![]() |
Re: sistem audio cu intrebari
distorsiuni apar la volum maxim... adica becu care se aprinde la bass e mai mult aprins:) deci si statia e blana si atunci apar distorsiuni la voce.... ne avand alte dif-uri bagate in acel moment in rest sa sti k nu prea sunt
|
nu fluiera, nu distorsioneaza, si sincer nu stiu daca distorsioneaza pentru k incep sa zbarnaie toate chestiile prin camera
|
Pai daca stai langa el nu iti dai seama daca sunt sau nu distorsiuni. Da volumul la maxim si dute la distanta si e foarte probabil sa auzi distorsiunile. De la distante mici urechea umana nu percepe distorsiunile din cauza presiunii mari a sunetului ce apasa pe timpan. Dar nu stiu cat o sa mergi cu el la maxim, ca te lasa urechile de tanar :), iar daca zici ca nu se aud distorsiuni e foarte bine. Nu trebuie sa fie perfect oricum ;)) .
Bafta |
Daca totusi legi difurile pe canale diferite de la amp si ele comunica an volumul de aer din cutie ati spun din proprie experienta ca vei avea probleme....asa ca pune perete despatitor....
|
Quote:
Presupunand ca difuzoarele folosesc acelasi spatiu, diferentele dintre ele se vor "ameliora"(in lipsa unui cuvant potrivit). Dar la urma urmei foarte mare diferenta in sunet nu vei avea. Cazul lui Rafaila a fost putin diferit, din moment ce singura comunicare intre acele 2 spatii era portul... |
Rafaila ce probleme? mai exact
oricum bassul coboara bine... nu am modalitate sa vad cat de jos scoate... decat sa caut niste sunete facute deja la 32hz si asa mai departe mai sus mai jos etc |
Daca pui pe canale diferite la amp difuzoarele din aceias cutie fara perete despartitor, poti antalni mai multe fenomene care vor afecta sunetul si chiar difurile.
1 Nu vei reusi niciodata sa le faci sa mearga la fel amandoua ,nici la mine nu mergeau la fel oricat am ancercat ,iar cand am masurat iesirile la amp erau diferite pe canale chiar si cu reglajele la fel. 2 An cazul an care survine o defectiune a amplificatorului si acesta va mai merge doar pe un canal,poti strica un difuzor si sa nici nuti dai seama ca unul nu mai merge,la mine sa desfacut un fir si mam uitat trei zile la ele pana am vazut ca nu mergeau la fel. Asa ca am pus un perete despatitor si acum macar le pot observa mai bine..... |
da din punctul asta de vedere e ceva... dar o sa fie complicat avand in vedere k e deja
"gata" incinta si filtrele sunt pozitionate exact unde ar pica eventualii peretzi despartzitori asa k cam naspa din punctu meu de vedere... infine vad eu ce fac. PS: problema cu difurile k nu merg se poate rezolva cu un led si o rezistentza cred:-? in momentul cand dif-ul nu mai suge nici puterea ledului nu "pali" la bass |
Da dar avand an vedere puterea mica ,cred ca orice antrerupere sau consumator pe firele difuzoarelor va diminua puterea.....
Cu grija sa nu strici ceva......sper......ca eu am stricat destule.... |
Am o problema.. de curand mi-am pus pe Clio Symbol un MP3 Sonny + mi-am luat amplificator + tub de bass(la pachet) insa am lasat boxele standard pe masina(sa fie asta problema?). .. totul bine si frumos, se auzea super.. insa, dintr`o data, parca nu se mai aude ca inainte, si in spate.. boxele standard, parca or ..murit:| nush ce sa zic.. s-a si dezlipit sita de la boxele din spate, zdrangane cand e bass`ul prea tare.. Am nevoie de ajutor, fiind total strain in materia asta. PS.un prieten mi-a legat toata instalatia.. acum e plecat in italia. Inca ceva, in timp ce mergi cu masina, amplificatorul mananca baterie multa? Mersi Mult si astept rasp de la niste baieti bine documentati!!!
|
Quote:
La detaliile pe care leai dat putem face doar presupuneri......asa ca: 1 Mp3 Sony poate este mai puternic decat cel original al masini si tia facut varza boxele. 2 Prietenul poate lea legat aiurea la mp3<+--+-++-+> 3 Poate lea legat aiurea si a schimbat impedanta si sa bulit ceva la mp3 4 Ai pus si difuzoarele pe amplif...?Poate ..da...si leai fortat... Concluzie: TOTI AM ANCEPUT ASA ....SI AM AJUNS SA....AVEM MONSTRI AN MASINI!!! BAFTA!!!!:D |
Ok, imi cer scuze ca am postat aici, dar daca deschideam topic nou, nici dracu nu ma baga in seama.
Boxele nu is legate la amplificator.. Cel mai probabil imi schimb boxele.. si o sa vad dupa aia ce si cum. Mersi de ajutor. |
Pai se pare ca i-au murit doar alea pe spate, alea fata doar se aud prost nu ?
La faza ca le-a bulit mp3u.. hai sa fim seriosi, cat de proaste sa fi fost boxele alea :)) .. ca diferenta dintre HU-uri nu e foarte mare, am si eu Clio si MP3-u are (cred, nu sunt sigur) 4X45W .. Sa zicem ca or fi ... 15 din aia 45 reali; la asta Sony cat sa fie .. 20 reali .. 5 watti in plus nu cred ca le-ar strica .. Treaba cu fortatu pe amplificator mi se pare cea mai plauzibila. Oricum, daca ai schimbat HU-ul, ai pus amp si sub, pune si niste difuzoare mai de Doamne ajuta ca parca arata mai frumos noi :D .. Bafta si sper sa-ti rezolvi problema |
Dragul meu ...eu pe ford am avut originale clarion de 15w si cand lam pus pe 9812 leam spart ....pe toate 4..asa ca..posibilitati multiple.....
|
ghinion.. poate ? ;)) ...
|
pai da, alea de pe spate aproape nu mai merg deloc, alea de pe fatza, merg.. normal. lasa ca le schimb, si sa vad dupa aia. ;) apropo, de 13 cm is de pe spate, nu?
|
unde sunt la clio pe spate boxele... nu in tava din spate??? caz in care s-ar putea sa se fi dus de la bass reflexu de la tub... ma gandesc sau tubu de bass sa fie legat aiurea k +- sau boxele... in asa fel incat la bass sa nu impinga toate....unele trag si altele imping
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:23. |
- Copyright 2026 4Tuning