului nu pe capacitate.....ce o sa mai rad ca o sa plateasca ala cu 1.4 impozit cat unu cu pajero de 2.8 :lol:

Strict pe intrebare: Decat TSi clar mai bine TDi

Da-te cu un coleg de emblema, lasa pasatu` sa-ti zic eu un test facut de mine:
la cristian, inainte de sibiu (ca nu-i f departe de tine), am plecat de la 100 la baza dealului intr-a 5-a (2000rpm) cu un 320d e46, 6 tr, la 150 am renuntat sa mai accelerez ca eram multumit deja de rezultat.
Fa si tu asta IN CE TREAPTA VREI TU , DAR FARA SA SCHIMBI.

06XPT 03-09-10 21:06

de ce sa nu schimbi?csare e faza?cumva e ciung?sau cum?de ce trebuie sa urc neaparat panta cu treapta a 5-a?pot sa dau frumos 3 la 100 si te alerg pana ramai fara ulei in motor.....

Gixer 03-09-10 22:16

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 3632322)
la cristian, inainte de sibiu (ca nu-i f departe de tine), am plecat de la 100 la baza dealului intr-a 5-a (2000rpm) cu un 320d e46, 6 tr, la 150 am renuntat sa mai accelerez ca eram multumit deja de rezultat.

320-u tau are numai 1200kg chiar daca are si numai 150cai.....deci la raportul putere-greutate e cam la fel ca si la 525i-u meu de 1450kg si 170cai, ceea ce le face cam la fel la urcarea unei pante cu ceva inclinatie....la una lina sau pe drept poate as avea un vf de nas in fatza, desi tu avand o treapta in plus, ai un avantaj dinamic de acceleratie deja si s-ar putea sa nu fiu in fatza defel, poate chiar sa ai tu acel vf de nas in fatza :-P
La faza cu schimbatul nu renuntz, pt ca cum zicea cineva bine mai jos, ca nu suntem ciungi, si in plus daca am face testul cu cineva cu automata am avea dezavantaj deja.

_anaconda_ 04-09-10 02:12

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 3632322)

Doar un cunoscator ar putea compara un dizal cu benzina la rapoarte in aceeasi treapta, mai exact in cea mai mare treapta la o turatie foarte mica, unde benzina de abia intra in cuplu.

Hai sa iti zic eu alt test -> Fa o repriza 80-90 km/h in TR2, ah stai, ca a ta nu prinde atat pe treapta aia. Sau mai fa un test din asta de la 5000 RPM la 7000. Ah, stai ca nici turatiile astea nu le ai. Cam asa de non sens suna "testul" efectuat de tine.

RVL 2000 04-09-10 09:21

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3632954)
Doar un cunoscator ar putea compara un dizal cu benzina la rapoarte in aceeasi treapta, mai exact in cea mai mare treapta la o turatie foarte mica, unde benzina de abia intra in cuplu.

Hai sa iti zic eu alt test -> Fa o repriza 80-90 km/h in TR2, ah stai, ca a ta nu prinde atat pe treapta aia. Sau mai fa un test din asta de la 5000 RPM la 7000. Ah, stai ca nici turatiile astea nu le ai. Cam asa de non sens suna "testul" efectuat de tine.

1 Toti va luati de tr5 dar eu am zis sa faca in ORICE treapta, dar sa nu schimbe pt ca testul sa fie similar, daca ma duceam si eu cu a 4-a pana la 150 si schimbam atunci altu era rezultatul.
2 320d are 1490KG (la cutie manuala) GOL, nu cu 2 pers, full (facut in Alba) si bagaje, chiar si 316i are 1385kg
3 citesti pe diagonala tr5 la una cu 6 tr nu e ultima...

Inca odata eu nu am zis treapta cutare viteza cutare, am zis orice treapta care sa permita sa pleci de la 100 sa ajungi la 150 in dealul ala.

Crisskro 04-09-10 10:09

Compari mere cu pere. N-are nici o treaba treapta in care esti in a dovedi care e mai bun.

RVL 2000 04-09-10 10:28

Nici n-am zis de o treapta anume si nici ca as fi mai bun, eventual poate am zis ceva de masina... ca ar fi mai rapida sau mai precis ca ar avea o curba de putere mai favorabila decat la aspirate.

ON: pro TSI (in defavoarea tdi-ului de la vag)

Gixer 04-09-10 14:19

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3632954)

Aici ai zis foarte bine, asa ceva voiam sa zic si eu....sau pe sistemul asta sa facem testul la 1000ture unde nici el nu are cuplu ca nu ii intra inca turbo :D

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 3633193)
1 Toti va luati de tr5 dar eu am zis sa faca in ORICE treapta, dar sa nu schimbe pt ca testul sa fie similar, daca ma duceam si eu cu a 4-a pana la 150 si schimbam atunci altu era rezultatul.
2 320d are 1490KG (la cutie manuala) GOL, nu cu 2 pers, full (facut in Alba) si bagaje, chiar si 316i are 1385kg
3 citesti pe diagonala tr5 la una cu 6 tr nu e ultima...

Inca odata eu nu am zis treapta cutare viteza cutare, am zis orice treapta care sa permita sa pleci de la 100 sa ajungi la 150 in dealul ala.

Mai da voi cu E46 si aia cu polo sunteti groaznici.....dupa voi E46 benzinar in 4 cil e la fel de greu ca un 525i-ul din '88 la aceleasi dotari, iar un polo de 1.0nou are tot 1200kg cat pisica E36 de 1.8 :shock:
Daca o fi asa cum zici, atunci de ce E46 il pot muta cu inca un om ca mine si de spate si de fatza, iar E34 meu abea il misc de spate putin in aceleasi conditii?! Mentionez ca pe ambele masini poti sa le prinzi tot cam la fel de sus si anume de aripi, totusi spatele la 525-u meu fiind un pic mai sus...La fel de usor mut pisica de 2.5 de 1280kg, deci mai mult nu cred ca are un 316 E46....
Pe sistemul la ce scrie in talon, la mine scrie 1660kg......asta fiind masa calculata cu bagaje si 4 persoane! Daca te uiti pe stalpul de la sofer, o sa vezi ca, acolo ai niste valori mase totale in functie de nr de ocupanti in masina, si nr acestora e reprezentat grafic, la fel si bagajele.

Quote:

Originally Posted by Crisskro (Post 3633270)
Compari mere cu pere. N-are nici o treaba treapta in care esti in a dovedi care e mai bun.

Plus ca, ar fi culmea ca, o masina de 8-9miiE minim din practic acelas segment (mai sportiv) sa fie mai slaba decat o masina de maxim 1500E....
Acuma ca un 535i, 735i sau 750i de maxim 1000E l-ar face pe oriunde, e alta treaba, pt ca masinile astea au valoarea asta din cauza impozitului si a consumului deja nesimtit de mari....

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 3633310)
Nici n-am zis de o treapta anume si nici ca as fi mai bun, eventual poate am zis ceva de masina... ca ar fi mai rapida sau mai precis ca ar avea o curba de putere mai favorabila decat la aspirate.

ON: pro TSI (in defavoarea tdi-ului de la vag)

Mai rapida la top speed nu cred, da la restul s-ar putea sa ai dreptate....pana la urma ce naiba, e o masina de minim 5 ori mai scumpa!

RVL 2000 04-09-10 14:37

Stai linistit ca turbina lucreaza inca de la ralanti, doar ca presiunea este mai mica. Am verificat practic masurand presiunea dupa intercooler.Asta dupa ce am observat ca daca scot furtunul respectiv, turbina baga un volum de aer semnificativ.
Tr3 1000-rpm (25km/h) pana la 100km/h (4000rpm) ~13 sec

Gixer 04-09-10 14:53

Quote:

Originally Posted by RVL 2000 (Post 3633770)
Stai linistit ca turbina lucreaza inca de la ralanti, doar ca presiunea este mai mica. Am verificat practic masurand presiunea dupa intercooler.Asta dupa ce am observat ca daca scot furtunul respectiv, turbina baga un volum de aer semnificativ.
Tr3 1000-rpm (25km/h) pana la 100km/h (4000rpm) ~13 sec

Da, ai dreptate, ca motorul tau e Euro4, si la toate euro4 TD, au turbina cu geometrie variabila si merge tot timpul.....

RVL 2000 05-09-10 00:15

incet incet ajungem la consens.
Am revazut filmuletele sa vad daca n-am mintit si am revenit sa marturisesc ca am mintit: 25-100 in tr 3 ~11 sec

06XPT 05-09-10 15:13

daca vrei fac eu cu tine 100-150...in treapta 3.....

RVL 2000 05-09-10 15:39

cu ce masina?
si in ce conditii ? in deal?
si eu cu a 4-a?
Eu fac pe ceasul meu ~10s in tr4, daca faci mult mai bine de atat n-are sens

06XPT 05-09-10 17:28

nu..amandoi cu a 3-a;)..si cum vrei tu...si la deal si la vale tot puterea conteaza.... 125 cai are in acte....

RVL 2000 05-09-10 21:59

Pai ma bati, a mea intr-a 3-a prinde max 120... Dar cu a 4-a n-ai sanse daca nu ai vreo modificare substantiala si vorbesti de vectra cu puterea asta.

RVL 2000 05-09-10 22:20

1 Attachment(s)
Uite cateva reprize ale masinii mele in tr 4 (din 6)

Bogdan_mb 05-09-10 22:35

Quote:

Originally Posted by 06XPT (Post 3632489)
de ce sa nu schimbi?csare e faza?cumva e ciung?sau cum?de ce trebuie sa urc neaparat panta cu treapta a 5-a?pot sa dau frumos 3 la 100 si te alerg pana ramai fara ulei in motor.....

+1 .

Cand poti opta pentru tsi mai te gandesti la tdi ? Ce gluma proasta :|

RVL 2000 05-09-10 22:37

Ce tare e cand unu abereaza si altu sustine. (faza cu +1 = eu n-am is sa faca el cu a 5-a)
Pentru ca deocamdat tsi-ul nu si-a dovedit fiabilitatea fiind de prea putin timp pe piata, de ex.
Oricum as alege tsiul pt ca imi permit, bine asta daca as alege vag dar nu aleg.

Bogdan_mb 05-09-10 22:49

Pai nu ma intereseaza cate trepte schimb, prefer sa o fac mai des si sa fiu tot timpul in banda de putere decat subturat in trepte superioare, dar si asta doar daca e nevoie, mai nou au aparut cutii automate performante, care anuleaza acest "avantaj" preaslavit al motorizarilor pe motorina.

22VIN 05-09-10 22:53

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3637029)
Pai nu ma intereseaza cate trepte schimb, prefer sa o fac mai des si sa fiu tot timpul in banda de putere decat subturat in trepte superioare

Ba da, asa-i misto, si cel mai misto e cand ii vezi cum isi plang turbinele defecte dupa...

RVL 2000 05-09-10 23:04

Prietene, turbina are niste limite de functionare pe care le stiu, crede-ma ca la 2000rpm se simte f bine.
Poate schimb turbina daca o mai omor mult, e un risc pe care mi l-am asumat -e 1300 ron reconditionarea, dupa mine e ok daca ma duce la 200k

Dar ghici ce? Dupa ce o schimb va avea aceleasi reprize, sau poate mai bune ca poate ii fac si un soft.

Ideea era ca sa fie conditiile similare, pentru ca testul ala l-am facut eu pe dealul respectiv.
Nu va mai atacati atat ca nici cel cu care vorbeam nu s-a simtit asa ofensat.

06XPT 06-09-10 20:26

nu am vectra,,e un amarat de astra f...si 125 sunt cai declarati...ca o fii mai multi d-zzeu stie..nu am facut masuratori...daca te intanlesti cu cineva in trafic si il vezi ca din 5 da 3 ce-i spuik?ca nu e corect?ca tu poti doar pana la 120?si el pana la 150?ca cel mai bine faceti pe reprize?eu stiu una si buna in trafic cand te bati cu cinve./..conteaza care e mai rapida per total....nu care are cea mai buna repriza.....
p.s...daca ai modelul de 150cai....te bat pana schimbi turbina inainte de aia 200000km,.....

All times are GMT +2. The time now is 15:25.

- Copyright 2026 4Tuning