![]() |
Re: Bugatti Veyron v.s. SSC Ultimate Aero
Asa sunt si dragstere de scot 0-100 in 1(o ) secunda , sunt mai tari ca veyronu ..e ?
|
Quote:
Pe mine unul cifrele ma lasa reci,pentru mine masinile nu se rezuma doar la cat "baga" si in cate sec prinde suta de pe loc. |
@anaconda & dolb: vad ca nu prea le aveti cu cititul :lol:
domnul intel se intreba in primul post cine ar castiga pe 402 m...raspunsul a fost dat de cosminbianca25. nu v-a intrebat nimeni de interior, confort, fiabilitate sau aspect. in plus au inceput sa apara cunoscatori care strica topicul. |
Mda...raspunsul a fost foarte precis si cu el topicul e gata.Ca per ansamblu Veyron e alt gen si alta clasa de masina, asta e partea a doua, intr-adevar nu era obiectul topicului.Ma rog...oamenii isi pun tot felul de intrebari...am mai vazut un topic, pe alt forum, in care cineva se intreba care e mai rapid, Veyron sau o masina de Formula1 ( Renault de exemplu).Amuzant era ca el chiar credea ca Veyron ar putea fi mai rapid.Dar cu acea ocazie s-au prezentat niste date tehnice, chiar niste timpi si problema a primit un raspuns foarte exact :) .
|
as merge cu 300 intr-o masina gandita si testata ani de zile in care s-au investit ceva bani pentru a fi asa cum trebuie si sa functioneze lafel si dupa 100k km. Nu as alege o masina 5 km in plus la vmax. O masina este o suma de factori, poate ca bugati-ul este mai lentu cu 5km dar poate ca sta mai bine la frane sau la suspensii. Stiu ca cutia de viteze a fost proiectata si testata timp de 4 ani pana sa fie pusa pe masina.
|
Motor produs in Germania de Vw,si are la baza vr6'le.
Din cate stiu are un singur arbore cotit,are 4 axe cu came. Parerea mea e ca motorul e o bijuterie,fata de cel de pe SSC. Si i se mai zice si WR16. :) |
Ii zice W16 si nu are la baza VR6. Eventual W8.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
E normal ce spui, dar pina la urma Tzepozzz avea dreptate.S-a pus o intrebare precisa si a primit raspuns.Nu s-a intrebat care masina e mai bengoasa. |
Quote:
As vrea sa te vad si pe tine intr-o zi proiectand un "kitch" din asta.Buna,rea,frumoasa,urata,e o masina in care un om si-a sacrificat 7 ani pentru a produce asa ceva.Si sa proiectezi o masina de la 0 nu e floare la ureche. P.S. hai sa-ti dau un exemplu de masina"proasta'' facuta de americani:Ford GT 40. Daca nici Caroll Shelby nu stie face masini... |
Venind vorba de motor... am vazut un reportaj despre Bugatti Veyron ..
Este facut din doua motoare V8 rezultand un motor W16 .. de 1001 cp ... |
Quote:
Oricum caruta aia americana e din alt film, nu i ajunge la glezna macar, poate sa "mearga mai repede" cat vrea, pardon, cat o tine motorul ..:lol: |
Quote:
vrei sa spui ca americanii fac masini mai bune ca europenii??? si cum poti sa spui tu ca gandacul ala are un pic de diablo si de zonda. ce parte mai precis? |
nu a zis nimeni ca americanii fac masini mai bune ca europenii, insa nici americanii nu sunt asa prosti. Au si ei cateva masini cum ar fi Chargerul r/t , Saleen S7, chiar si SSC, Fordul GT si de ce nu Corvette. Fiecare are plusuri si minusuri, insa Veyron este chiar o "minune" in stiinta automobilistica, este o masina foarte foarte performanta dar care se poate conduce ca una normala, o masina care este destul de fiabila, caruia nu ii pocneste motorul si mai ales , in care te simti oarecum bine.
|
de unde stiti voi ca nu ii pocneste motorul si ca e foarte fiabila? ati vazut vreo una cu macar 50 de mii de km? daca tot o ridicati in slavi ca e lux si asa mai departe nu cred ca va ajunge in veci motoru ala la km unei limuzine gen s amg sau s8 sau varful de la bmw, acolo poate vorbim de fiabilitate ca masinile alea sunt destinate pentru drumuri lungi, dar fiabilitate la o masina cum e veyronu ? probabil o fi daca la revizii tre sa ii faci o inspectie completa. sau poate lamureste cineva ce inseamna acea fiabilitate, e un cuvant atat de des folosit si e la fel de vag asemeni pastrarii distantei pentru evitarea oricarui pericol dupa spusele politistului, dar care este acea distanta nu stie nimeni
bafta |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Replica putea veni instantaneu. Viteza maxima la Veyron este limitata electronic, cu siguranta fara limitator s-ar mai duce cativa KM ca nu il puneau degeaba. Dar ei probabil nu isi bat joc de clienti si nu au vrut ceva bun doar pe hartie, au testat tot pana la ultimul detaliu sa faca fata la stresul ala, cauciucuri, jante etc...totul e gandit pentru viteza aia specifica. De aia nu prea poti sa iti schimbi jentile, ai avea toate sansele ca la 350+++ sa se intample nenorocirea si te-ai dus.
|
Quote:
|
GTR..nu fi naiv! problema nu se pune: care e cel mai rapid automobil, ca asa sunt alea de scot 500kmh :) Problema se pune: cel mai rapid automobil LEGAL ( roadlegal) care nu trebuie reparat dupa fiecare sprint ;)
|
nu ma intelegeti gresit, si mie imi place masina asta, am respect pt inginerii aia si ce au reusit sa faca , dar pur si simplu era un gand de-al meu , daca as avea un veyron eu l-as scoate zilnic sau cand ar fi timp si da-i cu el pe o autostrada sau un circuit, eu la asta ma refer cand vorbesc de fiabilitate, daca ar rezista , nu la mers constant cu el 400 ca la viteza aia ochiul nu mai prea percepe ce se intampla in jurul sau de asta cred ca a fost si una din cauzele limitarii plus a cauciucurilor si a consumului de carburant , dar asta e alta poveste.toti care au condus acest supercar au marturisit ca nu simti viteza ca intr-o alta masina pur pt viteza si lux vid, pe mine asta nu ma incanta la masini de genu.dar sunt gusturi si gusturi...
bafta |
Nu va mai ambalaţi aşa, va rog eu, şi raspundeţi puţin mai calm, că nu avem cāştigători dinte useri pentru cel mai agresiv răspuns...
|
Pai cum putem vorbi de fiabilitate ca nu vedem un Veyron peste 50k de km.
|
Quote:
|
Quote:
|
corect zic si eu.....dar asta a fost tema, macar putea fi topicul scurt.Cate intrebari si topicuri nu se deschid, al caror raspunsuri se afla la indemanana.
Cat despre testarea in aceleasi conditii, eventual simultan...asta chiar ca ar fi un adevarat divertisment.Sa vezi bunaoara o liniuta pe vreo mila si jumatate intre Veyron si SSC. |
Veyron este un GT, pe cand SSC e un supercar. Faptul ca Veyron este un GT, o face sa fie si mai impresionanta.
|
Re: Bugatti Veyron vs. SSC Ultimate Aero
Mai interesanta mi se pare intrecerea asta
https://www.youtube.com/watch?v=tVlbvxd0Q10 Veyron chiar a avut noroc ca dragul a fost de o mila. |
S-a discutat asta in multe zeci de posturi prin alte arii. Daca te uiti este "regizat". Top Gear este emisiune entertaining, si nu era niciun fun sa ii dea FUM Veyron la F1 pe distanta aia.
0-300 F1 = 30 secunde. Veyron are 15-16. Diferenta era...hilara. Daca te uiti plecarea la Veyron e slaba intentionat, fara LC, Hammond se uita la ala si se mira in loc sa ii dea in gura. Compara plecarea aia (slaba) cu asta, cam ce poate Veyron. https://www.youtube.com/watch?v=ADY2Ka_0f3o Dupa cum vezi diferenta este imensa, si F1 nu pricepea nimic. Toate lucrurile astea sunt usor de observat, nici beat nu as putea crede ca liniuta aia a fost catusi de putin "pe bune". |
parca 22-22.8s are din cate stiu (F1)...da, ok, si mie mi se parea ca trebuie sa fie diferenta mai mare, dar timpii pe sfertul de mila nu sunt asa departe.6 zecimi nu e putin, dar nici aproape 400cp diferenta.
|
Are mult sub 20 secunde la 300 Veyron. Daca de la 200 la 300 dureaza sub 9 secunde iar 0-100 in sub 3 (2.5 mai exact), de la 100 la 200 nu are cum sa dureze atata :). Oricum este clar ca plecarea aia e in gluma si in prima parte a cursei se putea mult mai mult la Veyron. Plecarea in filmul postat de mine este racheta, mult mai buna. Daca pleca asa pana la 320-340 cat s-au intrecut ei F1 avea minim 10 secunde in spate...adica nu prea era show (entertaining)...:)
Pe sfertul de mila Veyron are 10.2 iar F1 are peste 11 secunde. |
da, stiu, cam 15.6 zic datele, cam 22 ziceam de F1.La sfertul de mila stiam ceva de genul 10.2 Veyron si 10.8 F1.La cca 330km/h cam 7-7.5s trebuia sa fie normal diferenta
|
22 de secunde are Koenisegg CCX care este mai rapida ca F1 la acceleratii. F1 se invarte pe la 30...oricum diferenta mare fata de Veyron. Cand te gandesti ca F1 este MULT mai usoara (la jumate aproape) si stai in fiare fata de interiorul Veyron...diferenta e si mai impresionanta :).
|
http://www.carforums.net/showthread.php?t=78512
printre altele si aici se pot lua niste date comparative. Cat despre confort, F1 a avut alta destinatie si a fost totusi top...la vremea lui. |
Quote:
|
Sincer sa spun nu pot face comparatia intre amandoua...Bugatti Veyron este o masina facuta special pentru viteza care merge ca o racheta !
Motorul, cu 16 pistoane, este foarte puternic, ajungānd la 1001 CP. Este un automobil GT , masina poate atinge 408,47 km/h ! ! ! http://images.motortrend.com/photo_g...n+interior.jpghttp://www.exoticcars.ws/cars/bugatti-veyron.jpg |
pai prin postul tau o faci sa piarda....spui ca e special facuta pentru viteza, cand ea de fapt nu castiga in fata lui SSC prin asta, ci ca masina in ansamblu...adica putin in urma SSC-ului, dar mult in faa din toate celelalte puncte de vedere.
|
Cred ka veyorn e mai rapida pe 400 m, dar as prefera SSC aero pentru ca bugatti e prea urata la banii aia
|
| All times are GMT +2. The time now is 20:18. |
- Copyright 2026 4Tuning