![]() |
Re: Skoda octavia VS bmw 318
<TABLE class=table_models cellSpacing=0><TBODY><TR><TH scope=col>Model</TH><TH width=50>Original</TH><TH width=50></TH><TH width=50>Original</TH><TH width=50>UPsolute</TH></TR></TBODY></TABLE>
<TABLE class=table_models cellSpacing=0><TBODY><TR class=darkgrey><TD>Skoda Octavia TDI 1.9 90 </TD><TD>90 hp</TD><TD>116 hp</TD><TD>210 NM</TD><TD>265 NM</TD></TR></TBODY></TABLE> <TABLE class=table_models cellSpacing=0><TBODY><TR class=darkgrey><TD>BMW 318i 113 (E30) </TD><TD>113 hp</TD><TD>126 hp</TD><TD>162 NM</TD><TD>180 NM</TD></TR></TBODY></TABLE> Mai departe vorbiti voi vorbe (http://www.upsolute.com/index.php?id...te&task=models) Parerea mea este ca BMW stock, Skoda cu soft invinge Skoda BMW stock, Skoda stock are o mica sansa BMWul. |
Quote:
Ery e vorba de e46 :) later edit:ca sa fiu rau ,si eu am auzit ca alfele sunt niste cazane,dar pe de alta parte nu orice zboara se mananca nu? |
alecsutu, nu m-ai nimerit, nu stiu, nu ma pricep la alfe, tot timpul am zis, niciodata nu am avut una, eu am bmw si mercedes, eu doar ma ocup pe 4tuning de user-group-ul alfa, sunt alti oameni care se pricep la ele.
|
Eu zic ca bate bemveul ca doar are cai de bemve si nimeni nu il bate.
Sa fie clar : Cal BMW>orice alt cal Pacat de brandul asta. :( |
"Pacat de brandul asta"
adica? |
Quote:
Daca citesti orice thread de versus de pe forumul asta in care una din masini este BMW vei intelege ce vreau sa spun :) |
Nu toti posesorii de BMW sunt cocalari si figuranti de 2 lei...sau aroganti.
Asa este...sunt destul de multi handicapati...dar nu sunt majoritari.Cunosc multi posesori de diferite modele de la E30..la M3 (E36,E46)....M5...si sunt baieti de treaba..la locul lor Eu,mai am si un Seat,dar atunci cand ma urc in BMW am alt "feeling",simt altceva (chiar daca e "doar" un 318i,2l,143cp) Am condus si E30,E36 si E46.....si in toate am avut acel sentiment.BMW-ul chiar e altceva..si nu o spun din aroganta,figuri..etc Sa compari un E46,chiar si varianta fara facelift (118cp) cu un sifonier de Octavia...chiar nu mi se pare la locul ei. |
Quote:
E vorba despre demaraj, motoare, transmisii... Subaru wrx probabil ca nu vafi niciodata la fel de frumos ca un 730 d din 2009 de exemplu, dar cu siguranta ii da vreo cativa milimetri ruşine pe 402 metri... am folosit comparatia astaca sa intelegi ca nu e o blasfemie ca un bmw sa ia bataie(sau nu) de la o masina care nu e de sange albastru, in viziunea ta... altele trebuie sa fie argumentele aduse pe topicul asta. |
Quote:
Aici pe forum nu prea sunt posesori figuranti si cocalari.Mai mult pasionati. Dar ce ne facem cu fanii si copii care nu stiu cate colturi are un piston dar stiu ca M3 are cel mai tare motor turbo.Bmw rullz. |
L-am comparat cu un sifonier..din punct de vedere aerodinamic (daca are si pachetul pt drumuri "grele" e clar..)
Nu e vb de sange albastru aici, asta nu ai inteles.....are un motor diesel puturos,de 90 cp,e DIESEL,aerdonamic e varza...nu are nicio sansa nici in fata un 318i (prefacelift) si nici in fata unui logan 1.6,16v Strict parerea mea!!! Aleks...ai condus modelul asta de Octavia?eu..da.Vorbesc din experienta Quote:
si M3 turbo chiar e racheta :):):) M3,RS4,CL63 AMG.....masini la care doar visam..momentan |
da Catalin, sunt ex-posesor de 1.9 tdi (pe alt model de masina) ex posesor de Octavia (1.8t) posesor de 3-ar, si conduc de destule ori modele diverse pe distante sau perioade medii sau lungi. Nu asta e insa discutia, sustin ceea ce am spus, ca bmw-ul ia bataie, pentru ca l-am vazut si pe unul, si pe altul. nu e un sacrilegiu si nici o blasfemie ca pana si minunatul beemveu isi mai ia bataie...
|
OFF topic: bate cu usurinta loganul de 1.6 16v
mai greu daca e resoftat... astea pe probatea! Bafta tuturor! |
Trebuia un poll...
|
nu trebuia, ca si asa isi dau cu parerea destui care habar n-au, ramane fara...
|
cate kg are octavia si cate are bmw-ul?(ca am inteles ca sunt cam de aceeasi putere,nu?)parerea mea este ca este important si aspectul asta. intre 2 masini,aceeasi marca,aceeasi cai putere,eu sunt de parere ca va castiga cea pe benzina(este alta aprindere la benzina si cele pe motorina din fabrica sunt mai grele decat cele pe benzina).
|
octavia are 1400 si ceva... ma insel ca bmw ar avea cu multe mai putin...
am specificat si reamintesc: octavia cu chip tuning(cuplu mai mare!) ca tot se leaga lumea de 90 cp! Bafta! |
Cum am mai zis. octavia tdi remapata la 120 hp bate pisicuta 318i , aceiasi soarta o are si marele logan 16 vulve, TESTAT.
|
ca sa fie mai clar ca vad ca la un moment dat se batea campii :
Octavia 1,9 90 cai vs BMW 318 118 cai bate BMW-ul Octavia 1,9 remap 120 cai(sau cat o avea) cai vs BMW 318 118 cai bate Octavia Octavia 1,9 remap 120 cai(sau cat o avea) cai vs BMW 318 143 cai bate BMW-ul asta ca un rezumat asa PS:ca opinie personala cine vrea sportivitate de la BMW ar trebui sa se uite la motoarele de la 2 litri in sus. |
Quote:
TESTAT!!!!clio 1,5 dci 65 cai baza[plus soft] bate e36 318i pe 400m.... cu martori si pisica cu cutie manuala si cutie automata... am fost posesor de e 36coupe[era 318is]motorul de 140hp,totusi masina e mult prea grea ptr puterea aia...se misca greu on topic:skoda remapata bate bmw318.... si acum sariti-mi in cap;) si ptr colegul de forum care spunea ca dieselul e mai greu din fabrica.... dieselul meu e sub 1 tona;) |
[
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
si on topic: Skoda cu soft bate 318i de 115 cai,la mica distanta dar bate. |
Quote:
Quote:
|
Eu ca si necunoscator tot imi sustin ideea ca acel motor de 2.0l (4 cilindri, valvetronic, aspirat, 143 bhp) este unul dintre cele mai echilibrate si fiabile motoare BMW. "Unul dintre cele mai echilibrate si fiabile motoare BMW" a nu se confunda cu "cel mai fiabil motor BMW", no way.
|
castiga octavia, conteaza cuplul.
asa ca si chestie, c220 cdi - 1450kg , 143cp, 320Nm vs hyundai coupe 2.0L benzina, 140 cp, ~1300 kg , ambele manuale, castiga "tractorul" de 5 ori la rand pe 400-1000m... asta cu 318i 143cp bate a4 1.8t m-a dat rau pe spate, defapt am uitat, 140 cp de bmw = 300 cp la restu :) fiti realisti oameni buni... totusi 1.8t are in plus fata de n42b20 20 de cp si 50Nm... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
si sa fiu si ontopic,sustin ca skoda octavia cu soft bate 318i. |
puteti va rog frumos sa va limitati disputele la MASINI, si nu la USERI?
|
on
aseara,octavia1 1.9tdi cu soft si mici ajustari a mers aproape paralel cu un E36 318iS, care avea apoi un avans de juma de masina. la viteze mari nu mai apare diferenta la demaraj, amandoua fiind egale cu diferenta ca in spatele octaviei nu se mai vedea nimic de fum. |
Si eu sunt fan Bmw.
Am condus ambele masini Si sunt sigur ca Skoda bate. |
300zxtt spunea ca a avut loc o cursa si Octavia a stat aproape de 318is care are 140cp. Deci...sunt de parere ca Octavia bate 318i prefacelift, e prea greu pt. puterea aia.
Totusi daca imi permiteti un off topic as vrea sa confirm ce zicea dexter mai sus referitor la 318 143cp si clk 200 konpressor 163cp. Fratele me are un 318ci din 2003 iar eu am avut pana nu demult un clk 200K din 2004. Pe 400 m 318ci bate clk. Ambele masini aveau manuala iar 318 mai multi km rulati decat Clk, 318 fiind cumparata sh din Germania iar clk achizitionat la 0 km din Ro. Desi ambele au tractiune spate 318 pleaca mult mai bine. Am vazut ca era cineva care nu putea crede ca 318i poate bate A4 1.8t 163cp dar sa stii ca eu tind sa cred, de fapt cred asta. E destul de ok motorul de 143. Sunt fan Mercedes asa ca nu ma implicati in duelurile BMW-VAG :) |
clk-ul da fiind mai greu, cu toate ca au timpi egali, dar mie greu sa cred ca beamveuuu bate a4, deoarece :
a4 : 1410 kg 163 cp / 250 Nm - 0-100 8.6s - 112.06 bhp/ton 1/4 mile 318i : 1395 kg 143 cp / 200 Nm - 0-100 9.3s - 101.08 bhp/ton 1/4 mile |
Re: Skoda Octavia vs. BMW 318
totul depinde de sofer...un sofer meserias poate sa elimine handicapu de cateva zecimi de secunda la demaraj..cred ca 318 143cp bate skoda au si bmw niste motoare care se tureaza repede tractiunea spate un mare avantaj la plecarile de pe loc..
|
Numai să fie uscat pe jos şi nici să nu fie îngheţat, mi-am blestemat zilele când mi-o luam de la unul cu ceva cai mai putin pentru că eu mă chinuiam să urnesc tigaia pe zoaia de pe jos, la ăla apăsa motorul iar eu aveam dileme: să arunc rezerva, să vin cu 5 litri de gaz, să arunc bancheta de spate, ca să fiu mai uşor sau să pun o bordură în portbagaj ca să am aderenţă când plec? :lol:
|
octavia 90 cp tdi resoftata la 120 cp va da rusine la acel 318 i ( pe 402 m ). Daca ar fi sa comparam masinile ca si calitate , eficienta, design. Clar as alege 318 , octavia pur si simplu e anosta si nu ma convinge cu nimic sa o cumpar!
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:11. |
- Copyright 2026 4Tuning