Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   Taxa de poluare scoasa ? (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/89382-taxa-poluare-scoasa.html)

adi_wauxhall 27-09-08 17:35

Re: Taxa de poluare scoasa ?

ma bucur ca tot ce arunca neamtu cumpara romanul....de asta nu vom ajunge la nivelul lor niciodata....

D o n n 27-09-08 18:23

:)))) da`mi 7000 de euro si jur ca nu ma mai urc intr`o rabla :D
dar vezi tu faza e ca noi de la nemti luam "rablele" deci si eu sunt ca noi:)))

raduku 28-09-08 00:02

Anul trecut,un studiu efectuat in Germania a aratat ca varsta medie a masinilor cu care se plimba nemtii este de 9 ani.Asta asa ca si o paranteza la toti "iritatii" de masini vechi de pe acest forum.Va plangeti ca nu aveti loc pe drumuri,ca nu aveti locuri de parcare?Domnilor,pentru acest lucru statul roman este principalul vinovat,nu bietii oameni care-si aduc de dincolo masini de sub 5000 de euro.Suntem pe ultimul loc in UE la autostrazi,cu doar 280 km.Ungaria,tara cu o suprafata cam cat jumatate de Romania,are aproape 600 km de autostrada.De restul tarilor civilizate nu mai amintesc ,ma apuca plansul.
La parcari suntem si mai praf.Oraselul din Spania unde am stat o perioada avea nu mai putin de 5 parcari subterane,in centru.Asta la un oras de 150000 de locuitori.pe cele de la periferie nu le mai pun la socoteala.La noi,Cluj-Napoca,oras cu peste 600000 de locuitori,beneficiaza de 3 parcari subterane,cu o capacitate maxima de 1500 de locuri de parcare.
Dragi coforumisti,proaspat posesori de masini cumparate cu banii parintilor,sau proaspat posesori de masini noi da ieftine(imi pare rau ca va numesc asa dar astia is marii "iritati" de rablele din Romania),amaratul de pensionar cu 7 milioane pensie ce ar trebui sa faca in acceptiunea voastra?Sa-si vanda vechia Dacie 13xx si sa circule cu autobuzul? Ca bani de masina noua sigur nu are. Amarata lui de pensie ii ajunge pentru intretinere, medicamente,si,poate,pentru mancare.Asta dupa 40-50 de ani munciti in slujba statului ,stat care la batranete le-o cam da in brate.
Asta-i realitatea crunta din tara,domnilor,realitate de care nu putem scapa.Fiti sigur ca acel pensionar ar scapa bucuros de masina lui non-euro pentru o masina mai noua,euro 2 sa zicem,dar la un pret decent.Doar asa se poate inoi parcul auto din tara,nu cu fortarea oamenilor de a lua masini noi.
Daca guvernantii nostrii se gandeau la protejarea stratului de ozon,atunci promulgau o lege asemanatoare ca in Germania,unde,daca la o masina non-euro ii pui un catalizator euro 2 ,masina se omologheaza ca euro 2 iar taxele scad.la noi de ce nu se poate asa ceva?

D o n n 28-09-08 12:14

pt ca noi suntem in romania...aici nu ii intereseaza de stratul de ozon,ii intereseaza de stratul din buzunar !

csibi15 03-10-08 19:53

.. Nu masinele sunt de vina .. Ci tara in care Traim , Eu cu 8 mil salariu ce sa fac ? Sa traiesc sau sa adun in 10 ani 5000 eu sa iau o masina de Euro 3 , 4 ..
Nu am avut numai pt o masina Golf 2 de 700 eu .. + 500 transportul .. adica cam pe la 40 mil .. Masina ii Diesel si a avut reparati capitale .. Cu 40 mil ce puteam sa iau aicea .. ? o dacie din 88 ? cu consum de 9 % ... si fum ca nu vezi nimic .. Daca statul ar da salariu de asa mai putem lua si noi masini de poluare minima .. Nu ne putem compara cu Germani .. La ei si pensionarul primeste 1500 euro lunar.. :)) infine Traim in ROMANIA

D o n n 05-10-08 18:11

va anunt ca taxa nu se va scoate...e chesia doar de campanie electorala...nu ma intrebati de unde stiu chestii dastea ca oricum nu ma credeti...dar ganditiva asa : cei care sunt akm la putere si promit ca scot taxele si ca o vor da inapoi la cei care au platito...sa zicem k pierd...si vin alti la putere,,,aceia de unde vor da banii inapoi?ca nu iau incasat ei ca sa ii aibe ei...automat ei nu vor da bani inapoi si nici nu vor scoate nici o taxa....alegerile sutn in decembrie...ei zic ca o vor scoate in ianuarie...daca era o scoateau de acum ;) asa ca ...cum mi`am luat eu gandu....puteti sa faceti la fel...nu are rost sa visam ...;) sper sa nu va suparati pe mine ;)numai bine si bafta cu masinutzele din afara...

p.s. fratilor de cat sa luati un rahat de masina din romaina..si la 4000 de euro luati din germania mai bine....eu stiu ce zic....masina folosita in romania....= deseu... un an de mers in romania la o masina...echivalentul a 6-7 ani in afara. ; luati doua masina la fel,marca,model,an,dotari..etc..una din romania ,una din germania...si sa vedeti ca e confort si toate cele total difertie ;)

dj_geo_bv 07-10-08 17:08

eu din 1670 euro am recuperat 500. zilele astea i-am luat. motor 1.9 tdi-pd tip ATD a 9 a 2003. euro 3.

evilmadegrime 28-10-08 19:18

adica eu care imi cumpar masina noua..tipla tot..mai trebuie sa platesc nu stiu ce gogomanie..sa mor eu daca nu e penibil...mi-am facut un calcul...600 de euro..pfuuuuu...

11KPO 07-11-08 17:42

sa sper ca se va scoate ieri am platit 1600 euro pt o masina din 2006

SAX1987 07-11-08 18:38

Si eu sper sa o scoata ca am de platit 1500 euro.

adi_wauxhall 08-11-08 17:36

Din cate am auzit pe la televizor chiar daca scot taxa cei care au platit pana acum nu vor primi banii inapoi pentru ca nu vor avea de unde. Tot ce s-a adunat s-a cheltuit pe tot feluri de proiecte aiurea. Bineinteles ca s-au imbogatit o gramada din banii nostri, dar asta e.

D o n n 08-11-08 18:11

macar sa se scoata ca eu stau cu masina pe dreapta pana in ianuarie...sa o pot inmatricula pe degeaba :d

11KPO 08-11-08 18:22

dreams,dreams Donn:peace:

D o n n 08-11-08 19:39

:)) macar visez..oricum eu intre timp strang si banii dar.na....masina luata cu 500 euro din germania,dau 600 sa o inscriu ...

ronnaldinho 09-11-08 00:31

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1851724)
:)) macar visez..oricum eu intre timp strang si banii dar.na....masina luata cu 500 euro din germania,dau 600 sa o inscriu ...

ce masina ti-ai luat :D:D?
nici eu nu cred k vor scoate taxa,dar sa speram...traim cu speranta :lol:

D o n n 09-11-08 00:35

1 Attachment(s)
Nexia ,motor de 1.5 ,Dohc,90 cai,an 96.din germania ! :D

11KPO 09-11-08 01:30

bravo donn ai facut o afacere buna dar eu am patit 1600 euro taxa si am dat pe masina 27xxx euro si daca mai pun si drumul si actele offffff......

D o n n 09-11-08 08:37

scuze de offtopic,dar ce masina ti`ai luat?a mea in afara de suspensie care e praf nu are nimic.

11KPO 10-11-08 22:15

chrysler 300c crd v6 3000cc 220cp 2006 scuze de offtopic

Bmw_Rulllzzz 10-11-08 22:20

pai si cei care au platit nu-si vor recupera banii?? eu am platit 2100 pt o masina din 2002 :( sper sa-mi dea ceva rest :lol:

R V A 10-11-08 23:33

eu am un bmw 316 carburatie (noneuro)...aveti idee dak imi pun motor pe injectie si un catalizator primesc euro 1? :D...app tre sa platesc 1320 euro taxa :((

11KPO 11-11-08 00:28

wow ce de bani .....inseamna ca la motorul meu de 3000 cc ar trebui sa fiu multumit cu 1600 euro:D

R V A 11-11-08 11:51

macar ai motor mai puternic...da lasa ca schimba baiatu motoru si o face bestie:P

11KPO 11-11-08 14:00

bravoo asa sa faci

D o n n 11-11-08 14:06

Quote:

Originally Posted by 11KPO (Post 1856334)
wow ce de bani .....inseamna ca la motorul meu de 3000 cc ar trebui sa fiu multumit cu 1600 euro:D

si io pe 1498cmc3,si 90 de cai dau 600 ...e corect?

Bmw_Rulllzzz 11-11-08 16:55

euro 1 la noi nu este recunoscut. de la euro 2 in sus

R V A 11-11-08 18:35

asa ca fratilor inscrietile cu motoare mici ca sa platiti asigurare si taxe putin si schimbati motoarele...dak va opreste rar-ul pe strada spuneti ca abia l-ati schimbat si e in curs de omologare:P....."TRAIASCA" rar-ul

Dennis_TL 11-11-08 20:02

eu am platit ieri la masina noua 13,5 milioane reprezentand taxa de poluare.
masina mitsubishi colt , cilindree 1498cm3,80kw,euro4,benzina.
sper sa imi recuperez banii vreodata .

wolfgang_69 11-11-08 22:02

pentru baiatul care a scris ca la noi nu sunt recunoscute masinile cu norma de poluare euro 1...nu stiu de unde ai informatiile astea,dar acum vreo 2 saptamani masina mea a fost omologata cu norma de poluare euro 1.masina in speta e un golf 3,motor 1.9 td din '93

Bmw_Rulllzzz 11-11-08 22:07

ok. asa o fi. eu stiu ca la noi euro 1 nu este recunoscut si este considerat non euro.

RA_2fast4u 12-11-08 11:16

Quote:

Originally Posted by Bmw_Rulllzzz (Post 1858137)
ok. asa o fi. eu stiu ca la noi euro 1 nu este recunoscut si este considerat non euro.

daca nu ma insel depinde si de judet.. de exemplu in cluj din cunostintele mele desteptii astia nu recunosc euro 1.. prin alte locuri poate se recunoaste si euro 1.

SAX1987 18-11-08 14:44

http://auto.ro/stiri/taxa-de-poluare...ampaign=zilnic

Ce ziceti de asta?!

R V A 18-11-08 14:57

deci din cate ma inteles eu....taxa va fi suspendata pe 6 luni pt masinile noi si probabil dupa 6 luni te pune s o platesti...dar decat sa imi iau logan nou prefer sa imi iau un urs si sa il fac cum vreau eu...deci....ue Tariceanu si Citroen sucks!!!tot 1320 euro tre sa platesc...ce tara de *** :(

avolocaru 04-12-08 17:53

Ma tot uit la ce se scrie aci si nu-mi vine sa cred, oare nu-si da nimeni seama de hotie?! Taxa se va scoate pt masinile noi, nicidecum pt cele SH. Dacia este sustinuta politic si nu prin calitatea masinilor produse. Mai nou se pare ca taxa va fi mult marita. Sa stiti ca nu sunt impotriva taxei de poluare dar valoarea acesteia ar trebui sa fie un procent acceptabil din valoarea masini, sa zicem maxim 10%. Eu zic ca avem nevoie de o noua revolutie. Dupa data de 20 am sa va prezint un material despre ce si cum cu fondurile pt sistemele de solarii panouri fotovoltaice etc.

D o n n 04-12-08 18:03

a anuntat acum la televizor ca de pe 15 decembrie anu acesta taxa de poluare pt masinile vechi se va mari de 3 x....in cazul asta raman cu a mea la fier vechi...ziceau ca pt o maisna cu 1.6 motor,veche de 5 ani,euro 3, va fi taxa cam 1300-1400 :D . . cred ca trec la dacia 1400

SAX1987 04-12-08 19:12

Orice am face nu-i putem opri, asta e sa o mareasca. Ne inmatriculam masiniile in Bulgaria si gata. Traim intr-o tara de c...t cu conducere de c...t .

D o n n 04-12-08 19:20

zic de criza dar din cauza cui am ajuns aici?cine a cheltuit?in lco sa zica ca le scad salariile lor,mai bine dam in masini...plimbaiar bunicameo cu dricu pe toti ! nu mai suport tzara asra

Mustang 04-12-08 21:18

Quote:

Originally Posted by D o n n (Post 1902470)
a anuntat acum la televizor ca de pe 15 decembrie anu acesta taxa de poluare pt masinile vechi se va mari de 3 x....in cazul asta raman cu a mea la fier vechi...ziceau ca pt o maisna cu 1.6 motor,veche de 5 ani,euro 3, va fi taxa cam 1300-1400 :D . . cred ca trec la dacia 1400

In curand vor da lege sa scoata sa scoata si masinile mai vechi de 11 ani in 3 prezoane si ... ramanem pietoni. :D
Motivarea lor?! Vor fi avea grad de poluare ridicat. :lol::lol::lol:

D o n n 04-12-08 21:30

sa le scoata pe mamele lor....deci asa ceva sincer daca am vazut...cretinismul din romania cred ca reprezinta 90% din tot globul...ar merita o vizita de la benladen tot parlamentul ala...Domen fereste de prostia din tara asta...chiar nu gaseste nim,eni ce sa facem?sa iesim in strada sa facem ceva?sincer au ajuns sa isi bata joc la nivel mare !

avolocaru 04-12-08 21:37

Solutia este sa ne revoltam impotriva acestui premier ticalos sau impotriva oricarui om care isi permite sa ia asemenea decizi. Sa stiti ca nu reprezint nici un partid politic. Trebuie sa iesim in strada. Ce au facut cu banii de pe taxa de prima inmatriculare? ni se tot spune ce se va face, promisiuni. Eu vreau sa ma duc sa plantez eu copaci in valoare de 3000 de euro, actuala taxa de poluare pe care trebuie sa o platesc, si sa mi se garanteze prin lege ca suprafata pe care am plantat copacii nu va fi defrisata decat peste cel putin 100 de ani. Si inca ceva, voi chiar credeti prostia asta cu criza mondiala ca afecteaza Romania? Au gasit scuze ca sa concedieze oameni, de ce nu-si voteaza ei o micsorare de pensie, pensie care ar hrani zece pensionari amariti cu varf si indesat, in loc sa fim stimulati sa facem ceva bun suntem stimulati sa gasim portite sa furam STATUL, sa ne furam pe noi insine. cat mai puteti suporta oameni buni???

All times are GMT +2. The time now is 14:06.

- Copyright 2026 4Tuning