![]() |
Re: TSI vs TDI
Quote:
|
Quote:
Conteaza cat de lunga e rampa, cati km are si de la ce viteza pleci din baza, ca daca nu cunosti drumul si pleci din vale cu 80/h adio acceleratie oricat ai apasa tu pedala in timp ce un TDI lejer te "ia" in cazul asta. Ce ai sa faci? ai sa ii dai cu a3a pana la capat? Daca vii "lansat" din baza 130-140 atunci e discutabil, dar chiar si asa as paria pe TDI pentru ca el iti urca si in tr5a fara sa ii scade tare turatia. Oricum te asteptam sa faci testul. |
si totusi Gixer ai comparat o masina cu propulsie cu unu cu tractiune..din cate stiu RWD ajuta la urcarea pantelor,right?
|
TSI am condus cu cutie DSG 7 viteze motor de 122 cai pe skoda si merge foarte bine tdi inca nu am condus sa fac comparatie
|
Quote:
Quote:
Eu as vrea sa fac testul, dar chiar daca benzinarul l-as avea, mai imi trebuie diesel.....poate o fac monomarca cu 320d de 136 Cp a unui prieten.... Quote:
Cuplu este o componenta a puterii, si prin urmare sunt strans legate una de alta, sunt interdependente: P[kw]=C[Nm]*t[rpm] |
Quote:
|
Quote:
la cristian, inainte de sibiu (ca nu-i f departe de tine), am plecat de la 100 la baza dealului intr-a 5-a (2000rpm) cu un 320d e46, 6 tr, la 150 am renuntat sa mai accelerez ca eram multumit deja de rezultat. Fa si tu asta IN CE TREAPTA VREI TU , DAR FARA SA SCHIMBI. |
de ce sa nu schimbi?csare e faza?cumva e ciung?sau cum?de ce trebuie sa urc neaparat panta cu treapta a 5-a?pot sa dau frumos 3 la 100 si te alerg pana ramai fara ulei in motor.....
|
Quote:
La faza cu schimbatul nu renuntz, pt ca cum zicea cineva bine mai jos, ca nu suntem ciungi, si in plus daca am face testul cu cineva cu automata am avea dezavantaj deja. |
Quote:
Hai sa iti zic eu alt test -> Fa o repriza 80-90 km/h in TR2, ah stai, ca a ta nu prinde atat pe treapta aia. Sau mai fa un test din asta de la 5000 RPM la 7000. Ah, stai ca nici turatiile astea nu le ai. Cam asa de non sens suna "testul" efectuat de tine. |
Quote:
2 320d are 1490KG (la cutie manuala) GOL, nu cu 2 pers, full (facut in Alba) si bagaje, chiar si 316i are 1385kg 3 citesti pe diagonala tr5 la una cu 6 tr nu e ultima... Inca odata eu nu am zis treapta cutare viteza cutare, am zis orice treapta care sa permita sa pleci de la 100 sa ajungi la 150 in dealul ala. |
Compari mere cu pere. N-are nici o treaba treapta in care esti in a dovedi care e mai bun.
|
Nici n-am zis de o treapta anume si nici ca as fi mai bun, eventual poate am zis ceva de masina... ca ar fi mai rapida sau mai precis ca ar avea o curba de putere mai favorabila decat la aspirate.
ON: pro TSI (in defavoarea tdi-ului de la vag) |
Quote:
Quote:
Daca o fi asa cum zici, atunci de ce E46 il pot muta cu inca un om ca mine si de spate si de fatza, iar E34 meu abea il misc de spate putin in aceleasi conditii?! Mentionez ca pe ambele masini poti sa le prinzi tot cam la fel de sus si anume de aripi, totusi spatele la 525-u meu fiind un pic mai sus...La fel de usor mut pisica de 2.5 de 1280kg, deci mai mult nu cred ca are un 316 E46.... Pe sistemul la ce scrie in talon, la mine scrie 1660kg......asta fiind masa calculata cu bagaje si 4 persoane! Daca te uiti pe stalpul de la sofer, o sa vezi ca, acolo ai niste valori mase totale in functie de nr de ocupanti in masina, si nr acestora e reprezentat grafic, la fel si bagajele. Quote:
Acuma ca un 535i, 735i sau 750i de maxim 1000E l-ar face pe oriunde, e alta treaba, pt ca masinile astea au valoarea asta din cauza impozitului si a consumului deja nesimtit de mari.... Quote:
|
Stai linistit ca turbina lucreaza inca de la ralanti, doar ca presiunea este mai mica. Am verificat practic masurand presiunea dupa intercooler.Asta dupa ce am observat ca daca scot furtunul respectiv, turbina baga un volum de aer semnificativ.
Tr3 1000-rpm (25km/h) pana la 100km/h (4000rpm) ~13 sec |
Quote:
|
incet incet ajungem la consens.
Am revazut filmuletele sa vad daca n-am mintit si am revenit sa marturisesc ca am mintit: 25-100 in tr 3 ~11 sec |
daca vrei fac eu cu tine 100-150...in treapta 3.....
|
cu ce masina?
si in ce conditii ? in deal? si eu cu a 4-a? Eu fac pe ceasul meu ~10s in tr4, daca faci mult mai bine de atat n-are sens |
nu..amandoi cu a 3-a;)..si cum vrei tu...si la deal si la vale tot puterea conteaza.... 125 cai are in acte....
|
Pai ma bati, a mea intr-a 3-a prinde max 120... Dar cu a 4-a n-ai sanse daca nu ai vreo modificare substantiala si vorbesti de vectra cu puterea asta.
|
1 Attachment(s)
Uite cateva reprize ale masinii mele in tr 4 (din 6)
|
Quote:
Cand poti opta pentru tsi mai te gandesti la tdi ? Ce gluma proasta :| |
Ce tare e cand unu abereaza si altu sustine. (faza cu +1 = eu n-am is sa faca el cu a 5-a)
Pentru ca deocamdat tsi-ul nu si-a dovedit fiabilitatea fiind de prea putin timp pe piata, de ex. Oricum as alege tsiul pt ca imi permit, bine asta daca as alege vag dar nu aleg. |
Pai nu ma intereseaza cate trepte schimb, prefer sa o fac mai des si sa fiu tot timpul in banda de putere decat subturat in trepte superioare, dar si asta doar daca e nevoie, mai nou au aparut cutii automate performante, care anuleaza acest "avantaj" preaslavit al motorizarilor pe motorina.
|
Quote:
|
Prietene, turbina are niste limite de functionare pe care le stiu, crede-ma ca la 2000rpm se simte f bine.
Poate schimb turbina daca o mai omor mult, e un risc pe care mi l-am asumat -e 1300 ron reconditionarea, dupa mine e ok daca ma duce la 200k Dar ghici ce? Dupa ce o schimb va avea aceleasi reprize, sau poate mai bune ca poate ii fac si un soft. Ideea era ca sa fie conditiile similare, pentru ca testul ala l-am facut eu pe dealul respectiv. Nu va mai atacati atat ca nici cel cu care vorbeam nu s-a simtit asa ofensat. |
nu am vectra,,e un amarat de astra f...si 125 sunt cai declarati...ca o fii mai multi d-zzeu stie..nu am facut masuratori...daca te intanlesti cu cineva in trafic si il vezi ca din 5 da 3 ce-i spuik?ca nu e corect?ca tu poti doar pana la 120?si el pana la 150?ca cel mai bine faceti pe reprize?eu stiu una si buna in trafic cand te bati cu cinve./..conteaza care e mai rapida per total....nu care are cea mai buna repriza.....
p.s...daca ai modelul de 150cai....te bat pana schimbi turbina inainte de aia 200000km,..... |
| All times are GMT +2. The time now is 15:25. |
- Copyright 2026 4Tuning