![]() |
Re: Jante pt Dacie!!!
Quote:
|
nu tati pana se fac fuzetele ... flanse ;) dak ai sa te uiti in urma ...la postu-rile mele e si o lista ..cu piesele necesare pt fuzete ;)
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
Haideti sa va arat si eu jantele mele :D
"mai rare decat virginele la 18 ani" :))) sa dea putin caldura si ma apuc sa le recondiotionez ca la carte. ma bucur ca am reusit sa le achizitionez, sunt exact ce imi trebuiau, in ton cu "tema" masinii :D |
am un mos la tara .... si are un set ca asta da nu vrea sa le dea ... nici sa il bati :(
|
1 Attachment(s)
Quote:
eu am optat la 4 prez,e o gama mult mai larga pt a alege jante. am niste dezenturi pe 14 cu 7j fata si 8j spatele. |
2 Attachment(s)
am si eu o intrebare
un vecin imi tot spune ca jantele lui sunt originale dacia si ca sunt foarte rare dar eu nu stiu ce sa cred :-? mai zice ca s-au fabricat prin 80 si ceva dar unuia i s-a rupt o spita si de atunci nu s-au mai fabricat voi ati auzit de modelu asta de jante dacia? |
Quote:
Dacia nu a făcut niciodată jante de aliaj. A fost o singură firmă care a făcut jante de aliaj pentru Dacia Piteşti, jantele fiind făcute din aluminiu de etrieri. |
Quote:
Jantele sunt de tip bimetal (miez aluminiu, cerc exterior tabla). Personal nu sunt pe spate dupa ele, nici din punct de vedere al aspectului, nici din perspectiva greutatii si cu atat mai putin din perspectiva calitatii materialului. |
Quote:
|
4,5 sau 5 J. Nu stiu exact ca nu le-am masurat.
|
scuze de off topic dar poate intereseaza p cineva vand tamburi de renault 18 in 4 prezoane care merg la fix p batrana dacie ;) incaodata scuze de off topic ;)
|
1 Attachment(s)
modelul acesta de jante este chiar frumoasa dar cred ca fff rara:((
|
1 Attachment(s)
De-astea am vazut o singura data prin Romanica. Bufalo se numeste producatorul si nici nu sunt foarte scumpe (din cate am inteles eu, desi spaniola mea e la pamant, ar fi vreo 250 $ setul). Problema e transportul din America de Sud.
|
5 Attachment(s)
Hai sa va mai arat niste jante interesante. Din punctul meu de vedere sunt cele mai frumoase jante facute pentru R12. Caut un set de asta de ani de zile dar pana acum n-am gasit. Daca as avea un set de Delta Mics de-astea as fi in stare sa-mi cumpar o frantuzoaica pentru a le monta :D La un moment dat, pe un forum a postat cineva niste poze cu niste roti oarecum asemanatoare (a se vedea pozele 4,5). M-ar fi tentat insa nu am reusit sa iau legatura cu omul. Daca stie cineva un asemenea set de vanzare :) , dati un PM va rog.
|
4 Attachment(s)
daca iti plac rotile astea da-mi un semn
tot pe dacie au fost puse |
Multumesc pentru oferta YLI, insa am eu un fix cu jantele de Dacie: trebuie sa fie in 3 prezoane :) .
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
La inceput as fi zis ca sunt la fel, dar dupa o studiere atenta am observat ca nu sunt. Ale tale au 18 spite mai subtiri, ale mele au 15 spite dar mai groase. Ale mele au suruburi intre toate spitele, pe cand ale tale au "una da una nu" (nu ma refer la cele care lipsesc) Apoi ar fi centrul jantei, ale tale au gaura, ale mele sunt pline, si nu au inscriptiile alea gravate pe ele. Iar ale mele sa vad ca sunt mai solide. Probleme nu am avut cu ele, si am avut si neplacerea de a da in gropi ... mai ales la ce cratere sunt acum pe strada... J-ul lor este de 5,5, si spre deosebire de jantele de dacie, sunt exteriorizate, adica ies mai in afara, cea ce face sa dea super bine pe masina. Ale mele sunt fabricate in 88. Probabil ca dupa ce producatorii au avut probleme cu ele la inceput, asa cum zice vecinul tau, au reproiectat modelul, si le-au facut mai solide ... Pentru comparatie atasez imagini Imaginea 1 - ale tale (sau ale vecinului tau ...) Imaginea 2 -ale mele (le pregatesc de vopsit) |
Am vazut la o dacia familia in 3 prezoane jante aceleasi model ca la berlina dar pe 14, nu am vazut j-ul dar pareau mai late.Am dreptate?
|
Primul model de aro 1O , avea jante exact acelas model ca cele de tabla de pe berline, doar ca erau pe 14 !
|
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Daca nu ma insel acele jante de tabla pe 14 in 3 prezoane sau montat pe daciile papuc, am vazut la un prieten si m-am uitat lung la ele:-P sunt identice cu cele normale de dacie pe 13, au acelasi profil doar ca sunt mai lunguiete:lol:, ar merge un set dublate si un set de gume 186/60;)
p.s. am mai vazut si pe o remorca astfel de jante |
tocmai am aflat de la userul "cioc", ca jantele astea de papuc pe 14 au 5.0j :sad:
|
|
2 Attachment(s)
ATS Cup
LE: Sau Aluline (parca asa) ce sunt copii de ATS cup. |
5 Attachment(s)
BBS 16`` 195/40
|
da sunt ats cup le-am avut eu p masina acum zac prin garaj ;)
|
1 Attachment(s)
Acum ceva timp,cand eram prin Spania gasisem la un mos un set de Momo ca cele din imaginea de mai jos. Cerea 250 de euro pe ele si de capos ce era nu voia sa las nici macar 1 cent in minus. Prea mult asa ca am renuntat.
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
mandru posesor de pereche
|
1 Attachment(s)
Cine are bani si vrea niste jante frumoase pt. dacie poate da comanda in franta la mecaparts de jante GOTTI , MECAPARTS ,MAD'IN si PLS toate NOI....
pretul acestor jante... IMENS , dar macar ai jante NOI. Si eu am 3 jante Gotti Mecca D33 , 2 de 9J si una de 7J...:D M-am interesat la o turnatorie in aluminiu si imi pot turna doar miezul:sad: , fara acele cercuri...iar din pacate cercurile acelea le mai gasesc doar noi doar la mecaparts dar la un pret de 240 euro (parca atat erau) iar cu tot cu transportul din franta ma ucidea:???:.Sau poate am noroc si gasesc a patra janta completa :lol:... |
Faine... da, Gotti Mecca D33...nu :-).
|
Quote:
sunt jante pt dacie 3 prezoane model mai greu d gasit detalii p pm sau la anunturi auto dacia |
Pune o poza si in mod cert se vor gasi doritori.
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 00:09. |
- Copyright 2026 4Tuning