Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masina mea Dacia (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia.html)
-   -   Daciotu` NT 22 TGR (https://forum.4tuning.ro/109-masina-mea-dacia/84124-daciotu-nt-22-tgr.html)

Tryfy 04-07-09 19:15

Re: Daciotul meu ALB-ASTRU

17 Attachment(s)
A sosit si Ziua Pozelor!8) Ce-i drept cam tarziu..dar lucrurile frumoase se fac incetul cu incetul, parerea mea:rolleyes2 Respect pentru toti care m-au ajutat in planul meu de infrumusetare al Daciotului, nenea Golidix pentru jante, nenea Nick pentru reconditionarea jantelor, nenea Dan pentru un set de poze si cei care mai stiu de masina asta si au ajutat chiar si cu o incurajare 8)

andi_cimpean 04-07-09 21:53

Re: Daciotul meu ALB

arata foarte frumos, dar mai coboar-o :)

golidix 05-07-09 18:46

arata mai bine decat mi-am imaginat, a trecut cam mult timp dar a iesit bine felicitari..

Messerschmitt 06-07-09 19:55

frumoasa..imi palce e destul de tipla masina:)

Bughilas 07-07-09 08:29

mda..dupa cum mai spunea si Andi mai sus sunt de aceeasi parere"mai coboar-o)...fara sport doar taieri de arc prima data sa vezi ce-ti da....
Oricum bafta in continuare

Tryfy 07-07-09 20:43

Ma bucur ca va place, dar mie imi place si mai mult:-P ei bine, daca o cobor acum, am o problema ca imi vor atinge cauciucurile pe partea din spate in aripi si mai am si aparatori din fibra de sticla . Sincer, as cobora-o, dar daca ii tai din arcuri o sa atinga si mai mult in aripi, si o sa am un lowrider dar o sa merg doar cu 50Km/h maxim8) deci, ca sa nu mai lungesc vorba, am nevoie de un sfat rapid, sau doua, trei link-uri din care sa ma inspir, sau idei, cum sa o cobor si sa nu imi mai atinga:rolleyes2

tin sa precizez ca intrucat nu am reusit trecerea la 4 prezoane decat cu ajutorul flanselor, acestea actioneaza ca niste distantiere si mi-au scos in fiecare parte cu 3 cm mai inafara roata, si cu toate ca acum as zice ca ar creste stabilitatea, nu prea ma ajuta faptul ca mi se uzeaza cauciucurile pe partea cu inscrisurile.:???:

andi_cimpean 07-07-09 21:21

pai ai chef de o tinichigerie?...ai putea sa ii pui pasaje de golf:)...

Tryfy 12-07-09 11:48

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2469314)
pai ai chef de o tinichigerie?...ai putea sa ii pui pasaje de golf:)...

Andi , acum daca tot ai adus in discutie treaba asta cu pasajele ,incep sa ma gandesc tot mai serios la niste pasaje, din ce am mai gasit pe forum-uri reiese ca cele mai indicate ar fi pasajele de golf 2 8), si am si tras o fuga pana la un parc de dezmembrari din oras. de gasit am gasit vreo 3 golf 2 pentru dat pe bucatele problema e ca o singura aripa de golf 2 era 100 de lei.. iar eu ma gandeam ca daca ar fi sa dau 100 pe doua aripi, ar fi super. Asadar, e oficial.. caut o oferta decenta de aripi de golf 2 ..mi-ar trebui cel putin 2 pentru inceput.

Din nou lansez o cerere spre un moderator pentru a edita titlul topicului prin adaugarea literelor ASTRU dupa ALB, am incercat si eu sa editez primul topic , mi s-a schimbat titlul doar la primul post, in rest nu s-a mai modificat nimic.

andi_cimpean 12-07-09 11:50

Quote:

Originally Posted by Tryfy (Post 2479727)
Andi , acum daca tot ai adus in discutie treaba asta cu pasajele ,incep sa ma gandesc tot mai serios la niste pasaje, din ce am mai gasit pe forum-uri reiese ca cele mai indicate ar fi pasajele de golf 2 8), si am si tras o fuga pana la un parc de dezmembrari din oras. de gasit am gasit vreo 3 golf 2 pentru dat pe bucatele problema e ca o singura aripa de golf 2 era 100 de lei.. iar eu ma gandeam ca daca ar fi sa dau 100 pe doua aripi, ar fi super. Asadar, e oficial.. caut o oferta decenta de aripi de golf 2 ..mi-ar trebui cel putin 2 pentru inceput.

inseamna ca aia care ti-au cerut 100 de lei pentru o aripa sunt exagerat de nesimtiti...in conditiile in care poti cumpara un Golf 2 complet...cu maxim 400 de euro

pUmA 12-07-09 15:17

Salut...vindea un user aici pe forum pasaje golf 2 cu 55lei amandoua......sau dak nu vorbeste cu AYG ca are golf 1 la dezmembrat;).......bafta cu dacia.

andi_cimpean 12-07-09 15:49

ia vezi aici la ugod

https://forum.4tuning.ro/461-dezmembr...-gti-16-a.html

nu a mentionat nimic, cum ca ar fi dat aripile fata.

Tryfy 12-07-09 17:45

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2480277)
ia vezi aici la ugod

https://forum.4tuning.ro/461-dezmembr...-gti-16-a.html

nu a mentionat nimic, cum ca ar fi dat aripile fata.

Quote:

Originally Posted by pUmA (Post 2480186)
Salut...vindea un user aici pe forum pasaje golf 2 cu 55lei amandoua......sau dak nu vorbeste cu AYG ca are golf 1 la dezmembrat;).......bafta cu dacia.

multumesc baieti.. am postat pe topicul lui ugod, astept un raspuns, mai ramane sa vad ce are disponibil si AYG, sa vedem ce-o sa iasa8)

Bafta tuturor cu proiecte in desfasurare:rolleyes2

Tryfy 29-09-09 22:47

10 Attachment(s)
Sa Reinvii oleaca topicul asta..ca vad ca daca nu mai postez nimic.. ma uita lumea8)

Asadar.. Daciotul a primit discuri de frana noi ca alea vechi nu mai rezistau nici 100 de km ..iar eu nu mai suportam zgomotul produs de etrier cand balansa pe discul super slim :lol:

Deocamdata doar ca spectator si tupeist in parcare..am reusit sa ajung la Suceava sa stau pe langa masinile EXPO-use si nu mica mi-a fost mirarea cand am observat omuleti care veneau si trageau o ocheada mica.. la Daciot..:oops: Sincer . nu mai incapea inima in mine.. si uite asa.. Proiectul continua.. pana cand o sa particip cu adevarat la astfel de evenimente.

Pana una alta.. un set micut de poze cu Daciotu' la Suceava Shopping City. 27 Septembrie 2009

In poze se va vedea si motivul pentru care desi m-am trezit la 5 dimineata ..am ajuns la 7 in suceava.. un cuiut in ghetuta de pe dreapta fata.. si era un pic cam mare..dar am scapat de el... si pana la inceperea evenimentului ..Daciotul era incaltat si curat ca de zile mari.

pUmA 29-09-09 22:52

Salut ai flanse pe ea?......frumusica.....bafta incontinuare;)

andi_cimpean 30-09-09 14:56

Quote:

Originally Posted by pUmA (Post 2679685)

Sigur are flanse, pentru ca rezerva este in 3 prezoane.

Ce naspa s-au facut stopurile alea...:(...sunt de toata jena. Pune-le pe alea vechi si tragele un lac rosu;)

Alex_19Mig 30-09-09 15:30

Pasaje de golf 2.
Barile negre.
Schimba si tu pragurile si da jos (acoperitoarea aia).
In rest frumoasa.
Aa iaute a disparut carligu:).

Tryfy 01-10-09 07:57

Quote:

Originally Posted by Alex_19Mig (Post 2681194)
Pasaje de golf 2.
Barile negre.
Schimba si tu pragurile si da jos (acoperitoarea aia).
In rest frumoasa.
Aa iaute a disparut carligu:).

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2681113)
Sigur are flanse, pentru ca rezerva este in 3 prezoane.

Ce naspa s-au facut stopurile alea...:(...sunt de toata jena. Pune-le pe alea vechi si tragele un lac rosu;)

Quote:

Originally Posted by pUmA (Post 2679685)

@pUmA - da, am flanse de trecere de la 3 la 4 prezoane, dupa cum bine a observat si andi

@andi_campean - stiu ca s-au uratit stopurile astea, din fericire le am si pe alea vechi, dar poate va fi nevoie sa le schimb dispersoarele, ramane de vazut, insa, nu stiu de ce fel de lac e vorba

@Alex_19MIG - pasajele de golf 2 sunt in plan, am avut barile negre si tocmai de asta am vrut sa le fac la culoarea masinii.
Pragurile sunt de tabla si un pic reconditionate cred ca ar da bine, dar numai dupa ce le iau la frecat si la revopsit8)
Nu stiu de care acoperitoare vorbesti:???:
Si carligul a disparut inca de cand am pus jantele astea noi :-)

Mai ramane sa schimb partea de mijloc a barii spate ca aia are valuri ..asa e de cand am luat masina.

Multumesc de sfaturi... si sa vedem ce va iesi8)

Aaa si asa ca un teaser.. o sa incerc sa schimb evacuarea actuala cu o alta evacuare.. Daciotu' e un WIP

Bafta baieti!

andi_cimpean 01-10-09 09:52

1 Attachment(s)
Lacul pentru stopuri vine de la Duplicolor si cred ca ai putea sa le vopsesti sticla la astea clare, dar nu stiu cat s-ar merita, pentru ca vad ca ai stopul stang deja spart.

Uite asa arata un tub de vopsea lac, pentru stopuri. Costa aproximativ 20 de lei.

VaLeX 02-10-09 00:28

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2683084)
Lacul pentru stopuri vine de la Duplicolor si cred ca ai putea sa le vopsesti sticla la astea clare, dar nu stiu cat s-ar merita, pentru ca vad ca ai stopul stang deja spart.

Uite asa arata un tub de vopsea lac, pentru stopuri. Costa aproximativ 20 de lei.

Gasesti pe rosu , galben, albastru si negru la Auto Stefan, acolo la Kaufland.

andi_cimpean 16-10-09 23:44

Ti-au sosit stoapele?...Cum arata?

Tryfy 17-10-09 11:55

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 2725482)
Ti-au sosit stoapele?...Cum arata?

Ei bine, nu mi-au sosit stoapele ..nu stiu din ce motiv.. dar sper sa fie din cauza curierului:rolleyes2 de fapt, chiar acum am sa verific sa vad daca a ajuns ceva la oficiu.:sad:
Offf, trebuie clarificata treaba asta. Sa speram ca se rezolva curand:sad::sad:

andi_cimpean 17-10-09 21:32

Quote:

Originally Posted by Tryfy (Post 2726274)
Ei bine, nu mi-au sosit stoapele ..nu stiu din ce motiv.. dar sper sa fie din cauza curierului:rolleyes2 de fapt, chiar acum am sa verific sa vad daca a ajuns ceva la oficiu.:sad:
Offf, trebuie clarificata treaba asta. Sa speram ca se rezolva curand:sad::sad:

Ti-am mai spus...

este prea "serios" userul de la care ai incercat sa cumperi stopurile...

Pacat ca exista si oameni d-astia.

golidix 17-10-09 21:44

doar nu ai fost atat de naiv incat sa dai bani inainte sa vezi produsu ?

andi_cimpean 17-10-09 21:46

Quote:

Originally Posted by golidix (Post 2727712)
doar nu ai fost atat de naiv incat sa dai bani inainte sa vezi produsu ?

Nu i-a dat...dar spera si el, ca cel cu care a incercat sa faca tranzactia, este om de cuvant si chiar pune la posta ceea ce a promis.
De vreo 2 saptamani trebuia.

VladM 02-11-09 21:44

Tryfy,ai ceva de mancare ?:)) Te salut si succes cu daciotul :D

D@N_NSL 02-11-09 21:48

pan' la urma ai schimbat incaltarile la masina?:-P

Tryfy 04-11-09 09:06

Quote:

Originally Posted by D@N_NSL (Post 2774505)
pan' la urma ai schimbat incaltarile la masina?:-P

Bre.. Silence..ca nu trebe stricata surpriza:-P Toate la timpul lor.

VladM- nu mai am de mancare acu.. dar data viitoare o sa fiu pregatit8) Multzam si succes si tie, cu Seat-ul tau minor 8)

D@N_NSL 04-11-09 12:41

Quote:

Originally Posted by Tryfy (Post 2778480)
Bre.. Silence..ca nu trebe stricata surpriza:-P Toate la timpul lor.

VladM- nu mai am de mancare acu.. dar data viitoare o sa fiu pregatit8) Multzam si succes si tie, cu Seat-ul tau minor 8)

:oops:mi scuzi mi scuzi

Cosminel HAD 08-11-09 21:00

Salutare Razvane:D! Ce mai faci ca nu ne-am mai auzit de mult? Vad ca arata din ce in ce mai frumoasa si cu muzica nu o duci rau :P.

Tryfy 24-01-10 21:11

Re: Daciotu'

42 Attachment(s)
Pentru inceput, Bine ne-am intalnit si in 2010!

Am zis sa mai dezghet putin topicul, cu toate ca am zis ca o sa mai postez pe masura ce se mai intampla cate ceva pe la Daciot.
Cu scuzele de rigoare , va prezint in mare, micile modificari aduse de la ultima interventie pe topic, pana acum8)
unele sunt finalizate , altele doar in stadiul de planificare.

Asadar, am renuntat la finala stock de Conex, si am abordat o finala sport, Royal Wolf. Nu e chiar atat de cunoscut, dar deocamdata suna bine.

A urmat un eveniment in oras Tuning Show by NSL, la care de voie, de nevoie, am participat la categoria "Autohton". cu toate ca in ziua aia numai la participare nu ma mai gandeam , nici macar nu era spalat Daciotul.
Dar am fost sa ii fac un dus rapid, am revenit la stadion , am parcat cuminte si am asistat la eveniment.

A trecut si evenimentul, s-a facut frig, si am inceput sa imi caut ghete mai noi, si am dat peste niste jante mai interesante putin decat astea actuale, transplantul definitiv urmand sa se faca in cursul acestui an, odata cu multe alte detalii estetice exterioare. Atasez mai jos si niste poze cu jantele, si cu o proba pentru cateva ore cu jantele noi.

Pentru ca tot a venit iarna si e bine stiut ca o Dacie se comporta oarecum mai ciudat fata de alte marci, problemele nu au intarziat sa apara.
Cel mai ciudat a fost faptul ca am pierdut tot uleiul pe un drum de 40 de km, si nu stiam cum s-a putut una ca asta, ei bine am aflat Sambata asta, cand am saltat capota si am vazut ca filtrul de ulei mai avea 2 spire si fugea singur de acolo. Asa ca ieri am facut un schimb de ulei fortat, pe o vreme grea si cu limita de timp deoarece a trebuit sa fug repede de la un magazin de piese auto la altul in speranta in care voi mai gasi vreunul deschis. Spre norocul meu, am facut schimbul, am mai bibilit putin bujiile, am adaugat nitel antigel in instalatia de racire, si cand sa plec, bateria era moarta.:sad:
Am incercat sa o pun pe redresor dar cand am vazut ca incepe sa se prelinga lichid din ea, am zis.. alta de acu. Asadar Daciotu' e in parcare si asteapta o baterie.

Si odata cu bateria mai asteapta si un pic de vreme calda sa il inzestrez cu un set de geamuri electrice fata, si niste sticle mai diferite pentru semnalele de langa far si dispersoarele spate.:rolleyes2

Dar destul cu vorba si acum sa trecem la poze:twisted:
Primele poze sunt finala sport, urmatoarele sunt cu jantele achizitionate recent si cu echiparea provizorie, cand pe fata cand pe spate.
Apoi urmeaza pozele cu semnalele clare, dispersoarele in doar 2 culori si, problema de ieri, cea cu uleiul, si 2 pozici cu Daciotul pe patinoarul din parcarea Stadionului Municipal8)

Toate cele bune!:D

P.S. Inca ceva.. scuzati lipsa de curatenie din compartimentul motor, o sa se rezolve dar mai acusi:oops:

ne_mo 24-01-10 21:42

de unde ai luat triplele spate...frumos pana acum..
;)

1310 24-01-10 21:45

man...de unde ai facut rost de semnalele clare ? :|

andi_cimpean 24-01-10 21:45

Vad ca ai facut niste achizitii importante intre timp.

Foarte frumoase noile jante, semnale si stopuri...cu toba ma mai gandesc...:D...o sa imi placa daca nu iti rugineste in urmatoarele 2 luni.

Dupa montarea lor poate te gandesti sa mai tai si din arcuri;)...

P.S. sa inteleg ca nici pana acum nu ti-a trimis ala stopurile.

golidix 24-01-10 21:48

jantele sunt misto tare dar mai lasa masina aia nu iti mai pune prietenii sa se urce pe ea :)) scoate si intermediara ca sa aiba un efect mai mare toba respectiva si triplele si sticlele de la smenalizari fata o sa schimbe aspectu total al masini. spor la tunareala in continuare domnu tryfy

Tryfy 24-01-10 22:51

Quote:

Originally Posted by ne_mo (Post 3011323)
de unde ai luat triplele spate...frumos pana acum..
;)

Pai triplele le-am cautat ceva timp, si am reusit in cele din urma sa dau de ele la un magazin de piese auto local, din pacate nu am reusit sa mai iau un set de dispersoare pentru inca un prieten, deoarece nu mai aveau decat dispersoare pentru partea stanga.

Quote:

Originally Posted by 1310 (Post 3011334)
man...de unde ai facut rost de semnalele clare ? :|

Semnalele clare le-am luat de la Ncs Ady , din Ploiesti . Daca ai noroc poate mai gasesti pe cineva care sa dezmembreze vreo dacie cu semnale clare.

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 3011335)
Vad ca ai facut niste achizitii importante intre timp.

Foarte frumoase noile jante, semnale si stopuri...cu toba ma mai gandesc...:D...o sa imi placa daca nu iti rugineste in urmatoarele 2 luni.

Dupa montarea lor poate te gandesti sa mai tai si din arcuri;)...

P.S. sa inteleg ca nici pana acum nu ti-a trimis ala stopurile.

Salutare nenea Andi , merci de aprecieri, jantele o sa trebuiasca sa fie insotite de o coborare radicala a gardei la sol, bineinteles, si umflarea aripilor un pic acolo,
semnalele si stopurile, o sa le pun acusica, sa mai iau si semnale clare pentru aripi ca sa fie un set complet.
Cat despre toba, a fost cadoul meu pentru Daciot de ziua lui, inca din Octombrie, si pot spune ca sunt multumit, deocamdata nu au aparut semne de rugina, in schimb mi-a innegrit cam mult bara spate.
Deci o sa fie si arcuri taiate si aripi modificate si bani necesari pentru ajustarile astea minore.
Am renuntat la ideea cu stopuri clare pentru ca vazandu-le pe ale mele cat de urat arata , cel putin cel stang, am zis ca daca e sa schimb aparenta o pot face cu aceleasi stopuri stock doar cu dispersoare putin altfel. Aaa si nici pana acum nu a sosit coletul:lol: am depasit momentul.

Quote:

Originally Posted by golidix (Post 3011349)
jantele sunt misto tare dar mai lasa masina aia nu iti mai pune prietenii sa se urce pe ea :)) scoate si intermediara ca sa aiba un efect mai mare toba respectiva si triplele si sticlele de la smenalizari fata o sa schimbe aspectu total al masini. spor la tunareala in continuare domnu tryfy

Salve Dragos, ma bucur ca jantele sunt privite cu ochi buni, masina o sa fie lasata tot cu ajutorul prietenilor, dar nu cu greutatea lor8), acolo era doar un mic test din care sa imi dau seama cat ar trebui lucrat la aripi si pot spune ca un 4 cm ar fi pe fata si pe spate putin peste 5cm, depinzand doar de cauciucurile finale care vor incalta Daciotul.
Intermediara e posibil sa o scot , e posibil sa o las, acu depinde de cat de bine agreat o sa fie sunetul, oricum o sa fac o proba si fara intermediara:rolleyes2 dar in spatiu inchis:D

Nu stiu daca e tunareala ceea ce fac eu, dar ceva ceva tot o sa iasa:-P

Spor la treaba tuturor cu pasiunea asta de a estetiza Daciile!

O sa mai revin cu detalii si eventual alte poze, doar dupa efectuarea altor modificari8)

V-am salutat cu respect!

W35T 25-01-10 07:57

Felicitari pentru cate i-ai facut pana acum...chiar e o dacie ce nu seamana cu celelalte si in care s-a pus multa pasiune ! Numai bine si bafta in continuare !

...despre eliminarea intermediarei intervin.... motorul de obicei are nevoie de contrapresiune de evacuare, asadar daca o vei scoate nu vei mai avea cuplu la turatii mici..numai la turatii 4000+ (o zic din proprie experienta) ...mai bine o lasi asa.

Tryfy 25-01-10 20:06

Quote:

Originally Posted by W35T (Post 3012043)
Felicitari pentru cate i-ai facut pana acum...chiar e o dacie ce nu seamana cu celelalte si in care s-a pus multa pasiune ! Numai bine si bafta in continuare !

...despre eliminarea intermediarei intervin.... motorul de obicei are nevoie de contrapresiune de evacuare, asadar daca o vei scoate nu vei mai avea cuplu la turatii mici..numai la turatii 4000+ (o zic din proprie experienta) ...mai bine o lasi asa.

Multumesc de vorbele bune , sper doar sa pot sa pun in practica toate ideile mele nebune pe care le am eu cu Daciotul.
De asemenea , merci si pentru lamurirea cu toba intermediara, eventual o sa lucrez la tot circuitul de evacuare, dar asta pe un alt plan.

Deocamdata am inca o problema cu bateria

Oscilez intre un Rombat Tornada 77Ah si o Varta Blue Dynamic 74Ah. Asa, ca fapt divers ce ati recomanda? tinand cont si de faptul ca mai am si la partea audio un subwoofer de 120 de w amplificat de un Autostar pe 4 canale. Am zis sa iau ceva si sa nu mai am probleme , cel putin 2 ani de acum incolo.

De asemenea , accept si alte pareri, inafara celor doua modele propuse de mine. :D

Sonny™ 27-01-10 11:50

felicitari pentru noile achizitii si astept sa vedem cat mai repede dacia incaltata cu jantele alea si coborata;)

andi_cimpean 27-01-10 14:02

Sa rogi si tu un moderator sa iti schimbe numele thread-ului.

P.S. tu mai ai eleronul ala? pe care il aveai cand ai luat masina?

razvanell 27-01-10 14:15

Quote:

Originally Posted by W35T (Post 3012043)

daaa daca se supara tare motrou iti scoate pistoanele pe toba,ca nu mai are intermediara si iti cad si supapele in baie,apoi merge in 2 segmenti...(o zic di proprie experineta:lol:)

nu se intampla nimic daca ai scos intermediara,parca urca putin mai repede in ture,ori mi se pare mie...da urla tare si e senzatie:lol: zici k ai v8 pe ea..si eu am toba tot de la aceeasi firma,are si amortizor dar nu are decat 3 luni si a si ruginit:sad:
toba intremediara are rolul de a diminua zgomotul si atat.
evacueaza gazele mai rapid fara intermediara

All times are GMT +2. The time now is 15:37.

- Copyright 2026 4Tuning