![]() |
Re: Scania R620 vs Volvo FH16 660
am si eu o intrebare.cat costa un volvo?cel din comparatie...
|
ma intreb cati dintre cei cepostati aici v-ati "dat" cu un volvo ori o scania!
camionul meu e un volvo fh13 480 am dat fum la multe camioane scania de 500 de cai cu aproximativ aceiasi incarcatura motoarele de volvo trag bine dar nici de scania nu ti-e rusine insa fiecare are puncte slabe si puncte bune!depinde de gustul si de buzunarul fiecaruia.insa eu am votat scania couse nothing beats a V8! si in plus e mult mult mai confotabila si mai ergonomica decat un volvo! SCANIA KING OF THE ROAD! |
Quote:
Quote:
-Am ales SCANIA, conduc in fiecare zi tiruri(momendan Daf xf), am condus Scania..Volvo..Iveco..Mercedes, Renault inca nu am avut ocazia, aveam Scania R420 si lasam in urma tot.....la panta incarcat cu 34tone nu eram nevoit sa schimb intr-o treapta inferioara....rar dadeam de la mare la mic...deci ca tirist zic ca Scania a fost si va fi nr1, daca e sa faci o comparatie reala....pe strada intre Iveco si Volvo o sa ramai surprins sa vezi ca Iveco trage mai bine ca Volvo dar Iveco nu e fiabil ca Volvo...deci Volvo Nr2....restu nu conteaza ca aici e vb de Scania si Volvo. Cam toate tahografele le modific sa nu mai limiteze la 90.....Scania mergea 120. P.s. Puteai sa compari (the old) Scania R680 cu Volvo 660 dar se destanta prea tare Scania |
Ce oameni nebuni https://www.youtube.com/watch?v=blb3E...eature=related
|
|
asta e demential :))
https://www.youtube.com/watch?v=NrIMN...eature=related |
uite cine polueaza aerul
|
|
da ma il stiu..am facut 2-3 ture cu el mai acum ceva timp dar nu m-a impresionat :)))
|
foarte misto, in interior sunt ca o mica garsoniera. Mie i-mi place scania ala cu botul lung in genul camioanelor americane, dar din astea 2 aleg volvo.
Oricum cat de curand compania suedeza scania va fi preluata de cei de la porsche.. |
1 Attachment(s)
scaniile cu bot lung sunt frumoase dar slabutze...asa am pozat un volvo in austria frumusel zic eu :P
iar asta cu firma nu am auzit nik..bine nimik de zic nici nu m-am interesat stiam k e bine inchegata marca saab-scania |
eu stiam ca va fi preluata de volvo....
|
o sa ma interesez si sper sa vin cu informatii noi:D
|
de VW stiam eu,dar e cam tot una cu porsche.si deja au 30% din cate stiu eu.
|
Pana nu de mult Volvo detinea 51% din actiunile Scania, insa a intervenit statul Suedez si au obilgat pe Volvo sa vanda actiunile intruct nu mai exista concurenta.
|
Re: Scania R620 vs. Volvo FH16 660
Scania acum apartine jumatate de Vw, marca asa zisa "Saab-Scania nu mai exista, Saab a fost vandut catre GM din 1990, iar Scania a ramas singur.
Inainte Scania era Regele Camioanelor, dar astazi nu pot sa spun ca e cel mai tare din parcare, desi am votat Scania pentru ca mi se pare mai deosebit, interior/exterior si ca motor. Dar Volvo va ramane cel mai tare pe piata si sa nu uitam ca noul FH16 are acum disponibili 700-770 de cai putere dintr-un motor 16.0 litri in cu cilindrii pusi in linie, nu cu V-uri...Clasamentul meu este Nr.1: Volvo , Nr.2: Scania....si dupa aceea restul. Mercedes-Benz Actros, este un camion foarte bun, si Mercedes are o istorie bogata in spate in constructia de camioane, nu e asa de prost, dar peste camioanele suedeze, niciodata nu va fi superior. |
Am ales SCANIA ,un motor in V ii motor..... se vede diferenta la deal , la agabaritice cel mai folosit este MAN care are o istorie in motoare in V ... 770 nu am auzit sa aiba Volvo ci 700...si aia vai de ei...Scania apartine grupului VW unde VW ii si detinatorul MAN-ului,Mecedesul sunt foarte fiabile si puternice (ma refer la alea agabaritice TITANU-rile) ce nu imi place la MB este cutia ...sunt spatioase, confortabile,fiabile,MB este peste RENAULT is IVECO.
|
Quote:
|
Nu stiu unde ai auzit tu ca au motoare de 800-900 de hp cand cel mai puternic din lume ii volvo de 700...poate modificate , Uita-te si vezi ca cel mai folosit este Man-ul,A fost primul camion care a sarti de 600 de cai in ani '90 in anul 1986 avea motor de 700 hp cei drept din v12 in africa de sud sunt cele mai folosite la agabaritice sunt 4 camione special facute pentru o firma de agabaritice, sunt curios daca vor mai stoarece cei de la volvo din motoru ala ceva .... daca vrei sa mai vb intra pe un forum de camioane iti trimit un PM.numa bine si drumuri bune
|
Ar mai fi cāteva utilaje ceva mai capabile şi cu nişte CP īn plus faţă de FH16, tot pentru transport "agabaritic", dar care au rar de-a face cu mărfurile obişnuite: SLT-50 Elefant, TRM 700-100, Tatra T816-6VWN9T, MAZ-7906 / 7907... :)
~Nautilus |
eu va asigur că majoritatea covārşitoare a capurilor tractoare se īnvārt īn jurul cifrei de 400 de cai putere, iar şoferii se cam uită cu invidie la cāte un cap cu 500 de cai cānd trece pe lāngă ei cu plinul, deja 700 e o valoare destul de putin dorită, datorită consumului mare, care distruge profitul la adaosurile minuscule care s-au pus anul ăsta la km.
|
Sa sti ca nu consuma mult chiar daca au peste 500 multi soferi care au lucrat pe camioane de 410 si apoi pe 460 au zis ca cele de 460 consuma mai putin,cei de la Volvo zice-au ca nu va consuma nici cel de 700 mai mult decat cel de 660.
|
Comparăm ~400 cu 700. Nu se justifică decāt la agabaritice. Īn rest sunt inutile.
|
Quote:
AA ca Man se foloseste prin alte tari cel mai des asta e alta treaba, dar la capitolul agabaritice sta bine si Volvo FH16, nu stiu daca ai vazut galeria Foto si pe viu asa ceva, dar chiar e tare!!! Insa eu tin cu Scania mai mult ca mi se pare mai deosebit estetic ca Volvo si e un camion care se renteaza sa-l cumperi, mai ales ca companie, usor de intretinut si nu prea pica asta e problema, Scania e camion care ii faci o revizie ehe la nu stiu cati km rulati. |
Este si fh16 folosit ,da nu ca MAN-ul daca vrei intra pe acel forum si o sa vezi pe acolo ceva transporturi si daca vrei iti dau site-uri cu transporturi AGB. si la noi in tara firmele de agabaritice folosesc mai mult MAN la transporturile alea mai grele chiar de curand a fost un transport in RO de 600 tone tras de un MAN FE 604 declarat si cel mai greu din istoria Tran.AGB din RO . Dupa mine MAN le are pe toate cabina mare bine aranjata, putere ,eleganta ...si mie imi place SCANIA, VOLVO ,MERCEDES,etc dar pe primu ii FIARA DIN BAVARIA ,acum fiecare cu gusturile lui .....nu exista camion perfect...cum nu exista lucru perfect.....cum nu exista om perfect. imi dai si mie daca te rog linku unde ai vazut volvo de 800 ca is curios eu am vb cu soferi din canada si au zis si ei ca asa stiu ca volvo ala fh16 de 700 ii cel mai puternic camion de serie
|
Quote:
|
Aici nu vad sa scrie ceva de 800hp ci de motorul d16 de 600 hp,daca sti tu da te rog linku
|
Quote:
|
Quote:
Am un prieten care are balastiera si are niste tir-uri printre care un Renault 420CP (cap tractor + remorca). De incarcat il incarca aproape de maxim, 38-40+ tone in functie de ce pune pe el (exclusiv nisip sau balast). In panta se vede clar ca este greu de tot, trebuie luat cu usurelul, cu unul de 550+ CP nu am mers in situatia asta dar sunt convins ca s-ar descurca mult mai bine. Motivul pentru care nu a cumparat o varianta mai puternica a fost pretul de achizitie si consumul usor mai mare daca il conduci in conditii similare cu ala mai slab. Da, esti mai rapid dar si consumi mai mult, daca mergi pentru consum deja nu mai esti mai rapid si nu ajungi nicaieri. In majoritatea situatiilor nu este justificata din punct de vedere financiar o versiune peste 420-450CP, rar este aproape musai sa ai varful de gama. Consumul este influentat mult si de stilul de condus, oscilatia fiind de cativa litri buni daca ii dai cand si unde nu trebuie fara a castiga ceva notabil, in special in panta unde este bine sa il lasi usor. Ca alegere personala fara sa ma bazez pe cine stie ce studiu as alege. 1) Scania 2) Volvo 3) Man Urmate de MB, Renault, etc. |
la motor volvo e campion fata de scania..dovada...scania are 620 volvo are 660 cai...ma refer la puterea motorului....
|
multi va uitati numai la putere si gata ala e cel mai tare. Nu se justifica asa.
Eu am mers cu amandoua camioanele si Scania si Volvo si pot sa spun ca sunt performante apropiate. Volvo are un avantaj ca construieste motoare in linie 16.0L si o putere de 700 cp, ca consum pot sa spun ca cel de 700 cp nu sare fata de cel 660 la fel sunt. Scania face V8 si 620 cp dar demarajul la Scania mi s-a parut mai rapid fata de Volvo. ca fiabilitate nu pot ssa spun nimic, sunt destul de fiabile amandoua. In singur lucru vreau sa spun ca Volvo e scump la intretinere comparabil cu Scania. Volvo au preturi mari la intretinere, dar sunt durabile si treci rar cu ele prin service. |
eu aleg scania..dintotdeauna mi-a placut producatorul asta!
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Pacat de munca pe care o duce aleks cu voi. [Poti sa stergi postu asta aleks, daca il consideri off, dar poate mai citesc si cei doritori de "skandenberg" in taste...] |
Quote:
|
Quote:
|
Dupa atat timp nu a sesizat nimeni ca Scania are motorul construit in V ,iar cel de pe Volvo in linie , ceea ce face Scania ceva mai confortabila (zgomot si vibratii).
Se spunea pe aici ca Scania sunt considerate cele mai puternice , insa de soferi cele mai laudate sunt Iveco, care la capacitatea lor 'sprinteaza' serios, plus ca la deal nu te lasa niciodata . |
Quote:
|
Am si subliniat : "la capacitatea lor" .
Spre exemplu Renault Premium 450 cu cutie de viteze Volvo si motorizare ceva patentat tot de pe la Volvo, nu se comporta precum un "amarat" de EuroStar cursor de 430 , asta mai ales la deal si depasiri ! |
Quote:
Baietii de la Mauffrey si Willi Baetz sunt foarte multumiti de Iveco, chiar am purtat azi o discutie lunga de tot cu vreo 4 dintre ei. |
| All times are GMT +2. The time now is 00:52. |
- Copyright 2026 4Tuning