![]() |
Re: evacuare goala.. mai multi cai putere..?
a prins bunicu 133,2 in a 3 cu dacie 1310 mls dedicatie.Evacuare sport circa 23.3 cai in plus, filtru Jr performance inca vreo 15 cai, resoftare vreo 11,4 cai..Am ajuns la aceste calcule dupa vreo 2 nopti nedormite .
Acum prinde cam 110 in a 2a la vreo 7334 de rpm..Plauzibil nu? =))) LAUGH OUT LOUD . Ca sa revenim la topic..Baietii care viseaza cai putere..Si viteze de ozn cu dacia..in a 2 ,3 ,4 shpea viteza..TREZITI-VA !!!! TREZIREAAA!!! =))))) |
Pai baietii se trezesc , doar ca s-ar putea sa fie prea tarziu si cu motorul facut praf ... :evil:
|
treaba era...ca... ce se castiga cu o evacuare goala sau serpishori >> eu am spus ce am simtit dupa skimbarea galeriei de evacuare cu una sport (serpishori). Ce face o galerie de ev sport ? face ca gazele rezultate din ardere sa fie evacuate mai repede >> astea inseamna ca ... se castiga ceva turatie... masina trage mai bine. Iar la faza cu a2a ... eu am testat-o doar cu treapta a2a (la mine fiind foarte lunga) ca..in a3a nu i-am dat mai mult de 140 (nu ca nu ar mai fi dus...dar deja la 140 parca tzie frica sa o mai tii in turatia aia ... nu de alta dar eram si in orash). Asa ca ...va rog sa nu va mai iritati cu treburi d'astea ca nu e frumos. Mai ales ca vad ... "iritatii" din partea unora care nu au testat asa ceva pe masina lor.
Ok recunosc masina mea nu e o "racheta" de cand i-am pus ev sport ...si ca atinge 110 in a 2a ... dar...am castigat ceva cu serpishorii. Dacia spre ex am mers cu o dacie 1310 care atingea 80 in a2a si cu una care atingea cu greu 65 in a2a (la blana)...difera de la masina la masina ca exemplu... motorul meu de 1600 are 68,72,73 de cai (difera carburatorul... dar numai cu carb monocorp) iar motorul de 1600 GT avea 88 de cai (in plus avea evacuare sport, carburator dublucorp si supalele de admisie si evacuare un pic mai mari)...asta la motorul de fabrica>>> deci evacuarea sport ajuta ... si se castiga ceva cu ea. Bafta |
nu inteleg ideea cu "atine 110 in a 2a",....asa si?...ce relevanta are asta?....inseamna ca are cutia f prost etajata..atat..daca nu cumva e porsche si atunci se explica...nu am inteles nici treaba cu " o dacie ia 65 in a 2a si alta 80"////ce vrea sa sugereze?..evacuarea sport facuta in spatele blocului sau cine stie unde poate inrautati si scadea performantele..in fine.....:-??
|
evacuarea mea nu e facuta in spatele blocului...e una originala (cea pe care a pus-o fabricantu' pe masina)
|
[quote=bil1706;[/QUOTE]
Bill, sa stii ca am vb cu Fordu V6 tatal fordurilor, mai demult,despre evacuare sport.. serpisori+tzeava de inox so stii ce mi-a zis? pe dyno cp=0 in plus.. plus ca a testat si ca erau cam la fel performantele si ca doar sound-ul difera.. atat Sfatul lui era sa raman pe evacuare stock.. sa nu bag banii aiurea.. [quote=bil1706;552646]bill vezi ca evacuarea nu se face asa usor.. daca nu e calculata klumea poti sa iti bulesti motorul.. Parca asa ziceai si tu mai demult Ea practic trebuie sa fie o copie dupa cea originala.. nu sa te apuci tu sa o faci dupa cum te taie capul.. ca mai mult pierzi in loc sa castigi |
pai da asta am zis si eu "nu serpishori facuti pe genunchi" d'aia de fabrica DA. Eu pot demonstra practic diferenta... nu mai discut ca nu are rost
|
si atunci de unde notiunea de evacuare "sport"? :|
|
Parerea mea e ca multa lume are o parere total gresita, si pune o eticheta total gresita lucrurilor custom made (facute pe genunchi cum spun unii).
Luati o masina si duceti-va la ce tuner vreti voi si ceretii sa scota ce poate el mai bine din masina aia, si o sa vedeti ca masina vostra o sa aibe pe ea numai piese unicat facute si gandite pt masina aia (cum ar spune unii facute pe genunchi). e vorba de calitate si de sculele cu care se fac acele piese, unicat, parerea mea e ca tocmai asta insemna tuningul adevrat piese unicat, nu e nici o manevra sa te duci sa cumperi kitul X il montezi si gata, alea sunt solutiile ieftine si lipsite de farmec. Chiar daca te apuci tu sa faci o galerie o evacuare , si cunostiintele necesare poti face ceva bine. Poate nimeni nu-mi poate oferii o evacuare prin care sa te uiti ca printr-o teva gola dar care in acelasi timp taie anumite fregventze sonore. Poate ca nimeni nu-mi va oferii o galerie de evacuare care sa-mi plaseze modelul x de turbina exact la o distantza acceptabila de motor si de caroserie. etc etc si atuncea ce faci apelezi la manufacturarea unei piese asa zis facute pe genunchi. a manufactura un unicat intrun mic atelier nu inseamna ca faci rabat de la calitate. cat despre partea ca piesa X Y Z TZ nu ofera o crestere de putere e o discutie f lunga, pe un motor stock daca schimbi bujiile se paoet considera ca ai facut o investitie prosta, dar pe un motor modificat daca nu le schimbi se poate spune ca ai omorat motorul. si asta e valabil pt orice piesa. Inox la galerii? de ce oare? nu rugineste e usor de prelucrat.. ? calitate poate undeva sub medie de ce? pt ca poate unii folosesc un inox de prosta calitate balustrada de la o scara nu suporta temperatura pe care o suporta o galerie de evacuare, poate pt ca unii fac niste suduri la repezeala apoi lustruiesc galeria sa arate frumos, dar cand e supusa la stres termic crapa taman in zona sudurilor, poate pt ca in urma sudurilor apar scurgeri de material in interior, care in momentul in care sunt puse pe motor si se inrosesc ajung si se desprinda de peretii galeriei si ajung sa se lovesca de palele turbinei, poate pentru ca unii folosesc o teva de inox cu o grosime a carnii prea mica care duce deasemenea la aparitia fisurilor. CONCLUZIA: e ca nu se pune problema de piesele facute pe genunchi ci de calitatea pieselor, poate sa fie piesa X facuta de o firma mare Y mult mai prosta decat aceiasi piesa facuta de nea Badea intr-un mic garaj ;) problema e ca unii "meseriasi" zic "las ca merge si asa" eh astia sunt aia de reparau motoare de dacie si nu tineau nici pe jumtate cat tinea un motor facut de fabrica, cred ca aicea vb de motoare si piese facute in Germania, SUA, Japonia, iar cand se modifica un motor asteptarile sunt ca el sa tina si sa fie mult mai calitativ decat ce a reusit sa faca fabrica. PS: poate a inteles cineva ceva din ce am zis eu aicea, si nu uitati CLIENTUL e cel care dicteaza calitatea :!: |
Quote:
|
nu am pus eticheta gresita spunand "facute pe genunchi" am vazut galerii de ev sport facute de unii (firma "specializata" ) din bucatzele de teava sudate pentru ca ... probabil ... nu aveau o masina de curbat tzeava si a uales sa faca coturile din bucatzi de teava de cca 10-15 cm>>> d'asta spun treaba cu genunchii.
Nu contest faptul ca sunt firme sau ateliere la noi care fac treaba buna.... dar eu as lua mai repede o galerie facuta de producator (asa cum am eu pe masina acum ...spre norocul meu ca am gasit-o :)) ) bafta |
sal, am si eu o intrebare, am un leon 1,9 tdi de 90 de cai si as vrea sa-i elimin toba finala sa-i pun tzeava simpla, intrebarea era: afecteaza cumva performantele motorului chestia asta? creste consumul? care sunt partile pozitive si cele negative la chestia asta? o sa am si ceva sunet?
|
Quote:
|
da imi spune si mie cineva ce sunt aia serpisori :)))) ca nu inteleg :D
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
salut!
in legatura cu evacuarea. la mine la motor de 2.0L duratec vvt s-a intamplat asa: am scos catalizatorul si intermediara si am pastrat finala si am marit dimensiunea treseului la 63mm de la 59. ok, am 163de cp si 197nm masurati. intre timp m-am plictisit si am pus la loc intermediara insa catalizatorul e scos! surpriza 166cp si 205nm cuplu. DAR!!!!! am aceste cifre de la aprox 4500 in sus unde e si normal si pana acolo am pierdut 20nm pe toata curba-pana in 4500rpm. deci alegerea e a ta, depinde foarte mult si de motor! la cele aspirate nu recomand o evacuare goala- e lucru cunoscut ca nu aduce nici un castig, in afara de sunet(oricum la ce bun sa faca urat daca nu fuge???) cel mai bine una de firma sau un traseu marit si o toba intermediara cilindrica cu o finala sport-sau fara finala. |
Quote:
|
da. e logic evacuare goala adik ies gazele mai repede pt k nu mai intampina filtre gen ktalizator,toba d mijloc. asta inseamna ca intra si mai multa benzina fuge mai bine si consuma cam 0.5 - 1.5 litri in plus asta e najpa
|
Quote:
-1 buc flex -Tai toba din mijloc -Tai si finala -pui 2 stuturi de teava care sa coresp ca dimensiune L Di -Eu zic ca e mult ,100 Km mersi cu piriitoarea si o sa binecuvintezi mersul pe jos Probabil ca vei cistiga si niste cai putere dar vezi ca sunt mai mititei si traiesc in mare |
ma intereseaza daca la un chrysler 300c 3000 CRD ....vreau sa obtin un sunet mai gros ( si poate si cv caluti...ca noh...218 ..)...se poate ? prin schimbarea tobelor finale?
|
Quote:
1. daca renunta la ambele tobe nu numai ca pierde din cuplu , dar nici acea putere existenta nu o mai are . 2. motorul nu-i va mai sta la relantiu si va mai merge lin 3. s-a dus si consumul , tinand cont de faptul ca motorul nu mai merge in parametrii lui 4. gazele oricat de "direct flow" trebuie sa iasa , au nevoie sa aiba o minima rezistenta la evacuare care tine si mersul motorului lin si amortizeaza si burst-urile motorului . 5. zgomotul va fi ca al unui trabant , nicidecum al unei masini cu evacuare modificata sport . Suntem pe aici sa ne ajutam intre noi , nu sa facem misto unul de altul si sa ne luam la suturi . Daca tu ai alte idei cauta site-uri specializate ! |
Quote:
|
Am citit posturile respective , dar e adevarat ca , cu ajutorul schemei logice dezvoltate pe teoria relativitatii motoarelor termice nu am ajuns sa citesc acele posturi . Eu am citit postul tau si daca-l citesti si tu inca o data poate ajungi si tu la o alta concluzie .
|
Re:
Quote:
imagineazatio 80 cu a 2 cu OPEL CORSA motor de 999 cm3 !!! |
Quote:
|
Re:
Quote:
|
Quote:
am maia vut un corsa de 1000cc care lua cu a 2 80 ! PROBA la ce ora vrei GUME DE IARNA SI O GALMA PE UN CAUCIUC !!! TURATIE CRED CA IN 6000 PE ACOLO !!! |
bah astia cu 138789147891237891243 cu a 2 a, ori nu ati cundus in viata voastra o masina cu cutie lunga ori nu ati mers niciodat cu masini in 4 trepte etc.... cu conteaza cat ii dai cu a 2 a pt ca totul depinde de trepte. cum zicea cineva mai sus, daca ii dai 100 cu a 2 a si prinde max 160 tot aia e inseamna ca e o masina praf o masina buna zic eu e facuta cu 1 2 3 scurte pt acceleratie puternica si 4 5 cu trepte lungi
|
scurt si la obiect...
Motor de 1085 cmc vw Cp/RPM 40/5300 (cel putin asa scrie in cartea lui, dar se zice ca ar fi mai multi stock), aprindere clasica, carburatie - se adauga o cutie de polo gt de 5+1 intrebarea mea: creste ceva putere daca adaug filtru sport , serpisori , scot intermediara, pun toba spor, evacuarea cap-coada inox (o singura iesire)si putin mai larga? Adica, e o crestere semnificativa? se merita in raport cu consumul? inteleg ca daca va fi mai mare evacuarea va creste si consumul, nu stiu cu cat, mai mare de 10% ? p.s. sper ca nu voi fi luat la misto sper ca cei care imi raspundeti veti merge pe ideea "Cel care întreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu întreaba ramane prost pentru totdeauna" |
cu o evacuare completa bine gandita, adica nu exagerat diametrul tevii si serpi profi, castigi cam 10-12% din puterea motorului, sa zic eu. Poate o sa fiu contrazis, dar e un exemplu general... difera de la masina la masina.
Nu renunta la toba intermediara, vei pierde cuplu in turatii mai joase, adica exact plaja de turatii care o folosesti zi de zi, in circulatie. Pune tobe sport, direct-flow. Cu filtrul de aer, daca il faci in asa fel incat sa traga aer rece si modifici traseul de admisie sa fie cat mai direct si cu cat mai putin coturi, nu ai de pierdut. Dar nici nu-ti imagina ca vei avea N-spe cp. Doar un raspuns mai bun la acceleratie in ture mari. Mie nu mi-a crescut consumul, sau cel putin nu sesizabil, cu filtru sport in carcasa si evacuare cap-coada sport. Daca pastrezi acelasi stil de condus, ai putea avea sansa sa scazi consumul. Totusi pleci de la o putere foarte mica... 40 cp... gandeste-te daca merita investitia in motorul asta. p.s: foloseste piese de calitate, nu tobe de 100 lei si filtre de 50... |
Quote:
ideea e ca nu vreau sa fac Ferrari din el ci doar o masinuta sprintena, care sa raspunde imediat la un sprint sau cand am nevoie sa "fug" putin. Nu sunt adeptul tuningului extra...ci doar sa fie motor clasic, putin "gadilat". Multumesc inca o data ;) |
Salut all m-ar interesa si pe mine ce inseamna "serpishori" si apropo eu am un opel astra f cu motor de 1.4 injectie, nu aveam catalizator si un mecanic m-a sfatuit sa ii pun 1 consum mai mic si 2 fara catalizator se poate arde "centralina" si 3 nu imi trecea la inspectia tehnica. Cu este mai bine:D
|
"serpi" e denumirea pt galeria de evacuare sport. E calculata si facuta pt o evacuare mai rapida a gazelor.
Masina ta e vre-un euro? Adica a avut catalizator din fabrica? daca nu, nu ai de ce sa-i pui. Si daca da, iar nu prea ai de ce sa-ti faci mari probleme... 1. nu difera consumul, nu ai o a 2a sonda lambda dupa catalizator care sa citeasca gazele "filtrate"; 2. nu am auzit pana acum sa se arda ceva in lipsa catalizatorului; 3. la ITP e cu dus si intors... daca e prost reglat sau foarte uzat motorul, si cu catalizator se poate sa pici testul de noxe... si fara el, un motor bun, il poate trece. Noxele nu tin exclusiv de prezenta catalizatorului... ci si de calitatea amestecului si a gazelor arse care ies din motor. Intre noi fie vorba, ITP-ul se poate trece si cu mici "atentii". Eu am renuntat la un catalizator, din 2, si voi incerca sa fac un test de noxe inainte de ITP. Chiar sunt curios cum ies. Testul asta il poti face si tu la orice service care are statie ITP, ca sa vezi cum iti ies noxele. |
sal, poate sa-mi spuna cineva daca se potrivesc serpisorii de bmw e36 318 is pe e30 318i din 91??? daca da ar trebuii sa pastrez sonda lambda, si sa elimin katalizatorul?????va rog astept un ras k vine timpul sa scot cabrioletul de la hibernat. multumesc.
|
poi uite cum sta treaba , masina pe care o cumparasem de la un prieten care la randul lui o cumparase de la "unu" avea un motor stock de 1,6 GT si nu ii trebuia catalizator dar masina a fost dusa la un service pentru schimbarea curelei de distributie si nu mai stiu ce si am inteles de la fostii proprietari ca au puso gresit si motorul s-a stricat si l-au inlocuit cu unul de 1,4 injectie si poate asta necesita un catalizator si nu ai pusese si am duso la un mecanic sa imi treaca inspectia tehnica si cand sa o treaca dupa cateva incercari la gaze nu trecea. Atunci omul fiind mecanic sa mai faca si un ban a zis ca motorul care il am necesita catalizator. Eu din experienta ma cam inaduseam de la gaze cand o bagam in garaj , hainele imi miroseau si am decis sa pun catalizator si am observat ca si consumul sa redus cam cu 1l%.
Centralina cica este calc motorului. |
se "infige" mai bine cu evacuare si creste mai repede in turatii.daca vreti o evacuare fara zgomot bagati silencer:rolleyes2
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:42. |
- Copyright 2026 4Tuning