![]() |
Erm... Eu ma refeream la altceva... Da nu conteaza :?
|
:wink: hmmm ... jocuri de cuvinte. eu zic pentru studenti si profesori sa luati totusi si un dictionar tehnic. poate e putin mai explicit decat unul normal de pe net!
|
:? Say wha`?
|
.
Quote:
|
nonamee, jocuri de cuvinte my ass!!! Ce explicatii vrei mai mult de atat? Astea sunt si-n cartea de fizica de-a 10-a, da-o-n colo....
Cum am zis, aia de la Dacia sunt niste cretini...de scriu asha ceva...parerea mea... |
propulsie ... ma gandesc deja la reactie .. la avioanele alea cu reactor nu la alea cu elice .. .
Mi se pare o idee buna .. pun o butelie in fund la dacia mea si-i dau foc ... obtin o propulsie .. . Si vreo 200 cai zic eu :) (de la explozie ca sigur bubuie in lok sa mearga cum vreau eu ) Anyway .. rezultatu sigur o sa trec primu linia de finish` :P Hai ma suntem romani inventivi .. daca ai au depasit viteza sunetului cu propulsie pe nush ce roabe de masini noi nu putem depasi 500 Km/h cu Dacia ? Ia oleaqa ambitie :)) (ce masina faceti voi cu propulsie de asta pe gaze de reactie ma ofer sa fac eu pe pilotu) |
las ca oricum a-ti da-o tot 4x4 e mai bine :D ; ce, credeti ca nu-mi iau IMS(numa sa gasesc unu) si vin la liniute cu el? :D
apropo, stiti ca mai demult in wrc era un peugeot 205 cu 450 de cai si masina aia avea vreo 650-700 kg cu tot cu pilot si copilot, nemancati de o saptamana :lol: ala avion, nu ce stiti voi...aripi din tabla de 0.4 lipite cu autogenu si decoleaza si inca una: de ce BMW acschnitzer 320 limitat la 9000 de ture pleaca mai tare decat GTA-urile de 3200?puterea o stiti voi(170vs250 stoc) |
am spus prostii stergeti postul pls :)
|
Degeaba va luati de rosonic. El are in felul lui dreptate. Uitati-va dumneavoastra in dictionare. In cele franceze. Si vedeti cum zic francejii la tractiune fata si spate. Ce v-a casunat la toti pe bietul baiat?
........Sa va fie rusine? :wink: |
Kaiser? Cine s-a luat de mine????
|
...hmz... pei da greutate mica si putere mare ... da sigurantza?! sau aiai pa planu doi? Oricum presupun ca masjinile astea dinainte de '90 nu pre cred ca au auzit de airbaguri (ma rog sunt si exceptii da in general) ... Si dupa parerea mea chiar ii mare branza cu greutatea asta ... de exemplu la vreo 50kg in plus scazi cu vreo 5-6 metri ceea ce conteaza f mult in profesia asta nu? :wink:
|
LEGAL RACING
la 1100kg la o masina in jur de 150cp 50kg se reflecta cam asa: 0,3 secunde pana la 100 0,2 secunde la 400m 0,15 secunde la 100m test facut cu astra gsi 16v in anglia |
cred ca niste aripi shi o capota din fibra plus bancheta spate lasata akasa ar aduce un oarecare avantaj la un golf vr6 sa zicem.cu cat mai ushurata cu atat mai bine.jante din aliaj ushoare.mashina cat se poate de lasata pt aerodinamicitate... cam astea ar fii tipsurile pt ushurare dar mai ramane shi motorul la care un filtru de aer o evacuare shi un chip lasa motorul sa zburde.
|
LEGAL RACING
Voi luati totul f simplu si in viata nu e asa.
La puteri egal si greutati egale tinzi sa spui ca performantele sunt egale.Fals luati in calcul, cuplul motor, aerodinamica, tipul de tractiune, toate astea putand f bine sa faca diferenta sa fie enorma. Nu uitati ca o masina are putere maxima dezvoltata in anumite conditii la o turatie data f apropiata de turatia maxima. Daca ai pe tot parcursul o forta aruncata in exterior mai mare pe timpul cursei poti invinge o masina cu mai multi cai care nu ajuns sa-i utilizeze pe o perioada destul de lunga de timp. Si sa va mai spun ceva doua masini care fac 100km/h in acelasi timp intr-o intrecere directa exista decalaje. Una pleaca repede si accelereaza mai lent spre vit superioare sau invers si combinatii. E greu de facut aici o ecuatie fizica in care sa va arat graficele dar daca va ganditi ca doua masini pleaca de pe loc in acelasi timp una inainteaza alta bate pasul pe loc patinand desi pe bord poti sa ai 50-60km/h apoi prinde brusc aderenta si incepe de la 50 sa creasca violent iar cea din fata mai lent in acelasi timp pot lua suta dar intree ele apare un decalaj de cativa metri. Nu va luati dupa carti decat groso modo pista spune adevarul |
Eu la o etapa legal racing am reusit sa dau jos 63 kg din masina....
Accelera mai bine pe 1-2-3...la viteze mari nici o diferenta... |
Eu am dat liniutza cu tot felu de TDIuri de 1.9 (Passat, A4, Streetwise, Octavia) si le-am facut pe toate (la diferenta nu prea mare) din 2 motive: tractiune spate + viteza 1 foarte lunga :D evident ca pe distante scurte ;)
La plecare le-a alunecat fatza la totzi, pierdand startu, iar mai incolo cand ei schimbau a 2-a io ajungeam la 4000 ture si schimbam abia la 5. Concluzia - tractiunea spate e baza :D (masina mea e un jeep wrangler de 4 litri - 180 cai - 1.5 tone) |
Parerea mea
Haideti sa va zic o parere umila. Are un coeficient si aerodinamica dar singurul lucru care conteaza este raportul CP/KG sau invers :roll:
Am incercat si mai mici si mai mari si tot prind diverse modele si marci prin service si este foarte simplu. Desi e incredibil un Explorer (mare si urat) este foarte rau la kg lui (1500) - incredibil , cu un motor de 4011 benzina mananca clutchuri si amatori pe paiine. Fara sa pun la socoteala ca pe distanta mica poti incerca cu a I-a care duce minim 70. Daca o fortezi sare de 80. La 525 /192CP cu a I-a 60kmh. ATAT. Succes |
Re:
Quote:
|
Re: Masini de liniutze-Combinatia Greutate-Putere-Aderenta-TIMP
am chef de o cursa in seara asta...
cine se da? |
mie mi plac masinile mici imi place sa pierd controlu masinii pt mine asta e placerea peaici sa intru intrun sens giratoriu cu 60 sa ma invart pana ma intorc si pot merge linistit acasa bine cu gsi u meu 60 cu alta masina nam incercat dar probabil ca se ajunge la viteze mai mari :)) poate o sa pun si vreun film
|
Daca rotile motoare sunt alea spate, se numeste ca are propulsie (rotile imping masina). Daca rotile motoare sunt alea fata, se numeste tractiune, caci rotile trag masina dupa ele.
In alta ordine de idei, greutate dubla, putere de 4x mai mare se numeste variatie exponentiala (de exponent 2). Caci o greutate de 3 ori mai mare ar duce la o putere de 9 ori mai mare (si nu de 6). Asta nu insemana ca sunt de acord cu aceasta lege de varatie! |
Masina usoara ,dar nu sub 900kg si putere mare!
|
Masa masinii nu conteaza atat de mult, ci distributia ei pe punti. Ori asta e o treaba pe care nu prea poti sa o modifici in limite largi.
|
intrebati pe cineva care construieste de la zero si va lamuriti ...
|
daca vrei o masina misto cauta un chevy camaro sau un ford mustang. Dar sa fie in 8 cilindri , NU in 6.
si daca chiar vrei sa fii extravagant pe pista, pune un supercharger pe una din ele. (masinile americane merg mai bine cu supercharger petnru ca le da putere instant , pe cant turbochragerul are un mic lag si e bazat mai mult pe cai putere, ceea ce masinile americane au deja :))) ) |
off topic : Unde mergeti voi prin romania cu frumutele astea ? V8 ... V10 ? Sau e doar de fitze ?
|
sincer miam adus nu de mult o mazda mx-5 model 2003 si iam montat un hemi de 500 cp nush yo zic cas prea multi dupa ce am facut cunostinta cu un parapetsi am frecato putin
:oops: :evil: :twisted: |
Quote:
|
Quote:
cum saracie ai montat HEMI pe mazda..asta i sacrilegiu!!..pui muscle pe o masina non-muscle !! mai bine imi dadeai mie motoru :P |
Quote:
|
Si marmota invelea pistoanele in staniol! Nici nu intra!
|
nu intotdeauna e asa,de exemplu cine a spus ca tre' sa fie mai grea si mai puternica decat usoara si cu mai putini caluti se inseala,deoarece,sa luam asa,un exemplu,la intamplare :D McLaren F1 are 600 kg si 600 CP,si daca imi aduc eu bine aminte la vremea ei era cea mai rapida masina,acum a facut-o un Koenisegg CCR(nu sunt sigur ca am scris corect),dar la CCR s-au depistat multe probleme la mecanica,adica de exemplu daca functiona o ora in continuu,ambreiajul ceda,deci tot F1 ramane masina suprema,cu 1 kg/1 cal putere :D
|
pacat ca a ajuns lumea sa minta atat de mult,pardatul ala zice ca si-a pus hemi de 500 de caluti,da' daca stai un pic sa te uiti la poza observi ca masina aia e trosnita doar in stanga fata,si e trosnita rau,deci ala nu a intrat in parapeti,ca era turtita daca intra,ala s-a rasturnat sau a intrat sub ceva.Si daca sunteti draguti sa observati,e un scris alb pe poza,deci jigaritul a luat poza de pe net si ne vrajeste pe noi ;))
|
hai sa va zic si parerea mea de "cunoscator" din cate am mai vazut si io...pe net..prin carti etc. daca ai o aerodinamica buna a masinii (aici ma refer doar la forta deportanta) poate sa aiba si 100 de kile ca tot nu zboara. Spuneau aia mai de mult la discovery, ca o masina de F1 poate, teoretic sa mearga pe tavanul unui tunel datorita fortei deportante care e dezvoltata de aerodinamica masinii. Sper sa nu fii gresit cu nimic in ce am spus mai sus. BAFTA LA TOTZI!!!!
PS. Stie cineva cam cate KG are o calibra? |
Quote:
Esti un idiot, si mai ai si tupeu sa insulti inteligenta unora de pe forumul asta. Mai bine te abtii |
ala cu mx5 .. ba baiatule motoru de hemi .. are 7 litri .. :) din cate stiu eu ..si e cam cat toata masina ta imi explici unde lai pus tu .. :)) doamne ...............:shock:
|
Sunt multe motoare cu camera de ardere Hemisferica ...de la asta vine " Hemi " iar cilindreea nu e fixa la 7 L....
7 L V8 inseamna un echivalent de lungime 3.5 L ....dar mult mai lat decat un motor cu cilindri in Linie ... Oricum ..treaba e o aberatzie ...lungimea motorului e mult mai mare decat minusculul 1.8 original ...cutia e un monstru la motorul american cred k incape pe masina taiata exact in grupu spate ...etc etc ..aberatzii ... Raportul greutate/putere intradevar exista ...greutate mica ..putere mare ....dar si felul in care este transmisa puterea la roata este un factor important |
2 Attachment(s)
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Tot "respectul" pentru posturile de mai sus ! Se vede ca stiti despre ce vorbiti,si aveti argumente ire***abile :rolleyes2 Exista destule MX-5-uri V8.Cele mai multe au motorul de 5 litri OHV de Ford si cateva small-block-uri Chevrolet.In poza de mai jos e un LS2 de 6 litri.Toate blocurile din generatiile 3 si 4 (LS1,LS6,LS2,LS7) au aceleasi dimensiuni exterioare,si pot avea pana la 7 litri. Noul Hemi de 5,7 litri e cu doar 1,3 cm mai lung decat LSx,asa ca ar incapea probabil sub capota de MX-5.Faptul ca are chiulasele ceva mai mari se poate rezolva...a existat un prototip de MX-5 cu V6-le DOHC de pe Mondeo ST (poza a doua).A fost nevoie de o capota ceva mai umflata...dar asa e cu tehnologia asta noua si minunata.Nu incape el chiar bine,da are 220 CP,nu doar 400 amarati :lol: Dezavantajul major al Hemi-ului e ca are bloc de fonta,deci e mai greu.N-am auzit de nici un MX-5 Hemi,kit-uri nu exista decat pentru GM LSx si Ford 302,iar faptul ca s-ar fi facut asa ceva in Romania de la zero e greu de crezut.Omul a postat la misto,dar asta nu inseamna ca nu se poate face. |
Orice e posibil! Dar asta nu inseamna ca postul pe care l-am facut eu nu are valabilitate :lol:
Si acum sincer, cate mx-5 cu motor v8 crezi ca sunt? Si toate modificarile astea nu le schimba modul in care se comporta pe sosea? Adik raportul de greutate dintre punti etc. POate ne explici ca tot esti destept. Si daca tot ai venit sa faci pe desteptul ti-ai fi dat seama ca eu cel putin nu am contestat nimic, am spus doar ca cel care a facut postul acela la misto, ne insulta inteligenta... Si asa e.. si daca ma insel, sa puna niste poze sa vedem si noi mx-5-ul lui cu motor v8 |
niste masini de liniute:P:VW Polo Gti,Renault R5GTturbo,Peugeot 106 la astea ma cam gandesc eu:P+k m`ai sunt si altele
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:45. |
- Copyright 2026 4Tuning