![]() |
Re: General - AUDI vs BMW -
Un lucru e cert, daca punem un Bmw cu x cai si un Audi cu aceiasi cai, Bmw-ul va castiga, e mai sportiv Bmw-ul orice s-ar zice.....cateva exemple: M3 vs RS4, 530d si A6 3.0 TDI, M5 vs RS6 (RS6-ele e cu 0,4 mai rapid decat M5 cu toate ca are 73 de CP mai mult si e si Turbo, daca aveau aceiasi putere amandoua era diferenta de ani lumina in favoarea Bmw-ului) etc. Astea sunt cateva exemple care imi vin acum in minte.....deci sa fim seriosi, Audi e o marca buna dar cand zici Bmw primul lucru la care te gandesti este sportivitate! Daca aveti o parere contrarie, va rog sa aduceti argumente solide!
|
BMW RULLZ:!::!:
Citisem recent in revista AutoShow ( am pus mana pe ea la lucru, nu ca as cumpara asa ceva ), un test intre BMW 318d si Audi 2,0 TDI, BMW-ul era cu 3.000 mai ieftin ( avea piele - audi nu ), BMW-ul consum mai mic printre care 2 litrii mai putin in oras :!:, BMW-ul accelera mai repede la aceiasi cai. -- A castigat audi cica e mai tehnologizat - tehnologie unde? In motor? In dinamica masinii? De ce nu au comparat 320d ca se incadra in aia 3000 si de euro diferenta? In mare parte fanii audi sunt manipulati :P Eu nu as da bani pe un VW cu materiale mai "fine" si alt design. Desi la materiale... ma lasa rece cand vad cum se duce vopseaua de pe butoanele din bord si manerul de la usi la fel ca la VW. Nici nu ma mira imprumuturile astea atat timp cat Bentley si Lamborghini au cd-player de Audi ( astea sunt mai vizibile :lol: ). |
Sincer eu sunt multumit ca fanii Audi au ales masina care ii reprezinta.
Fanii BMW isi exprima alegerea prin posturile de pe acest topic. La sfarsit trageti linie si observati calitatea. Apropo.... BMW sportiv ok.... in ce competitii????? |
Quote:
genul asta de topic nu prea imi place deoarece multi fani bmw,(NU TOTI!!!) stiu numai bmw rulzzzzz si asta fara nici un argument (vezi moderatorul).sunt fan audi de cand tata a avut un a6 de 150 cp care chiar m-a impresionat.bmw nu am avut dar ca si calitate si confrot nu cred ca bmw e peste.in afara de noul m5/seria 3/m3 nu ma prea incanta noile modele (chiar din contra) iar interioul niciodata nu cred ca a fost reusit (parerea mea proprie si personala). iar mai nou e cam discutabila treaba audi<>bmw,deoarece cu noile modele audi s-a ridicat destul de mult. in filumetul de mai jos cei de la top gear compara m5 e39, mercedes e 55 amg w211,audi rs6 c5 si jaguar ... :D cei de la top gear eu cred ca au ceva habar de maisni si ar trebui luata in considerare si decizia lor. https://www.youtube.com/watch?v=rnYD5eASPPI numai bine! |
Imi place ca fanii Audi au venit doar cu argumente in loc sa scrie Audi rullez :).
|
daca ma gandesc la RIP-u...BMW.....
daca ma gandesc la nadir...AUDI... raman la ale mele..:D |
Aleg Audi (era oarecum evident asta).
Prefer designul modelelor de la Audi ... desi imi plac si unele de la bmw. In ceea ce priveste designul interior, bmw mi se pare ca are interioare urate ... stiu ... o sa spuneti ca sunt mai clasice, mai simple ... eu tot urate le vad.... Imi place quattro ... si nu pentru ca pot sa merg iarna cu masina (desi nu ma incanta deloc gandul sa merg cu tractiune spate iarna - nu am luat in considerare xdrive-ul ... pt ca, consider ca daca iti iei bmw mai bine iti iei rwd) Imi place in general stilul Audi, imaginea Audi, e mai aproape de mine ca persoana. - Cineva spunea ca Audi nu poate decat cu turbo ... dar ... scuze ... pe rs4 este aspirat... si se tine destul de bine de noul M3. - Altcineva spunea ca alege bmw pt cerculete si pentru ca poate sa se dea si pe 400 metri ... dar si cu quattro se pot face cerculete... chiar frumoase ... si merge si quattro pe 400 metri. - Altcineva spune ca referitor la calitatea materialelor din interior, daca configurezi 2 masini, o sa-ti dai seama ca bmw este mai scump, si ca de aici rezulta ca bmw este un pic mai sus decat audi..... ????? n-am inteles logica acestei concluzii ... La orice emisiune Auto, cand prezinta un Audi, cand se ajunge la interior ... este deja o axioma ... atat se spune ... interioarele Audi, precum se stie sunt cele mai bune din clasa lor ... (inteleg la o emisiune, la 2 ... dar e la majoritatea) ------------------------- Consider ca sunt multe "+"-uri pentru fiecare marca... totul tine pana la urma de subiectivism, de alegerea fiecaruia. Dragilor fani bmw (doar unii)... nu mai incercati sa ne convingeti ca noi suntem intr-o stare de negare, ca bmw este masina suprema.... mai bine va limitati doar la argumente pro bmw ... Intradevar, bmw este o masina mai sportiva, nu neaga nimeni asta ... Audi este ceva intre ... totusi ... creatorii unei masini ca rs4 sau r8 ar putea sa aplice cele invatate de la aceste doua modele si la restul ... dar ... asta e stilul Audi, de asta iubim noi Audi ;) |
pana la modelele astea din 06 incoa interioarele de la audi mi s-au parut cele mai urate din clasa lor..chiar hidoase...e adevarat ca interioarele care sunt acum sunt peste interioarele bmw-urilor nu zic ca nu, dar...
|
Quote:
|
Quote:
|
eu as vrea ca BMW sa intre in DTM sa vedem o adevarata lupta intre cei trei giganti germani.. Audi, BMW si Mercedes..
|
Quote:
Eu aleg BMW pt fiecare model si motorizare in parte. |
Si un J D Power facut pt Franta unde BMW binentels ca sta in fata Audiului:
http://www.jdpower.com/corporate/new...spx?ID=2007092 |
Quote:
poate ca nu alege celelate masini de la audi pentru ca nu simpatieaza clasa din care fac parte.si scira de interioarele de la audi ca sunt naspa astea pana in '06.cred ca e doar parerea ta. |
da..dupa parerea mea sunt naspa...chiar urate...
credca din topicul asta o sa iasa o cearta audi vs bmw... |
Quote:
un filmulet dintre s6,m5 si e63 amg: https://www.youtube.com/watch?v=pF7z1nABPd4 bmw 7,audi a8 si mercedes s350 https://www.youtube.com/watch?v=9oS1JHIYm8k in ambele filmulete,audi e pe locul 2,in fata bmw-ului |
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=OVNLV_WkO68 si loganul a luat premiu,si clio 3 a luat premiu si asta nu cred ca le face cele mai bune masini |
Si ce premii au luat Logan si Clio 3? Noi vorbim de premii importante, gen motorul anului ani la rand si etc.
|
Quote:
dar atunci la comparatii de ce iese pe locul 3? te-ai multumi cu o masina care are nu stiu cate premii epntru motor dar care la design,interior si exterior,calitatea materialelor, etc lasa de dorit? cred ca masina trebuie sa mentina un nivel la toate categoriile |
Quote:
eu nu am vazut bmw-uri de generatie noua(nici la cele vechi) sa aiba materiale care lasa de dorit! oricum seria 7 mi se pare infinit mai frumoasa decat a8-ul, dar aici vb de gust, ceea ce este foarte variabil! multe emisiuni nu sunt concludente, au multe dedesupturi, scopuri ascunse si platite de unele marci. ps: nu mai compara in viata ta premiile castigate de bmw cu cele castigate de logan..:)), una inseamna masina anului in romania si cu totul alta inseamna motorul anului...dar vad ca imi pierd timpul aiurea... |
Quote:
inca odata,nu cred ca am spus ca bmw e o masina prost construita.doar ca audi e ceva mai bine construit.dovada o fac comparatiile. |
Nu stiu in cate comparatii facute de diverse emisiuni a iesit Bmw pe locul 3. Eu nu cunosc multe comparatii de genul in care Bmw sa iasa la sfarsit sau dupa Audi.... O luam daca vrei cu Seria 1 si A3 si terminam cu RS4 si M3 sa vedem fiecare pe ce loc iese si tragem linie la sfarsit si tragem o concluzie! Cu siguranta Bmw va pierde la capitolul Seria 7, insa in rest? Sa fim seriosi...
Numai bine. |
Quote:
|
cum ce filme?eu am postat 4 filme, ca tu nu le-ai obsrevat e problema ta.si bine ai zis, ERA.si cred ca sunt 2 categorii,cea lux si cea mare,la restul nu cunosc,deci nu ma bag.
RS4 e aspirat si are 420 cp si se cam tine bine dupa M3.de aici dovada ca si audi stie face motoare aspirate foarte puternice.e drept,nu chiar asa tari,dar nici departe nu sunt. bmw e mai mult pe sportivitate,audi e si pe sportivitate si pe eleganta,iar la eleganta,chiar se pricepe,dovada interioarele bine construite si asta o zic mai multe reviste si emisiuni,ceea ce nu se spune si despre bmw. numai bine! |
Incercati sa discutati pe un ton frumos, fara sa va certati/injurati si etc...
Trebuie sa-i intelegem pe colegii nostri fani Audi .... :lol: Prima etapa e NEGAREA ... usor usor ajung si ei pe calea cea buna :lol: |
salut.intru si eu in discutie.ambele marci sunt marci premium.atat BMW cat si AUDI au revolutionat prin tehnologie piata auto de ani de zile.eu sunt fan al marcii bavareze,motoarele produse de bmw sunt incredibile(in special cele in 6 pistoane),dar asta nu ma poate impiedica sa vad INCREDIBILUL INTERIOR al modelelor audi,care dupa parerea mea este cel mai reusit la ora actuala(vezi RS6,A8 etc).a fost o comparatie la o emisiune TV audi A5 quattro vs 330 coupe XD.a castigat X drive.am mers cu e39 525d .super ok masina..am mers cu audi A6 2002 2.5tdi,trage mult mai bine decat 525d...deci chiar daca suntem fani ai uneia dintre cele 2 marci nu trebuie sa nu vedem calitatile marcii rivale.E30,E36 sunt masini de acum 10-20 de ani..( nu ma intelegeti gresit,sunt posesor de E30),dar nu avem cum sa nu ne aducem aminte de audi S2 si RS2,care sunt masini foarte rapide.
in concluzie,si cu asta inchei(sper ca nu v-am plictisit),e greu sa spui care e cea mai buna,pentru ca daca e sa compari per total,trebuie sa tii cont de toata istoria marcilor,nu numai de un model in parte,si trebuie sa tinem cont de parcursul si evolutia marcii in sporturile cu motor.in anii 80 quattro facea legea in WRC,bmw in turisme cu E30 M3 si mai tarziu cu E36 etc.asa ca aceasta discutie zic eu ca va tine vesnic,pentru ca ambele sunt marci FOARTE bune si ambele au fani pe acest forum.Numai bine. |
BMW este mult mai brutal fata de audi, de unde rezulta senzatia unica a BMW-ului...
Pozitia la volan difera enorm intre bmw si celalalte masini... iar audi e undeva depaaaaarte BMW-ul este o masina impunatoare, dura, care urmeaza o traditie: CALITATEA Nu am intalnit nici o persoana posesoare de BMW care sa fie nemultumita de masina... (la audi cunosc cazuri) BMW este o legenda... are o istorie... nu are rost sa intram in detalii ca stiti cu totii... In schimb Audi are un desing si o tehnologie aparte, inconfundabila iar la clasa LUX... este ceva peste BMW Zicea cineva mai sus "BMW Rulezzz".... da.... intradevar toti incultii stiu ca daca ai BMW esti tare... si sunt mult mai multe BMW-uri decat Audi, din cauza asta BMW e ceva atat de comun Aman2 sunt masini zdravene, bune, fiabile, frumoase pana la urma eu sunt fan BMW ps. Fani audi... voi stiti macar de la ce vin initialele A.U.D.I. ?? sau cele 4 cercuri... ? |
Quote:
uite aici ca vad ca iti place youtube 335 e peste s5 pe circuit,s5 care daca e sa o luam dupa motorul v8 de 4.2l e facut sa concureze cu m3`ul |
Quote:
|
in general, Audi este un brand pt domnii stilati iar BMW este pt vagabonzi ca sa zic asa :D
nu faceti confuzie intre M,S si RS...divizia M nu e bmw stand alone, exista M gmbh si quattro gmbh (care face modelele RS), modele S sunt facute de audi stand alone, la fel cum bmw face 335i sau 116i de exemplu |
Quote:
|
Quote:
eu sunt fan ambele marci dar in principiu apreciez audi pt fiabilitate in primul rand (de fapt tot grupul vag)...mai apreciez pt suspenii, design, calitatea interioarelor, siguranta iar bmw-ul il apreciez pt dinamica, placerea de a conduce, pozitia la volan, directie si FUN! |
Quote:
|
Quote:
chiar asa convins esti?am avut audi la 236.000 km si mergea brici (zicea un mecanic,nu un prieten) si tu zici ca nu ii masina fiabila?fi serios mai fiabila o fi bmw,cand numa cand auzi pretul lesini...stiu de la posesori |
Quote:
Nu. E facut sa concureze cu 335 ... In comparatia asta ... au terminat f aproape una de alta ... si sincer nu cred ca se poate trage o concluzie din filmulet. Plus ca daca ai mai urmarit emisiunea, ea este adepta RWD, si stie mai degraba sa conduca o masina tractiune spate, decat una 4x4 ... |
1 Attachment(s)
punctajul din grafic trebuie sa fie cat mai mic..
|
Daca Audi ar fabrica masini RWD probabil ca ar fi o concurenta nebuna .... insa in afara de quattro tractiunea FWD niciodata nu o sa egaleze senzatia si placerea de a conduce un BMW sau un Mercedes-Benz, practic orice masina te poate duce din punctul A in B, diferenta o face MODUL cum o face. Asadar aleg BMW.
|
Quote:
|
zGb in primul rand eu nu am jignit pe nimeni
Cristy65 aici nu este vb de masina lu taicatu... e vb de toate... cat despre brutalitate ... ma indoiesc ca un rs4 iti ofera ce iti ofera M3 Una peste alta sunteti de acord cu ce am scris mai sus... daca ati comentat decat despre astea 2 P.S. BMW = Bring Me Woman :)) (Bavaria Motorische Werke) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:58. |
- Copyright 2026 4Tuning