![]() |
Re: Super hot hatch back versus
se refera "normal" la juma de pret si mi se pare "normal" sa nu fie comparat un megane de 20 k euro cu un s3 de 40k....are dreptate Race, in mare parte. Comparatia trebuie facuta pe categorii de pret
|
nu chiar.... pana si auto motor si sport face astefel de teste, dar hai sa zicem.
Prima categorie: Honda Civic Type R vs VW Golf GTI vs Seat Leon FR A doua categorie: VW Golf GTI Edition 30 vs Ford Focus ST vs Renault Megane RS vs Seat Leon Cupra vs Mazda 3 MPS A treia categorie: Audi S3 vs BMW 130i vs VW Golf R32 vs Renault Megane R26 F1 Team vs Subaru Impreza WRX STi Astea sunt in mare, clasa mica gen polo gti & co nu le-am pus :) |
Deacord cu Alex..Cam asa ar trebuii vazuta situatia..
|
mai trebuia sa pun la a doua categorie Opel Astra OPC dar mi-a scapat
EDIT Si daca tot sunt fan Seat ar merge la a treia categorie Seat Leon Copa Edition |
cum poti sa pui un peugeot in aceeasi oala cu un sti.
pool-ul e aberant , normal ca toti ar alege sti-ul. hothatch adevarat e meganul r26 care bate cam tot de la clasa lui fie ca va suna ieftin fie ca nu. |
Quote:
|
Quote:
imi exprim parerea pentru ca pot si vreau. diferenta de performanta si estetica intre unele masini este banal de mare. ai pus in aceeasi oala un peugeot cu un sti diferenta dintre ele fiind de nu mai putin de 130 de cai si ca estetic subarul fiind extrem de mega mult peste. trebuiesc puse masini care sunt apropiate ca si performante daca nu si ca estetica pentru ca sa exista controverse cu argumente si discutii constructive. in cazul poll-ului tau vin eu care am peugeot si o sa votez peugeot-ul pur si simplu pentru ca am unul. si inca ceva; ce e asa de hot la peugeot-ul ala ? il bat si eu cu o masina din 91 si 40 de cai in minus. |
Quote:
|
S3 in comparatie cu 207RC mi se pare putin deplasat. Sau Golf Gti vs GolfR32 dupa parerea mea fara suparare nu e bine facut versusul. Oricum am votat pentru S3
|
Quote:
|
Quote:
ai suflat tu in vreunul de stii cum suna ??? :D |
Quote:
|
Quote:
|
astra opc are un look de invidiat si se comporta bine pe circuit ;)
stiam ca din clasa sa a obtinut cel mai bun timp!http://www.leechvideo.com/video/view1051729.html http://www.automobilsport.com/front_...isplaylimit=26 > in dtm ps: rog un moderator sa schimbe "corsa opc" cu "astra opc"!!!!! |
suna ca valoare .... treaba ta daca tu sufli in ele.....tu ai folosit primul expresia "fie ca va suna ieftin fie ca nu" sa inteleg ca tu sufli in masini inainte sa le cumperi?(asta e criteriul tau de alegere?)
|
Quote:
vad ca de la atata suflat ai si orbit |
1. Audi S3
2. Golf gti 3. Leon Cupra |
Quote:
Sa zicem ca ai pretentii "premium" de banii aia,deci STI-ul pica.Cum e mai bun S3-ul decat un 135i ?! Prin faptul ca e o masina ieftina de familie la suprapret in loc de masina premium de clasa medie ceva mai mica ? Prin motorul de 2 litri in loc de 3 ? Prin 4 cilindri in loc de 6 ? Prin 265 CP in loc de aproape 350 (reali,nu declarati) ? Prin motorul transversal in loc de longitudinal ? Prin distributia de masa "aproape tot pe fata" in loc de "aproape 50-50" ? Prin tractiune fata cu un ambreiaj care mai cupleaza din cand in cand spatele in loc de tractiune spate ? Daca vrei o compacta de productie mare,FWD,in 4 cilindri,cu motor transversal si distributie de masa de acadea poti lua un Logan 1.4.Sau o Astra 1.6,sau un Focus 1.6...lista e lunga.Chiar un Golf 1.6 daca tot vrei Golf :D Daca vrei in schimb o masina SPORT,RWD,in 6 cilindri,cu motor longitudinal si distributie de masa de masina SPORT si putere pe masura iei 135i. Binainteles,cele doua modele nu vor avea niciodata piata comuna."Coupe sport premium mai ieftin si ceva mai rapid" (335i adica) e o idee de marketing radical diferita de "Da,vom gasi oameni ATAT de prosti cat sa dea 40.000 EURO pe un Golf cu 4 cercuri pe el". Ideea unui hot-hatch e sa ofere performante care sa rivalizeze cu "baietii mari" la preturi mici,nu preturi care sa concureze cu "baietii mari" la performante mai slabe. |
Quote:
|
Dupa buget categoric Megane RS F1
Dupa calitate ca masina sport evident Impreza WRX STI Singurele masini serioase dintre toate, care sunt focute pentru curse nu numai drumuri publice... In rest dau dreptate lui @Race in rivinta golului cu 4 cerculete...in schimb de calitate mai buna in interior nu prea are in plus... Civic: e din pacate slabut...ca suspensie ca si putere. Seat: golf cu S pe fata BMW: parerea mea ca e o alta clasa din toate privintele Ford: asteptam noul model ca actualul lasa de dorit 207: ce cauta pe lista? GTA: nu e pe lista, cum multe de aici nu ar trebuia sa fie |
tot vorbeati de marketing.... cateva firmele enumerate mai sus s`au chinuit sa`si faca reclama de....mai mult sa chinuit ceausescu cu pegasul.daca si service`urile sunt lafel ca marketingul mai bine aleg cutia de golf cu cerculetze
|
Quote:
|
Quote:
Astept RS-ul, se spune ca o sa fie o bomba, turbo + 4x4. Va fie o replica la subaru, la fel cum noul lancer evo hatch back. |
Quote:
ba da ma mai stresati mult cu ce ar trebui sa fie pe lista si ce nu ar trebui ?? faceti voi un thread in care va puneti ce masini vreti voi , numai faceti comentarii doar de dragu de ale face |
1 Attachment(s)
Eu spre deosebire de multi visatori de aici, o sa votez ca finante, si cu inima...
1. Pentru ca nu exista 206 RC (2l aspirat/180Cp/202Nm/0-100Km/7.4/1125kg), voi alege 207 RC (1.6 THP/175 Cp/240Nm/0-100Km/7.1/1300kg). Va rog sa observati cuplul si greutatea lui 206 RC prin care cam face pipi pe Golf GTI. 2. Alfa 147 GTA (3.2 V6 24V aspirat/250CP/300Nm). 3. Megane F1 pentru ce stie sa faca. P.S.: Cand ma gandesc ca pe banii de pe un STI imi iau 2 RC-uri si le si tunez sa ajung la vreo 300 Cp. Punctul forte in schimb este dat scaune...de departe cele mai sportive: |
Putin offtopic...
@ nos2techno > ia baga ocheanu aici si vezi cum sant defapt "de departe cele mai sportive scaune" ;) https://www.youtube.com/watch?v=OCfk-Yo2eKk Inteleg ca esti proprietar de Peugeot si fan al marcii... dar 207 -le RC cu siguranta nu este un hot-hatch veritabil... Daca ziceai de 205 GTi 1.9, DA! Atunci eram intr'u totu de acord - probabil unul dintre cele mai tari hot-hatchuri construite vreodata! O fi avand RC-u asta motor facut in colaborare cu BMW si acelasi de pe CooperS , DAR EU ITI POT SPUNE UN LUCRU: O masina nu se alege doar dupa motor. Exista alte lucruri mult mai importante: sasiu, suspensie, frane, cutie de viteze. Revenin On-Topic: imi e tare greu sa aleg o masina dintre cele enumerate in Poll. Nici Civicul Type-R nu mai e ce a fost cel vechi... :sad: Greutate mai mare, punte spate semiindependenta, si doar un (1) cal putere in plus, si un motor ceva mai liniar... Corsa OPC imi face cu ochiul, dar nu ma prea incanta exteriorul. Are aceeasi tenta de ingrasare, inaltare ca mai toate masinile din ziua de azi. Caroseria in 2 volume tinde sa devina intr'unu singur. [pentru ca avem nevoie de mult spatiu... si designul masinilor devine din ce in ce mai mult un compromis din cauza normelor de securitate tot mai aspre... :rolleyes2]. Arata extraordinar cand o privesti din fata sau din spate, dar din lateral e ca naiba: bot inalt, capota inalta, si pun pariu si pozitie inalta de conducere. Acelasi lucru "s'a intamplat" si cu noul Cooper S, Suzuki Swift Sport - care e, daca imi permiteti, o masina foarte tare, dar ca arata ca dracu! :sad: Corsa OPC are motor interesant, interior frumos, plansa de bord misto modelata. Nu par plasticele de foarte buna calitate si ma surprinde ca nu are indicator de temp la apa - si asta tinde sa dispara din panoul de instrumente a masinilor? De ce? Ramane de vazut cum sta cu fiabilitatea... Opel Corsa e in momentul de fata, dupa parerea mea, una dintre cele mai bune masini de clasa mica pe care le poti cumpara. Audi S3, Golf GTi si GTi Aniversar - sasiuri bune, potential mare de tuning, dar sant masini lipsite de caracter, reci, interior sobru, anost, masini care NU iti dau acea emotie cand le vezi. Golf R32 - greu si cu motor mare. Megane RS si R26 F1 Team - sant renault :x Ford Focus ST - sasiu foarte bun, imi permit sa zic mai bun ca si golf GTi, motor mare in 5 cilindrii turbo de provenienta volvo = motor relaxat 222 bhp din 2.5 litri. interior de kko. imi place ideea ceasurilor indicatoare suplimentare. Daca altele nu au nici pentru temp lichid de racire, Focus RS are in plus BMW 130i - urat si nu are ce cauta aici - nu e tocmai un hot-hatch Leon Cupra si FR - autobuse, i'au stricat imaginea. Interior tare, platforma de golf 5. Sant posesor de un Leon 1M Sport - modelul vechi si pot zice ca este cel mai frumos produs VAG facut vreodata -> evident cu o doza mare de subiectivism :) Am condus Leon FR TDi si nu am fost impresionat deloc. Suspensia nu ofera nici confort si nici o stabilitate de invidiat in viraje. E al naibii de subvirator. Mazda 3 MPS - 259 bhp si tractiune fata? Cu tot cu LSD si cu tot cu TC/ESP e o masina de care ar trebui sa'ti fie frica cand ii dai tot ce poate pe drum virajat. Nu am condus si nici nu vreau Si ajungem si la ultima masina din lista: Subaru Impreza WRX STi. De ce a fost pusa ultima? Nici asta nu mai e ce a fost... De ce or fi inmuiat'o inginerii de la Subaru? De ce or fi facut'o hatchback? - Pentru a gastiga clienti? Fiind hatchback , turbo si tractiune integrala cam intra pe teritoriul S3-ului. Dar eu zic ca tot este (mult) peste Audi. Personal cand ma gandesc la Impreza WRX STi, as dori s'o pun in paralel cu Lancer EVO. Deci nici asta nu are ce cauta aici. In concluzie formez un top: 1. Corsa OPC - pret decent, performante bune! 2. Honda Civic Type-R - chiar si cu regresul fata de vechea generatie e oricum tare si arata bine 3. Ford Focus ST - pentru sasiu |
|
Quote:
|
Nimic..imi place cum arata acul ala aproape 300.. :)
|
Pai da gti-ul ala nu mai e stock
|
Seat Leon FR
|
Eu unu mi-as cumpara Honda Civic Type R. Imi place mult exteriorul.
|
Quote:
|
deci cel mai tare hatch este noul focus rs,care nu a fost inclus in acest thread.
pana la rs ul nou,aleg,logic, FOCUSUL ST.;) |
topicul a fost facut cu mult inainte sa fie macar vorba despre focus rs(despre care inca nici macar nu se cunosc datele oficiale concrete)
|
Quote:
|
https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/60399-2009-ford-focus-rs/page-8.html asta e topicul cu datele tehnice ale noului rs.
|
cunosc topicul,l-am citit ,am si postat,dar am gasit pe net alta sursa cu date despre rs,in care scria ca va avea 280 de cai si nu 300 ca in topic...intradevar o sa fie rupere si cu siguranta e urmatoarea mea masina
|
| All times are GMT +2. The time now is 12:19. |
- Copyright 2026 4Tuning